×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скъпи кандидат-политици, не превръщайте децата ни в излишни просяци за здраве*


Скъпи кандидат-политици, не превръщайте децата ни в излишни просяци за здраве*
Променете недоразуменията в закона, нека парите от дарителските сметки отиват само и единствено за здравето на малките слънца
17 Март 2017, Петък, 12:03 ч.
Автор: Светлана ЗАШЕВА

Писмо до бъдещите депутати и омбудсмана на Република България Мая Манолова от майките, минаващи през Ада

Една българска майка - Светлана Зашева, трогна хиляди в социалните мрежи със смразяваща публикация. Препечатваме я без редакторска намеса:

До всички приятели, до всички майки, като мен самата... минали и минаващи през Ада! До всички дарители!

До всички тях, до Омбудсмана на Република България!
И разбира се до всички настоящи и кандидат-политици!

Но, ще очаквам да видя дали има още майки, дарители, заставащи зад това искане за промяна, което вече е внесено, като предложение-молба и имаме уверение, че се работи усилено по това?
МОЛЯ, тези родители, които са с приключили кампании или текущи, но одобряващи това искане в името на децата и младите хора да се впишат в коментар с име на детето и своето име!

В малка България децата не са ''излишни'' !!!

Дарителите нямат само задължения, имат и права! И едно от тях е да знаят, че всеки дарен от тях лев ще спаси човешки живот!

Добър ден, г-жо Манолова!

Вие сте социално ангажирана, и може би точно това е причината да се обърнем към Вас. В тези редове ще прочетете нещо, което смятаме, че Вие като Човек ще разберете и ще подкрепите. Писмото ни е една огромна молба към Вас, но е изпълнено с надежда и вяра. Всеки ден по медиите и в социалните мрежи гледаме апел за помощ за нечий живот. Имаме Фонда за лечение на деца, както и Комисията за лечение в чужбина, но са хиляди дарителските кампании.

Българинът е добър и състрадателен Човек! Отделя от залъка на своето дете, за да живее друго. Това е прекрасно, говори добре за нас като нация. Но за съжаление не само болният има права и трябва да е защитен, това важи и за дарителя. Понякога, да не кажа 80% от тях, това са хора, отделили скромни суми според възможностите си и въпреки трудните времена отделят от малкото, което имат, за да дарят здраве и живот.

Дарителска сметка невинаги има всеки нуждаещ се. Това не е редно! Също така не е редно след приключване на една кампания остатъкът от тези сметки да минават, да се преобразуват в разплащателни. На фона на толкова нуждаещи се, които нямат възможност с лични средства да се лекуват, това е недопустимо!

В много от случаите болните, техните близки даряват тези средства, или част от тях на други ''просяци за здраве''. Всичко опира до съвест и добра воля.

Но като хора, които също помагаме, доколкото е възможно, бихме искали да знаем, че всеки дарен лев, ще бъде използван само и единствено за здраве и живот. Ако се замислим колко отделя Фонд за лечение на деца годишно, и колко набират кампании с лични и дарителски сметки, мислим, че е редно като една европейска страна да имаме и ''култура'' на даряване. Това лесно може да се промени, но не и от хора като нас, а именно от човек като Вас.

Това може да се постигне само ако се променят условията в дарителските договори при откриване на сметката. Достатъчно е да бъде вписано само едно условие. Простичко, но ясно условие, че след пълно излекуване или при лош изход от лечение, средствата да се използват само и единствено за дарения по други дарителски кампании със същите ясни условия!

Някои банки вече имат това условие и това спестява на други болни просията. Така те получават шанс – шанс за здраве, за живот. Не болестта е страшна, страшно е времето, което в повечето случаи се оказва недостатъчно, за да се набират лев по лев огромните суми. Също така, както Фонд за лечение, така и Комисията за лечение на възрастни към МЗ да имат право да получават актуална информация каква е набраната сума по тези сметки. И когато е кандидатствано във Фонда или Комисията, да се доплаща само лечението, недостигът по сумата.

Вече сме опитвали да постигнем резултат в тази посока, но сякаш не се отделя достатъчно внимание на един толкова сериозен проблем. Наричаме го проблем, защото е такъв! Това искане не е просто от един човек! Ще се изненадате, но зад него седят и майки на деца минали и минаващи през този ад, наречен – РАК, като ясно подчертават, че кампания стартират с едничката цел да спасят живота на децата си, но остатъкът, постъпил по тези сметки трябва да се използва само и единствено за здраве и живот!

Застават:

Родителите на Бети - Анелия Радевова- Димитрова
Родителите на Валентин Зашев - Светлана Зашева
Родителите на Стефи - Ваня Станимирова
Родителите на Зарина - Бистра Борисова
Съпругата на Димитър Йовов - Мина Йовова
Родителите на Васил Вълчанов - Веси Вълчанова
Родителите на Валери Гръчков - Виделина Гръчкова
Лидия Немигенчева - майка на малко небесно ангелче
Ваня Петкова - майка на малкия Йоан Кръстев
Ваня Гарова – майка на Коста Архондакис
Майката на бебчо Дилян - Даниела Йорданова
Христина Христова - майка на Габриела Гатева
Борислава Владимирова - майка на Борис Владимиров
Родителите на Константин Митрев
Милка Кръстева - майка на Ивелина Димитрова
И много други родители, готови да се срещнат с Вас и да обсъдят този наистина жизненоважен проблем, както и дарители.

С уважение: Дарители и родители на деца преборили и борещи се за живот!

*Текстът е от фейсбук профила на Светлана Зашева, заглавието е на Флагман.бг

В категории: Животът


3
Коментара по темата
3.
Автора е на заплата в КГБ
17.03.2017 14:43:26
3
0
пак глупави статии
2.
Миме миме
17.03.2017 14:41:45
3
0
"Излишни просяци" звучи като някой който не знае Български.

Защо пишете на обмусмана -- една измислена комунистическа пръдла чиято работа е да шпионира и да предава на Путлер информация.
Тая пръдла комунистическа азиатска влезе в БСП точно когато никой свободен и нормален човек не би поискал нищо друго освен съд и наказания за комунистите.
Не търсете комунистите.
Търсете помощ от бизнеса!!!
Бизнеса е двигателя на света!!!!
Бизнеса на България е бъдещето и.
1.
Комунист =престъпник
17.03.2017 14:34:07
3
0
Флагман днес пак публикувате статии и промоции за БСП
Тези уродливи комунисти които ни предадоха на Путлера и Сталин които ни грабиха 50 години и откъснаха Беломорието и Македония от Велика България!!!
Не ви ли е срам да публикувате комунисти? Не ви ли боли че вие допринасяте за убиването на частния бизнес и нацията като пишете комунистическите глупости!!!
Как не ви е срам!!!
Кой ви плаща????
Путлер или комунистите?
Фалшива медия сте виец фалшива!!!! Небългарска.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов
Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори