×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

И началникът на митническия пункт „Лесово” е получавал подкупи, твърди прокуратурата


И началникът на митническия пункт „Лесово” е получавал подкупи, твърди прокуратурата
Тодор Пилчев участвал в разпределянето на подкупи при аферата „Лесово 2”
16 Март 2017, Четвъртък, 20:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: Прокуратурата

Името на Тодор Пилчев изплува на дело за мярка за неотклонение, той обаче засега не е обвиняем


Началникът на митническия пункт „Лесово” също е участвал в разпределянето на подкупи. Това сочи Специализираната прокуратура в материалите по досъдебното производство за аферата „Лесово 2”, която стана публично известна с арестите на митничари през ноември м.г.

Досега от държавното обвинение сочеха като стоящи най-високо в йерархията двете началнички на смени Донка Георгиева и Росица Янкова. Според прокуратурата двете преразпределяли подкупите, събирани от останалите митничари. Така те образували организирана престъпна група, поради което и делото се гледа по компетентност от Специализирания наказателен съд в София.

Служителите в две от смените на пункта „Лесово” имали разработена схема, която според разследването е действала в периода ноември 2015 – ноември 2016 г.. Искали от шофьорите на товарни автомобили дребни суми с думите „кафе”, „чорба”, „цигари”, „петица” и др. Обикновено рушветите били в рамките на 1,2, 5 или 10 евро, лева или друга, чужда валута. Така шофьорите на товарни автомобили избягвали по-тежки проверки, свързани и с разтоварване на стоката, твърдят от прокуратурата.

Митничарите предавали подкупите на Донка Георгиева и Росица Янкова, които след това преразпределяли кой от колегите им колко да вземе. Сумите се поставяли в специални тайници в помещение в митническия пункт. За да не се натрупват пари, всеки взимал „полагаемото” му се още в същия ден от отреденото му място.

От съдебно дело в понеделник обаче случайно стана ясно, че според прокуратурата част от подкупите били насочвани и към началника на пункт „Лесово”.
Докато съдия Антон Миталов четеше решението си да освободи от домашен арест Донка Георгиева, той цитира твърдения на обвинението от досъдебното производство. Според тях началничките на смени Георгиева и Янкова отделяли част от подкупите и за началника на пункта Пилчев.

„Флагман” научи, че става въпрос за Тодор Пилчев, който по това време само изпълнявал функциите на шеф на митнически пункт „Лесово”.
От няколко години Агенция „Митници” се опитва да назначи титуляр на поста, но конкурсите се провалят заради липса на кандидати. Последният такъв конкурс е стартиран на 24 февруари т.г.. В съответния срок обаче никой не подал документи и процедурата се провалила за пореден път, става ясно от отговор на Агенция „Митници” след запитване на „Флагман”.
Положението на „Лесово” е висящо поне от 2014 г. Оттогава титулярен началник на пункта няма. Вместо това с вътрешна заповед се посочва някой от митничарите да изпълнява тази функция.
Такъв е случаят и с Тодор Пилчев. По неофициална информация той все още работи на „Лесово”. Интересното е, че на този етап Пилчев няма повдигнато обвинение въпреки твърдението на прокуратурата, че част от сумите са били насочвани и към него.

Както „Флагман” съобщи, Агенция „Митници” е стартирала дисциплинарни производства срещу всички обвиняеми по аферата „Лесово 2”. 11 вече са уволнени, а други четирима са излезли в отпуск по болест, което засега блокира процедурата по тяхното отстраняване.



Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
11
Коментара по темата
11.
няма лабаво
21.03.2017 13:59:39
0
2
този отворко ще повлече много над него
10.
до 9
19.03.2017 18:47:12
1
4
За да бъдат предприети каквито и да са действия по "окошарване" и конфискация, трябва да има виновност. Трябва ли да обясня на какъв принцип "правораздаващия" орган определя кой да бъде потърпевш и кой не? На кого още не му е ясно каква ченгеджийска нещастна нацийка сме. И че трябва да си долен боклук, лизач и лапач, за да не бъдеш пипнат. Това е истината, номер 9.
9.
до 8
19.03.2017 10:05:11
3
3
Напиши имената на всички, от Лесово 1;Лесово 2; Лесово 3 и т.н.
Аз ще ти върна жеста като ти напиша срещу кой има предприети действия по окошарване и конфискация на имущество
8.
До котьо
17.03.2017 10:36:41
2
8
Виж кой е сега! Ето това е деградация. Поредното парашутистче.
7.
ДПС превзе Северозапада
17.03.2017 09:51:07
0
1
http://zemedelci.com/?p=42
6.
ALF
17.03.2017 08:29:02
0
7
От казармата:
"Старшината подкуп не взема. Той шкафче има."
5.
намя файда от нови началници
17.03.2017 07:43:45
2
7
Не само там и на Пристанището в Бургас няма началник от години. Така по им отърва да си я лайна и пумия навсякъде. На тези места иста постове на началници от другъ области ида се въртят на 1-2 години ама как да стане като се заделя и за най-нагоре.
4.
Ko ne
17.03.2017 00:29:04
0
7
zatvor ne ma untersuva,da sere v kofa,i da lapa na gencho travestita
3.
трабанта
17.03.2017 00:11:08
3
7
а жорж се удървил
2.
о, котьо!!!
16.03.2017 22:46:10
6
16
Щом този СМОТАНЯК Пилчев са сложили за Началник- смятайте, колко са ДЕГРАДИРАЛИ с кадрите- в Бургас, както и поради ЛАКОМИЯТА...
Тодоре, хотел-ът ще ти го конфискуват ли???
Чучело долно- разкарай си лизаческата мутра от Митницжа Бургас и Сарафово, бе селянин.
1.
Корупция
16.03.2017 22:12:25
3
15
В затвора бързо с началничето
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори