×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ЦУМ-гейт застигна и сина на Маргарита Попова


ЦУМ-гейт застигна и сина на Маргарита Попова
Бившата вицепрезидентка била човек на Сашо Дончев, затова синът й пострадал
29 Април 2017, Събота, 21:07 ч.
Автор: Флагман

Николай Попов бил понижен, тъй като майка му била човек на Сашо Дончев


Синът на Маргарита Попова – прокурор Николай Попов, е бил разкомандирован от Софийската градска прокуратура (СГП) на 21 април. Заповедта, с която Попов се връща като зам.-районен прокурор на София, влиза в сила на 24 април – понеделник, съобщава “Съдебни репортажи”, като се позовава на източници в прокуратурата.

Понижаването на Николай Попов съвпада с избухването на скандала със срещата на главния прокурор Сотир Цацаров със собственика на “Овергаз”, издател на вестник “Сега” и председател на Българската стопанска камара (БСК) Сашо Дончев, осъществена с посредничеството на Георги Гергов в ЦУМ (заради което и скандалът бе наречен ЦУМ-гейт). 

Миналата сряда в медиите бе разпространено видео, в което Дончев разказва, че главният прокурор го е заплашвал заради несъщестуващата му близост до партия “Да, България” и телевизия BiT, и изразил негодувание заради карикатурите на Христо Комарницки в “Сега”. Ден по-късно Цацаров отрече твърденията на Дончев, заяви, че собственикът на “Овергаз” е търсил съдействие от него, а в пълен синхрон медиите, близки до Делян Пеевски, започнаха да публикуват материали срещу Дончев.

Миналия четвъртък в “Блиц” се появи анонимен материал, озаглавен “Заговорът на Сашо Дончев срещу Цацаров е разкрит! Босът на “Овергаз” искал да пробута Маргарита Попова за главен прокурор!”. В него се твърди, че “заговорът” цели отстраняването на Сотир Цацаров от поста и заменянето му с “послушна и удобна за кръга “Капитал” марионетка”. “Сашо Дончев си има и фаворитка за ключовия пост в лицето на Маргарита Попова. Бившата вицепрезидентка бе назначена за зам.-председател на Българската стопанска камера, в която председател на Управителния съвет е босът на “Овергаз” Сашо Дончев”, твърди агенцията. На следващия ден Попов е разкомандирован от СГП.

Потърсен за коментар прокурор Попов отказал да разговаря по темата. “В момента изпълнявам функциите си в Софийската районна прокуратура”, лаконично казал той.
Градският прокурор на София Емилия Русинова, която бе фаворит за поста и бе горещо подкрепена от главния прокурор Сотир Цацаров, категорично отказала да разговаря по телефона.


Николай Попов е назначен за районен прокурор през февруари 2010 г., по това време майка му Маргарита Попова е правосъден министър в правителството на ГЕРБ. На 13 юли 2013 г. (Попова вече е вицепрезидент) с решение на Висшия съдебен съвет (ВСС) прокурор Попов е назначен за зам.-районен прокурор на София.
Проверка на “Съдебни репортажи” в протоколите от заседанията на ВСС показва, че от 4 януари до 26 август миналата година Попов е бил “в платен годишен отпуск и творчески отпуск”. По неофициална информация той е бил на обучение в Англия.

Командирован е в СГП от януари тази година. По какви критерии е избран не става ясно, заради отказа на градския прокурор да разговаря с репортер на “Съдебни репортажи”.

Изданието припомня, че в края на 2014 г. между главния прокурор Сотир Цацаров и тогавашната представляваща ВСС Соня Найденова избухва напрежение. В дискусия за случайното разпределение на делата и сигурността на софтуерите в съдилищата Найденова заявява, че си пожелава да не получава повече специално отношение към семейството си. Главният прокурор Сотир Цацаров веднага реагира с думите: “Нямам намерение да се занимавам с глупости, да посягам на служебната кариера на вашия съпруг, който е началник на отдел и работи добре“. По това време съпругът на Найденова – Веселин Найденов е началник отдел във Върховната административна прокуратура. “Нямам намерение да освобождавам съпруга Ви от началник отдел заради противоречие с Вас”, допълва Цацаров.

Половин година по-късно Найденова заявява, че мнозинството в съвета я наказва заради различното й мнение по много въпроси и намеква, че напрежението между нея и Цацаров е продължило. „Пожелах си нещо, което виждам, че не се случва. Благодаря ви, че все пак бяхте открити. Приемам го като определено мнение, като санкции за различното мнение“, саркастично отбелязва тя. Репликата й бе посрещната с пълно мълчание от главния прокурор Сотир Цацаров, но същия ден “Правен свят” съобщава, че две седмици преди заседанието със заповед на Цацаров съпругът на Найденова Веселин Найденов е бил освободен от ръководния пост във ВАП и работи като редови прокурор.

В категории: Темида , Политика


Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 2
3
Коментара по темата
3.
от гилдията
04.05.2017 13:50:29
0
1
Какъв е личностния и физиологичен проблем на Керанка (Катя) Касабова? Такъв. На времето баща й е бил миньор в урановите рудници край Тополовград и вследствие на радиация или генна мутация е предал по наследство на Катя някакъв генетичен недъг вследствие на което тя има дефекти в развитието си и не може да ражда деца. За това става въпрос. Тук, тя отново, тя се прави на човек без комплекси. В много от статиите и публикациите и твърди, че уж била свидетел на нещо, ама се оказва, че не е и лъже най безочливо.(справка включването и по БТВ при Хекимян).Вътрешно в себе си прикрива един много силен комплекс за това че е непълноценна жена. И оттам и идва всичката злоба и омраза към хората, което личи и от статиите и, и отношението и към околните… Ами примири се със съдбата си, ма Керано или Катьо както се представяш, какво толкова станало! Не можела си да раждаш деца. Случва се, не си само ти такава! А относно “най-добрата и най известната журналистка”…Пази Господи такива като нея да се титулуват за най-добри. Може да е известна но с какво- злоба, рекет и омраза към околните! Прави са хората в Бургас като казват, че тази пиши клевети срещу всеки, който откаже да и плаща по 200лв на месец за "реклама".
2.
$
30.04.2017 16:37:18
2
1
Kvo po tochno oznachava sina i ? ne pukna li predi vreme ? a dano i toiq pukne da ne se muchat horata s nego ... gnidi bezstoinostni MNOGO SKORO SHTE VI DOIDE VREMETO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.
e
29.04.2017 22:45:01
0
11
маргото ги умее тея хватки с далаверите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори