×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дилемата пред новия стопанин на плажа в Бургас: Да събори ли заведение за 1 млн.лева


Дилемата пред новия стопанин на плажа в Бургас: Да събори ли заведение за 1 млн.лева
Ресторант "Фиеста" бе най-елитарното заведение на Северния плаж в Бургас, собственикът му инвестира крупна сума в него, но сега може да бъде разпоредено събарянето му
Тема в развитие
Само във Флагман.бг! Наемателят на Северния плаж в Бургас склони, сваля цените за 2 шезлонга и чадър на 12 лв. Дилемата пред новия стопанин на плажа в Бургас: Да събори ли заведение за 1 млн.лева Министър Николина Ангелкова в битка за намаляване на цените на чадърите на Северния плаж в Бургас Доволна съм, че плажът „Бургас – север” ще има стопанин, надявам се догодина да има концесионер Победителят в търга за Северния плаж на Бургас плати наема от 720 000 лева – договорът влиза в сила веднага Стана ясно кой спечели търга за наем на Северния плаж в Бургас Сериозна битка за наема на „Бургас-Север”, 8 фирми посягат към атрактивната плажна ивица Тежки проблеми преди сезона в Бургас! Северният плаж без спасители, няма кой да изчисти ивицата Тръгна нов търг за Северния плаж в Бургас, плажните капани работят на ръба на закона Изненадваща развръзка! Атанас Атанасов се размина с концесията на Северния плаж в Бургас, ивицата премина към Областна управа Интригата се заплете! Постъпи нова жалба срещу Северния плаж в Бургас Само във Флагман.бг! Близка фирма до Атанас Атанасов на път да поеме концесията на Северния плаж в Бургас?(ОБНОВЕНА) Концесията за Северния плаж в Бургас тръгва до дни Изненадваща развръзка! Северният плаж в Бургас с нов концесионер още този сезон Северният плаж в Бургас остава без концесионер за лято 2017, жалба на анонимна компания постави сезона под въпрос Само във Флагман.бг! Отрязаха анонимната варненска компания, която искаше да саботира сезона в Бургас Само във Флагман.бг! Ето кои са новите концесионери на топ плажовете в Бургаско Извънредно! Ето ги концесионерите на шест от най-атрактивните плажни ивици в Бургаска област Ето как Министерството на туризма отстрани кандидат-концесионер, предложил нула лева за чадър и шезлонг, с невероятен мотив За плажните концесии на Ангелкова и витаминът ПИ по Светите земи Какво ще стане, ако Северният плаж на Бургас е без стопанин през лято 2017 Българската туристическа камара с призив към Томислав Дончев: Процедурите за плажовете да са прозрачни Защо Бойко Борисов назначава комисиите за концесии на плажовете и има ли в тях хора от службите Процедурите за концесии на плажовете изглеждат нечистоплътни и предрешени Жестоката битка за Северния плаж в Бургас започна подло! Жалба праща концесията при служебния кабинет на Румен Радев Само във Флагман.бг! Отварят офертите за концесията на Северния плаж, новият стопанин ясен до края на седмицата Само във Флагман.бг! Искате Северния плаж в Бургас? Извадете по 1 млн.лв. на година! Наемателят на Северния плаж в Бургас дължи 190 хил.лв., затова ипотекирахме имоти на г-н Атанасов
виж още
скрий
02 Юни 2017, Петък, 14:27 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Георги РУСЧЕВ

Новият стопанин „Самър инвест” ЕООД с готова схема за преместваемите обекти, пратена е за одобрение в Министерството на туризма

Около  50 % от капаните на Северния плаж в Бургас или са вече са отворили, или са в готовност до няколко дни да посрещнат първите си клиенти, показа проверка на Флагман.бг.

На плажната ивица има 10 заведени, но ресторантьорите не смееха да започнат подготовка за сезона, защото до началото на тази седмица не знаеха какво ще се случи. Съществуваше вариант и те да бъдат принудени да премахнат капаните от пясъка, което щеше да им нанесе сериозни загуби. Заради това и никой не бързаше.

След влизането във владение на новия наемател „Самър инвест” ЕООД, платил космическата сума от 720 хил.лева за едногодишен наем на ивицата, обаче те са получили уверение, че няма да бъдат събаряни, което им даде импулс бързо да подготвят плажните капани за сезона.

Ресторантьорите обаче със сигурност ще плащат по-високи наеми от предходни сезони. До този момент те варираха от 55 до 70 хил.лева, а сега се очаква да скочат от 80 до 100 хил.лева, според квадратурата. Новият наемател едва ли ще отстъпи, защото просто няма как да покрие разходите за сезона.


Ресторантьорите ще плащат много по-сериозни наеми през лято 2017

Освен 720-те хил.лева, които вече са платена на Министерството на туризма, те трябва да осигурят около 200 хил.лева за спасители, медицински лица, технически персонал.

Необходимо е да инвестират и други 100 хил.лева в почистването на плажа, хигиенизирането му, наемането на екотоалетни и осигуряването на нормални условия за плажуващите. Отделно перо е покупката на чадъри и шезлонги, нещо, което няма да струва никак малко.

Всичко това влиза в разходния микс за стопанисването на плажа и това е една от причините за високите цени на чадър и шезлонг от по 7 лева, които стреснаха бургазлии (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

По непотвърдена информация след молба от Министерството на туризма, във връзка с желанието на бургазлии, наемателят е склонил да намали цената на 4 или 5 лева.

В същото време преди два дни е била изготвена схемата за преместваемите обекти на плажа, която е предадена в Министерството на туризма. Голямата загадка е дали в нея ще остане заведение „Фиеста”, което до този момент беше най-елитарното на бургаския плаж.


Състоянието на Северния плаж не е никак добро и ще трябва да се инвестира сериозна сума, за да стане приятно място за почивка

В него са направени инвестиции за над 1 млн.лева, но предвид корпоративния спор със собственика му Атанас Атанасов, не е ясно дали новият наемател няма да разпореди събарянето на култовия морски ресторант, изваждайки го елегантно от схемата. Тя трябва да бъде одобрена до 10 дни след подписването на договора, но се очаква това да се случи още в началото на следващата седмица. Със схемата ще бъде утвърден и броя на спасителните вишки на плажа.



В същото време, докато Северният плаж, все още е в безтегловност тече преобразяването на Централния плаж. Ивицата е изчистена, подготвени са нови плажни чадъри, изгражда се и атрактивен ресторант-лодка непосредствено до Моста на Бургас, видя днес репортер на Флагман.бг.



В категории: Бургас


36
Коментара
36
Коментара по темата
36.
Веселяк
03.06.2017 10:41:31
0
2
Ами седни, виж, огледай се. Кат не си сядал за ко пишеш въобще.
35.
Кмета
03.06.2017 10:35:25
1
0
Колко да е елитарно щом аз един път не съм сядал там.
34.
Дзвер
03.06.2017 09:56:15
5
1
Кръчми на плажа - не,не,не,не. Кръчмите в парка-да ,да,да. Плажа с вход 1 лев, без огради,всеки платил вход получава флагче,чадърите на 30% от площта плажа с цена 2 лева. За абонамент вход плаж - отстъпки. Регистрация - подобно на синя зона Оператор на плажа - Общината. Плажен сезон -01.06 до 30.09. Такса ;плаж; за всички посетители на заведенията в парка по време на сезона.
33.
ИМАШЕ НАВРЕМЕТО
02.06.2017 22:30:58
1
0
ЕДНА КУЛТОВА ФРАЗА -АЙ СИКТИР ОТТУКА,БЕ С ТИЯ ДЕСЕТ ХИЛЯДИ МАРКИ (ДОЙЧ)
32.
до 31
02.06.2017 22:14:47
0
4
napulno si prav!
31.
До номер 2
02.06.2017 22:09:08
4
6
Аве тъпан,Наско си го направи заведението сам,до преди това там ходех само баби,Наско го разработи този район.като неси запознат не пиши
30.
до 28
02.06.2017 21:21:36
0
3
Или си изключително прост,или си изключително надут,ама най-вероятно и двете
29.
Пак съм аз
02.06.2017 21:18:53
0
0
Ама чакайте бе, не може сульо и пульо да искат да имат капан.....ееее вече ме ядосвате
28.
Ставам рано
02.06.2017 20:49:17
3
2
Хихихахха Сега, на някои хора много им е гадно :) защото ножа е опрял до кокала, обаче щот са много кадърни кадри или "браншовици" им е гадно. Не се хабете моля, видяхме ви потенциала (З И Р О)!!! Зи-ро. Не ми харесват нещата, искам по-добро! Изобщо не се опитвайте да ми обясните как неможело с плитките ви мозъци = 0
27.
до 26
02.06.2017 20:44:29
1
1
Е те нямат време,за тази година ли е проекта?Дано да е яко
26.
Хора
02.06.2017 20:37:42
10
1
Евения плаж е истинста , новия концесионер ще го прави уникален , видях проект , и отделно ше бъде на доста прилични цени
25.
До Шефа
02.06.2017 20:28:35
0
3
Спомням си,преди 5 години ,когато се организирахме за протест пред парламента,колко бяха силни хората в мрежите!10 000 щяхме да бъдем,3 пъти го организираха протеста,3 пъти не бяхме повече от 100! Чакат наготово някой да дойде и да оправи нещата!Даже,ако може след като се изсер*т,някой да дойде да им избърше задника!Нещата се случват с действия и разум,но уви - в България всичко е наобратно.
24.
Чичо
02.06.2017 20:24:53
0
5
Събаряте ги тези капани и дайте на малоумниците по един чадър на солидна цена да си пазят тъпите кратуни от слънцето.
23.
Шеф
02.06.2017 20:21:36
2
4
Абе хора /№16,17/ не се хабете да обяснявате на малоумници. То в главите им бръмбари, то няма мисъл за пет пари. Ей за това е ни е такава държавата щото народа прост. Ама той манталитета им е такъв бе - селяндурски. Каквито и капани да направят, който и да е стопанин на плажа, то все ще плюе. Това са жалки, дребни душици.
22.
Гот
02.06.2017 20:15:39
1
4
Събаряне
21.
до 20
02.06.2017 20:07:03
0
6
Мале,ама ти явно си много прост,момче! Аз работя на нормална заплата,не по-висока от нормалната за Бургас.Имам над 15 сезона в Слънчев Бряг,бил съм в тоя бранш толкова години,че докато видя бар ще ти кажа колко пари е излязал! Ама явно ти живееш в измислен свят,или си двойкаджия по математика,направи основен ремонт у вас,виж колко пари струва,представи си колко ще струва да изградиш цяло заведение! Някой психично болен ще дойде да налее 300-400 бона в бар,дето след 3 месеца може да се наложи да го съборят? Ти въобще разсъждаваш ли,преди да говориш бе? Ходи в Сл. Бряг,готини барове бил!Тъкмо по-малко тъпанари в Бургас!
20.
До 16
02.06.2017 19:57:44
4
7
Гледай си работата бе кретен! Истината е че искате да се нагушкате за 1-2 сезона, а пък плажа...пълна скръб! Направо печална вест! Мизерия отвсякъде, като започнем от пясъка, тоалетните, мазните масички, в кухнята не искам да знам!! И хора за работа няма, щот не давате пари!, искате да гушкате. Има капани от 100 години - 0 инвестиция, от както е станало капан, така си стои ...ареее! Ходи да работиш на заплата като не ти отърва!
Нещастник.
19.
БC
02.06.2017 19:57:11
0
0
направете петиция,съберете подписи и след това знаете към кой да се обърнете!Но главно търсете пенсионер,че не знам кой нормален млад човек ще си стои в тях ,щото в дискотеките е 50 градуса ;)
18.
÷$/*¥
02.06.2017 19:53:17
2
4
Тъпи флегмани нали писахте, че били гнусните капани незаконни и дори и някой да го вземе плажа на концесия, пак ще бъдат премахнати! Кво правим ся?!
17.
ох на тате
02.06.2017 19:52:53
4
6
бъхляри с 2 лв в джоба с мегаломански изисквания,аз имам 5 лв в джоба,ама поне съм осъзнал в коя държава живея,бутайте всичко,направете 5 бара и да ни съдират кожите,прост народ, бедна държава,безкрайни изисквания, а насреща- милиони изисквания и все кусури виждаме!Технологиите напредват-дано измислят наливен мозък,че... Има доста нуждаещи се! Тая глава не е само да тежи и да злорадства ,не да мисли как да прецака близкия,а е да се напълни с нещо,първо мислете,после говорете глупости!
16.
до Хейтърите
02.06.2017 19:45:30
6
14
в бранша съм от доста години,имам доста колеги,които са работили на Бургаския плаж и се надявам и тази година да работят! 1: На който не му харесват капаните или плажа-черноморксата ивица е доста голяма,заведения няма ли... до бетонната ограда ще има чадъри и шезлонги на по 5-7 лв. 2: Този наемател с какъв акъл ще вложи толкова много пари в чадъри и шезлонги,след като най-вероятно догодина ще е друг концесионера? 3: С тези цени на атрибутите и половината инвестиция няма да избие,защото миналата година на 3 лв чадър и шезлонг,те бяха празни,мисля,че не е запознат с платежоспособността на града. 4: Капаните в Палма де Майорка не са по-различно от нашите,на мен не ми пречи как изглеждат,а и като човек,който е имал заведение знам колко пари излиза да се направи,искате повече лукс- двойни цени!Бира 5 лв минимум,алкохола по 8-10 лв 50мл. минимум,коктейли по 10-11 лв. ,задължителен вход на баровете минимум 5 лв.! Средно излиза около 300 000 лв. да се изготви един приличен бийч бар( в цената ви включвам материали,наем,работници,които да го изработят,след това вместете в цената консумативи,машини ,стока(минимум 30 000 лв.)).След това включете заплати на персонала,осигуряване на охрана,акцизи! Извадете сега калкулатора и сметнете общата сума,разделете я на 90 дни(горе долу толкова е сезона) и като се има в предвид нощния живот в Бургас през делничните дни и заплатите, какви претенции може да имаме?! За мен е важно да има къде да седна на чист въздух,да си хапвам цацата и да си пия студебата бира,къде да се скрия от жегата и да не изкихвам по 15 лв всеки ден (цяло лято ходя на плаж) за това удоволствие! Ако вие сте големи паралии-сменяйте града! На повече от 70% от Бургазлии заведенията им харесват,тука 20 човека явно от буржоазията,паралии хора тръгнали да плюят! Еми има си прости сметки,незапознати хора такива! Ако бяха толкова зле,празни щяха да седят,а не хората да седят на опашка и да чакат някой да стане! Това е Бургас за не е Монако!
15.
Рублата Радев
02.06.2017 19:34:29
0
13
Ахха флагман са дописали 3-4 нули за тоз бълхарник
14.
Гларус
02.06.2017 19:20:46
0
3
Ебахти комплексарските изказвания, ха ха. Ей хораааа одите си избивайте комплексите нейде другаде. Браво на № 12 и 13, много точно казано.
13.
ViP
02.06.2017 18:31:08
0
13
Начи,всичко е една голяма перачница на пари момчета,не спорете напразно,казвам ви го от първа ръка !
Прах в очите на хората,за 93% от хората,останалите са наясно за кво става навъпрос :)
12.
BS beach
02.06.2017 17:42:31
3
23
Какво значение има колко пари бил инвестирал? Ако е незаконно да го махат! събаряха незаконни къщи в Ченгенето, значи трябва да събарят по същия критерии всички незаконни постройки.
И какво е това - наемателя определял дали капаните да останат това лято или не, за да му излезнел бизнес плана ?! Държавата/Общината трябва да се разпореди.
Левски само си го татуираме и мърморим, докато продажни депутати и журналисти ни плюят в лицата
11.
До 10
02.06.2017 17:28:54
2
37
Ей жалкар ще те купя и продам барам с чамовата ти конструкция , пародия на заведение
10.
Чичо
02.06.2017 17:13:06
9
20
Неуспели тъпанари които не са наясно просто да не пишат.
9.
323
02.06.2017 17:12:48
0
28
i pak nie shte plashtame za celia masraf po linia na po visoki ceni..
8.
До 7
02.06.2017 17:07:12
3
43
Абе тъп целия плаж е един кенеф направен от най евтините материали и е супер грозен аре млъквай
7.
Чичо
02.06.2017 16:57:49
18
20
Ама някои хора пишат ей така да се намират на работа. За какви колиби и кенефи говорите бе манафи прости. Че вий сте първите дето се бутат в тези заведения. Ейй прост народ.
6.
Махайте ги
02.06.2017 16:54:41
1
44
Събаряйте го тоя парник.
5.
W
02.06.2017 16:48:04
2
66
Благодарение на тези колиби, наречени според някой капани или заведения, бургаския плаж прилича на голям селски кенеф.
4.
Старо куче
02.06.2017 16:38:25
1
36
Да го събарят. Те сводниците си изпраха парите.
3.
opaaa
02.06.2017 16:37:37
0
29
Тез обекти като са временни не трябва ли да се махат след края на сезона?
2.
Hahaha
02.06.2017 16:37:07
0
57
Тази фиеста не струва повече от 150хил , той я взе от ваклин това е обект на 12 години , ате стига глупости
1.
$$$
02.06.2017 16:32:50
8
6
Ne e 1 000 000 leva a DOLARA.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори