×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как най-скъпият адвокат в Бургас се оказа служебен защитник на Живко „Изрода”


Как най-скъпият адвокат в Бургас се оказа служебен защитник на Живко „Изрода”
Когато разбрах за кой случай става въпрос, доста се чудех дали да не се откажа, каза Благой Потеров
Тема в развитие
Помните ли арогантния Живко, който преби възрастна жена на спирка? Грозят го 6 години затвор (ВИДЕО) Зверски пребитата на спирка в Бургас Виолета: Живко ме осакати, не мога да му простя (ВИДЕО) Пребилият възрастна жена на спирка Живко се оказа вменяем, нападението било напълно съзнателно Шизофреникът-бияч Живко се дрогирал постоянно с пико Как най-скъпият адвокат в Бургас се оказа служебен защитник на Живко „Изрода” Сериозна охрана в съда за бруталния Живко, бранят го от граждански патрули Съдия Яна Атанасова направи на пух и прах бруталния хулиган Живко, остави го зад решетките Биячът на пенсионерката изплака: Малко се обидих на жената, притесняваше ме! Адвокатът на Живко разкри шокиращия му мотив за нападението: Бабата го гледала лошо! Извънредно! Арестуваха бургазлията Живко - циничният и агресивен хулиган, пребил пенсонерка Ритнатата зверски Виолета проплака пред Флагман.бг: Ако е на свобода, този човек ще ме убие! Шокираща статистика: 18 000 са психичноболните в Бургас, за 8 000 не се знае дали не са опасни (ВИДЕО) Мартин Карбовски избухна срещу Живко "Изрода": Ако бях на спирката, щях да го изям (ВИДЕО) Напрежението в Бургас расте! Група от десетина младежи дежури пред блока на побойника Живко Ексклузивно: Очевидец на зверското нападение на автобусната спирка проговори пред Флагман.бг Извънредно! Пуснаха на свобода агресивния шизофреник, който изрита възрастна жена на спирка в Бургас и й счупи крака Прокуратурата в Бургас се събуди: Започна досъдебно производство за зверски ританата жена след видеото на Флагман Ето го батката Живко, нападнал със зверски ритник непозната баба на автобусна спирка в Бургас Ексклузивно за Флагман.бг! Брутално ВИДЕО от зверския ритник на автобусната спирка в Бургас ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО! Пребитата на автобусна спирка Виолета: Непознатият искаше да ме убие с ритници и камъни Брутално! Бургаска батка преби възрастна жена на спирка в ж.к. „Изгрев”, никой не посмя да й се притече на помощ
виж още
скрий
22 Май 2017, Понеделник, 10:44 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимка: авторът

Всички се убедихме, че това е един болен човек, който трябва да се лекува, обяви маститият юрист


Как най-скъпият бургаски адвокат - светило в наказателното право Благой Потеров, се оказа защитник на Живко Кючуков, придобил национална популярност, заради изключително циничното и жестоко нападение над възрастна жена? 

Този въпрос си зададоха мнозина, след като видяха, че маститият юрист се е заел със защитата на Живко "Изрода", а както е известно 25-годишният хулиган е от бедно семейство и едва ли може да си позволи хонорара му. 

Потеров разбули мистерията и днес разкри пред Флагман.бг, че е избран на случаен принцип да защитава Живко. Дълго се чудил дали да се захване със случая, но накрая решил да помогне на момчето, заради тежката болест, от която страда.

„Има нов ред за служебните защитници. Всеки месец се прави списък, публикуван в интернет, на около 20-ина адвоката по азбучен ред. Аз съм в списъка за май. В същия ден ме определиха на случаен принцип да защитавам Добрин Пасков. (ВИЖ ТУК) Попитаха ме дали ще се съглася да поема и още един. Дори не знаех за какъв случай става въпрос. Даже когато отидох и разбрах, че това е случаят, доста се чудех дали да не се откажа. Защото защитата на такъв извършител е против моралните ми принципи. Само че всички се убедихме, че това е един болен човек, който трябва да се лекува. Ще предприема мерки, за да му разрешат лечение”, заяви за Флагман.бг Благой Потеров.

Топ адвокатът уточни, че няма да обжалва наложената мярка „задържане под стража” спрямо Живко. Потеров обаче ще поиска назначаването на повторна тройна съдебно-психиатрична експертиза на 26-годишния бургазлия.

„При тази експертиза, при тези данни той е вменяем. Деянието е под всякаква критика. Има силно обществено несъгласие, към което се присъединявам и аз самият. Още утре ще поискам назначаването на повторна тройна съдебно-психиатрична експертиза. Ако тази експертиза даде някакви други данни, ще имам основание да поискам или настаняването му в специализирано заведение или изменение на мярката с отделна молба”, коментира опитният юрист.

Благой Потеров уточни, че според сегашното становище на експертите има сериозна вероятност Живко да влезе в затвора. Според него обаче клиентът му може да бъде преместен по всяко време в специализирано заведение - затворническа болница, където да бъде лекуван.

Най-скъпият бургаски адвокат отбеляза, че няма намерение да се отказва от защитата на хулигана Живко Кючуков.

„Всеки има право да бъде защитаван, независимо от личното ми отношение към казуса. В крайна сметка, аз съм адвокат и ако искам да бъда такъв, трябва да защитавам интересите на клиентите си. Считам, че обществения интерес ще бъде защитен и ако той получи справедлив наказателен процес, какъвто ще се опитам да му осигуря”, каза адвокат Потеров.

Припомняме, че Живко Кючуков е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 3 до 10 години затвор. 

В категории: Темида


Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
33
Коментара по темата
33.
Всички адвокати
20.09.2017 20:54:56
0
0
Всички адвокати са курви! За пари ще защитят и убиеца на майка си.
32.
До 30
27.05.2017 15:29:19
0
10
Аз съм бил клиент на Потеров и съм много доволен от работата му. Сигурен съм че като мене мислят хиляди други на които е помогнал. А ти като неюрист как си позволяваш да даваш негативна /и некомпетентна/ оценка за наистина един от най успешните адвокати в България? А може и да си някое завистливо и нещастно адвокатче?
31.
Запознат
25.05.2017 10:28:48
0
13
Потеров е един от най-кадърните юристи в бургаската колегия,но конкуренцията стана голяма, особено след като допуснаха мутренско-ченгеджийското съсловие до съдебната система.
30.
неюрист
24.05.2017 18:04:43
12
1
Много стари данни-отдавна потеров не е най-скъпия адвокат,защото доста честого прескачат.Доста оглаодня,затовавзема всичко,което му се предложи-мръвка,кокал,парче хляб-коктж дйде.А що се отнася до "светилото",единственото,което светипо него е темето му.В Бургаската адвокатска колегия се водят повече от 500 защитници на правдата,за кого по-напред.
29.
ER_Dr
23.05.2017 11:40:06
8
5
Служебният защитник получава 1500 лв. на дело, лекарят от психиатричната експертиза - 100-150. А в такива случаи делото се решава от нея. Аз не бих. Да се оправят както си щат.
28.
*********
22.05.2017 19:23:34
6
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
27.
*********
22.05.2017 18:45:41
8
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
26.
До 25
22.05.2017 18:41:03
13
14
Нека да изкчакаме експертизата и ако се установи вменяемостта, да се съди. В противен случай, това момче трябва да се лекува. Освен това има къде, къде по-лоши престъпници, които са приети от обществото и обикалят на свобода, а заслужават много повече от това лека да бъдат закачени за позорния стълб.
25.
До 19
22.05.2017 18:34:10
10
11
Изобщо недей да ми философстваш.Това леке е абсолютно нормално,просто още не е изпикал пикото и в главата му е още чорба,което изобщо не го прави луд или невменяем и всеки опит да бъде изкаран такъв,особено след като се поизчисти напълно от това,което по своя воля е приел,ще се тълкува от обществото като измана и абсолютно явна манипулация. Цитатът "Считам,че обществения интерес ще бъде защитен" коментирал адвоката не е като да БЪДЕ защитен.И ако искаш да защитиш обществото от подобни абсолютно вменяеми хора трябва да направиш това което трябва - КИЛИЯТА !!! Всичко останало са смешни приказки за семпли хора
24.
Ценко Чоков
22.05.2017 17:42:47
6
3
kakuv advokat trqbva i zashtitnika mu da vkarat v zatvora v edna kiliq da sa
23.
Крум
22.05.2017 17:02:59
2
14
Обвиняемият, регистриран ли е като шизофреник?
Какво казват неговите близки, съседи, приятели и познати, за неговото поведение и начин на живот?
Ако"повторната,тройна, съдебно- психиатрична експертиза" реши, че е не вменяем, то това би означавало , че първата, едва ли не, е имала за цел да го вкара в затвора, като го е набедила, че е вменяем. Един казва вменяем, друг казва не. На кой да вярваме? И този ,който е издал невярна експертиза, не носи ли съдебна отговорност?
22.
bai kosta
22.05.2017 16:43:50
5
15
ха ха ха Благой Потеров и морал...
21.
Шизо здрав има ли Прочети повече в Blitz.bg: http
22.05.2017 16:26:26
13
10
какво не е ясно бе, овце? Имате шизофреник, болен, който не знае какви ги върши и защо ги върши, неговото възприемане на нещата е съвсем различно и това се знае и от лекари и от социални, те много добре знаят че тези болни хора са способни на всичко във всеки момент. Кой е престъпник бе? Болния или институциите паразити, които само лапат заплати. как пък лекарите са му дали диагноза, но точно в момента на побоя са разбрали че е бил здрав? Шизо здрав има ли? А бабата не се е дръпнала веднага, а е тръгнала да чете лекции за младите и старите.
20.
КАУШ за Живко
22.05.2017 15:54:36
8
11
Този Живко е НАРКОМАН бе !
А като нищо може и да е дребен наркопласьор ! А да си наркоман в БГ , освен всичко друго е и СКЪПО удоволствие ! Трябват около 1200 лева за дрога на месец . Другите разходи са си башка ! КОЙ нормален трудов човек на заплата може да си позволи подобен лукс ? Амиии ... ъъъ ... в БГ - НИКОЙ ! Явно трябва да падат кинти отнякъде , БЕЗ знанието на НАП ! Наркопласмента е точно такова занимание ! Така , че да не ни баламосват колко много бил беден наглеца-изверг !
А на адвокатските приказки , отдавна вЕрват само БАЛЪЦИТЕ !
19.
Закон
22.05.2017 15:32:33
13
19
Защо се нахвърляте всички на адвоката? Адвокатската защита е постижение на съвременната цивилизация. При определени обвениния,които държавата в лицето на прокурора е повдигнала и подържа в съда срещу дадено лице, адвокатската защита е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА по закон и тя не зависи от желанието или нежеланието на престъпника. Така е във всички "бели" държави. Нападателят на невинна жена в Бургас е шизофреник и това беше официано установено. Кой знае защо и как, но някаква експерткиза само за един ден установи,че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност? Само за един ден психиатрична експертиза е непознат прецедент в българското наказатлно правораздаване. С подобно заболяване шизофрениците НЕ НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, защото такава отговорност можеда носи само лице,което в момента на извършване на деянието е РАЗБИРАЛО СВОЙСТВОТО И ЗНАЧЕНИЕТО НА ИЗВЪРШВАНОТО и Е МОГЛО ДА РЪКОВОДИ ПОСТЪПКИТЕ СИ. А шизофренията изключва такава възможност. Тя е изключена и при малолетните-до 14 годишна възраст, които също не могат да я носятк, но не поради психиатрично заболяване, а поради НЕЗРЯЛОСТ. Така е навсякъде по белите дъргжави и може би не е така в Саудитска Арабия, Сомалия?
18.
до Флагман
22.05.2017 15:29:17
4
6
Защо ползволявате да се пубикуват коментари с толкова нецензурно и невярно съдържание?
17.
*********
22.05.2017 15:26:29
2
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
16.
*********
22.05.2017 15:04:37
5
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
e
22.05.2017 14:59:47
3
9
Да бе, случайност. Той още с тея си думи е започнал да изгражда защитата... от далече.
14.
Ганю
22.05.2017 14:53:27
0
11
Така се става от хайдукат съдия !
13.
Случайния
22.05.2017 14:50:10
5
24
Случаят стана много известен и тоя лисик сега се прави на Марковски да добие популярност.
12.
Месар
22.05.2017 14:41:31
7
20
Тоя келеш потеров как може да използва тези две думички 'адвокат' и 'морал' заедно ???
11.
*********
22.05.2017 14:29:16
2
35
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
b
22.05.2017 14:26:30
1
6
Ami tova e dobre tukmo ako go iskara navun shte go postavi v udobna pozicia da mu schupjat glavata ,ne che vutre njama da mu se sluchi sushtoto,nopone njama da plashtame da go hrantutime.
9.
бой до припадък
22.05.2017 14:24:38
2
18
Като е болен този изрод,защо не отиде да се наяде с лайна в кенефа,А? Аман от такива изчадия сред нас.Пуснете го го,а пък да видим,даЛи сам няма да поиска да влезе на топло.Този помияр вече ще живее на тръни!!!
8.
Стамат
22.05.2017 13:52:32
5
21
"най-скъпият бургаски адвокат", "светило в наказателното право"... Бооооже Господи! Значи Сава Каров е направо Али Макбийл! :-D
7.
Наивен
22.05.2017 13:41:28
5
23
Тоя чу”ек ми изглежда да е мноо мУрален....
6.
*********
22.05.2017 13:30:39
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
$€£¥
22.05.2017 13:02:20
10
48
Против моралните му принципи било защитата на тоя психопат, а останалите боклуци къде по вредни и опасни дето ги защитаваш?! Ало Потерка не падаме от Марс да знаеш и сме наясно къв си боклук и ти и твойта клиентелка-мутри и престъпници известни сред общественоста!
4.
*********
22.05.2017 13:00:06
4
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
342v4
22.05.2017 12:56:14
9
19
Служебен защитник е, защото изрично е подал документи да бъде такъв. Тези "списъци със служебните защитници" не са на случаен принцип, а адвокатът изрично пожелава да бъде служебен защитник!
A разпределението щом сте се запитали дали е случайно или не, вземете разследвайте, нали сте журналисти?!?
2.
Адвокат
22.05.2017 12:54:18
14
32
Тоя или е много алчен или яко я е окъсал щом се захваща с такова дело
1.
da
22.05.2017 12:51:36
11
26
e taka de sluchaino, sluchaino zemqta ne pada kum slunceto veche miliardi godini, sluchani sa se poqvili parite , choveka se e poqvil savsem sluchaino , sluchaino ABSOLIUTNO vseki den se hodi na rabota, sluchaino, krediti, sluchaini "dulgove" ... be vobshte .... vsichko e edna golqma sluchainost :) curkvi , banki ... - sluchainost ... holivud - sluchainost ....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори