×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако всеки от нас пророни сълза за Сара - душата й ще заиграе на небето


Ако всеки от нас пророни сълза за Сара -  душата й ще заиграе на небето
"Вече не си наш домашен любимец, марш навън!" Но ето какво се случва след броени дни на улицата
02 Юни 2017, Петък, 14:59 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимката е илюстративна

Тази история за преданост, любов, страдание и зверство е истинска и е от бургаския квартал Банево

Беше женска, млада - на не повече от две години, мила, добродушна, обичлива.  Така описва жител на бургаския квартал Банево кучето на своя съсед, което той  изхвърлил от дома си в безпомощно състояние. Но не на улицата. Тя, Сара, е намерена от съседа случайно и благодарение на сетивата и чувствителността на неговото собствено куче - в дълбока шахта, със счупен таз, в края на квартала... Възрастният човек остава до Сара, за да я пази, докато чака помощ. Притеснява се, че съседът може да дойде и да застреля кучето, тъй като деянието му вече е станало публично известно. Това е само част от една истинска история, приключила трагично миналия понеделник, разказа ни я внучката на този възрастен човек. Историята бе потвърдена и от организацията "Енимал хоуп". Не съобщаваме името на стопанина на Сара, но смятаме, че информацията тук е достатъчна, за да бъде разпознат.

Дни преди да бъде намерена в шахтата полумъртва, Сара е била забелязана от възрастния мъж да скита из улицата в окаяно състояние. Той самият имал две кучета и котка, обичал животните. Гледал сам  и болната си жена, прикована към леглото. Човекът веднага разбира, че домашният любимец на богатия му съсед е станал излишен и затова е прогонен навън. Дворната врата за родния дом на Сара е заключена. Въпреки това тя продължава да се върти наоколо и жално да гледакъм хората, които прекрачват прага й, а нея не я забелязват. Човекът от отсрещната къща започнал да се грижи и за съседското куче, приел го като свое. Но съдбата отредила друго за сякаш прокълнатата Сара. Маневрирайки мощния джип пред гаража на къщата си, съседът без да иска удря кучето, което, милото, се втурнало към него с надежда, че ще си го прибере обратно у дома.

"Кучето пострада тежко, чувахме тъжния му вопъл, но не допускахме, че бившият стопанин може да е толкова коравосърдечен. Беше привечер, не можехме да видим какво се случва точно, Чухме, че съседът отпрашва нанякъде с джипа и смятахме, че е завел Сара при ветеринарен лекар - видяхме, че я взе на ръце", разказва внучката, която по това време била на гости у баба си и дядо си.
Минават четири дни след тая фатална вечер. Сара повече не се появява. Пенсионерът обаче забелязва, че всеки ден, когато извежда извън квартала своите любимци без повода на разходка, едно от кучетата му изчезва в точно определена посока и след десетина минути се връща посърнало.
"На петия ден реших да го последвам в храстите - натъкнах се на страшна картина. Моят Балкан стигна до изоставена отводнителна шахта, от която се чуваше едва доловимо дишане. Два метра надолу в калта бе ранената Сара - беше още жива. Балкан е ходел при нея и е опитвал да ми подскаже. Сърцето ми щеше да се пръсне от мъка", разказал дядото пред "Енимал хоуп". Първото нещо, което му дошло наум, е да позвъни на съседа и да го информира за находката. Отсреща обаче чул следната реплика: Оооо, аман, ама то още ли е живо?! Ей сега ще дойда да му пусна един куршум да не се мъчи повече."
"Няма да мръдна оттук и ще разкажа на много хора за това, което направи на Сара - по-добре не идвай, защото ще се наложи да стреляш и в мене!", отсякъл два пъти по-старият човек, който можел да му бъде и баща.

С представител на организацията и с помощта на внучката, човекът успял да извади Сара от блатото и да я заведе на лекар. Било твърде късно - рентгеновата снимка показва счупвания на таза, които са блокирали напълно и безвъзвратно отделителната система. Възпалителният процес е обхванал целия организъм. Сара е била приспана във вторник. Завинаги.

Съобщаваме тази вест на нашите читатели, не на нейния стопанин, който със сигурност отмаря след свършека на работната седмица спокоен в луксозната си спалня.

Надяваме се, че има достатъчно непознати хора с топли сърца, които ще проронят сълза за доброто куче, то със сигурност не е проумяло защо с всичката си преданост е заслужило подобна съдба. Вярваме, че ще ни види от небето, и там, в другата реалност, изстрадалата му душа ще се зарадва, ще поиграе. И в страданието си ще порасне бързо,  ще се прероди, за да даде нова, още по-голяма обич на земята.

В категории: Животът


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
19
Коментара по темата
19.
Мирослава Асенова
04.06.2017 18:39:38
0
1
Играй на воля у Дома, скъпа Сара!!!Сега си щастлива и в безопасност Там!!!

Плаках за Сара, плаках и четях неможейки да си представя,що за бездушна твар трябва да си, за да причиниш това на невинното създание, на твоето куче...
Обичащо те повече от себе си и предано до края на живота си!!!
Мили животинки, бягайте далече от хората!!!
Съществото с джипа ще бъде наказано за стореното, със сигурност.Дано е по-скоро.

В другите страни спасяват диви животни дори с риск за живота, в България избиват често по особено жесток начин собствените си домашни любимци!
Защо бе българино, защо си така озверял, защо не изливаш яростта си там, където трябва, а срещу обичащите ни мили душички?!!
18.
Мартина
04.06.2017 09:38:07
0
0
Горкото куче нека бившите стопани да си понесат последствията .Сара почивай в мир.Дано да си на по добро място
17.
Тя
03.06.2017 21:08:02
1
2
Тъжно е как всеки търси измама в разказа- снимката е примерна,разказът е истински,този с джипа има вила там...
16.
jeko
03.06.2017 07:13:35
0
17
с кеф на тоя ще му пукна тъпата кратуна, селянин със селянина му
15.
Мая
03.06.2017 07:12:05
0
15
Статията е истинска, предполагам. Този изрод стопанина го очаква жестоко да изкупи това, което е сторил на Сара! Никой няма право да постъпва така, съвсем злонамерено и целенасочено този дивак е обрекъл момичето на смърт...Почивай в мир мила Сара, вече си под дъгата.
14.
13
03.06.2017 02:25:04
6
3
Нещо да не се засегна бе? Що така коментара на Гергана Рашкова го пропусна, а ми говориш кой щял да прави снимки заради мене.
Всъщност защо пишат/"подготвят" статия въобще?
Надявам се умния народ да коментира
13.
До 12
03.06.2017 01:15:29
1
6
Снимката е илюстративна - хората са ти го написали
Или мислиш че заради тебе ще идат да искат снимка от кучето понеже подготвят статия
Много прост народ коментира тука
12.
ниграмотен сам
03.06.2017 00:50:40
13
2
Кучето ми изглежда улично , а това е доста нетипично богат човек. Статията изглежда тенденциозно написана като от организация на Сорос
11.
Tanq
02.06.2017 23:37:05
2
14
Обичта на кучето към стопанина е безрезервна, истинска и неподпправена.Няма днеска те обича утре не. Дори и да си забравил да го нахраниш , то няма да ти се разсърди, напротив види ли те, ще подскача и с радост ,ще те посрещне.Кучето може да обича и защитава стопанина си , но ние хората уж по- интелигентни от животните, държим като животни.
10.
Гергана Рашкова
02.06.2017 22:16:41
1
10
Много подробно описание на историята на Сара. Подробен разказ за възрастният човек и внучката му. Интересно от къде чухте тази история, защото това е моята история, ако може така да се каже. Историята е малко по- различна. Но общо взето основната идея е същата. Не съм била на гости, нито съм чула профучаването на джипа, нито кучето на дядо ми се казва Балкан. Просто разбрах за Сара и отидох да я взема, за да й помогна, но уви... В началото се зарадвах че историята на Сара е споделена на сайта на организацията, с която се свързах за помощ, които те не са идвали на мястото на което намерих Сара, но това вече ми идва в повече... Толкова " достоверна" история не бях чувала, а най- лошото е че попаднах на нея. Моля Ви оставете Сара да почива в мир, а мен да преживея случилото се без да чета небивалици. Заложете на някоя друга история, като я разкажете наистина достоверно.
9.
ана
02.06.2017 21:43:42
0
20
е няма ли най накрая такива из роди да си получават заслуженото в тая държава поредния боклук господ вижда всичко все някой ден всичко ще му се върне
8.
Ne na nasilieto kum jivotni !!!
02.06.2017 21:41:02
1
13
Jiv da te zapalqt YMRI !!!! Do 9 - to kolqno !! skapan kompleksar da ti isahnat racete i da oslepeesh dano ymresh chas po skoro !!!! Ne naranqvaite jivotni kakvi hora ste neznam vsichko se vrashta !
7.
Рамбочката бейби
02.06.2017 21:28:57
2
27
На този с кеф да му счупиш таза и да го хвърлиш в някой дере .
Много хора ще кажат куче , ама кучетата са по лоялни и добри от хората . Кучето би те защитило в дадени ситуации с цената на живота си .
6.
Гергана
02.06.2017 20:26:49
2
37
Милото! За голямо съжаление животните имат по-чисти души от повечето хора! Дано на небето душата и е по-щастлива!
5.
Жана Гулова
02.06.2017 19:40:53
1
29
Здравейте ! Поредният отвратителен "човек"! Амидала, че трябва да кажете името на този боклук ! Може би някой слънчев ден, ще срещне някой защитник на животните който ще знае кой е, и тогава ще си получи залуженото ! Всичко друго са празни надежди ..
4.
гневен
02.06.2017 19:39:18
0
37
счупете главата и ръцете на този изрод и боклук
3.
Ивко
02.06.2017 19:26:59
0
39
Не го криите тоз Садист ,а дайте негова снимка и адреса му - да го видят хората кой е САДИСТА на беззащитни животинки
2.
Промяна
02.06.2017 19:25:33
0
35
Тия горе са изроди, промяна на закона със задна дата, живеем кенеф, не пазим децата си, не пазим животните си, до кога ще търпим изметта?
1.
Someone who cares ;-)
02.06.2017 18:45:30
0
43
Счупете му на този боклук ръцете
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори