×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов пред „Флагман”: Ще държа на пълно равенство пред закона на етносите в България


Валери Симеонов пред „Флагман”: Ще държа на пълно равенство пред закона на етносите в България
Става обичайно всяко недоволство, свързано с мен или с хората, които съм издигнал – вече го приемам като естествена реакция, казва вицепремиерът
26 Май 2017, Петък, 15:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Не трябва да има толериране на някои и дискриминиране на други, счита вицепремиерът

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов вчера бе назначен за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. Решението на Министерския съвет предизвика известна негативна реакция. Потърсихме г-н Симеонов за коментар.

- Г-н Симеонов, появи се информация, че ромска организация е напуснала Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси заради Вашето назначение за председател. Какво мислите по въпроса?
- Не знам, пък и който няма желание, да напуска. Тяхно право си е.

- От БСП също недоволстват, както и „Да, България”. Това дали ще Ви притесни по някакъв начин?
- Не. Започва да става обичайно всяко недоволство, свързано с мен или с хората, които съм издигнал. Така че го приемам вече като естествена реакция. А „Да, България” какви претенции имат?

- Не съм чел в подробности, но общо взето не одобряват, че сте назначен и цитират Ваши стари изявления за ромската общност?
- Добре, но някой трябва да им каже или да ги накара да цитират целите изявления. В смисъл, да не вадят само по няколко думи, защото се вадят нещата от контекста. Абсолютно от нищо не се отказвам от моите думи, но държа да бъда правилно пресъздаден, а не както вестник „Сега”. За да няма дела и срещу „Да, България”. Това мога да кажа. Не знам какво са казали, но всеки да внимава, като ме цитира.

- Какви очаквания и идеи имате като председател на този съвет?
- Спазване на закона и пълно равенство на етносите в България. Без толериране на някои и дискриминиране на други – всички равни спрямо закона. Това е по принцип, а иначе в детайли не мога да говоря, защото трябва да навляза в нещата. Не съм бил в тези съвети. Между другото, защо се хващате за този съвет по етническите и интеграционните въпроси? Защо на никой не му прави впечатление, че съм председател и на другия съвет – за тристранно сътрудничество?

- Там председател ли сте?
- Да, разбира се.

- Защото в изпратеното от пресцентъра пише, че Вие и Бисер Петков сте членове на съвета, доколкото се сещам (всъщност е посочено, че са представители на правителството, но не се уточнява кой е председател – б.а.).
- Така е, но по право съм председател. Само че като тръгне калната река и всички скачат в нея да се къпят. Не е така. Това другото някак си всички го подминават. Но нямам намерение пак да давам целенасочени интервюта в някаква посока, така че отговарям на каквото ме питат…

В категории: Бургас , Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
9
Коментара по темата
9.
До 7
27.05.2017 15:00:20
0
2
Пожелавам ви да живеете до някоя циганска махала.Тогава ще ви питам,освен ако не сте мангал.
8.
Raiko
27.05.2017 14:14:00
0
1
Valerkata skoro ste padne ot visoko samo spoko gledaite cirkovete po4vat
7.
Hitlerist - bilgarin
26.05.2017 22:59:33
6
5
V. Simeonov e edin ot hitlerofasistite na varvarska i dolna fasistka Bilgariya Ako bese v tcivilizovana zapadna strana da e bil ne v parlamenta, a v zatvora za dilgo.
Borisov s koaliraneto na GERB s fasisitite postavi na risk imidja na BG i GERB v riskovo polojenie.Samiyat toy sisto se okaza prikrit fasist - hitlerist.Dolni mrisnitci, koito pri vizmojnost ste vizstanovyat gazovite kameri.
6.
ВАЛЕРКА ЗА ТЕБ ГКАСУВАХ.
26.05.2017 19:52:58
0
7
КАКВО ЩЕ ПРАВИМ С КОМЛУКА.ААА
5.
Европеец
26.05.2017 19:05:02
2
2
Запълнете дупката на Тройката със закон отгоре. Направете пазар и парк и със рента плащайте на тея дето се бият за тея земя. Наречете този пазар Христосово Спасение.
4.
Европеец
26.05.2017 18:54:57
4
17
Изметете комлука за да се освободи брега в Бургас. Сложете отрова във водата на циганите.
Елиминирайте елементите които не допринасят.
Образовайте жените половината са трупове, дебели лелки.
3.
Ирод
26.05.2017 18:43:41
0
9
Въпреки шизофреничното му политическо поведение Валери Симеонов може да се окаже изненадващо ефективен точно по въпросите свързани с интеграцията на етносите.

През последните 22-23 години никой политик не посмя даже и да започне някакъв опит за реформа в тази област за да не заколят кокошката, която им снася златни яйца.

Ако Валери поне започне с въвеждането на мерките, за които говори от години може и да се получат нещата.

Подозирам обаче, че както обикновено ще си остане в зоната на здрача и тихомълком ще клекне пред колективния интерес на вмирисаната ни политическа класа, както прави в последно време.

Надявам се да греша.
2.
Васил Левски говори
26.05.2017 18:32:26
0
17
Валери, срам ме е да кажа на колегите си в Европа колко е средната заплата в България. Докога?
Иска се закон да няма нито един счупен бордюр, да стане страната красива и отговорна като Холандия.
1.
Дядо Добри
26.05.2017 18:25:16
18
21
Валерка, кво ще строиш в Зорница, на мястото на сградата която приватизира по втория начин докато се правеше на общински съветник?
А като ти гледам грозната черна мутра, с торбички под очите, червено-жълти нишки в бялото на очите и здраво стиснатите устни опитващи се да скрият сините ти венци ми е ясно и ти от кой етност си пролазил, поповски мангал крадлив!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори