×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте непознатата история на лидера на БСП Николай Тишев - отличник, полиглот, футболист, любящ баща


Вижте непознатата история на лидера на БСП Николай Тишев - отличник, полиглот, футболист, любящ баща
Николай Тишев изнесе кандидат-президентска кампания на Румен Радев в Бургаска област, резултатите за БСП бяха изключителни
24 Март 2017, Петък, 18:30 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: личен архив

Вторият в листата на БСП е изминал труден и тежък път, два пъти се е връщал от чужбина

През последните години той е лицето на опозицията в Бургас - един от най-големите критици на Бойко Борисов, ГЕРБ, както и местното ръководство на партията. Има остър език, но това не го притеснява, застава си твърдо зад позицията си и винаги я защитава аргументирано.

Той е Николай Тишев – човекът в БСП, който е преминал през всичките партийни стъпала – от Младежката организация – до общински и областен председател. Продължава да крачи уверено напред в политиката. Сега е кандидат за народен представител от БСП-Бургас и почти сигурен депутат  в 44-ото Народно събрание.

За да стигне дотук, Николай Тишев посвети много време, енергия и сили на каузата БСП. Той спечели сърцата на много хора от Бургаска област като честен и откровен политик, който не се колебае да посочва проблемите им с истинските имена и да за застава зад привидно тежки каузи като спасението на работните места на 100-ина работници от Пристанище Бургас, нещо, заради което си навлече сериозни врагове, дори в собствената си партия.

За битките на Николай Тишев сме писали многократно в последните три години. Днес ще ви го покажем в различна светлина. Какъв човек е в личен план 42-годишният социалист, как прекарва свободното си време със семейството си и добър баща ли е - ще прочетете в следващите редове.

Щастливото семейство

Николай Тишев е семеен. Запознава се с любовта на живота си – Катерина, в края на 2003 година, и веднага разбира, че тя е любовта на живота му. Не след дълго – през 2005 година е един от най-щастливите мигове в живота на политика, когато с Катя си казват заветното „Да”.

Година по-късно им се ражда първата рожба – дъщеря им Рада, а през 2012 г. на бял свят се появява и синът им Асен. Те са две прекрасни деца, които се радват на любовта, грижите и на вниманието на родителите си. Николай Тишев е пример как се постига добър баланс - отлична кариера, обществена реализация и здраво семейство. Той използва всяка свободна секунда за децата и очарователната си съпруга. 


Николай Тишев, съпругата му Катерина и двете им деца - Рада и Асен, често ходят на екскурзия из страната. В семейството му родолюбието е не само кауза, но и ген

Освен че е добър политик, той е и добър баща. Често помага на дъщеря си с уроците. Заедно учат по английски език, където му е силната страна. А по математика на Рада помага майка й Катя, която е завършила Математическата гимназия. Гордите родители се радват на успехите на децата си, които носят медал след медал от различни дейности.

Семейството често пътува в страната и опознава най-красивите кътчета на родината ни.  Николай и Катя Тишеви искат децата им да видят страната ни и да я обикнат такава, каквато е – красива, с богата история и с хиляди забележителности.

Родолюбието е ген в семейството на политика. Николай Тишев е наследил това от баща си и е категоричен, че ще го предаде и на своите деца.

На бургаските репортери може да не им е направило впечатление, че той всяка година е на честванията от годишнината от Илинденско-Преображенското въстание на Петрова нива заедно със семейството си. Не го прави, за да се покаже пред медиите, а за да учи децата на българщина. Тишев винаги скромно стои отстрани, отделя внимание на семейството си и бяга от суетата.  


Като вратар във футболния отбор на университета в Свищов - 1998 г.

Има обаче и една друга страст – любов от детството, която ще остане вечна – футболът. Колкото и да е ангажиран с работа, Николай Тишев винаги намира време поне веднъж в седмично да спортува с приятелите си.

Безгрижно детство

Макар и кротък като дете, както всеки малчуган, Николай Тишев също създавал проблеми на родителите си. Като ученик обаче бил един от най-примерните. Носил само високи оценки, за което бил награждаван от семейството си. Завършил е Английската гимназия с отличие през 1994 г., а веднага след това записал специалност „Застрахователно дело” в Стопанската академия в Свищов.

Продължил е с успехите си и през студентските си години и затова решил да учи още една специалност. В трети курс записал и „Финанси”. Успешно завършва образованието си и се връща в родния Бургас, където започва работа в СО МАТ в Корабната база на Западното пристанище. Малко си пробва късмета в чужбина. През 2001 година заминава за Съединените американски щати. Там работи една година – една от най-тежките му години в живота, защото милее за любимата България.

Последните ми месеци бяха най-трудни, нямах търпение да се върна и да отивам в казармата”, споделя днес Тишев.

Първо го пращат във Варна към Военноморските сили, а след това го прехвърлят в Созопол. След уволнението за кратко започва да работи в банка в Бургас.



Като матрос във ВМС, клетва в гр. Варна - 2002 г.


Пристанищната дейност е в кръвта му и той отново се връща към СО МАТ, където 4 години работи с румънски и грузински компании. Николай Тишев е ценен служител, защото постоянно се образова, трупа нови знания и владее отлично английски и руски език.

През 2007 година става управител на Порт Бургас – дъщерното дружество на Пристанище Бургас. Година по-късно е ръководител на вътрешния одит към пристанището. „През 2009 година новото ръководство, назначено от ГЕРБ, закри целия отдел”, разказва Тишев, който след метлата на ГЕРБ става безработен и решава отново да заминава за Щатите, за да изхранва семейството си.

Там прекарва 5 месеца, заминава се с различни дейности, но оферта от румънска фирма го връща отново в България. Той работи в компания, която има интерес в сферата на морския транспорт и пристанищни дейности до 2013 г.. В онзи момент е сред най-уважаваните експерти в сектора. Логично идва поканата да стане изпълнителен директор на Пристанище Бургас. Година по-късно – в края на юли през 2014 г. е освободен от длъжността след съмнително уволнение от тогавашното служебно правителство. Той обаче е търсен специалист и веднага е назначен в пристанище Европа, където работи и до момента.


Ученик в АЕГ - Бургас, подготвителен клас - 1989 г.

И двата пъти, когато е заминавал за Щатите, не е бил с цел да се реализира там. 

Не знам каква е причината, най-вероятно родолюбие. Целта ми беше да замина за известно време да печеля пари и да се върна, тъй като тогава съм бил безработен. Върнах се, защото винаги съм искал да се реализирам в България. Ако искаме страната ни да се развива, трябва да й помогнем отвътре. Ако стоим отвън и само говорим колко е зле положението и какво трябва да направим, няма да бъде много полезно за нашата държава”, споделя Николай Тишев.

Партийните стъпала

Политиката влече младия Тишев още от малък. В студентските си години – през 1995 година влиза в Младежката организация на БСП, а след една година става член на партията – в най-трудните години, когато вече Жан Виденов беше тръгнал надолу, споделя той.

След като завършил висшето си образование се връща в Бургас, прехвърля членството си тук. Извървял е всички етапи на партийното развитие – бил е член на Общинския съвет на БСП, след това на Областния съвет, става зам.-председател и на двата съвета, а след това ги оглавява. От 2016 година Николай Тишев е член и на Националния съвет на БСП.


БСП закрива кампанията си преди местните избори през октомври 2015 г.

Сега Николай Тишев се е запътил към парламента. Влязъл в тази битка, за да се бори за развитието на Бургас и страната ни. Ако стане народен представител, няма да остави града, защото според него камъкът си тежи на мястото.

„По-голяма част от времето си ще прекарам в Бургас. Работата в Народното събрание е от вторник до петък. Депутатът, ако няма служебни ангажименти, трябва да си е в избирателния район. Човек никога не трябва да режи корените си, откъдето е тръгнал. В никакъв случай няма да оставя Бургас. Аз съм силен тук, не в София”, казва в заключение Николай Тишев.



Флагман.БГ Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата 25/04/2024, Четвъртък 09:21 0
България Всички новини
Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала  Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Последователите на двойката изглеждат доволни от подобен “отчет” и въпреки че в центъра на събитията най-често е нежната половинка, все пак и Петко съумява да се появи в някой кадър Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Имунизираните много леко болестта, уверява главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков След 30 минути ще има нова регистрация Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Не се разбрахме и по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството в изборите, каза Костадин Паскалев Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Кворумът се провяла, Росен Желязков ще спаси поста си  Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Попфолк дивата разказа как е катастрофирала и призна, че вечерта се пила 4-5 чаши вино в комбинация с приспивателно  Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми
Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори