×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С реформаторите влизаме в парламента, събираме 6% от гласовете


С реформаторите влизаме в парламента, събираме  6% от гласовете
Екипът, който се събра и се обедини за участие в изборите, е уникален за града, заяви адвокат Здравко Костов
Тема в развитие
Водачът на РБ в Бургас Костадин Марков: Ако не се опитаме да реформираме тази държава, тя просто загива Няма да позволим БСП да възроди проекта „Бургас-Александруполис” Д-р Васил Костадинов: Mоето мото е за здравеопазване без лимити Д-р Георги Митев с ясна идея как тонове храни да отиват при нуждаещи се, вместо на боклука Моята мисия е да има специалност медицински лаборант и в Бургас С реформаторите влизаме в парламента, събираме 6% от гласовете Д-р Васил Костадинов: Влязох в листата на РБ, защото искам да осигуря достъпно и гарантирано здравеопазване за всички българи Водачът на РБ в Бургас Костадин Марков посочи пет приоритета за новия мандат, вижте кои са! Ексдепутатът Костадин Марков водач на Реформаторския блок в Бургас, изненадата е д-р Васил Костадинов СДС – Бургас номинира Костадин Марков за водач на листата на Реформаторския блок
виж още
скрий
01 Март 2017, Сряда, 16:02 ч.
Автор: Флагман.бг

В програмата ни са заложени много важни промени, които касаят съдебната реформа




Чудите ли се кое е лицето на партията на Светльо Витков в Бургас? Това е 39-годишният адвокат Здравко Костов. Той е млад, но и изключително ерудиран. Адв. Костов е на трето място в листата на „Реформаторски блок – Глас народен”, където е рамо до рамо с инженери, лекари и доценти.


- Адв. Костов, какви са шансовете на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” да прескочи четирипроцентовата бариера и да влезе в Народното събрание? Какво сочат социологическите проучвания?

- Шансовете са много големи. В последното проучване на „Алфа Рисърч“ Реформаторският блок събира подкрепа от 3,9% от избирателите. Тук е моментът да отбележа, че всички проучвания са на база само на  гласоподавателите на Реформаторския блок.  В тях  не е отразена цялата коалиция с всички партии, които се включиха в последните няколко дни. Ако отчетем реалните гласоподаватели за Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”, към деня на откриване на предизборната кампания, считам, че съвсем спокойно резултатът в изборния  ден ще е около 6%-6,5%.


- Колко процента получават партиите на Радан Кънев и Христо Иванов според проучванията?

- Видно е, че тези политически субекти се включват в графата „други“. Според прогнозите  реалният им резултат ще бъде под 1% за всеки от тях. Независимо от агресивните им кампании и участие по медии не считам, че избирателите ще им гласуват голямо доверие на предстоящите избори. Според мен участието им е свързано  не толкова с влизане в Народното събрание, колкото с постигане на някакъв резултат, за да преценят какво ще е тяхното политическо бъдеще.
Все пак се надявам, че диалогът между десните формации ще продължи и след изборите, за да има силно обединение на десницата, което липсва на нормалния избирател.


- На колко народни представители от страната и конкретно от Бургас се надявате?

- Считам за напълно реалистично на национално ниво Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”  да постигне голям успех. Броят на народните представители на коалицията ще е не по-малък от 20. Това е една сериозна парламентарна група, която определено има какво да предложи на избирателите си в управлението на България.
По отношение на област Бургас е напълно възможно да постигнем 2 места от квотата в избирателния район, която е общо 14 мандата. Вижданията ми са свързани с добрата листа, която успяхме да направим. Екипът, който се събра и се обедини за участие в изборите, е уникален за Бургас. В листата ни има доказани специалисти в своите професионални области, но и хора, които са с активна гражданска позиция и са добре познати като активисти в различни общественозначими каузи. Този подбор ще доведе до изключително силна мажоритарна кампания и така резултатът на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” в област Бургас ще бъде доста висок.

- В листата на реформаторите Вие сте лицето на партията на Светльо Витков. Каква беше причината „Глас народен” да се включи в коалицията?

-Основната причина беше, че през последните 4 години „Глас народен“ израсна като политическа партия. Достигнахме до момента, в който започнахме да имаме активен политически живот. Участвахме в обществени обсъждания по законопроекти, давахме становища и предложения за законодателни промени, свързани с култура, образование, намаляване на ДДС за книги и учебници, здравната реформа, за промяна в закона за съдебната власт и др. Тези наши предложения и усилия, въпреки че бяха изключително актуални и резонни, бяха отхвърляни. В последствие,  някои политически партии започнаха да ги използват като свои. Вземането на решение за участие в коалиция с Реформаторски блок не беше леко. Оказа се, че те са единственият политически субект, който има общи с нашите виждания за развитието на България. След проведените преговори те изпълниха всички поети ангажименти – да сме равнопоставен партньор на Блока, да синхронизираме предизборната си платформа, да участваме с общи, млади кандидати в единна листа. Всичко от това се случи, както се вижда от цялостната политика на коалицията. С това коалиционно споразумение една новосъздадена партия успя да заеме много добро място в политическото пространство и да постигне значителен успех. Определено от „Глас народен” ще дадем своя  принос в законодателните инициативи, които са в обществен интерес, тъй като сме различни, имаме ясна визия и идеи за промените, които са необходими на България, за да сме един достоен член на Европейския съюз.

- За какво ще работите,  ако станете част от 44-то Народно събрание? Как виждате реализирането на  антикорупционния  закон, предложен в програмата на Реформаторския блок, и какво включва той? 

- Тъй като съм юрист по образование, считам за редно да участвам активно в законодателните инициативи, свързани със съдебната реформа. Това е изключително наболял проблем в обществото. Аспектите, на които смятам да наблегна в работата си са промени в процесуалните закони – Граждански процесуален кодек и Наказателно-процесуален кодекс, тъй като има доста неща, които следва да се променят, за да може да се спазват правата на гражданите. На дневен ред и е и антикорупционният закон, който не успя да събере подкрепа в предишното Народно събрание. Приемането му ще даде добро начало в борбата с корупцията по високите етажи на властта. Крайно наложително е да покажем добри резултати в тази насока, тъй като основните критики на партньорите ни в Европейския съюз са свързани с борбата с корупцията и нейното забавяне.

- Кои са основните акценти от съдебната реформа, на които  Блокът залага?

- В програмата ни са заложени много важни промени, които касаят съдебната реформа. Ние сме на категорично мнение, че следва твърдо да отстояваме програмата си независимо дали ще сме в управлението или ще бъдем опозиция. Основните акценти, които ще защитаваме са: силна персонална отговорност и прозрачност за назначенията и решенията в системата, в това число засилване на правомощията на президента при назначаването на „тримата големи“ в съдебната власт. Като адвокат мога да кажа, че държа на бързина на съдебните производства, за да не се допуска бавно правосъдие, което е равносилно на отказ от правосъдие. А изпълнението на това означава ограничаване на възможностите за връщане за допълнително разследване и отлагане на делата, преодоляване на излишната  формалност на наказателния процес; допълнително ограничаване на триинстанционните производства. За нас е много важно разработване на нова модерна наказателна политика, която освобождава Наказателния кодекс от състави, уреждащи по-леки посегателства, които биха могли достатъчно ефективно да бъдат наказвани по административен ред и запазване  средствата на наказателната принуда само за най-тежките престъпления.
Искаме и стриктни срокове, по-високи стандарти при дисциплинарните производства срещу магистрати, както и повишаване на отчетността на прокуратурата. Също приемане на антикорупционен закон, с който се създава единен независим орган за противодействие на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности. Имаме идея и за предоставяне на парични награди на разследващи журналисти, длъжностни лица и граждани, които са подали сигнали за корупция, довели до ефективни присъди или санкции на уличените лица.

- Вие сте трети в листата на „Реформаторски блок – Глас народен”. Мислите ли, че имате някакъв шанс да влезете в парламента?

- Ако всички, включени в листата,  успеят да се представят добре в предстоящата предизборна кампания е възможно освен 2-та мандата, да успеем да постигнем значителен остатък, който да ни помогне при разпределението съгласно метода на Хеър-Ниймайер. А  това може да донесе неочакван за нас бонус, като получим 3-ти мандат. За  кого може да е той -  зависи и от преференциалния вот. Така че всичко е възможно.



27
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
27
Коментара по темата
27.
До 25
08.03.2017 08:59:41
0
0
Личи си, че си платен трол. Всички, които познаваме Костов, знаем много добре, че никога не е правил това. Ясно е, че си анонимен "гласоподавател", който има за цел да плюе по хората, но въобще не ти се е получило. Колкото и да ти е странно Костов ще събере много гласове, точно защото е добър човек и страхотен професионалист.
Малко съм разочарован, че е решил да се занимава с политика, защото там нормалните не оцеляват. Но... това си е негов избор. Аз лично ще го подкрепя.
26.
stoqn
03.03.2017 20:19:56
5
22
Davai Zdravko machkai. S teb sme
25.
гласоподавател
03.03.2017 18:31:46
24
4
Значи точно заради този "изключителен ерудит" никога няма да гласувам за партия, за която агитира.
Няма да го наричам с епитети, защото ще изтриете коментара ми, но при мен ще дойде и ще говори против някого, а след това отива при този за когото ми е говорил и ще говори зад моя гръб.
Много кофти избор, много.
24.
bravo
02.03.2017 19:21:01
2
20
bravo
23.
*********
02.03.2017 18:23:25
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
22.
Катран и кълчища
02.03.2017 16:20:45
14
5
Обезателно трябва да получат 6%. Без тях ГРОБ загиват. Тази нова формация "Цуни Бойков Гъз" и "Воня" ще направят опит да запушат пробойните в потъващия пиратски кораб "ТИКВУНИЙ". Но времето ще покаже.
21.
флагмана
02.03.2017 15:13:17
22
8
Извиняваме се на нашите читатели , но при превода на статията сме допуснали грешка. Ето и правилното заглавие : С реформаторите влизаме в затвора , събираме 0.6% от гласовете.
20.
Да
01.03.2017 16:38:42
5
29
БРАВО ЗДРАВКО САМО НАПРЕД
19.
халал
01.03.2017 15:38:30
28
9
Не мога да си представя че крадеца Костадин Марков като първи в бургаската листа ще влезе ако реф.блок събере процентите.Сори ама не е честно.
18.
33
01.03.2017 09:01:01
26
6
странно ми е как по едно и също време гласуват по 30 човека да не сте на събрание пак господа псевдореформатори
17.
ЧЕЗНИИИ
28.02.2017 23:04:44
20
6
КАЗАХ!!
16.
ПОМНИМ
28.02.2017 22:49:32
35
19
Още са ни пресни спомените за Кунева и доктор Менгеле! 6% ама друг път! Може би 6 примила!!!!! И ГЕРБ помним!! Разсипан градски транспорт, окрадени пари и разсипан бизнес. Течащи санирани блокове, накъдрени нови магистрали и бедност над 33%. Време е за дълга опозиция!
15.
*********
28.02.2017 21:19:24
26
28
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
vvv
28.02.2017 20:51:37
39
25
От кога пък Костов стана лицето на "Глас народен" за Бургас, за Айтос може би. Пак не сте запознати и се изказвате неподготвени за пореден път.
13.
*********
28.02.2017 20:25:24
3
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Пуст всегда будет ДС КГБ
28.02.2017 20:24:27
53
33
глас народен =светльо виткков-хиподил=зетя на ДС генерал Бриго Аспарухов същия разписал разрешиттелното за влизане на Борисов във ВЛАСТА
11.
..,.,
28.02.2017 20:15:57
30
12
Гласувайте за Корпорация ГЕРП АД Корупшънс - ша ва санираме и подстрижем бе бееее бееее овцееее
10.
Вярно е!
28.02.2017 20:08:53
43
27
Очакванията са за 0.6 процента. В заглавието има грешка.
9.
Браво!
28.02.2017 19:09:54
18
46
Ето такива млади и умни хора трябва да влизат в парламента. Стига с тия стари муцуни. Успех ви желая! Не обръщайте внимание на троловете.
8.
*********
28.02.2017 19:09:51
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
7.
*********
28.02.2017 19:09:51
3
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Bg
28.02.2017 19:07:44
38
17
Голяма част от нацията вече не иска циркаджии и паляци в парламента. 99% от кандидатите са само такива!
5.
*********
28.02.2017 19:05:07
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
бургазлия
28.02.2017 19:01:08
18
42
Реформаторите наистина ще влязат. Единствените сериозни, другите само обещават.
3.
*********
28.02.2017 19:00:50
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
e
28.02.2017 18:50:29
28
10
Къде бяха тея реформи??? Не, че и другите са по-различни...
1.
*********
28.02.2017 18:47:44
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори