×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След циганската агресия в Комлука ни остава едно - да закрием професията социален работник


След циганската агресия в Комлука ни остава едно - да закрием професията социален работник
Докога тези хора на снимката ще са невинните жертви и ще живеят на гърба на обикновения данъкоплатец?
Тема в развитие
виж още
скрий
26 Май 2017, Петък, 16:41 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Това е най-неблагодарната работа в България, ежедневно служителите са нападнати от нагли цигани, които живеят на гърба на данъкоплатеца

Да си социален работник е чест! Хората, избрали тази професия, са достойни, защото искат да помагат на уязвими лица. Навсякъде по света това е една от най-уважаваните професии, но не у нас.

В България социалната работа е най-неблагодарната – ниско платена - получават средно между 420 и 620 лв. на месец, служителите ежедневно се сблъскват с най-проблемните групи в обществото, което изисква много нерви и търпение. А накрая получават жесток бой.

Проверка на Флагман.бг показа, че професията попада в ТОП 10 на най-депресиращите. Специалността също вече не е толкова атрактивна за студентите. Все по-малко зрелостници избират да следват социални дейности. Голяма част от тях или се отказват или по време на обучението си, или след това избират друга специалност, за да може да имат нормална реализация – професия с по-високо възнаграждение и по-малко главоболие. Няма да е далеч денят, в който ще липсват социални работници. Просто няма да има кой да работи.

Ето затова предлагам професията в България да бъде закрита, буквално!

Не, защото не ги подкрепям, а защото не искам държавата  да се събуди, след като вече е късно - един от тях да бъде убит от някакъв самозабравил се индивид от гетото, който смята, че цялата държава му е длъжна и нямат право да му спират детските, или да го глобяват, заради това, че детето му не ходи на училище.

Тази сутрин Бургас се събуди с поредна порция насилие, излизаща извън рамките на човешкия разум.

Този път жертвата е 40-годишната Илиянка Георгиева – социален работник, който вече 17 години се сблъсква с проблемите на хората и се опитва да ги решава. Тя бе нападната от 27-годишна циганка Иванка Филипова в приемната на социалната служба в кв. Комлука (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). Пребитата е с луксация на челюстта и с множество травми по тялото.

Мнозина от Вас вероятно знаят историята, но нека да я припомним. Тя е симптоматична за проблемите в социалната система.

Агресията у Иванка била провокирана от това, че социалната служителка е обяснила, че в следващите месеци от детските надбавки, които получава, ще бъде удържана сумата от 250 лв. заради неизвинените отсъствия на детето й.



Приемната на социалната служба се намира в този Бизнес център - на метри от полицейския участък в кв. Комлука. Социалните работници имат кабинет тук, който посещават два пъти седмично

След като разбрала, че и режат парите, циганката се нахвърлила към беззащитната жена и я смляла от бой. Илиянка Георгиева е в депресия от побоя, не желае да застане пред камерите, за да обясни какво й се случило.

За да не се потули случаят и да не бъде забравен след 1-2 дни обаче, тя трябва да говори! Цялата държава трябва да види в какво състояние е, и то без да има вина. Крайно време е да се вземат мерки, за да може 27-годишната Иванка, чието основно препитание са социалните помощи, да си получи заслуженото, и за да се предотвратят подобни случаи.


Това е приемната, където социалният работник Илиянка Георгиева е бита жестоко

"Аз ако бях на мястото на майката, щях да я утрепя тази. Малко й е даже!  Откъде да ги намери тези пари. Тези от социалните защо не й влизат в положение?! Те знаят ли как се изкарват 250 лв., знаят ли колко разходи има един ученик – пари трябват за закуски, за книги!" – така реагират днес циганите в кв. Комлука за нападение. И са убедени, че са прави! Което доказва само едно - агресията ще рецидивира върху останалите социални служители и ако искат да работят спокойно, те просто ще трябва да си затварят очите и да преглъщат обидите на ромите.

Аз пък искам да им отговоря – Да, социалните работници са наясно как се изкарват 250 лв., та те работят за малко повече! И то с какви хора работят! Тук е важно и да отбележим, че основното образование в България е напълно безплатно – учениците получават безплатни закуски, учебници и помагала.


В ОУ "Христо Ботев" в Комлука учат само цигани. Техният директор Михаил Харизанов редовно се отчита пред социалните служби за неизвинените отсъствия на учениците. Днес той и и заместникът му Севдалина Кралева не пожелаха да коментират случая пред Флагман.бг

Въпрос на желание е дали човек иска да се образова. За голяма част от циганите ни е ясно, че не искат. И защо да го правят, като могат да изберат и по-лесното - да крадат, да убиват, да скачат на бой, да станат родители още на 13 години и да получават помощи от държавата – от джоба на обикновения данъкоплатец. От твоя и моя джоб, които с труд и чест изкарваме прехраната си и изпълняваме дълга към страната ни. 

Ало, БХК, този път на чия страна ще застанете?

Наричам ги цигани, което според организации като Българския хелзинкски комитет не е коректното обръщение, но те, т.нар."роми", така се определят, а и начинът им на живот е ...цигански!

Всъщност питам представителите на така наречената правозащитна организация някога били ли са нападани от цигани? Едва ли! При подобни случаи едва ли щяха да застанат на тяхна страна, особено когато има обществено недоволство. 

От БХК, ако имат поне малко достойнство и искат да се докажат пред българското общество, че защитават човешките права, им предлагам поне веднъж да излязат и да защитят нападнатата социална работничка, а не да изкарат циганката невинна жертва. Дали ще го направят – мисля, че въпросът е риторичен.

В категории: Животът


20
Коментара по темата
20.
$
29.05.2017 10:26:34
0
1
Eeemmiiii tq taka si e izbrala
19.
ГРАЖДАНКА
28.05.2017 22:36:17
0
0
325 ЛВ. ДА Й СЕ ПРЕДОСТАВЯТ за НЕОЧАКВАНО ВЪЗНИКНАЛИ ОБСТОЯТЕЛСТВА ОТ ЖИЗНЕНОВАЖЕН ХАРАКТЕР на СОЦ. РАБОТНИЧКА !!!
18.
НУЛА НИКОЙ
28.05.2017 14:13:41
1
6
МОЛЯ, да се вземат мерки, за да не допуска и други инциденти.Този район винаги е бил труден по простата причина, че циганите по природа са агресивни и социалните работници са поставени в риск. В социалното бюро на кв.Победа трябва да се работи САМО на гише, служителите там трябва да получават по- високи заплати, поради ежедневните конфликти с циганите . Социалния работник е с педагогическо, медицинско и юридическо образование , освен това е изложен на риск. Ще се помисли ли за увеличение на заплатите на социалните работници? Пожелавам на социалния работник г-жа Георгиева бързо възстановяване!
17.
АНАНИМЕН
28.05.2017 13:27:05
0
2
ЗАЩО ИМА ИЗТРИТИ КОМЕНТАРИ
16.
аз
27.05.2017 10:29:00
2
4
Щом допуснах да има техни партии и да имат мнение, което да се зачита, малцинството ще сме ние Българите -граждните на тази държава. Много права им дадох ,ама нас нищо начин за да им дават социални и пр.ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО
15.
няма значение
27.05.2017 10:16:26
2
17
Всички професии свързани с взаимоотношения с наглите мангали са ужасно стресиращи и ниско заплатени! Циганите са агресивни в социалните служби, в болниците,в училищата....навсякъде!Заплатите в тези институции са плачевно ниски, а стресът и нервното напрежение огромни! Защото МАНГАЛИТЕ са защитен вид у нас и живеят на гърбовете ни,само и само да има електорат за управляващите!
14.
Милчо Йорданов
27.05.2017 08:50:15
4
8
Най-западналата държава в Европа ! За съжаление, за всичко са им виновни Циганите ! Както казваше един приятел " ега ти късмета да се родя циганин и то в България "
13.
Оня
27.05.2017 02:47:02
1
6
Нали Далавери е на власт,обръщайте съм към него.От край време само обещава да се оправя с циганите,а нищо не предприема.Оправи туризма за две седмици,да оправи и циганите за месец
12.
bai mitko
27.05.2017 02:19:31
23
3
Ave kreteni koiste vie che sporite za kumluka vieste pogolemi cikani
11.
Пурко
27.05.2017 01:34:27
2
27
Преди предложих, като пръскат против комари, да напръскат и , с нещо, по-силно, против хлебарки в комлука, че са плъзнали по цял Бургас,и вредат на обществото.
10.
Арио
26.05.2017 23:53:00
2
34
Крайно време да има законодателни промени и мангалите да ги лишат от помощи.
9.
Да се
26.05.2017 23:51:23
3
23
Закрие клона на соц подпомагане. Мангалите да бият път до центъра!
8.
@#$
26.05.2017 23:25:11
2
25
Социалната работа е една от най-неблагодарните и ниско платени професии в страната.
Работила съм 5г в системата на Социално подпомагане, като соц. работник и знам за какво става въпрос. Искрено Съжалявам за колежката,дано бързо се съвземе от шока.
7.
Сафи
26.05.2017 22:30:14
2
13
Засъжеление няма да й направят нищо те винаги са прави. Нека им направят лагер да ги съберат там да ги хранят без туй ги храним. Поне ще живеем спокойно.
6.
Izgrev
26.05.2017 21:52:42
2
49
При всичките тези батки и мутри в Бургас, циганите да си правят каквото си искат. Ужас. Едно време не беше така, ама имаше истински мъже в Бургас.
5.
Smith
26.05.2017 20:00:34
3
54
В България безработицата е под 7 процента! Което значи, че само на който не му се работи няма работа! За какво са социални работници тогава?
Спрете помощите изцяло и цялата тая сган да измира от глад ако иска - изобщо не ми пука нито на мен, нито на някои от другите трудещи се, които плащаме масрафа! Спестените пари да дадат на полицаи, които да въдворяват ред в копторите со блага дума и со кютек, ако се наложи!
4.
И другаде съм го казвал
26.05.2017 19:53:40
2
38
Решението е - да се следва примера на ген.Стою Неделчев -Чочоолу,направете си справка в google
3.
аааа не
26.05.2017 19:09:33
4
23
те са нашия електорат. не ги БИЙТЕ. искаме пак да управляваме
2.
Това са гласоподавателите на Лайнету
26.05.2017 19:09:28
2
20
Сега да се оправя. Всичкото сиганин с бмв и царевица в багажника варена
1.
Решение
26.05.2017 18:58:07
3
50
Пратете жандармерия и армията яко бой докато не припаднат при следващо удряне или нещо подобно пращате ги пак и ще се въспират добре
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Жена полетя от балкона на 3 етаж в жк. „Изгрев“ Извънредно! Жена полетя от балкона на 3 етаж в жк. „Изгрев“ Тя е откарана в реанимация, състоянието й е много тежко Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Ще бъдат изградени закрит плувен басейн в ж.к. „Черно море“,  подземен паркинг до СУ „Любен Каравелов“, нови улици в с. Равда и др.  И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента 
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори