×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Господа, времето на политическите войни изтече, Корнелия Нинова е носителят на консенсуса


Господа, времето на политическите войни изтече, Корнелия Нинова е  носителят на консенсуса
Зад №10 в листа №10 - най-късметлийската коминация в този вот, стои името на Димитър Стоянов
20 Март 2017, Понеделник, 18:35 ч.
Автор: Емел МАХМУД, Снимки: Георги РУСЧЕВ

Превърнахте България в географско понятие, остава да чакаме началниците от Брюксел и генерал-губернатор да ни назначат


№10 в листа №10! Зад тази най-късметлийска коминация в този вот стои името на Димитър Стоянов. Той е роден на 5 юни 1952 г. Вдовец, с две деца. Завършил е висшето си образование в Академията на МВР, а след това следва и право. До края на 1994 г. е работил в системата на МВР в „Нефтохим”. От края на 1994 г. е адвокат на свободна практика и от 10 години е управител на адвокатско дружество „Стоянов и съдружници”.

Член на БКП става през 1979 г., като в зората на демокрацията прекъсва членството си. През 1996 г. по време на големите вълнения при свалянето на правителството на Жан Виденов възстановява членството си в БСП и остава верен на партията до този момент. Два мандата е бил общински съветник в Бургас – през периода 1999-2007 г. През периода 2007 – 2011 г. е председател на Общинския съвет на БСП в Бургас.


- Г-н Стоянов, защо след като около Вашето име имаше дълго затишие в медиите, ние Ви виждаме в добра позиция на 10-то място в листата на БСП за тези парламентарни избори? Това Ваше решение ли беше да се включите?
- През 2011 г. аз се оттеглих от активна позиция в общинската организация на БСП, защото реших, че е време да премина в по- задните редици. Имах своите лични съображения.

- Трябваше да се даде път на младите или просто бяхте разочарован?
- През 2007 г., когато станах председател на Общинския съвет на БСП в Бургас, в организацията имаше много проблеми. Влязох с идеята да сплотя организацията, да я успокоя и отново да я направя боеспособна. Бях си поставил като лична цел 4-годишен период. Явно беше, че ако продължа този период по-дълго време, започвам да досаждам - и на себе си, и на хората около мен. Този период мина, постигнах доста неща, но и много не успях да направя. Тогава сметнах, че моето време е приключило. Харесвам си професията и нещата, с които се занимавам. Причината да изляза отново на по-активна позиция беше фактът, че това, което става в България, на мен не ми харесва! И не бива да остана безучастен.

- От кой период нататък не Ви харесва?
- На мен не ми харесва това, което става от началните години на демокрацията. Винаги съм бил човек, който възприема чуждото мнение, но смея да твърдя, че от периода на икономическата криза 2009 – 2010 г., даже и след приемането ни в ЕС, отрицателните тенденции за България изключително много се засилиха по всички показатели. За мен България към днешно време е географско понятие, тя е територия. След като министър-председателят може да заяви, че чакаме началниците от Брюксел да ни кажат какво да правим, това означава, че остава много малко време на нас да ни бъде назначен генерал-губернатор и всичко да си дойде на мястото. България няма пазари. България говори, че развива капитализъм, но не развива нищо. В България населението се стопява, младежите бягат, ние нямаме идея в каква посока да продължим по-нататък. България е страна на абсурдите. Ако погледнем следните факти – в България никога е нямало толкова много търговски фирми и толкова голяма безработица. Никога през нашата история сме нямали толкова лечебни заведения и такава голяма липса на здравеопазване. Никога сме нямали толкова много висши учебни заведения и толкова голяма неграмотност. Никога сме нямали толкова много медии и толкова голяма липса на чуваемост.

- Според Вас медиите дали отразяват реалната ситуация в страната?
- За мен медиите в България имат едно и също послание: „тук е лошо, ти си лош, в ЕС е хубаво”. И понеже никой не иска да бъде лош, затова нашите младежи бягат от България и избират ЕС или Америка. Бедна България е донор на развитите европейски страни. България все повече се превръща в един човечарник (по примера на пилчарник). Нас ни угояват и ни подготвят за нещо. Няма възможности за реализация и никой нищо не очаква. Като адвокат няма да говоря за съдебна реформа. Аз не знам как се прави съдебна реформа, но знам едно нещо – че съдебната система е инструмент за постигане на цели. Когато имаме цел, съдебната система работи. Каква е целта пред България, никой не може да каже. Целта усвояване на евросредства не е цел, а някакво условие за постигане на цели. За мен това е голямата трагедия на България, защото еврофондовете дават право на политиците да се оправдават, че на практика нищо не вършат за страната. Такива абсурди има изключително много. На базата на големия си житейски опит твърдя това и влизам отново в политиката, за да се опитам да помогна за излизане от така създалата се ситуация. Не си поставям кой знае колко големи цели, не се вземам и насериозно.

- Мислите ли, че БСП е в кондиция, в която би могла да промени нещо в парламента и нещо зависи от нея, накъде върви БСП?
- При БСП от пет правителства през периода на демокрацията досега четири са свалени преждевременно от власт. Едно правителство на БСП – това на Сергей Станишев, за мен постигна най-добри резултати през целия период. Ефектът след падането му от власт и това, че не беше избрано отново, беше равносилен на катастрофа за БСП. Смятам, че се постигна много, отношението после към това правителство бе изключително отрицателно и аз недоумявам защо. БСП носи отговорност за това, което е ставало през този период в страната, но БСП е в изключителна ситуация в момента и това ме кара да я подкрепя. В момента БСП има два хода – да продължи, както е работила досега и да изчезне от политическата сцена или да опита да направи нещо ново и да изведе България от кризата.

- Националното ръководство на БСП наясно ли е с това, че има само тези две възможности – в едната или в другата посока?
- Смятам, че да. Поне от това, което виждам от Корнелия Нинова, оставам с убеждение, че там осъзнават какви са перспективите. Затова заставам зад идеята да се направи нещо полезно за народа. Иначе пътят е ясен. Това е една възможност. Как ще се развият събитията, не знам, но на мен ми се струва, че времето на политическите войни мина. Сега е време за консенсус. Струва ми се, че политическата класа в България трябва да намери консенсус за развитието на страната в следващите 20-30 години и да е наясно какво ще се прави. Не може едно правителство да прави нещо, след това да дойде следващото и да го отрече. Трябва всички да вървим еднопосочно. Естествено – едни с повече лява политика, други – с повече дясна, трети – с повече национална, но посоката трябва да бъде една и съща. В момента ние сме разнопосочни.

- Доколкото разбирам, Вие не одобрявате състоянието на държавата, откакто сме член на ЕС. Трябва ли да имаме друга ориентация и повече от балансирана политика към други държави?
- За мен българската икономика се срина отначало със загубата на пазари - основно в СССР и арабските страни. Няколко недалновидни хода доведоха до загубата на тези пазари и ние в момента нямаме такива. Отделни фирми могат да имат позиция на международните пазари, но страната ни като цяло отсъства от тях. Даже не можем да говорим, че имаме някаква икономика. Струва ми се, че се опитваме да развиваме услуги, но нищо повече. Това, което сме имали като позиция, то е загубено. Жалкото за България е, че през миналия век ние сме били по-добри, отколкото в новия век. Така е било, преди да паднем под турско робство. Сега за втори път попадаме в същата ситуация. Но тогава, ако сме имали външен противник и оправдание, сега нямаме. Сега за създалата се ситуация са виновни абсолютно всички, даже и тези, които не са били на власт, даже и обикновените граждани, даже и аз. Виновни сме не за друго, а защото всеки един от нас е предприемал съответни решения – някой е действал, друг е бездействал, но има много причини и следствия, които са довели до този резултат. Трябва да вземем друго решение, решение за развитие и затова никой не трябва да ни пречи, а ние да си решим. Пречките за мен до настоящия момент сме си самите ние. Само тази политическа сила, която поеме отговорността за всичко, което е станало досега, само тя може да реши всичко. Ако някой бяга от отговорност, нищо няма да реши.



Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
България Всички новини
Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори