×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Коза ностра Парламент" ЕООД


"Коза ностра Парламент" ЕООД
Веселин Марешки намърда на избираеми места в листите на Воля цялата рода на водача в Бургас Гергана Стефанова (брюнетката с елечето)
17 Март 2017, Петък, 14:56 ч.
Автор: Редута

В Сицилия поне спазват Нравствен кодекс и не им минава през ума да се преструват, че са тръгнали да борят статуквото


Веселин Марешки издигнал за кандидат-депутати верни свои служители и техни роднини. Баща, дъщеря и зет оглавили листите на „Воля“ във Велико Търново, Плевен и Ловеч, а като особено фрапантен се сочи случаят с водача в Бургас и Сливен Гергана Стефанова. Жената, която ръководи аптечния бизнес на Марешки в Бургас и региона, уредила съпруга си под №2 в листите в Благоевград и в Кърджали. Бащата на Гергана пък повел тези в Ямбол и Хасково, а майка й Калинка е втора във Враца. Нейната сестра е също втора, само че в Добрич, както и четвърта в Плевен. Но за сметка на това съпругът й е на второ място в 25-и МИР-София и на четвърто в Стара Загора.(РАЗКРИТИЕТО ЗА РОДНИНСКИТЕ ВРЪЗКИ Е НА ФЛАГМАН.БГ - ВИЖТЕ НАШЕТО РАЗСЛЕДВАНЕ ТУК)

Понеже и Марешки има сестра, тя от своя страна уредила други свои хора. Например една нейна приятелка държи първото място в кърджалийската листа, втора и трета приятелка са разставени на по-задни позиции. Начело в Благоевград и Кюстендил пък е Теменуга Върбанова, управител във фирма, в която съдружници са майката и съпругата на бизнесмена – Веска и Светлана. Отделно в 23-и МИР-София и в София-област водач е Албена Найденова, известна като лелята на Марешки, и т.н., и т.н.

Във фейсбук вече има вицове как тези ще си разговарят в кулоарите на парламента:

– Бабо, ти как гласува по Закона за бюджета?
– Както гласува и леля ти, чедо.
– А тя как е гласувала?
– Питай баща си, той е зам.-председател на групата…


По подобен повод навремето Захари Стоянов изковава абсолютно непреводимия на чужди езици термин „зетьо-шуро-баджанакизъм”. По-късно един виден наш банкер – Георги Губиделников, демонстрира на практика какви са ползите от роднинството по сватовство. Двамата с Теодор Теодоров, който през 1918 година оглавява правителството, основават адвокатска кантора. Докато са съдружници, Губиделников се жени за третата сестра на бъдещия министър-председател – Станка. Двете по-големи сестри на Станка пък са женени за политиците от Народната партия Михаил Маджаров и Стефан Бобчев. Самият Губиделников също е член на тази партия и роднинските му връзки дават основание на политическите противници да превърнат него и роднините му в пример за шуробаджанащина.

Но да бяха само шурета и баджанаци – с мед да ги намажеш! В случая виждаме една т.нар. политическа партия, която е структурирана досущ по законите на… Коза ностра. Цели фамилии са се устремили към парламента без да са обединени от каквато и да е политическа идея, без да имат програма (Марешки я криел, за да не му я откраднат!), без да изповядват общи ценности. Освен една, разбира се – да пазят и развиват бизнеса на „капо ди тути капи“, под чиято капа са се сдружили…

За да не е голословно, нека видим как е в Сицилия:

В отделните райони „шефът” е главата на най-силната и доказана във времето фамилия. Под него са всички останали в строгата йерархична структура. Те са абсолютно и безпрекословно задължени да му се подчиняват и да показват изключителен респект към членовете на семейството му. Босът обикновено има дясна ръка, или „консилиери”, който е в течение на всичко, защото е доказано верен на фамилията (за целта минава през тестове за лоялност). Когато няма консилиери, шефът си избира „бастоне”, нещо като посредник между най-ниско поставените в йерархията и просветените, наречени „капо дечина“. Отделно има и асоциирани членове, които полагат усилия да влязат в семейството – „пицонни“, като най-лесният път за това е да се оженят за някоя от сестрите или дъщерите на капото. Трябва обаче да получат и одобрението на Комисията (или Cupola), където членуват хора от поне три фамилии. Според съдия Чезаре Теранова главната функция на Комисията е да осъществява баланс между интересите на отделните семейства, като в същото време следи и за стриктното изпълнение на Нравствения кодекс, който забранява в организацията да членуват хора с близки роднини в полицията и т.н.

Както се вижда, този модел няма нищо общо с политическите партии, за които е написан цял закон, а в същия този закон е написано черно на бяло, че партиите са „доброволни сдружения на граждани“, изразяват „политическа воля“ и използват „демократични средства и методи за постигане на политическите си цели.“ Тук става дума единствено за уреждането на свързана помежду си дори по съребрена линия клиентела, която да защитава интересите на определен бизнесмен. Независимо от факта, че той може да има съвсем легален бизнес, пак имаме проблем, понеже нито Калинка, нито Веска са обединени от някаква идеология или от съзнание за мисия – те са в листите на Марешки, за да му осигурят по-безпроблемното консумиране на власт. Едно политическо ЕООД, което отгоре на всичко има опасност да влезе в парламента, защото дядото на зетя на шурето, който е баджанак на лелинчото на балдъзата, ще гласува за внука на третия братовчед, който пък е вуйчо на бабата.

Желязна организация! По-желязна и от Коза ностра, където, завалиите, все пак спазват Нравствен кодекс. И дори не им минава през ума да се преструват, че са тръгнали да борят статуквото…

*Заглавието е на Флагман.бг

В категории: Животът


35
Коментара по темата
35.
До "34. Патризаните от промяната"
20.03.2017 11:37:48
0
1
Когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари?
1. Месечна инфлация 300%.

2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резервът е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща до 16% официално и над 25% реално, заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв = 12 долара.
6. Средна пенсия 18 000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение“ на мутрите. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП “бизнесмени“.

Какво остави след себе си Иван Костов?

1. Месечна инфлация 0,2%, годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара.
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплата 250 лв = 125 долара.
6. Средна пенсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изолация и свободно пътуване в Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат: нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България – намален до 9,5 милиарда долара.
10. Активни действия срещу мутрите и срещу тяхното влияние в обществения живот. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.



Какво може да се добави към този списък?
- не пропусна през въздушното пространство на България преминаването на руски специални части, желаещи да извършат десант в Прищина, Косово, поканени от незнайно кого, най-вероятно от същите „прогресивни” сили, които продължават да държат Кремъл толкова време.

- не допусна в България десетки хиляди бежанци от войната в Югославия. В състоянието в което се намираше държавата по това време, това би било равносилно на самоубийство
34.
Патризаните от промяната
18.03.2017 02:52:00
2
32
Новият възход ли? Промяната на БСП, крадци и изманици Няма нов възход, има цялостно деградирал нравствено-морален и стопански упадък, има елементарен, простоват и прогнил упадачен капитализъм от най-първично ниво. Съградилият българския капитализъм – Иван Йорданов Костов със Нинова и Луканов от БСП , бяха злите теоритици и реализатори на новите устои на българската държава. Така се родиха новите капиталисти, новите псевдо буржоа, отначало с парите на начеващата червена олигархия. А после – с парите на цялата държава заради уродливите закони, подарената собственост и заграбеното богатство на цялата България.
33.
Цитат Цитиров
18.03.2017 00:10:49
0
2
ЦИТИРАМ: "*Заглавието е на Флагман.бг"

ХАХАХ - Евала за това гениално заглавие. Само малоумен може да поиска да го открадне, така че няма от какво да се притеснявате.
32.
мега селтак от тексас
17.03.2017 22:41:08
5
5
БОГ ДА УБИЕ КОМУНИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА“““““АМИН
31.
а другата коза ностра
17.03.2017 22:12:56
0
6
Димитър Николов-Георги Манев и Здравко
30.
Коза ностра
17.03.2017 22:09:20
2
15
Коза ностра РЯПА да яде .Тука не си играем на семки и бонбонки.Всички пари на държавата в КТБ и оттам в джоба ,всички държавни предприятия на продан и парите в джоба ,всики общесввтвенни поръчки на наши момчета -печалбата на две и пак в джоба .Сега обещават да се борят с МАФИЯТА ,все едно да се боря със себе си ,как ще стане това -Не го зная Марешки нито ще гласувам за него ,,но той поне не е от старите мафиоти които ни облъчват .
29.
CORNY енергия до дупка
17.03.2017 21:32:59
7
11
Вижда се на срещата на БСП и леля КОРНИ-3000 ЧОВЕКА залата пръщи по шевовоте а на предизборната среща на ГРЕБ 20 отегчени чичака лапачи бизнесмени явно шарено санираните панелки НЕфащат дикиш тлпата изхитрия не кълве на розово-лилав стиропор трябва мръвка
28.
Гербаджии в чужбина няма
17.03.2017 21:29:05
17
11
Най-глупавите останаха в Бг и реват как искат да се върнат младите,а то излиза че гробаджии ги гонят!!!
Защо бармана и горския не си подават оставки, ами останалата узмет неграмотна и крадлива от мутренската партия?
27.
ПАРТИот
17.03.2017 20:33:26
0
36
"Да избереш България пред Германия, без да ти мигне окото? Вижте защо го направи Жечо Станков!".
Защото в Германия ще станеш зам.министър на 30 год.на "куково лято". В държавата на Мафията след като си стажувал като зам. те очаква министерско кресло при следващо управление. Справка :личните ковчезници на Мутрата - Дянков и наследника му Горанов.
26.
*********
17.03.2017 20:27:58
2
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
25.
Пепиньо
17.03.2017 20:17:58
2
5
Ако са прости като Ана Баракова хората му и са безгласни букви за какво трябва да ги храним всеки ден,всяка седмица,месеци,години,да ми се фръцкат в служебни автомобили и да обслужват нечии неясни интереси.Към Марешки: Каква ти е предизборната програма бе "мой",какви са ти приоритетите и как точно смяташ да ги реализираш?
24.
Ярешки
17.03.2017 20:14:17
1
16
Магарешки поне ще е спокоен, че "калинките" му няма да прелитат от Парламентарна група в група срещу заплащане и няма да им се налага да подписват Запис на заповед.
23.
до 11
17.03.2017 20:13:11
7
5
Момата й преписа едно място и продажната селянка го остави да диша
22.
*********
17.03.2017 20:08:27
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
висок
17.03.2017 20:07:13
3
6
Що ревете, смеете се на Марешки, но това са хората записали се в неговия бизнес, в неговата партия, на които има доверие. Браво на Марешки.
20.
!!
17.03.2017 20:04:47
2
11
TOZI GROZNIK E BETER BAREKOW DETO OSHTE DAWA BEZPLATNITE TABLETI NA DECATA W U4ILISHTE.GOWORI ZA KARTEL A W APETEKARSKIQ BIZNES W MN NASELENI MESTA E MONOPOLIST A NA DRUGI MESTA NYAKAK E EDINSTWEN DO POLIKNINIKITE-SPRAWKA 3-TA W BURGAS.ZA LEW4E-DWA PO EWTINA NEGOWA STOKA NE ISKAM DA SI 4UKAM GLAWATA POSLE S GODINI.A HORATA MU W PARTINITE LISTI I W BURGAS I NA DRUGITE OBLASTI SA NE MI GOWORI.
19.
Dobrev
17.03.2017 19:55:16
0
4
Здравеопазването да се освободи от фесове и резаци , отнемане на имуществото в полза на държавата и в арабия. Други мнения, становища, предложения и препоръки, след освобождаването от комиксовите герои, миризливи и сополиви!
18.
Така беше
17.03.2017 18:52:42
12
20
Магарешки , продава не качествен бензин на ниски цени със високо съдържание на сяра . Автомобилите се повреждат от такъв бензин. Както червени боклуци педали ,ебани гъзове, изманици и крадци
17.
Вълчо
17.03.2017 18:47:48
4
12
Шибам магарета гагаузи и фесове в ануса със един слонски голям чеп
16.
Боко тиквата
17.03.2017 18:46:34
10
13
Днес заредих на магарешки. По борд показваше, че има 8 литра, заредих за 30 лв.-15.96 литра и компа показваше 25.5 литра? Не само са добри, но и получавате повече отколкото плащате.
15.
ЪЪЪ
17.03.2017 18:41:07
3
6
Иа, иа! Магаренце съм аз!
Ще ви чукам с магарешкия си хуй!
14.
*********
17.03.2017 18:40:50
2
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
така така
17.03.2017 18:38:48
14
14
флагмен е една медия срещу заплащане
12.
Гочо
17.03.2017 18:32:32
8
7
Платената любов на Магарешки , продава не качествен бензин на ниски цени със високо съдържание на сяра . Автомобилите се повреждат от такъв бензин. Tръгнала е Магара да се побара да стане депутата като мара ирака
11.
Ss
17.03.2017 18:28:35
46
17
Ей скапаба гербаджийска медия..... а за далаверите на Митко момата нищо не пишете.
10.
*********
17.03.2017 18:27:22
5
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
LSFC
17.03.2017 18:26:20
19
16
Kой освен миризлив циганин за 30 лева ще гласува за тоя гагауз Магарешки,че и избираеми места имал,бушон,патерица на Тиквата
8.
*********
17.03.2017 18:21:17
5
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
*********
17.03.2017 18:18:44
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Гагаузин пари не дава
17.03.2017 18:14:00
4
9
Флегман плаче и се тръшка дреме му на гагузката дръжка,това да не е някоя държавна структурка и да плюете чрез мизерния си сайт
5.
*********
17.03.2017 18:09:44
4
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Флаг
17.03.2017 18:09:19
10
18
Друго ако не, поне сте независима медия хахахахахаха лизачи
3.
ВЪПРОС
17.03.2017 18:02:14
18
22
НЕ ТРЯБВА ЛИ НА ТАКИВА СТАТИИ ДА ПИШЕ "ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ'?
2.
Яяв
17.03.2017 18:00:28
26
28
Марешки не си плаща на флагман и го нареждат постоянно
1.
Bmw
17.03.2017 17:58:58
4
19
Taz krasavica se pe6a hodi toz milioner mu sa svidi eno bmw staro da i kupi bahti paradoxa
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори