×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Единственият начин или как Христо Янев върна магията "Нефтохимик"


14 Март 2017, Вторник, 22:05 ч.
Автор: Гонг

Шейховете са с отлични показатели и пред тях е само Лудогорец, предстои ли луда пролет

Обичате ли приказките? Да? Чудесно, в такъв случай се настанете удобно, защото ще ви разкажа една вълшебна история. Или поне изглежда, че може да се превърне в такава.

Нека си представим, че имаме машина на времето. Да се върнем няколко месеца назад, до средата на септември. Слънчеви лъчи са окъпали бургаското крайбрежие, но те не успяват да пробият тъмните облаци, надвиснали над стадион „Лазур”. Нефтохимик тъкмо е загубил от Монтана с 0:2 в Ловеч, а това поражение е оставило „шейховете” със скромните 4 точки от 7 мача. Те са на 12-о място в класирането, ръководството бие тревога. Димчо Ненов е освободен, на негово място е назначен Христо Янев. Ситуацията за младия специалист и екипа му, включващ Владимир Манчев и Ивайло Петров, е трудна. Те трябва да стабилизират тима и да се опитат постепенно да възвърнат старата му слава.

Началото не бе лесно. До края на календарната година „зелените” прибавиха още едва 11 точки към актива си и зимуваха предпоследни. Не знам дали по Коледа стават чудеса. Не знам и какво е било желанието, което Янев е отправил към Добрия Старец. Но това, което се случва с Нефтохимик след Нова година, не е просто чудо. Не, това е плод на здрава, безспирна и неуморна работа. Резултатите от която са видни.

Да започнем оттам – Лудогорец е единственият отбор, който е с по-добри показатели от бургазлии през пролетния полусезон. Това са и единствените два състава, които нямат поражение след подновяването на шампионата. Допуснали са само по един гол, и то в срещата помежду си, завършила 1:1. А за предходните 18 кръга само два тима са открадвали точки от разградчани – Нефтохимик и Черно море. „Нафтата” е на път да изравни и едно свое постижение отпреди 16 години, когато на старта на сезон 2001/02 записа 7 мача без загуба. Сега са 5.

Спираме дотук с фактите и статистиката. Друго е далеч по-важно. А именно, да разберем къде е разковничето за тази метаморфоза. Еднозначен отговор няма. Но за да тръгнем отнякъде, нека е оттук – Христо Янев е отличен психолог. Той знае как да спечели футболистите на своя страна, как да им предаде идеите си, как да ги мотивира. Кога да ги похвали, кога да ги скастри. Треньорът винаги е изключително умерен в изказванията си пред медиите, като не пропуска момент да похвали състезателите си. Нарича ги „страхотни”, демонстрира вярата си в техните възможности, и дори когато резултатът или играта не са били напълно задоволителни, не си позволява да ги критикува публично. Реалист е, и не натоварва момчетата си с непостижими цели и високопарни обещания.

Разбира се, няма как да пропуснем и друго. Колкото и шаблонно да звучи, Янев имаше нужда от време. Да опознае играчите, да прецени каква селекция да направи, с колко души да се раздели. Организира подготовката според своите желания и представи. Нефтохимик изигра добри контроли, а черешката на тортата бе победа с 2:0 срещу Черноморец Одеса. Да, „моряците” нямат много общо с онзи отбор, който игра срещу Лудогорец в Лига Европа преди няколко години, но все пак са сериозен съперник и успехът е достатъчно престижен и полезен за повишаване на самочувствието.

Трето, трансферите са на ниво. Новите сякаш се аклиматизираха доста бързо, а петима от тях загатват, че ще са основни фигури през пролетта. Ранди Онуоха се очертава като един от вълнуващите бекове в Първа лига. Георги Хашев направи плавен преход от второто ниво и показва, че Созопол му е дал добра основа. Владислав Романов винаги е бил сред интересните крила, макар в Черно море да нямаше основна роля. Галин Иванов не изпъкна в Левски, но Нефтохимик е правилното място, на което да възроди кариерата си. Двете страни могат да са си взаимно полезни. Георги Вълчев пък е сърцат и се раздава на 200%, с което печели симпатии.

Няма какво да се лъжем, стилът на Нефтохимик наподобява много на онзи, който Янев налагаше в ЦСКА миналата година, и който донесе на „армейците” националната купа. И изпълнителите са сходни – Станислав Маламов, Николай Дюлгеров, Ангел Грънчов, Йордан Йорданов и Костадин Хазуров бяха част от онзи отбор на „червените”.

За неутралния зрител „шейховете” стават все по-обаятелни, защото не спират да показват характер и сърце. Играят тактически правилно и дисциплинирано, не се предават до последно, а особено пред собствена публика опитват да пресират противника и да владеят повече топката, контролирайки събитията на терена.

Можем да кажем, че ефектът „Янев” е налице. Наставникът възроди Нефтохимик и накара бургаските фенове да си спомнят за великите мигове от миналото и да мечтаят за нови такива. Христо Янев доказа, че рецептата не е чак толкова сложна – работа, мотивация, амбиция. Това е единственият начин!



11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Хахахах
15.03.2017 09:26:41
1
1
Уважаеми читатели, представям ви едни и същи нещастници (коментар 8,9,10) 1 или 2ма са, които се пукат от яд и пикаят газ в момента, че нещата в нафтата се получават! Момче/та, трагични сте... но бъдете здрави!
10.
Синя акула
14.03.2017 21:56:11
8
5
Смешник до смешника ,голям смях. Пари имате, топсерсеми имате, ама сте мазути, не нафта. Ако не ви играеха По легнала е Тодора, щяхте да гризнете дъската поне с тройка.
9.
TRACE GROUP
14.03.2017 21:50:09
1
14
Това, че ви дадохме мача, не значи, че много сте задобрели. ... Ние ще строим пътищата в Бургас, а вие ритайте топката .
8.
Лимонаден Кольо
14.03.2017 20:28:40
3
13
То възраждането е ясно как става,че трябва да имаме коз да натискаме общината за още пари,че се опъват нещо напоследък,а Бошнака ни отразя,че бил дал достатъчно,а вече сме били общински клуб и да сме чакали на общината.То е видно,че с публика няма да станат нещата,затова в момента Янев е толкова успешен треньор.То и мен да бяха назначили и аз щях да съм също толкова успешен в момента
7.
евала
14.03.2017 19:34:59
8
1
Е тва е има потенциал този трениор.Успех и дано да не му пречат от общината разни специалисти в кавички
6.
Коко
14.03.2017 19:09:11
1
9
Тоя янев ли поръчва статиите.стига сме се заблуждавали.едвам бихме вчера.епизодични добри прояви,иначе почерк никакъв не видях.играчи имаме,но с този надут треньор трудно ще сме фактор.
5.
фен на ЛЕВСКИ
14.03.2017 17:44:37
6
6
Гледах мача на Нафтата..мн мн приятно съм изненадан от играта на отбора това е пътя на българския футбол млади български момчета да им се дава шанс..вижда се че се получава не само някви маумини да ми карат тука и да не могат да спират топката
4.
НЯКОЛКО КУПЕНИ МАЧА НЯМА ДА ВЪРНАТ ЗРИТЕЛИТВ
14.03.2017 17:39:58
1
12
Иска се постоянство, добри футболисти, милеещи шефове и най-вече пари
3.
До Барбито
14.03.2017 17:35:51
13
8
Барба, не вървиш вече. Отбора върви и нито на подхвърляния за тото, нито за уреждане на мачове вече се връзва някой. Нефтохимик е бил и ще бъде. Колкото до публиката - в работен ден, дъжд и 10 лв за билет срещу Верея... малко несериозно. За сравнение - Берое-Левски, хубаво време, цена на билет 5 лв. А ние даже срещу Монтана в студа, мач между последния и предпоследния тогава, цената на най-евтиния билет пак двойна. Трудно е да се пълни стадион при такива цени в България. Хубаво е ръководството да си дава сметка, че в Бургас средните заплати са няколкостотин лева. Дават се примери с билет за кино, но повечето хора никога не ходят на кино, а последните пъти, когато съм ходил, салоните са били празни и има по 7-8 човека
2.
барба яни
14.03.2017 17:22:45
8
27
Каква магия като пак нямаше публика,освен дежурните 150 човека!И на следващия мач ако е така спонсорите ще си отидат-остава само общината!Стига сте писали глупости!
1.
Az
14.03.2017 17:17:06
1
13
Дюлгеров не е играл миналата година в ЦСКА. От другите изброени, вчера само Йорданов игра. Така че тези подмятания за ЦСКА са доста неуместни. Да не говорим, че ако сложим Венци Христов, Галин Иванов, Огнянов, Дюлгеров и Вълчанов, ще се окаже, че бившите левскари са повече. Само дето подобно броене е уникална глупост. Това, че си минал и през някой отбор не те бележи доживот и тези момчета достойно носят зелената фланелка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Имала "изключително големи заслуги за двустранните отношения между Република България и Италианската република" Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време За утре на места е обявен жълт код Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ ЦИК регистрира коалиция под името "Център"
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Младата палестинка е загинала, заедно със своя съпруг и дъщеря им при атаката на град Рафах
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори