×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Край на разследването за стрелбата по Митьо Очите


Край на разследването за стрелбата по Митьо Очите
Димитър Желязков-Очите живее втори живот след стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни м.г.
18 Април 2017, Вторник, 20:22 ч.

Очаква се скоро делото да влезе в спецсъда

Разследването за стрелбата по Димитър Желязков в Слънчев бряг на 8 юни м.г. е приключило и в момента върви предявяването на материалите на двете страни, научи 24 часа.

Самият Желязков вече се е запознал с разследването, предявани са и материалите на неговия авер Никола Маринов - Кольо Магарето, който също бе ранен при престрелката в ресторант "4 you".

Успоредно върви и предявяванто на делото на десетимата обвиняеми за участие в организирана престъпна група с лидерът Божидар Кузманов-Божо Кравата. Той е под домашен арест и гледа малко бебе.

Тежко въоръжени полицаи водят стрелеца Тодор Славов в Бургаския окръжен съд. Снимка:Елена Фотева

Според прогнозите на разследващи, съвсем скоро делото за стрелбата, придобила известност като "спор за парко-нарко-място" трябва да влезе в специализирания съд.

Божидар Кузманов излиза от Бургаското следствие. Снимка:Елена Фотева

Десет месеца след кървавия екшън в Слънчев бряг, при който загина 47-годишният гард на Митьо Очите Александър Алексиев, а Желязков бе тежко ранен и оцеля по чудо, само двама са зад решетките.

Това са Тодор Славов, физческият убиец на гарда Александър и помориецът Георги Иванчев - един от стрелците по Митьо Очите. Вторият стрелец по Очите Радослав Димитров от Плевен от месеци е на свобода под парична гаранция.

Според прокуратурата Славов, Иванчев и Димитров са единствените, които са стреляли вечерта на 8 юни в ресторанта.

Защитата на обвиняемите обаче не е на същото мнение. Напротив, адвокатите на задържаните твърдят, че Желязков и хората му са нахлули в заведението, били са въоръжени, но незнайно защо прокуратурата е неглежирала тези подробности.

Обвинения така и не бяха повдигнати на нито един от обкръжението на Димитър Желязков, с което той е влязъл във "4 you".

Нещо повече. Тези дни апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров заяви, че няма никакави данни Димитър Желязков да е стрелял в ресторанта.

"Всичко по разследването бе свършено в първите няколко седмици в Бургас. Още тогава бяха на лице данни за организирана престъпна група и беше логично делото да се изтегли в специализираната прокуратура в столицата. Към него бяха присъединени още две-три дела", допълни Петров.

На 8 юни вечерта в пълния с туристи ресторант "4 you" на не повече от 200 м от главната алея в курорта се стреля като на кино - бързо, много и на посоки. На място е убит 46-годишният Александър Алексиев, пронизан със 7 куршума. Проснат на пода с няколко огнестрелни рани е Димитър Желязков-Очите.

Само 30 секунди по-рано - толкова трае цялата пукотевица, несебърският бос Желязковв влиза в заведението с пура в ръка, по бронежилетка и къси гащи.

Няма спор в това, че посещението в ресторанта е било организирано. Част от хората на Митьо Очите се събират в офиса на "Аркус сигурност" в Слънчев бряг. В компанията на Желязков са и служители на фирмата, които в показанията си го наричат "шефа", макар че Димитър Желязков се води консулнат в охранителната фирма. Убитият Александър пък по документи е основен съдружник.

Самият Желязков не отстъпва от версията, че е отивал на вечеря в заведението на своя приятел Боби Канадеца.

Ето какво казва той пред 24 часа месеци след стрелбата: "Видях кой стреля по мен отстрани. Но по мен е стреляно от 3-4 места. В мен е имало куршуми от 3 оръжия. 13 патрона. И един по крака. Тези от рикошетите не ги броя".

Многото прострелни рани са сред най-сериозните доводи на прокуратурата срещу версията за самоотбрана от страна на Божо Кравата и хората му.

Колко оръжия са гърмели във "4 you" е една от загадките в случая.

И Тодор Славов, и убитият Сашо са носели законно притежавани пистолети. Със сигурност две смъртоносни рани в тялото на Сашо са от оръжието на Тодор, но той е получил още две - неясно от чий пистолет.

Когато полицаите влизат в ресторанта, Тодор Славов предава своя законен "Щаер", а на едно от сепаретата е оставен "Макаров". Експертизата показва, че той е със заличени номера. По него са намерени биологични следи от двама участници в конфликта - на Георги Иванчев и на Никола Маринов - Кольо Магарето. Това е доказано с ДНК експертизи.За прострелването на Магарето и до днес няма обвинен, загадка остава чий пистолет го е ранил в крака.

След първоначалното неглежиране на стрелбата в Слънчев бряг, определена като скандал за паркомясто, бързо става ясно, че случилото се разкрива по-дълбоки процеси, които от години вървят в най-големия ни морски курорт.

Конкретният повод за фаталната среща между Очите и Кравата на 8 юни е свързан с "условията" за работа на татустудио, наето от Иван Терзийски - един от обвиняемиете за организирана престъпна група с лидер Божо Кравата.

Туроператорът Себастиян Новени, който е един от основните свидетели по делото, няколко сезона е водел туристи в студиото, като срещу това е получавал процент. За сезон 2016-а обаче датският гражданин от албански произход поискал и твърда сума. Пред разследващите туроператорът твърди, че е получавал заплахи от Божидар Кузманов и Иван Терзийски да не води клиенти на други места.

Новени е пребит ден преди стрелбата, извършителите не са заловени. Според запознати той е поискал протекция от Митьо Очите чрез Велислав - приятеля на голямата му дъщеря Станислава, а посредник в уреждането на конфликта трябвало да бъде Христо Широков - приятел на Очите, в момента общински съветник от ДПС в Поморие.

Първо Божидар е получил предложение да отиде в офиса на Аркус сигурност, но той отказал.

Мястото на срещата било пренасочено във "4 you", но трябвало да бъде между него и Широков.

Ето какво твърди Божо Кравата в интервю пред 24 часа: "Уговорката бе да разговарям само с Христо, 10 минути преди срещата разбрах, че ще идва и Очите. Но не съм очаквал да нахълтат 30 души. Митьо влезе и тръгна към местата, където бяхме седнали, крещеше и разхвърляше масите по пътя си. Подадох му ръка, а той ме удари с юмрук по брадата. Паднах и в следващия момент се чуха гърмежи".

Надучпеният на решето Димитър Желязкоз е приет в бургаската болница, която в нощта на 8 юни се оказав под обсадата на негови роднини, авери и сподвижници.

За кратко време той губи голямо количество кръв и лекарите не дават големи надежди. В първите дни му преливат 137 сака с кръвни продукти. 43-годишният мъж дълго е между живота и смъртта. След три седмици престой в МБАЛ Бургас, лекарите съветват той да бъде транспортиран в столицата. Няколко часа линейката обикаля по болници в София, а вратите се затръшват една след друга. В крайна сметка Желязков е приет в "Софиямед".

По-късно претърпява и интервенция на засегнатия от куршумите уретер в турска клиника.

10 месеца след стрелбата Митьо Очите се възстановява и не спира да хвали бургаские лекари, а култовата му фраза "Няма да съм все така" изглежда все по-реалистична.

Преди около месец Очите демонстрира "завръщането си" в светския живот, избирайки едно от популярните бургаски заведения. Барът обаче веднага бе блокиран от полицейски патрулки, които провериха клиентите, както и колите на несерския бос и компания.

Днес и най-верните му хора и най-върлите му врагова са единодушни - една от най-известните фигури в родния ъндърграунд живее втори живот. Без капка преувеличение.

В категории: Животът


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Славчо Жеков Ярето
19.04.2017 06:33:39
1
2
aekav strelba kwi narkoticie shigi iba i praznqrite shimisa praqt na mytri shmatkite zaspqli shiim iba maikata nasrana
5.
do.1
18.04.2017 21:59:54
0
8
Mi Qreto kade go zabravihte..
4.
KUR4O
18.04.2017 19:14:22
3
19
митко ти сера в торбата
3.
До автора на статията
18.04.2017 18:48:31
2
7
Пиша ти 2 по правопис, пълно е с пунктуационни грешки, например несерския бос, като на места е писано, че има снимка, а няма нещо. Заслужаваш да ти праят цял ден чумбери и мечки на кратуната.
2.
Shterio
18.04.2017 18:01:22
25
11
Mitio nomer 1 ! Kusmet bratcheto mi , jiv i zdrav dulgi godini !
1.
Динко Чикагото
18.04.2017 17:41:07
2
18
Тас новина сьм я пропуснал щото биах зает да еба в анала Перата а пьк Млякото духаше на Камбаната и после са сменихме и си гьлтахме спермата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори