×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мишо Църа от „Бандата на Рижите“ кумулира 5 присъди, ще лежи само 2 години от общо 5 и половина


Мишо Църа от „Бандата на Рижите“ кумулира 5 присъди, ще лежи само 2 години от общо 5 и половина
Основна част от престъпленията на рецидвиста са за наркотици и шофиране без книжка
18 Февруари 2017, Събота, 14:26 ч.
Автор: Флагман.бг

Според съда бургазлията е лице с висока обществена опасност и с трайно изградени престъпни навици


Бургаският крими герой Михаил Шивачев, по прякор Мишо Църа, се възползва от предвидената в закона опция за кумулиране на присъди за множество престъпления, извършени в кратък срок. Така ексчленът на печално известната в Бургас „Банда на Рижите“ ще лежи в затвора само 2 години и 2 месеца, въпреки че е осъден на общо 5 години и 6 месеца за 5 престъпления.

Най-голямото ефективно наказание е за случая от края на 2015 г., когато Църа в условията на опасен рецидив претарашил баровско БМВ, паркирано в центъра на Бургас. Останалите присъди са за шофиране без книжка и за наркотици. (ВИЖ ТУК и ТУК)

Рецидивистът е хващан с различен асортимент дрога само в рамките на 4 месеца. Бургазлията първо е сгащен с марихуана през февруари м.г. в ж.к. „Славейков“, а през юни „изгорял“ заради пико в ж.к. „Лазур“.

„С оглед данните, съдържащи се в справката за съдимост на осъденото лице е видно, че същият е с висока степен на обществена опасност, което за относително кратък период от време е извършило множество умишлени престъпни деяния, насочени против собствеността, здравето и транспорта. Повечето извършени от осъдения престъпни деяния са тежки престъпления. Наличието на извършени многобройни идентични престъпни деяния сочат на демонстративност на противоправното поведение на осъдения Шивачев. Всичко изложено до тук очертава извода, че осъденият е лице с висока обществена опасност и с трайно изградени престъпни навици, поради което за постигане на превъзпитателния и възпиращ ефект на наказанието е необходимо определеното му общо най-тежко наказание да бъде увеличено с още 2 месеца“, мотивира крайното си решение Бургаският районен съд.


В категории: Темида


17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
Запознат
19.02.2017 13:56:31
0
2
Той тоз е ухо мингата затова никой не го закача а продава здраво !!!
16.
gogo
19.02.2017 13:14:18
0
6
Първо Киряза!
15.
Dimitar Nedelchev Mingata
19.02.2017 11:46:53
0
2
Mingata ot cherni vruh koga ?
14.
Redactor
19.02.2017 02:49:02
3
5
Абе да питам само за думата " кумулира ?? Не е акумулира ?
13.
gogo
19.02.2017 02:42:40
0
10
A Киряда кога?!
12.
Декларация
18.02.2017 23:40:11
1
61
Валентин Николов Иванов – бивш народен представител в 43 НС от Коалиция „Патриотичен Фронт“ и председател на комисията „Борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика“, Ивелин Пейчев – общински председател на НФСБ гр. Добрич, общински съветник и зам. председател на Общински съвет- гр. Добрич и актива от членове и симпатизанти на Коалиция „Патриотичен Фронт“, обл. Добрич.

Уважаеми медии,

искаме чрез Вас да информираме всички членове и симпатизанти на Коалиция „Патриотичен Фронт“ с нашата позиция, относно предстоящите избори за народни представители в 44 НС на Република България.

Ние категорично се разграничаваме от Коалиция „ Обединени патриоти“, както и от решенията и начина, по който се вземат:

Според нас Коалиция „Обединени патриоти“ е абсолютно безпринципна. Нейната единствена цел е собственото оцеляване на партиите, които я съставляват, както и на лидерите им.
Не одобряваме участието в тази коалиция на ПП Атака, тъй като, нейният лидер- патриот е осъден по няколко съдебни дела за хулиганство. Освен това г-н Николов е осъдил същият по две дела- за клевети спрямо него и семейството му.

Не изразихме тези аргументи преди президентските избори, поради факта, че Валентин Николов беше член на парламентарната група на ПФ към него момент и не искахме да бъдем упрекнати в саботаж на изборите. Но всяко търпение си има граници.

Тук е мястото да напомним и факта, че през 41 НС – Валентин Николов и още десет депутати напуснаха парламентарната група на Атака, поради причини, които бяха изложени подробно във всички национални медии.

2. Аз- Валентин Николов , заявявам, че не желая да участвам в изборите за 44 НС, независимо дали ще съм номиниран кандидат за народен представител.

Освен гореизложените аргументи, искам да изразя възмущението си от факта, че решенията в Коалиция „Обединени патриоти“ се вземат на „тъмно“ и авторитарно , относно подредбата на листите за депутати, не зачитайки мнението на редовите членове и местните ръководства на партийните структури. Няма проведени събрания по места- поне в обл. Добрич е така. Това е абсолютно недопустимо за една демократична партия.

Тук е мястото да подкрепя моя колега от парламентарната група на „Патриотичен Фронт“- г-н Димитър Байрактаров , един от най-дейните депутати в 43 НС. Същият обясни в националните медии, начина на работа, задкулисие и незачитане на мнението, дори на депутати от групата на ПФ. Това е самата истина, за съжаление.

Моето волеизявление е преди да е одобрена и подредена листата за народни представители в обл. Добрич, с оглед на това да няма излишни интерпретации по мой адрес.

Бил съм два мандата народен представител и два пъти председател на комисията „Борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика“. Излизам от политиката с гордо вдигната глава и самочувствие . За мен не е самоцел да бъда народен представител с цената на всичко. Човек трябва да има достойнство и морал.

Но за съжаление, повечето лидери на партии не възприемат хората със собствено мнение и активна позиция. Това е жалкото в нашата политика. Привърженик съм на засилване мажоритарния елемент в изборния кодекс. Само тогава ще могат да бъдат избирани доказали се професионалисти и честни хора в българския парламент.

Дата: 17.02.2017г. С уважение:

В. Николов
11.
Тая херойнова жена ли ве ...
18.02.2017 21:24:38
0
30
Тоя клошар наркоман живота му мина в хероин,машинки и през 2 най много 3 месеца зад решетките за по 2-3 год.Няма по голям РЪБ от тоя,оо забравих още един ВЛАДО РОШМАНОВ на кантар са тея двамата КЕЛЕШИ.....
10.
Янчо
18.02.2017 20:32:32
0
74
Много сърдито гледа, сигурно щото ще го джасат в затвора? Отсега да прави упражнения на Кегел, за калната шпионка да е стегната.
9.
!?!?!
18.02.2017 20:26:00
1
65
Възмутени теляко, и-краткото го видя,обаче дали видя как ти се изпразни в лицето родната ни съдебна система?
8.
Няма Съд
18.02.2017 20:18:37
4
43
Хвала на прокуратурата, хвала на съда, хвала на районните прокурори. Не ви ли е срам. Целия съд е за затвора. Такива престъпници заслужават по 20 години в Белене.
7.
Хакерът кой ли знае
18.02.2017 20:16:46
114
10
Флагман, не е хакер май, а вдигате аудиторията с 300 рейтинга на коментар за две минути. Може и да сте популярни от Фейсбук.
6.
Възмутен теляк
18.02.2017 20:15:15
0
14
Флагман, няма такова име Михайл, има Михаил. Много сте неграмотни, ще ви върна в първи клас. Смешна работа!
5.
Славчо Жеков Ярето
18.02.2017 20:09:43
0
67
Мишо Църа е педераст.
4.
УЛТРА
18.02.2017 20:03:00
0
84
Бахти и клошара, заеби хаха
Тоя ако е кримигерой...ужас..хаха
Жалък селски типаж :-)))
3.
me
18.02.2017 19:57:39
0
32
Dobre de a moite krediti nemogat li da se ako-moko-dele-irirat ot 5 da varna dva ? sq koi e s predimstvo ?
2.
Пора
18.02.2017 19:48:17
1
52
Цър-мишка долна
1.
наб
18.02.2017 19:36:52
3
66
Е....бана държава ,е..........бано население.Селски яки прости момчета стават машички ,като си мислят че с мускули и показност и наркотици ще успеят- очите козела костов рижи черни пембяни и още и още -лека им пръст ....Не няма .Следващия юнак моля.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори