×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пътят на Жечо Станков - От суровото козе мляко в Странджа, до Терминал 2 и обратно


Пътят на Жечо Станков - От суровото козе мляко в Странджа, до Терминал 2 и обратно
Жечо Станков получи подкрепата на световната шампионка Станка Златева
Ключови думи: Жечо Станков, Бургас, ГЕРБ
24 Март 2017, Петък, 19:50 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Какво не знаете за Жечо Станков – кандидатът с номер 5 в листата на ГЕРБ Бургас?

Жечо Станков е на 35 години. Завършил е „Икономика“ в Германия. Владее немски и английски език. Бивш общински съветник от ГЕРБ в Бургас, заместник министър на енергетиката в последното правителство на Бойко Борисов. Семеен, с две деца. Син е на европейския шампион по борба Дончо Жеков.

-  Какво още трябва да знаят за вас бургазлии, кой е Жечо Станков?

- Бургазлия, син на Дончо Жеков, европейски шампион по борба и треньор на прославили България спортисти. Гордея с това. Израснах в Бургас, всичките ми роднини са тук. Прекарвах летните си ваканции в Странджа, в село Момина Църква /старото му име е Желязково/. Все още помня вкуса на суровото козе мляко, с което израснах. Някои приятели още се шегуват, че съм човек, тръгнал от суровото козе мляко в Странджа, до Терминал 2 и обратно. Първо учих в  училище „Антон Страшимиров”, след това в Търговската гимназия. Попаднах на страхотни учители. Като малък седмици наред съм прекарвал в спортните бази в Белмекен и Созопол, където баща ми тренираше шампиони. Моите родители ме насочиха към ученето, а не към спорта. В Германия завърших „Икономика“. Започнах работа още докато следвам, но ме теглеше да се върна в Бургас.

- Много хора и сега предпочитат Терминал 2, за да напуснат, а вие правите точно обратното. Защо?

- Дори когато заминавах /тогава бях на 19 години/ знаех, че ще се върна, че това е моят град, че искам да живея тук. И сега мисля същото. Искам и двете ми дъщери да живеят в България. В Германия се бях устроил добре. Започнах работа в една от големите европейски консултантски фирми. Предложиха ми повишение, но им казах, че трябва да се върна в България, за да изкарам военната си служба. Казах им това, защото германците са изключително прагматични хора, едва ли щяха да разберат, защо отказвам повишение и по- висока заплата пред неизвестността. Благодарих им за безценния опит и хванах самолета за България.

-И следват годините, като общински съветник и след това зам. министър на енергетиката. Директният въпрос е: каква я свършихте като зам. министър г-н Станков?

-Отговарях за тежки ресори, включително се налагаше да решавам доста кризисни ситуации. Отговарях и за една от програмите, по която имаше възможност да се вложат средства в училища, детски градини, болници, старчески домове. Така най– голямото училище в Приморско със средства от норвежката програма на Министерството на енергетиката вече е с изцяло обновена отоплителна инсталация.  И още: 3000 деца от две училища и една детска градина в Бургас вече се обучават в сгради с нови отоплителни инсталации, с нови котли. Болницата в Поморие също е с изцяло обновена отоплителна инсталация. В Несебър – 7 детски градини пак със средствата от норвежката програма са с отоплителни инсталации и солари на покривите. Хубавото, е че успяхме да договорим още близо 70 млн. лв. отново за инвестиции в обществени сгради. Енергийната ефективност спестява средства. Например в детските градини те директно могат да бъда насочени за нови легла, интерактивни стаи, помагала, играчки, защо не и за повишаване заплатите на възпитателите. Гордея се, че успяхме след сериозни срещи в Лондон, Хюстън, да привлечем голям  инвеститор в Бургаски регион и аз бях един от инициаторите да задължи тази компания, идвайки в България, да инвестира в морските общини – Царево, Приморско, Поморие, Бургас, Несебър, Созопол. В бюджетите им директно  ще влязат 2 млн. лв., които ще отидат пряко за хората, за това, от което те имат нужда.

- Това обаче вече е в миналото, сега се кандидатирате за народен представител. Вие бяхте първият, който поиска хората да му поставят задачите, те да изискват от него. Какво поискаха от Вас хората?

-  Ще започна с една голяма несправедливост, една от задачите, които ми поставиха хората, а именно- размразяването на програмата за саниране. Несправедливост, не само заради замразяването, а и заради това,  че въпреки гласуваните средства през януари, те не се използват в момента, не се подписват договорите… Напротив, упражнява се един, ако щете психически натиск върху хората, които очакват техните домове  да бъдат изцяло обновени. Но само чакат и чакат, а документите си стоят  в София и не се придвижват. Това в момента се случва с панелните многофамилни сгради. А аз искам да разширим програмата и да продължим със саниране на тухлени многофамилни сгради и естествено да достигнем и до последния дом - еднофамилната къща, която да бъде санирана. Това ще бъде справедливо, тогава всеки един гражданин на област Бургас ще има възможност да види ползите от тази програма.



- Някой може да каже, че звучи като обещание или?

-В момента виждаме първите 12 блока, които са готови в Бургас. На 58 се работи, има и 5 готови в Айтос, предстоят такива и в Средец. В началото никой не вярваше, че програмата може да стартира. Напротив, имаше хора, които пропагандираха, че ще се отнемат апартаментите на хората. Данните от първия отоплителен сезон сочат, че разходите за отопление са с 50 % по – малко на първите готови сгради. Или простичко казано - ако сте заплащали 250 лв. за отопление, то сметката ви би паднала е рамките на 100 – 150 лв. Говорим и за удължаване живота на сградата, не просто за поставяне на нова дограма и изолация, а за цялостно обследване на сградата -  подмяна на покривните изолации, съответно ако има проблем с конструкцията на сградата, тя също да бъде оправена. Удължаване на живота, повишаване стойността на апартаментите и на сградите, икономия от разходите за отопление. И още нещо - към момента над 5 хиляди човека в област Бургас са заети със санирането и те получават приблизително средна работна заплата от 1400 – 1500 лв.

-Какво друго сте приел като лична кауза?

- Като общински съветник бях един от хората, който подкрепи създаването на индустриална зона Бургас. В нея вече над 20 компании строят и развиват своите проекти. До края на 2017 г. се очаква тя да бъде заета. Какъв, обаче беше недостатъкът на индустриалната зона в Бургас – парцелите са между 2 и 30 дка и са  малки за големи компании. Затова новата перспектива е Равнец, бившето летище е с територия от 3500 дка. Това, на което ще държа е с помощта на държавата да осигурим инфраструктурата - пътища, ток, вода, газ. В индустриалната зона в Бургас допуснахме само инвеститори с чисти производства. През годините идваха големи компании, които предлагаха голям брой работни места, но за сметка на това с индустриални химически производства, които биха замърсили региона. Нашата цел са високите технологии, чисти, екологични производства. Имаше и много компании, които искаха да правят просто складови бази ,без работна ръка. Те също нямат място в индустриалната зона. И още един приоритет, свързан с инфраструктурата е завършването на проекта – 4-ри лентов път „Бургас – Слънчев бряг ”. Това ще облекчи трафика, ще помогне на бизнеса и развитието на туризма. Но най- вече – само през изминалата година по този път има над 110 катастрофи, с трима загинали и 16 ранени. Няма по- голям аргумент от това – да намалим тази ужасяваща черна статистика.

- Ще бъде ли довършена спортна зала Арена, какво се случва там?

- Залата е важна за развитието на целогодишен туризъм, чрез привличане на международни спортни прояви и концерти. Това ще повиши и разпознаваемостта на градът ни и в чужбина. От друга страна чрез залата ще продължим да развиваме младите таланти и да имаме шампиони като Станка Златева.

- Как убедихте звезди на спорта и на културата да ви подкрепят лично в кампанията?

- Сърдечно благодаря на Станка Златева, Любо Ганев, и Тони Димитрова за личната им подкрепиха! Благодаря и на един страхотен човек, който мисли за развитието на държавата – Делян Добрев, бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма, председател на комисията по енергетика в последния парламент, който също застана зад мен с името си. И знаете ли, хубавото е, че не се е налагало да ги убеждавам или да ги печеля на моя страна. Те ме познават и за тях е важно, че това което поемам като ангажименти, винаги съм го изпълнявал. Такива хора не обичат лъжите, не обичат празните обещания. Затова думите им са изключително ценни за мен. Както и мнението на всеки един човек, независимо от професията му и социалния му статус.

- Защо трябва да изберем номер 11 в бюлетината и преференция 5- Жечо Станков?

-  Хората сами ще направят преценката си. Надявам се, да не сме им досадили с кампаниите си и да са отсели изпълнимото, от популизма, искреното от фалшивото. За мен е важно да има стабилност, държа на дадената дума и на реалните решения.



България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори