×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

40-годишна студентка от бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще съди БДЖ? (ВИДЕО)


40-годишна студентка от бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще съди БДЖ? (ВИДЕО)
Ние сме редовни студенти и трябва да имаме едни и същи права, каза Даниела Колева
21 Февруари 2017, Вторник, 20:10 ч.

Даниела Колева няма право да пътува с намаление, макар че е с редовна форма на обучение

Студентката от бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Даниела Колева се закани да съди БДЖ за дискриминация. Пред камерата на бТВ тя сподели, че не може да пътува с намаление с влаковете, въпреки че е студентка с редовна форма на обучение.
Даниела е на 40 години. Тя решила да продължи образованието си, когато детето й пораснало. Мечтата й е да работи като начален учител. Преди дни й се налага да пътува с влак до Пловдив и се сблъсква с абсурдно според нея правило. Въпреки, че е студентка, няма право да ползва намаление.
„Изгубих доста време и пари, за да изкарам удостоверение, снимки и след като дойдох да си изкарам карта, се оказа, че можело само ако съм до 26 години“, заяви Колева.
В университета в Бургас, в който учи тя, има още 900 студенти над 26 години. Повечето са от други градове и често пътуват.
„Ние сме редовни студенти и това не е редно. Трябва да имаме едни и същи права“, коментира Даниела Колева.
Тя се надява БДЖ да преосмисли политиката си. В противен случай е готова да заведе дело.
От компанията отговориха, че възрастта до 26 години се счита за младежка в цял свят.


В категории: Бургас


18
Коментара по темата
18.
оффгг
22.02.2017 19:31:29
0
2
Тая първо фа си изпие гинкобилобата,че скоро и склерозата ще е подгони.
17.
Колегата
22.02.2017 18:06:51
0
2
Ела колежке, качи се на моят влак, ще те возя безплатно, ще те друса, но то е за хубаво!
16.
да бе да
22.02.2017 14:43:55
6
9
На 40 години какви преференции търси тая. Като се е хванала да учи редовно, значи има някой, който я издържа, той да ѝ плаща билета, а не държавата.
15.
Янчо
22.02.2017 14:40:17
2
5
Запазенка е, ще я джасам докато цъфне и си пусне сока.
14.
Ректораа
22.02.2017 13:20:32
0
4
Тоя милф мога да я повозя няколко пъти безплатно
13.
хахах
22.02.2017 13:16:38
12
9
Някой трябва да съди университетите, че вече приемат всеки, който подаде документи за студент, без значение, че не може името си да напише правилно. На 40 години, те първа професия иска да развива дамата, много ми е интересно как мисли, че някое училище ще наеме 40-годишен млад специалист по професия, която не е упражнявал и един ден. И то не каква да е, а учител.
12.
chovek ot naroda
22.02.2017 12:38:58
1
0
BDZH SUCKS
11.
Закон
22.02.2017 12:35:08
1
9
Госпожо, не знам от кога сте студентка вие, но на всеки студент това му е ясно. Просто вие явно не сте се информирала изобщо. Съжалявам, че ви го казвам, но грешката е ваша в случая
10.
Закон
22.02.2017 12:33:10
5
7
Наистина е вярно, че студентите ползват намаление в транспорта, но мисля, че беше до 26 годишна възраст и никой не може да съди, защото законът е такъв. Майките студентки в редовна форма на обучение също получават еднократна помощ, но пак до 26 години. Ако си по възрастен, можеш да се запишеш да учиш, но не ползваш никакви преференции.
9.
Stan
22.02.2017 12:11:04
2
6
Аз имам кола и имам възможност да ходя до София като е нужно но ако трябва да карам всеки път, ще ми е по-добре да отида с влака. Ако влака е по-бърз и чист, до София само с влак ще пътувам, а с автобус никога не бих се возил. Имам няколко лоши случки вече. Не споделям само аз мнението за Влаковете, много хора биха искали да ги ползват. Знаете ли ,че ако си студент в Свищов, пътуваш приблизително 10 часа с влак а на връщане е около 15 часа? За това Бургазлии вече не ходят да учат в Свищов в Академията, макар ,че е на доста високо ниво спрямо университети като БСУ и други измислени.
8.
офффффф
22.02.2017 11:55:38
21
9
Сетила се Мара на дърти години да учи,ми като е толкова учена да беше завършелс навремето когато се искаше добра подготовка,а не като сега плащаш и си студент.Ми то и едно магаре да завържиш в двора на ВХТИ ще завърши.После децата биле неграмотни...
7.
777
22.02.2017 11:39:17
4
4
Проблема е че герб направиха магистрали и автобусният превоз стана по - евтин и бърз. Затова са празни влаковете. Троината коалиция начело с бсп съсипа бдж и вчастност товарни превози.
6.
7
22.02.2017 10:38:31
27
13
тази дърта маря се е разу4ела навремето от свирки и да вири краката нямала е време да у4и
5.
Станев
22.02.2017 10:27:14
5
16
ГЕРБ умишлено съсипва БДЖ! По всякакъв начин - небрежено отношение към техниката, неудобно разписание, в услуга на автобусите! Ами от тях има пряк финансов интерес!
4.
Стойко
22.02.2017 10:10:27
3
23
Нормално БДЖ да са в това положение ,след като се управляват от такива малоумници.Влаковете им са празни.Вместо да вземат парите на студентите от тази група(над26,редовна форма),те не взимат нищо.Разбирам да са пълни влаковете и да си търсят оправдания ,ама да ти дават пари в ръцете и да не ги искаш не го разбирам
3.
Георги
22.02.2017 09:38:30
1
25
Аз самият съм на тази възраст, така че не обиждам жената, а иронизирам БДЖ.
2.
ех,Георги
22.02.2017 09:36:05
2
44
най-вероятно с радост би го ползвала това пенсионерско намаление, но тази жена никога няма да види пенсия, както и стотици хиляди други. Ако си мислиш, че много й се учи лъжеш се. Много биха искали да се пенсионират, за да имат някакъв стабилен доход, но....реалността в БГ е друга. Тъй че не обиждай жената.
1.
Георги
22.02.2017 09:28:13
26
20
Вече й е време да ползва пенсионерско намаление, затова от БДЖ не й дават студентско.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Бивш лидер на БСП се отцепи от партията и отиде в коалиция „Левицата“ Бивш лидер на БСП се отцепи от партията и отиде в коалиция „Левицата“ Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн.
Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори