×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Котки vs. кучета: Кой казва, че трябва да е война?


19 Февруари 2017, Неделя, 18:48 ч.

Природозащитници установиха, че тигрите, леопардите и азиатските диви кучета в Индия съжителстват мирно на малка територия, макар и да преследват еднаква плячка, съобщи ЮПИ.

Всяка от популациите използва собствени стратегии за мирно съвместно съществуване и ненарушаване на чуждата територии. Когато храната не достига, животните навлизат и в чужда територия.

Природозащитниците инсталирали камери, за да преброяват животните в четири естествени резервата. Те направили 2500 снимки на хищниците в действие.

Изследователите установили, че когато плячката е изобилна, кучетата, които са активни през деня, нямат много допирни точки с дивите котки. Когато животните за храна не достигали, териториите им за лов се припокривали, но все пак те не се изпречвали на пътя си. В единия от резерватите леопардите избягвали тигрите.

Опознаването на стратегиите на застрашените видове за поделяне на плячката е важно за тяхното опазване, отбелязват учените.
Източник: БТА

В категории: Животът


23
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
23
Коментара по темата
23.
Съименичка на кмета е починала
22.02.2017 15:57:29
0
0
Живее в Казичене, разказа близък

Цветелина Стойнова, които е съвпадан с кмета на Вендово Цветелина Стонкова, е починала, разказа близък за "Вандовски новини".
Каза, че живяла в Казичене, а погребението бе днес.
22.
Надежда Нейнски стана баба
22.02.2017 15:46:16
0
0
Посланикът на България в Турция Надежда Нейнски (54) вече е баба.
Дъщерята на бившия външен министър - Виолета, е родила момиченце.

"Вярно е, баба съм на най-прекрасната малка жена на света. Прелестна е! Една Малечка-Палечка", коментира Нейнски пред "24 часа".

Това е първото дете на психоложката Виолета и съпруга й - кардиохирурга от "Правителствена болница" в София Азис Алейдин. Те се ожениха през юли 2015 г.

Бебето, чието име е тайна, се появи на бял свят на 14 февруари в частна болница в София. Раждането мина без проблеми и майка и дъщеря вече са изписани.

Нейнски пристигна специално за изписването от Турция. С нея беше и съпругът й Светлин и по-малката й дъщеря Нина. Почти в последния момент пристигна и бившият мъж на Надежда - Камен Михайлов. Родителите на Алейдин също бяха за изписването на внучката си.
21.
Таксиджиите в Италия спряха стачката
22.02.2017 12:52:40
0
0
След шест дни на протести и сблъсъци, таксиметровите шофьори в Италия взеха решение да прекратят стачката, съобщи „Ла Стампа“.
Правителството обеща на синдикатите, че до месец ще изготви нова наредба. Таксиджиите протестираха заради нелоялната конкуренция на услуги като Uber.
В редица големи градове, сред които Рим, Торино и Милано, хиляди таксиметрови шофьори паркираха автомобилите си и излязоха на протести заради нелоялната конкуренция.

Стигна се и до сблъсъци между протестиращи и полицейски служители. „Ла Стампа“ посочва, че напрежението се е повишило неимоверно, а сред протестиращите е имало хора с боксове. Не са липсвали и фашистки поздрави.
Във вторник вечерта се стигна до сблъсъци пред централата на Демократическата партия в столицата Рим.
Източник факти.бг
20.
Германец измина 1 млн. км с москвич
22.02.2017 12:46:43
0
0
78-годишен германец измина 1 000 000 км със своя Москвич-2140, закупен през 1976 г. в тогавашната ГДР. В продължение на повече от 40 години Герхард Шот използвал съветското возило за ежедневните си нужди и все още няма никакво намерение да слиза от него, съобщава Tag24, цитирани от fakti.bg.
Шот си спомня, че като ново "москвето" струвало 17 600 марки или средната за страната заплата за две години. За да се сдобие с мечтаната кола, мъжът трябвало да пътува до друг град, където имало наличност.
Навъртените милион километра не били никак безоблачни, признава Шот. Двигателят бил сменян, а борбата с ръждата била непрестанна. За сметка на това съветският звяр харчел умерено за 75-те си конски сили - около 10 на сто.
19.
Смениха областния управител на Монтана
22.02.2017 12:39:15
0
0
Иван Сергисов е определен за временно изпълняващ длъжността областен управител на Монтана. Това реши днес служебното правителство.

Правителството освободи Ивайло Петров като областен управител на област Монтана след подадено от него заявление.

Иван Сергисов ще остане на поста до назначаването на постоянен областен управител.
18.
БСП 10-ти в бюлетината, на ГЕРБ падна 11
22.02.2017 12:37:35
0
0
Изтеглени са номерата на партиите за парламентаните избори на 26 март.


Днес председателят на ЦИК Ивилина Алексиева каза, че ако дадена партия не издигне кандидати за народни представители в даден избирателен район, в бюлетината няма да се оставя празен ред, няма да се посочва и номер.

Ето и пълният списък с номерата:
1-ПП „Движение за равноправен обществен модел“
2- ПП „Движение за радикална промяна Българската пролет“
3- ПП „Движение напред България“
4 - КП Нова република
5- КП „Коалиция на недоволните (БСД – Евролевица, Българска Социалдемократическа Партия, Християн-Социален Съюз)“
6- ПП „Воля“
7- ПП „Български демократичен център - БДЦ“ - БДЦ
8- КП „АБВ – Движение 21“
9- ПП „Движение за права и свободи“
10- КП "БСП за България"
11- ПП „ГЕРБ“
12- ПП „Партия на зелените“
13- КП „Обединение ДОСТ“
14- ПП „Възраждане“
15- ПП „Движение презареди България"
16- КП „Движение да България“
17- КП „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“
18- КП „КОЙ – Българската левица и Зелена партия“
19- ПП „Национална републиканска партия“
20- ПП „Българско национално обединение“
21- КП „Реформаторски блок - Глас народен“
17.
Махат 34 незаконни къщи в "Столипиново"
22.02.2017 12:34:19
0
0
За 34 незаконни къщи в пловдивския квартал „Столипиново“ има издадени заповеди за премахване. Това каза пред камерата на Нова телевизия кметът на район „Източен“ в града на тепетата Николай Чунчуков. Роми обаче заплашиха, че кръв ще се лее, но домовете им няма да бъдат съборени. Това е пиарство на гърба на хората, каза мъж, който се представи за общински съветник.
„Бежанците идат от други държави и им осигуряват всичко, а на нас какво ни дават? Всичко си строим сами“, каза един от собствениците на незаконни постройки.
„Започнали сме още през септември с процедурите по установяване на постройките, тъй като на това място още през 2006 г. в регулационния план е предвидено да се разшири улицата.
След като приключи процедурата съвместно със „Социално подпомагане“, ще бъде направен обход и анализ за броя на хората, които живеят в тези къщи, за да се установят жилищните им нужди“, заяви Чунчуков. До няколко месеца ще бъдат съборени незаконните постройки, уточни той.
Наблизо е коритото на река Марица и при по-високи води има опасност тези къщи да бъдат залети с вода, предупреди кметът на район „Източен“.
„Аз съм от 22 години тук и имам нужда от къща. Имам два сина и внучета. Бая сме семейство. Не съм съгласна да ми събарят дома“, каза една от протестиращите.
„С 4 деца сме, а много пари сме харчили за къщата. Трябва да има нещо за нас“, добавя друга ромка.
„Не може ли да ни осигурите първо къщи и после да събаряте? Къде ще живеят хората?“, пита друга жена от махалата. „Пет деца имам в една къща. Къде ще ги гледам?“, добавя нейна приятелка.
Докато Вероника Димитрова си говореше с бунтарките от „Столипиново, мъж се приближи към нея и я пита „ти какво работиш“. Репортер съм, отговори тя. И какво имаш, добави той. Тя естествено не му отговори.
Не даваме да ни събарят къщите, нямаме къде да отидем, повтаряха гневните роми.
16.
Искат уволнение на главсека на МВР
22.02.2017 12:32:58
0
0
Министерският съвет предлага на президента да отстрани главния секретар на МВР Георги Костов заради нарушения на политическия неутралитет. Това съобщи служебният вътрешен министър Пламен Узунов.

„Министерският съвет взе решение да поиска от президента на Република България да издаде указ за отстраняване на главния секретар на МВР и за освобождаването му от длъжност. Мотиви за това са установени нарушения, при които е засегнат един от основните принципи в Министерството на вътрешните работи, а именно – политическият неутралитет. С действията си той е станал причина да бъде нарушен политическият неутралитет, като с това си е накърнил интересите на МВР, и на обществото, с което е уронил престижа на МВР”, каза Узунов на брифинг след заседанието на Министерския съвет днес.

Той обясни, че до номинирането на главен секретар и до назначаването на титуляр длъжността ще се изпълнява от сегашния заместник главен секретар, който е Георги Арабаджиев.

„Смятам, че е политически коректно като служебен министър аз да не предлагам и да не номинирам служител, а това да направи редовно избран кабинет от Народното събрание”, добави Пламен Узунов.
15.
Провеждат Сирни Заговезни в
21.02.2017 16:23:46
0
0
Свилар чак в петък

Празникът е началото на Великденските пости

В Свилар ще празнуват Сирни Заговезни този петък, 24 февруари. Според традицията на трапезата да има варени яйца, халва и т.н.
Празникът дава началото на Великденските пости, които ще продължат до Великден, които е на 16 април тази година.

Коментари: 0
Категории: Свилар
14.
Кои са в листата за 23 МИР
21.02.2017 16:20:15
0
1
ГЕРБ разчитат на Томислав Дончев, Жельо Бойчев е в БСП

Автор: Илиян ЦВЕТКОВ

Нетежка битка в 23 Многомандатен избирателен район - София. Някои партии са готови със своите лица да водят листите в 31-МИР-а.
В 23 МИР от ГЕРБ знаят кой ще поеме - бившия вицепремиер Томислав Дончев. Той ще води и в Габрово.

От БСП също предложиха свой за водач в района, обслущващ южните квартали на София, сред които е "Панчарево" - Казипчне и Вандово. Според медии Жельо Бойчев води листата. Интересно ще е, а актьорът от филма "Чужденецът" Любомир Ковачев е в списъка на социалистите.

От ДПС са на патриотична вълна. Слави Бинев, които е бил депутат от "Атака" е първи в листата на 23 МИР.

А в Реформаторския блок ще е разчитан на лидерът на СДС и икономически министър от кабинета "Борисов 2" Божидар Лукарски.

"Обединени патриоти" в Южна София ще поеме лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Коментари: 0
Категории: Политика, Вандово, Свилар, Мингар
13.
Слави Бинев поема ДПС в 23 МИР
21.02.2017 16:07:34
0
0
Експатриотът участва като водач на листата

Автор: Вандовски новини
Бившият евродепутат и народен представител от „Атака”, ГОРД и НФСБ Слави Бинев оглави кандидат-депутатската листа на ДПС в 23 МИР-София. Това стана окончателно ясно днес, когато движението регистрира своите избраници в ЦИК, съобщи Нова телевизия.
Избирателният район обхваща “Витоша”, “Изгрев”, “Красно село”, “Лозенец”, “Младост”, “Панчарево”, “Студентски” и “Триадица”. Председателят на Областния съвет на ДПС в София-град Нихат Кабил коментира, че предложението на партията е дошло спонтанно.

„Ние се познаваме с г-н Бинев още от времената, когато двамата пътувахме до Брюксел – той като евродепутат, аз като министър на земеделието. Ние сме стигали до темата за патриотизма, за различните измерения… Един път на шега му казах: Ще те призная за истински патриот, ако поведеш наша листа”, каза Кабил.

В тежкия 25 МИР на второ място в листите е друг бивш атакист – Камен Петков. Той напусна партията на Волен Сидеров със скандал през 2011 г.

Самият Сидеров се отказа от лидерската битка в столицата и ще води листата на Обединени патриоти в родния Ямбол.
Коментари: 0
Категории: Политика, Вандово, Свилар, Мингар
12.
Цацаров провери "Ечемишка"
21.02.2017 15:52:24
0
0
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди спешна проверка на ремонта на тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", съобщиха от прокуратурата.
Проверката е заради излъчен на 20 февруари репортаж в предаването „Господари на ефира“ по Нова телевизия, който е озаглавен „Експерти разкриват как ремонтът в тунела "Ечемишка" е направен за пари, в пъти повече от необходимото“.

Съоръжението беше затворено след трагичен инцидент на 5 февруари. Специална експертна комисия, назначена от АПИ, предложи техническо решение за възможно най-бързото пускане на движението при осигурена безопасност.
При 24-часов режим на работа за 5 дни беше демонтирана старата осветителна конструкция на тунела, като бяха премахнати 1625 стари осветителни тела. За гарантиране безопасността на движението е монтирано аварийно осветление със 108 LED осветителни тела.

В излъчения репортаж обаче става ясно, че за ремонта са били похарчени 390 000 лева, като тепърва фирмата, извършила подмяната на осветлението - държавната "Автомагистрали", ще даде отчет пред АПИ за какво и как точно са изразходвани парите.

Според прокуратурата, в материала се сдържат данни за евентуално извършена умишлена безстопанственост и престъпление по служба, поради което главният прокурор разпореди на Спецзвеното “Антикорупция“ към Софийската градска прокуратура да извърши спешна проверка по случая.

В момента прокурори и следователи изискват от Агенция „Пътна инфраструктура“ и от Дружеството „Автомагистрали“ цялата документация във връзка с извършения спешен ремонт на тунела „Ечемишка“.

Срокът за извършване на проверката е 14-дневен.
11.
90 000 лв. обрани в Пазарджик
21.02.2017 15:51:10
0
0
90 000 лева са откраднати при обира на обменното бюро в Пазарджик.

Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.
Вчера в около 19.00 часа три маскирани лица са влезли в обменното бюро, ударили са собственика, взели ключа от касата и отнели около 90 000 лева, след което избягали. Към момента досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Пазарджик се извършват активни процесуално-следствени действия. Извършителите на грабежа се издирват.

Коментари:0
Категории: Крими
10.
Глоби за чалга в редица обшини
21.02.2017 15:48:53
0
1
Редица български общини въведоха забрани и глоби за слушане на чалга в автобусите от градския транспорт, дрифт и пързаляне с шейни.
Глоба от 100 до 1000 лева заплашва в Шумен родителите, чиито деца се пързалят с шейни през зимата по централните ул. "Христо Ботев", бул. "Славянски" и площад "Оборище". През лятото пък са забранени ролковите кънки и ролерите, а тези, които стрелят с прашки, трябва да платят глоба, пише "Телеграф".

Общинарите в града забраниха и форсирането на автомобилни двигатели от 22 до 6 сутринта с изключение на двигателите на боклукчийските камиони и колите сьс специален режим.

Общинският съвет в Павликени въведе музикални ограничения в изискванията към превозвачите, кандидатстващи за обслужването на автобусни линии. Условията са заложени, тъй като имало много сигнали и оплаквания, че шофьорите слушат чалга песни, чиито текстове са вулгарни.

Поради множество случаи на демонстриране на шофьорски умения чрез т.нар. дрифт, той бе забранен в русенската община Ветово. Предложението е направено още през 2012 г. от кмета Георги Георгиева и е одобрено от местния Общински съвет, след като в града и съседните села имало доста инциденти заради неразумни шофьори.

В Наредбата за опазване на обществения ред в Добрич пък е записана забрана за форсирането но автомобили или мотоциклети в край жилищните сгради за времето от 14 до 16 и от 22 до 8 часа в делничните дни. В събота и неделя забраната е от 21 до 9 сутринта.

Глоба от 20 до 200 лв. грози всяка домакиня в Добрич, ако си тупа килима от балкона или пък си мие терасата, ако отточните тръби са към улицата и мокрят краката на минаващите пешеходци.

Глоби за закрито лице

Всяка жена в Община Пазарджик, която носи на обществено място бурка, никаб или друг вид забрадка, скриваща лицето, подлежи на санкция в размер от 20 до 1500 лева. Ако нарушителите са длъжностни лица, наказанието е глоба от 500 лева за първо нарушение и 2000 лева за всяко следващо.

Същата забрана важи и във Варна, след като общинарите приеха промени в Наредбата за обществения ред. Промените се отнасят не само до забраната на облекло и аксесоари, покриващи лицето на обществени места или в официални институции.

За религиозна агитация глобяват и в Шумен, а бурките са забранени и в другия голям черноморски град - Бургас, където глобите са от 500 до 5000 лв.

Без любимци на плажа

От три години плажовете в Бургас са забранена зона за домашни любимци. През пролетта на 2013 г. местният парламент наложи вето върху разходка на кучета там.

Ограничението важи от официалното откриване на плажните ивици, когато те са обезпаразитени, почистени и подготвени за летния сезон, до края на лятото. Всеки, който пусне домашния си любимец на пясъка, рискува да отнесе глоба от 100 до 300 лв. За спазването на забраната следят общински зоополицаи.

Тихи сватби и мълчаливо хоро

Общинските съветници в Кюстендил забраниха на ромите да правят сватби на открито. Решението беше взето преди около 2 месеца с пълно мнозинство.

Промяната е включена в Наредбата за обществен ред, според която се забраняват сватбите на общински терени - тротоари, площади, улици и междублокови пространства в Кюстендил. Забраната важи и за заведения, които нарушават обществения ред за времето от 23 часа до 7 часа.

Подобна забрана има и в Пловдив, но тя засяга народните xopa, провеждани всяка неделя oт 19 до 21 часа на площад "Централен" и Цар Симеоновата градина.

С общинската заповед се оказа, че Пловдив става единственият град в страната, прогонил от центъра си неделните xopa. До това се стигна, след като в общината се оплакали живущи в района.

В празничните дни преди Деня на Съединението - 6 септември, в Пловдив обаче дойдоха хора от няколко града в Южна България. Те заедно с пловдивчани изиграха мълчаливо xopo без музикален съпровод.

Коментар0
9.
Цацаров провери "Ечемишка"
21.02.2017 15:46:36
0
0
Руските медии предупреждават за нова вълна на играта "Синия кит", в която за 50 дни детето трябва да изпълни 50 задачи (основно свързани с физическо самонараняване), пишат руски медии.

Следствена комисия откри следа от "суицидните публикации" в няколко от случите на опити за самоубийство на младежи, пише dnevnik.bg.

В началото на февруари 2017 година в Русия се възобнови бурното обсъждане на играта, известна като "Синият кит". #синийкит е само един от хаштаговете, които тийнейджърите публикуват на страниците си в социалните мрежи, за да участват в играта. Има и други: #явигре, #тихийдом, #синий, #синей.
Играта започва след публикуването на съобщението. С потребителя се свързва "гуру" на играта, обикновено с акаунт, който не може да бъде идентифициран. Той обяснява правилата: "да не казва на никого за тази игра", "винаги да изпълнява задачите, каквито и да са те", "за неизпълнение на някоя задача си изключен от играта завинаги и те чакат лоши последици". Гуруто дава и задачите - обикновено 50 - по една на ден (вероятно препратка към книгата "50 дни до самоубийството ми" на Стейси Крамър).

Репортер на "Медуза" се е сдобил със списъка от задачи, изпратен му от потребители на "ВКонтакте", които играят на "Синият кит". Задачите са свързани със самонараняване (да си напишеш с бръснач на ръката F57), със страх (цял ден да гледаш ужасни видеа), за някои задачи играчът трябва да се изкачи на покрива на високи сгради. От 30-та до 49-та задачите с: Всеки ден да се будете в 04:20 ч, да гледате видеоклипове, да слушате музика, и всеки ден да си правите по една рана с бръснарско ножче на ръката си. Последната задача е самоубийство. Има и нетипични задачи, например някои гурута искат да пресечете пътя пред кола и да снимате видео (форма на забавление сред руските тийнейджъри - играта "Бягай или умри"). Всяко дете участник в играта се нарича "син кит". Синият кит е единственото животно, способно на самоубийство.

Ако потребителят реши да напусне играта, гуруто го заплашва, че ще иде в дома му и ще убие родителите му. За да разбере адреса, гуруто предварително изпраща на играча линк към услуга, която разкрива лични данни или айпи адреса на детето.
"Ужасяващите истории за това, че играта "Синият кит" подтиква към самоубийство, е класическа градска легенда. Съществува явлението "остензия", при което човек въплъщава в живота си фолклорен сюжет, коментират пред "Медуза" експерти от Института за социални науки в Русия.
Въпреки липсата на факти, опасните предизвикателства доведоха до психоза българския родител. Поради тази причина експертите по безопасен интернет от дни следят и анализират виртуалните тревоги и виждат ясен търговски модел.
Вместо да се паникьосвате от измислени онлайн чудовища, отделяйте повече време да се поинтересувате от дигиталния живот на децата си – какво им е интересно, какво правят онлайн, кои сайтове харесват. Подобни разговори ще Ви помогнат заедно с децата да определяте кое може да е вярно, а кое – не, и ще Ви дадат увереност, че утре, когато детето попадне на нещо смущаващо в интернет, ще е готово да сподели с Вас. Ако сте се паникьосали от „синия кит“, значи имате нужда да поговорите с децата си за техния дигитален живот, се казва в изявление на Националия център за безопасен интернет.
Коментари: 0
Категории: Животът
8.
Внимание! Руска игра дава децата да
21.02.2017 15:45:53
0
0
се самоубиват

Руските медии предупреждават за нова вълна на играта "Синия кит", в която за 50 дни детето трябва да изпълни 50 задачи (основно свързани с физическо самонараняване), пишат руски медии.

Следствена комисия откри следа от "суицидните публикации" в няколко от случите на опити за самоубийство на младежи, пише dnevnik.bg.

В началото на февруари 2017 година в Русия се възобнови бурното обсъждане на играта, известна като "Синият кит". #синийкит е само един от хаштаговете, които тийнейджърите публикуват на страниците си в социалните мрежи, за да участват в играта. Има и други: #явигре, #тихийдом, #синий, #синей.
Играта започва след публикуването на съобщението. С потребителя се свързва "гуру" на играта, обикновено с акаунт, който не може да бъде идентифициран. Той обяснява правилата: "да не казва на никого за тази игра", "винаги да изпълнява задачите, каквито и да са те", "за неизпълнение на някоя задача си изключен от играта завинаги и те чакат лоши последици". Гуруто дава и задачите - обикновено 50 - по една на ден (вероятно препратка към книгата "50 дни до самоубийството ми" на Стейси Крамър).

Репортер на "Медуза" се е сдобил със списъка от задачи, изпратен му от потребители на "ВКонтакте", които играят на "Синият кит". Задачите са свързани със самонараняване (да си напишеш с бръснач на ръката F57), със страх (цял ден да гледаш ужасни видеа), за някои задачи играчът трябва да се изкачи на покрива на високи сгради. От 30-та до 49-та задачите с: Всеки ден да се будете в 04:20 ч, да гледате видеоклипове, да слушате музика, и всеки ден да си правите по една рана с бръснарско ножче на ръката си. Последната задача е самоубийство. Има и нетипични задачи, например някои гурута искат да пресечете пътя пред кола и да снимате видео (форма на забавление сред руските тийнейджъри - играта "Бягай или умри"). Всяко дете участник в играта се нарича "син кит". Синият кит е единственото животно, способно на самоубийство.

Ако потребителят реши да напусне играта, гуруто го заплашва, че ще иде в дома му и ще убие родителите му. За да разбере адреса, гуруто предварително изпраща на играча линк към услуга, която разкрива лични данни или айпи адреса на детето.
"Ужасяващите истории за това, че играта "Синият кит" подтиква към самоубийство, е класическа градска легенда. Съществува явлението "остензия", при което човек въплъщава в живота си фолклорен сюжет, коментират пред "Медуза" експерти от Института за социални науки в Русия.
Въпреки липсата на факти, опасните предизвикателства доведоха до психоза българския родител. Поради тази причина експертите по безопасен интернет от дни следят и анализират виртуалните тревоги и виждат ясен търговски модел.
Вместо да се паникьосвате от измислени онлайн чудовища, отделяйте повече време да се поинтересувате от дигиталния живот на децата си – какво им е интересно, какво правят онлайн, кои сайтове харесват. Подобни разговори ще Ви помогнат заедно с децата да определяте кое може да е вярно, а кое – не, и ще Ви дадат увереност, че утре, когато детето попадне на нещо смущаващо в интернет, ще е готово да сподели с Вас. Ако сте се паникьосали от „синия кит“, значи имате нужда да поговорите с децата си за техния дигитален живот, се казва в изявление на Националия център за безопасен интернет.

Коментари: 0
Категории: Животът
7.
Дончев: Не излязохме от твърдения на левицата
21.02.2017 15:44:25
0
0
Източник Novini.bg
Днес не сме излезли да опровергаваме поредните неверни твърдения на левицата. Това каза на брифинг зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.



През последните дни трябваше да се обясняваме за какво ли не. Абсолютно е невъзможно с рационални аргументи да се отговори на голяма част от глупостите, които се говорят отляво. Когато някой говори за грабеж при санирането, защо забравя, че изборът на изпълнители се прави от органите на местната власт, а най-силният контрол се осъществява от хората, които са потребители. Имам всички основания, че основната цел на всички тези атаки е санирането да бъде спряно. Притеснява ме пълното прилагане на лъжата като основна политическа технология от страна на БСП, заяви Дончев.
Децата на всичките комунисти са в Щатите – ако са толкова вредни храните там, да си ги върнат тук да ядат здравословни храни. Тези игри сме ги играли и преди – децата им в САЩ и в Лондон, а другите – в пожарната. Те започнаха СЕТА и те го довършиха. В крайна сметка българите ще пътуват безвизово до Канада, заяви председателят на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов.
Вече служебното правителство участва и на Европейския съвет в Малта. Ако те бяха против да паднат санкциите срещу Русия – председателят на Европейския съвет се обажда преди това на лидерите и пита има ли нещо, което да бъде вкарано като точка в дневния ред. БСП можеше да поискат да паднат санкциите срещу Русия, но това не беше направено. Ако си спомняте, аз бях за съвместни патрули и военни учения с НАТО, единствено бях против докато съм премиер, да има флотилия на НАТО в Черно море. Дали съм врабче, дали съм гълъб – няма да влизам в тона на тази дама (лидерът на БСП Корнелия Нинова - б.р.), защото съм възпитан, но ако не бях, щях да я сравня с някоя птица – но не с ястреб. Тези хора използват много каруцарски речник, а ние станахме възпитани хора. Трябва да се връщам назад и да използвам епитети, които не ми отиват, заяви лидерът на ГЕРБ.
В момента БСП едно говорят, а съвсем различно правят. Те излизат със старите си опорни точки, но няма как да стане – това служебно правителство ги проваля направо – не им излязоха сметките за нарушенията в министерството, не им излязоха сметките и за охраната на границата. Не на последно място, не им излязоха сметките и за това, което военният им министър гласува със своите министри, което потвърждава взетите наши решения на Министерски съвет. Тогава кое ни отличава с тях? Ако са подписали, както твърдят нашите решения, ги поздравявам, защото са извършили нещо добро. Ние ги подкрепихме пък за СЕТА. Принуждават ни с тези обиди и непристойни думи, които използват, което да отврати хората, или да минем в някаква позиция, в която да изглеждаме слаби. Много ми е мила държавата, за да пусна партията ни в такава вакханалия, каквато може да се разрази. Имам такива говорители, особено в женската част, че могат да се скубят за косите накрая. С най-приятелски чувства им предлагам дебатът да го проведем възпитано, заяви Бойко Борисов.

Коментари:0
Категории: Политика
6.
Отлаган отпуск прекрати работата
21.02.2017 12:37:19
0
1
на нови жилища във Вандово

Георги Янков от днес се върна в офиса, другите - също

Днес към момента няма никой, да работи по строителството на нови жилища в града. Според информация на отличен източник единия човек се върна в офис, а останалите - също отиват за да изкарат пари.
Строителството започна преди година и половина с проекти от бюджета на Общината за 450 000 лева. Трябва да бъдат готови до есента, за да препълни населението на Вандово.

Коментари: 0
Категории: Вандово, Животът
5.
Отлагат пръстотпечатъците извън болници?
21.02.2017 12:33:11
0
0
Здравният министър д-р Илко Семерджиев съобщи, че е взето решение въвеждането на пръстовия отпечатък в извънболничната помощ да бъде отложено за 2019 г.
По изчисления на НЗОК при внедряване на регистрационната система в извънболничния сектор, включително аптеките, ще трябва да бъдат закупени още поне 25-30 000 пръстови скенера и четци за машиночитаеми лични документи на обща стойност над 25 млн. лв., съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Ще бъдат нужни и средства за поддръжка на софтуер, интернет връзка и други. До момента софтуерът за обезпечаване на системата е струвал на болничния сектор над 4 милиона лева и на НЗОК - 477 000 лева.

"От становищата на Българския лекарски съюз, Българския зъболекарски съюз, пациентските организации и организации на лечебни заведения, както и от становището на НЗОК, става категорично ясно, че не е налице обективна възможност за въвеждането на пръстовия идентификатор в извънболничната помощ на този етап“, каза министър Семерджиев.

Според Здравната каса съществува сериозен риск от преждевременното въвеждане на пръстовия отпечатък, тъй като прилагането му и в извънболничната помощ може да причини срив в сървърната част на регистрационната система на НЗОК, която понастоящем обслужва болничната помощ.
Коментари: 0
Категории: Здраве
4.
Безредици избухнаха в Стокхолм
21.02.2017 07:29:06
0
0
Въпреки скандалът на Тръмп

Масови безредици са станали снощи в предградието на Стокхолм Ринкебю, където живеят много имигранти, съобщи националната телевизия СВТ, цитирана от ТАСС и БТА.

Участниците са хвърляли камъни по полицията, а органите на реда няколко път са стреляли предупредително.

Вълненията според очевидци са започнали, когато полицаи опитали да арестуват издирвано лице на метростанция. Тогава към тях полетели камъни и един служител е бил улучен.

Полицаите са успели да напуснат мястото на инцидента, отвеждайки задържания.

Но около два часа по-късно в друг район на предградието са избухнали нови безредици, в които са били подпалени няколко коли. Полицията е започнала разследване.

Премиерът на Швеция е изненадан от Тръмп

От друга страна шведският премиер Стефан Льовен изрази учудване от неотдавнашното изказване на Доналд Тръмп за Швеция.

В събота президентът на САЩ направи връзка между масовото пристигане на имигранти в страната и насилието, което уж нараства там.

"Аз, както предполагам много други хора, бях изненадан от коментарите за Швеция през уикенда", заяви Льовен, цитиран от Франс прес.

Думите му са най-представителната официална реакция на думите на Тръмп.

"Имаме възможности, имаме предизвикателства, работим по въпроса всеки ден. Смятам обаче, че всички трябва да поемем отговорността си да използваме фактите правилно и да проверяваме всяка информация, която разпространяваме", заяви Льовен на пресконференция по друг повод.

А самият Тръмп, независимо, че вече сгафи, отправи нови критики към имиграционната политика на Швеция.

"Медиите на ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ се опитват да кажат, че широкомащабната имиграция в Швеция е нещо много хубаво. НЕ!", написа президентът в Туитър.

Коментари: 0
Категории: Политика
3.
Томислав Дончев в листите на ГЕРБ
21.02.2017 07:25:25
0
0
Други министри, и Борисов, водят преди изборите


ГЕРБ залагат на 11 министри, които са поставили на челни места в листите си, пише "Труд".

Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Владислав Горанов и Томислав Дончев са водачи в по два района. Лидерът на ГЕРБ ще излезе срещу шефа на БСП Корнелия Нинова в 25-и МИР в София и срещу проф. Иво Христов от гражданската квота в Пловдив.

Основен опонент на Цветан Цветанов в Благоевград ще е журналистът Тома Томов, а във Велико Търново – Весела Лечева.

Томислав Дончев води листата в 23-ти МИР в София, където първи от БСП е говорителят на левицата Жельо Бойчев, а в Габрово противник ще му е Кирил Добрев.

Владислав Горанов е първи от кандидатите за депутати на ГЕРБ в 24-ти МИР в София, където БСП издигна Стефан Данаилов. Горанов води и в Силистра, където левицата хвърли в битка сина на социолога Михаил Мирчев – Стоян.

Екатерина Захариева води в Пазарджик, Теменужка Петкова в Търговище, а Николина Ангелкова в София-област.

Ивайло Московски е начело в Плевен, а Цецка Цачева е на втора позиция.

Преди седмица шефът на щаба на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че местата в листите ще са атестат за работата на бивши министри и депутати от партията. Ако се съди по отредените позиции на бившия вицепремиер и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на социалния министър Зорница Русинова (първата е на 8-о място, а втората на десето в софийски листи), това означава, че в ГЕРБ не са очаровани от свършеното от тях.

За разлика от тях и Вежди Рашидов, и Красен Кралев са на избираеми места в Пловдив (на трета позиция) и във Варна (на четвърта).

Прави впечатление, че за разлика от БСП, където много от водачите на листи са нови хора, ГЕРБ са заложили на верни кадри, които вече са се доказали.

Сред новите лица, на които е заложила партията на Борисов, е бившият шеф на отбраната ген. Константин Попов, който е първи в Пловдив-област.

Коментари: 0
Категории: Политика
2.
Почина руски представител в ООН
21.02.2017 07:18:22
0
0
Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин почина на 64 годишна възраст в Ню Йорк, съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС и БТА.
Чуркин почина ден преди да навърши 65 години, изпълнявайки до последно задълженията си, се съобщава в изявлението.

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнованията си за кончината на постоянния представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, съобщи говорителят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Президентът научи с дълбоко прискърбие за кончината на Виталий Чуркин. Държавният глава високо ценеше професионализма и дипломатическия талант на Чуркин. Президентът изрази съболезнования на роднините и близките, както и на колектива на външното министерство на Русия за кончината на Виталий Чуркин", заяви Песков.

Представител на генералния секретар на ООН Антонио Гутереш нарече новината за кончината на Чуркин шокираща и изказа съболезнования на Русия.

Чуркин е роден на 21 февруари 1952 г. в Москва в семейство на авиационен инженер.

От 8 април 2006 г. заемаше поста на постоянен представител на Русия в централата на ООН в Ню Йорк и представляваше страната си в Съвета за сигурност на ООН.

Заместникът на Чуркин, Владимир Сафронков, заяви пред Асошиейтед прес, че дипломатът се е почувствал зле в кабинета си в руското представителство в световната организация и е бил откаран в Презвитерианската болница, където е починал.

Причината за смъртта още не е ясна, отбелязва агенцията.

Коментари: 0

Категории: Животът
1.
Автобус с 40 души се обърна край София
21.02.2017 07:16:33
0
0
Автобус с 40 пътници се обърна край с. Драгичево. По чудо няма тежко пострадали пътници.
До инцидента се стигнало след сблъсък с кола, която се завъртяла на пътя, предаде bTV.


Около 16:00 часа лека кола, управлявана от 20-годишно момиче, се завърта на хлъзгавия път и спира в канавката.

Според полицията момичето е шофирало с несъобразена скорост.

Шофьорът на автобуса София-Дупница, каращ след нея, се опитва да я избегне и се отклонява към канавката, където се обръща.

Момичето от колата е ранено и настанено в „Пирогов”. Две жени от автобуса са с леки охлузвания. Останалите пътници се отървават само с уплаха.

Коментари: 0

Категории: Крими
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори