×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Брутално насилие в Бургас предизвика концептуален спор и политически нападки в парламента


Брутално насилие в Бургас предизвика концептуален спор и политически нападки в парламента
Случаят с ритнатата на спирка жена в Бургас доведе до спор между депутата Антон Кутев и министъра Валентин Радев
26 Май 2017, Петък, 09:39 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Депутатът Антон Кутев и вътрешният министър Валентин Радев кръстосаха шпаги


Властта и опозицията стигнаха до сериозен спор в парламента заради случая в Бургас, при който възрастна жена бе ритната брутално от младеж на спирка.
Повод за това стана въпрос по време на парламентарния контрол, зададен от депутата от БСП Антон Кутев към вътрешния министър Валентин Радев.

Народният представител попита какви са мерките на МВР за контрол над лицата, проявяващи насилие. Кутев обаче наблегна на случая в Бургас.
„Случи се това, което според мен е покъртило всички български граждани, те са видели как този изрита жената на спирката и изобщо агресивното му поведение”, каза депутатът. Според него у нас със сигурност има много такива случаи. Разликата била, че при казуса в Бургас е имало камера, която да заснеме насилието.
Кутев постави въпрос как се контролират кримиконтингентът и лицата с психични проблеми.

В отговора си вътрешният министър Валентин Радев подчерта важната роля на видеонаблюдението, давайки за пример случая от Бургас. Казусът бил показателен и за добра практика на взаимодействие между МВР и местните власти.
Радев обясни, че насилникът е задържан и е с постоянна мярка „задържане под стража”. Самоличността била установена бързо и лицето било арестувано на шестия час.

Министърът припомни, че благодарение на ГЕРБ има нов законов раздел „превантивна дейност”. Радев изреди по повод конкретния случай в Бургас какви мерки са предприети: „На първо място, предлага се да бъде увеличен броят на видеонаблюдателните места - поставяне на камери. Второ, повишаване ефективността на взаимодействие с частните охранителни фирми, с общинските, държавните, неправителствените организации и институции с цел получаване на навременна информация за разкриване и предотвратяване на престъпления. На следващо място - анализ на средата за сигурност, в частност установените случаи с насилствени действия, сходни с описания случай и пренасочване на полицейските сили към установяване на тази основа на уязвимите места.”

Министърът продължи да изрежда други мерки: Провеждане на работни срещи със служителите на Центъра за психично здраве в гр. Бургас и обучаване на полицейския състав за установяване на лица с признаци на психически отклонения, които обаче са склонни към насилие. В Министерството на здравеопазването имало специален регистър, където се водели тези лица. Последната мярка е подобряване взаимодействието с прокуратурата.

Антон Кутев поде реплика, с която повиши напрежението в залата. Той обясни, че няма съмнение, че са взети мерки, но въпросът бил каква е ефективността. „И главният въпрос е – защо този човек на следващия ден е на свобода”, отсече депутатът. По думите му с анализи работата няма да се свърши.
Кутев обясни, че ГЕРБ няма да управляват 30 години като Тодор Живков и трябва да действат бързо, защото имали още година и година и половина време.


Валентин Радев направи дуплика. „Г-н Кутев, без да искате ме тикате да говоря политически. Няма да го направя сега, ще се въздържа…”, каза вътрешният министър, което предизвика аплодисментите на част от залата.

Министърът добави, че ситуацията била обичайна. Случай като този в Бургас имало и снощи. „Всеки ден буквално има такива случаи”, добави Радев.

По думите му казусът е вече в прокуратурата. Той отново похвали ГЕРБ, че са взели законодателни мерки за превенция. Валентин Радев каза, че гражданството следва да се включи активно, защото с наредби няма как да се получи. Той посочи като пример случай от снощи в София, при който граждани сигнализирали за насилие над жена на улицата. И екип на МВР веднага заловил виновника.

Моля всички, които са ангажирани, и гражданството, което е навсякъде, то е очите и ушите, ние пазим себе си всъщност, те да бъдат най-активни”, завърши концепцията си Радев, с което отново предизвика аплодисментите на депутати.

В категории: Бургас , Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
5
Коментара по темата
5.
бургазлия
26.05.2017 18:51:08
0
0
Това МВР не го оправдава че Бургас и региона е с най голяма престъпност и прави кадрови промени .Ръководството на ОДП се е сраснало от толкова години на ено и съща длъжност с престъпноста .
4.
Иван
26.05.2017 12:38:22
0
4
Прокурор Ангел Георгиев изкара че бабата сама се е ритнала... или поне за нкой лев ще го пиле така
3.
jivko izruda
26.05.2017 11:53:49
1
0
izkaraite me znaete li kolko e tejko da vijdam babite kak prwmi.avat po i
ulicata i da ne moga da gi ritam tolkova mi e tejko a as prpzto iskam da gi ritam v renrata
2.
Събчо Събев
26.05.2017 11:13:47
2
7
Събчо Събев: Камерата лъже, Живко не е удрял бабата, а тя го е нападнала.
1.
ГРАЖДАНИН
26.05.2017 11:08:34
2
6
И какво като са заловили в София хулигана, който явно не е с психически проблеми? Да не би да е в следствения арест, както Бургаския съд вкара там един болен човек?Явно някои придставители на Бургаските съдии са полицейски подлоги!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори