×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Талантливият Мистър Куку от "Мастършеф" ще готви сардински специалитети в Гранд Хотел и СПА "Приморец"


Талантливият Мистър Куку от "Мастършеф" ще готви сардински специалитети в Гранд Хотел и СПА "Приморец"
Кулинарните изкушения обаче, далеч няма да са единствената изненада за вечерта
30 Март 2017, Четвъртък, 09:36 ч.

Ще звучат и живи музика и стихове от авторката на "Гълъбо" Вида Пиронкова и тенора Марио Николов


Средиземноморската кухня гостува в Бургас този петък –31-ви март 2017 година. Типични за Сардиния блюда ще приготви за гостите на специалната вечер в Гранд Хотел и СПА "Приморец" изключително атрактивният и вечно усмихнат участник в "MasterChef" - румънецът Стелиян Тибериус Куку. Началният час на събитието е 19:30 часа.

Тиби, както го наричат приятелите му, е роден в Търговище, Румъния. Логично, именно в родината му са първите му стъпки в кулинарията - в заведение в Брашов. После, работи за редица ресторанти в Испания, Гърция, Италия, които предлагат именно любимата му средиземноморска кухня. Казва, че сардинските специалитети са неговата слабост. У нас го води любовта - в лицето на красивата сливенчанка Петя, с която днес са щастливо семейство с две деца. Към момента, Стелиян е част от професионалния екип на Шеф Петър Михалчев и е един от 16-мата финалисти в кулинарното шоу "MasterChef".

5-степенното меню, което ще представи в Средиземноморски ресторант "Салини" в Гранд Хотел и СПА "Приморец", е типично сардинско. Кухнята в тази част от Италия е повлияна от множеството завоеватели на този край, които са оставили своя кулинарен отпечатък. Храната там е изключително разнообразна, богата, но и непретенциозна. Сардинците казват за своята кухня: "Семплата храна прави дома страхотен". Тя е дълбоко свързана с истинските, местни, пресни продукти и освен много вкусна е и полезна - Сардиния е в челната петица в света по продължителност на живота след Окинава в Япония.

Напълно в тон с концепцията на вечерта за многопластово изживяване за всички сетива, вечерята, която Стелиян ТибериусКуку ще приготви за гостите на Средиземноморски ресторант "Салини", започва с музикален хляб пане каразау, най-типичния от всички сардински хлябове. Той е изключително интересен и представлява тънки, крехки хрупкави кори с прекрасен вкус. Името "музикален хляб" идва от асоциацията с пергаментите, на които някога се записвала свещена музика и от звука, които издава този специален хляб при консумацията си. Пане каразау е с история, с много дълбоки корени - цели 1000 години преди Христа. Приготвя се изключително трудно и се пече на два пъти на дървени въглища. Издържа много дълго. В Средиземноморски ресторант "Салини" ще имате възможност да го опитате в комбинация със зеленчукови пастети, изключителна сардинскаботарга от риба тон и чери домати. Какъв по-подходящ момент и за чаша пенливо вино?

Пастата на вечерта е типична сардинска"Фрегола" (Fregula) с форма на перли, приготвена от твърда пшеница, комплиментирана с миди и морски дарове. Питието към нея, е вино. Следва основното ястие - лаврак с прясна салата. После, е ред на прочутите по цял свят сардински сирена, приготвени от овче, козе и смесено мляко и чаша истинско червено сардинско Cannonau. Десертът е панакота с горчив сардински мед. Предвидена е дегустация и на сардинска ракия, произведена от отлежало вино.

Менюто в 5 степени, подбрано от Стелиян, рисува любовта му към Сардиния - с която иска да повлияе и своите гости. Отпуснете се и се насладете - на изисканата обстановка и автентичната кухня от най-добрата вкусна дестинация в света - Италия.

Кулинарните изкушения обаче, далеч няма да са единствената изненада за вечерта. Събитието на последните месеци, омаяло столицата и цяла България със своя албум "Емпатия" и знаковата за него песен "Гълъбо" в изпълнение на Миро - Вида Пиронкова, също ще има грижата за доброто настроение на гостите. Арт-дамата която освен поет, писател и композитор е и сребърен бижутер, куратор на изложби и други културни изяви, журналист и PR, ще представи на роял осем от песни от нашумелия си албум "Емпатия", признат от специалистите в бранша за чудото на 2017 година.



В луксозния Гранд Хотел и СПА "Приморец" е не само първата премиера на "Емпатия" извън столицата, тук ще бъде първото живо изпълнение на Вида на хита "Гълъбо", в акомпанимента на роял. Две песни ще представи и бележитият ни тенор Марио Николов, а художникът Стефан Божков ще се включи в две от изпълненията на Пиронкова. Да не забравяме и литературната част на вечерта - стихове от "Броеницата на Вида" - стихосбирката библиографска ценност, залегнала в основата на албума "Емпатия". Литературното четене разбира се, ще е в ръцете на самата Вида Пиронкова, която ще омае гостите с изкусните си стихове и музика.

Заповядайте на 31-ви март / петък / от 19:30 часав елегантния Средиземноморски ресторант "Салини" в Гранда на Бургас. Очаква Ви една омайна нощ - на истинска храна от Сардиния, представена от изключителния Стелиян ТибериусКуку и истински лирика и музика, поднесени от чудото Вида Пиронкова - прибавете роял, невероятния тенор Марио Николов и Стефан Божков, които този път вместо с четка ще твори музика и получавате най-добрата културно-кулинарно-музикална  вечер за пролетното време в близост до морето… Заслужавате я!

Цена на куверт: 75.00 лева на човек.
За повече информация и резервации: +359 56 8 12345 | [email protected]




Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори