×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

НПО започна подписка срещу "Бургас-Александруполис", не вярва на „крокодилските сълзи на БСП“


НПО започна подписка срещу "Бургас-Александруполис", не вярва на „крокодилските сълзи на БСП“
В Бургас може да се подпишете срещу изграждането на тръбата на пункта до Часовника
Тема в развитие
виж още
скрий
16 Февруари 2017, Четвъртък, 12:43 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Стотици се подписаха срещу проекта в Бургас и Царево

Неправителствената организация Националната асоциация „Българско Черноморие“(НАБЧ) започна днес подписка срещу проекта Бургас-Александруполис.

От НАБЧ се обявиха против строежа на нефтопровода и алармираха, че ако изпълнението му започне България ще убие туризма си, а този сектор започва да формира все по-съществена част от Брутния вътрешен продукт (БВП) на страната.

НАБЧ заявиха, че не вярват на „крокодилските сълзи на БСП“ за отказването  от големия енергиен проект.

„Те обявиха, че ще работят за изпълнението на Бургас-Александруполис, видяха, че има голямо обществено недоволство срещу проекта и съобщиха, че го изтеглят от програмата им, но ние не им вярваме!“, казаха от НАБЧ и припомниха, че проектът е вписан в агитационните материали на левицата – книжката с управленската програма на БСП.

В Бургас подписката се събира до Часовника, а в Царево – срещу Общината. За няколко часа стотици жители на двата града сложиха парафите си в документа и се обявиха против строителството на „Бургас-Александруполис“.

Припомняме, че в понеделник три неправителствени организации протестираха срещу изграждането на тръбата на площад „Тройката“.



В категории: Политика


46
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
46
Коментара по темата
46.
Дражо
17.02.2017 15:58:25
0
2
Ивчо Дражин се показа, кой, кой лъже туристите в бараката си която е представя за 5 звезден хотел и ги мами с високи цени и неверни реклами. Кой, кой окраде стадиона и продаде сградата на държавата за двойно по висока цена, комунягите му е подариха ,а той направи далавера после, аре бегай в гората крадец смотан!
45.
Rumen
17.02.2017 15:51:49
0
1
Тез червени боклуци , задава се военна диктатура това иска да каже Курнелка .Ревизия на Курнелка -28 годишна и разбира от корпоративни финанси ,импорт, експорт, ВОП, много ги разбира задграничните далавери! Червени касички и куфарчета, фалити на банки, закрити заводи и Курнелка е част от задкулисиято и далаверата....
44.
Петър
16.02.2017 22:13:17
0
0
До запознатия,
Като толкова искаш петролопровод, то Бургас-Вльора е за предпочитане.
43.
asu
16.02.2017 21:38:23
1
4
до 39: Нека бат Бойко да си уговори комисионната и същите НПО-ошки нещастници ще организират подписка в подкрепа на тръбопровода.
42.
Ивайло Дражев
16.02.2017 21:25:19
56
14
Елементарни предизборни страхове - прости крадливи гербаджии друго не могат да измислят - подписка ....?!?!?!, Направете подписка за кражбите на Гербаджийската администрация в Бургас , Колодрума, ГУМ-а , стадион Черноморец , плувния басейн Славейков, 20 те милиона в КТБ без решение на Общ. Съвет , "саниране" на двойни цени , кражби от ремонти , псевдо асфалтиране , непипнат парк в Славейков, крадливо застрояване на всяка градинка в града , ....тройни сметки за ток - за това ли излъгаха Бойчев и Ерменков...?По важен и изгоден проект за Бургас няма / цена , съгласуване , СМР / са предмет на преговори , залива ще е 5 по-чист за разлика от сега, защото мониторинга ще е реален ...Турция е единствения печеливш да няма бай-пас на Босфора ...национални предатели и продажници са и ГЕРБ и ПФ и РБ и всички отворени общества...
41.
до запознатия
16.02.2017 20:41:47
7
1
Аман от папагали с опорни точки. Бургас вече гласува срещу проекта - колко е трудно да се съобразиш с желанието им? Ясно е, че БСП не се интересуват от мнението им и както обикновено се правят, че страдат от загуба на паметта.
Хората минават на ел. коли ние 10 години тръба ще строим... за времето когато нефтът ще се е свършил.
40.
Комунизмът се връща
16.02.2017 20:37:50
4
0
АКТУАЛНО
Соцът се върна в МВР: Зам.-министър заплашва полицаи, че не му козируват
16.02.201781078

Соцвремената се върнаха с пълна сила в уж деполитизираното Министерство на вътрешните работи. Това стана след настаняването в него на служебния екип, оглавяван от министър Пламен Узунов, добил популярност като ”Листовката” или министър ”Мрън-мрън”.

Един от новоизлюпените заместник-министри Емил Ганчев заплашва всеки ден дежурните служители на жандармерията, които охраняват централния вход на МВР, с уволнение. Причината-отказвали да му козируват, когато влизал и излизал от ведомството, научи Фрог.

Ганчев, който до 2006 г. ръководеше пловдивското Шесто РПУ, отговарящо за кв. „Столипиново” още от първите дни като заместник-министър нахокал здраво униформените, че не му отдавали чест. „Ама г-н зам.-министър, ние от 10 години сме девоеннизирани и отдаването на чест на по-вишестоящ е отменено”, обяснили смутените полицаи. „Това не ме интересува, на мен ще отдавате чест, защото ще ви стъжня живота и ще ви уволня всичките”, обяснил Ганчев.

Девоенизацията на МВР от времето на комунизма по съветски образец бе премахната през октомври 2005 г., когато парламентът прие окончателно промените в Закона за МВР. Тя влезе в сила през 2006 г. Целта бе структурите на министерството да бъдат приведени в съответствие с най-добрите практики на ЕС. Явно Ганчев е забравил това.
Неговата кариера тръгна нагоре през 2006 г., когато пое полицейската дирекция в Пазарджик на мястото на окепазилия се с жестокото убийство на сестрите Белнейски Жоро Стоицев, личен приятел на министър Румен Петков. Три години по-късно Цветанов отстрани от поста му Ганчев и той напусна системата на МВР. От 2010 г. до назначаването му сега за зам.-министър той бе главен експерт по сигурността на информацията в Районен съд- Пловдив.
39.
наблюдател
16.02.2017 20:28:47
0
18
Къде мога да се запиша в подкрепа на проекта Бургас -Александруполис?
38.
фенчо
16.02.2017 19:32:29
2
5
А за СЕТА защо мълчите, смешници? Тя вече е факт! Кво ни занимавате с нещо, което го няма дори предложено
37.
до 19
16.02.2017 19:21:51
2
9
Много си прав! Трябва да се казва и снимки да показваш на КОМУНИСТИТЕ които управляваха и унищожиха нацията.
1.Министър председател- Бойко Борисов, член на БКП.
2.Президент- Росен Плевнелиев, член на ДКМС.
3.Председател на Народното събрание- Цецка Цачева, член на БКП и т.н.,и т.н докато изброиш 75% от членовете на ОПГ"ГРОБ". Нека и децата да знаят от кого да се пазят.
36.
запознат
16.02.2017 19:12:20
20
9
С риск да си навлеча многобройни неприятни коментари ще ви задам няколко въпроса?
1. Някой от по-долу коментиращите знаят ли къде се намира най-голямата нефтобаза на Балканите - очевидно не. Тя се намира на остров Кърк в Хърватска!
2. В непосредствена близост до нея се намират няколко керортни селища от по-висок клас от нашите подобни такива.
3.От нея тръгват два тръбопровода към континента - единият е подводен в посока Риека, а вторият се движи по основите на моста свързващ острова с континента. Първият е с диаметър 500мм, а втория е с диаметър 800мм. Когато бях там зададохме въпроса на управителя на базата и му казахме за нашите опасения за Бургас - Александропулис. Той се изсмя на невежеството ни и ни показа куроктите в близост. Показа ни и чистотата на водата в Адриатическо море. После ни показа и системата която е разработена в случай на авария. Тя е изключително елементарна и поради тази причина е абсолютно надежна.
България до 10ноември всички разбирахме от футбол, след него от политика. Тук основно се спекулира с невежеството и страховете на хората. Някой политик от десните защо не излезе и да обясни на хората какво означава един такъв тръбопровод - СИГУРНОСТ за държавата. Там където има такива съоръжения НЯМА войни. Друг е проблема защо ние не искаме нещо да зависи от нас, а да зависи винаги от други хора. Не случайно в първия кабинет на ГРОБ имаше 4 души на заплата в Шеврон. Ама и Шеврон ги наритаха от Румъния. И накрая да не бъда толкова едностранчив ще кажа и следното, цената на услугата е много ниска и това е факт. Но ще дам примера с Литва - построиха плаващ буй и и казаха на Русия ще получаваме втечнен природен газ от Норвегия и Газпром свали цената на газта два пъти. Защо в България няма политици да мислят за България, а само за тях си?
35.
Само напомням
16.02.2017 18:53:32
13
6
В община Поморие имаше референдум.. хората са твърдо против това безумие.
34.
asu
16.02.2017 18:51:33
0
12
###, как плащат, между другото?
33.
###
16.02.2017 18:44:19
25
3
Да се знае, вчера новият енергиен министър от служебният кабинет, излезе и каза, че енергийната система е стабилна!!! Спекулация около стабилността на систрмата се опитаха да направят Таско Ерменков и Желю Бойчев ОТ БСП, като дадоха пресконференция и се опитаха да внесат смут и разделение отново в обществото, преди две седмици! ТОВА ОТНОВО ДОКАЗВА, ЧЕ ЦЯЛАТА МЕДИЙНА КАМПАНИЯ НА БСП, КОЯТО НЕ Е ПРИКЛЮЧВАЛА ОТ ЗАПОЧВАНЕТО И ПРЕДИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ, СЕ БАЗИРА И ОСЛАНЯ ЕДИНСТВЕНО НА ДОБРЕ РЕЖИСИРАНИ "ФИЛМИ" С ГЛАВЕН ПРОДУЦЕНТ И РЕЖИСЬОР КОРНЕЛИЯ НИНОВА-ПИКЧЪРС!
Това поведение много прилича на "СТАНИШЕВ"
32.
ОТВРАТ
16.02.2017 18:28:25
2
90
Толкова тъп и зомбиран народ няма никъде! Разделението на сини, червени и други е примитивизъм. Не може плебса да решава важни държавнически проблеми - първо защото е неинформира и второ- защото простия или неинформирания човек е лесно манипулируем. Коментар 24 е много точен. Именно за това някакъв примитив поствал Под Игото за да затрупа този точен коментар за да не може да бъде прочетен. Жалка картинка. Но това е редултата от дезинформациите и промиването на мозъците от продажните медии.
31.
asu
16.02.2017 18:15:53
1
67
Къде ги видя тези червени, сини, пембени, бре овчо. Навсякъде са лапачи без цвят, които разчитат на такива безмозъчни като теб. А такива като теб дал Господ мноооого.
30.
.........................
16.02.2017 17:39:00
13
7
Тошко ятака, кой клас беше завършил , че не мога да се сетя нещо- вожда на ЦК на БКП, много умните червени пендели .Червената аристокрация са се вкопчили във властта и със зъби , нокти , кръв и злоба искат пак да е вземат
29.
Кибик, до 25
16.02.2017 17:02:49
76
12
Браво, обеща и си удържа на думата! За съжаление троловете от ГЕЙБдружинката са неграмотници които не четат нищо от коментарите, а сляпо изпълняват спуснатите им опорни точки.Всички са на нивото на вожда на ордата:"Аз съм прост и Вие сте прости, затова се разбираме" Той Милиардер, а те Глашатаи.
28.
БСП И ДПС се връщат на власт
16.02.2017 16:26:54
9
71
Който разединява десницата, върши престъпление и връща БСП и ДПС на власт. Няма престъпление, пред което да се спре управляващата шайка БСП-ДПС.
27.
Rumen
16.02.2017 16:21:57
7
31
Бургас не вярва на тези червени фенери, днес кажат едно ,утре друго, може и да поискат джакузита да си сложат в кабинетите , като един виден техен другар и да краднат от енергетиката пак!
26.
7
16.02.2017 16:08:44
1
48
гледай ти геги , после реват че нямат работа
25.
Nazi
16.02.2017 16:05:23
24
74
На тъпанарите и след 100 години комунизма ще им е виновен за несретността им.
На герберските елементаристи само да им припомня един факт. През 80-те години, това е през комунизма, България стигна до 16-то място по качество на живот в ежегодните класации на ООН, в СВЕТА, а сега сме на около 70, в компанията на Гана и Ботсвана.
А в докладите на различни американски и европейски агенции се правят прогнози, че след 30 или най-много 40 години българите ще изчезнем като нация и България като държава. Демокрацията свърши нещо, което нито войните, нито турците, нито чумата успя да направи - да ни затрие от лицето на Земята. Честито на печелившия, кйто заформя четвъртия си милиард! ББ
А НПО-шките просто си заработват надника.
24.
запознат
16.02.2017 15:56:55
5
29
С риск да си навлеча многобройни неприятни коментари ще ви задам няколко въпроса?
1. Някой от по-долу коментиращите знаят ли къде се намира най-голямата нефтобаза на Балканите - очевидно не. Тя се намира на остров Кърк в Хърватска!
2. В непосредствена близост до нея се намират няколко керортни селища от по-висок клас от нашите подобни такива.
3.От нея тръгват два тръбопровода към континента - единият е подводен в посока Риека, а вторият се движи по основите на моста свързващ острова с континента. Първият е с диаметър 500мм, а втория е с диаметър 800мм. Когато бях там зададохме въпроса на управителя на базата и му казахме за нашите опасения за Бургас - Александропулис. Той се изсмя на невежеството ни и ни показа куроктите в близост. Показа ни и чистотата на водата в Адриатическо море. После ни показа и системата която е разработена в случай на авария. Тя е изключително елементарна и поради тази причина е абсолютно надежна.
България до 10ноември всички разбирахме от футбол, след него от политика. Тук основно се спекулира с невежеството и страховете на хората. Някой политик от десните защо не излезе и да обясни на хората какво означава един такъв тръбопровод - СИГУРНОСТ за държавата. Там където има такива съоръжения НЯМА войни. Друг е проблема защо ние не искаме нещо да зависи от нас, а да зависи винаги от други хора. Не случайно в първия кабинет на ГРОБ имаше 4 души на заплата в Шеврон. Ама и Шеврон ги наритаха от Румъния. И накрая да не бъда толкова едностранчив ще кажа и следното, цената на услугата е много ниска и това е факт. Но ще дам примера с Литва - построиха плаващ буй и и казаха на Русия ще получаваме втечнен природен газ от Норвегия и Газпром свали цената на газта два пъти. Защо в България няма политици да мислят за България, а само за тях си?
23.
До 19
16.02.2017 15:44:03
23
18
Много си прав! Трябва да се казва и снимки да показваш на КОМУНИСТИТЕ които управляваха и унищожиха нацията.
1.Министър председател- Бойко Борисов, член на БКП.
2.Президент- Росен Плевнелиев, член на ДКМС.
3.Председател на Народното събрание- Цецка Цачева, член на БКП и т.н.,и т.н докато изброиш 75% от членовете на ОПГ"ГРОБ". Нека и децата да знаят от кого да се пазят.
22.
Не ви вярвам, комунисти!
16.02.2017 15:25:10
23
4
Същите, които ни оставиха под чернобилския дъжд, сега обещават "здраве за всеки".

Същите, които направиха 3000лв.=$1 сега обещават повече пенсии и пари за хората.

Същите, които принудиха хората да бягат от България, сега обещават да ги върнат.

Същите, които взеха спестяванията на хората в банките и ги фалираха, сега обещават да спрат бедността.

Същите, които създадоха мафията, сега обещават да се борят с нея.

Същите, които станаха известни с червените си куфарчета, сега обещават да се борят с корупцията.

Същите, които стреляха по хора без съд и без присъда, сега обещават по-добро правосъдие.

Простете ми, че не ви вярвам!
21.
Ким Чен николов
16.02.2017 15:24:20
3
47
Подписка та е на герб а но е само фасада. Има и Подписка за проекта и до сега са се подписали 10000 човека .
20.
До 5
16.02.2017 15:23:24
1
81
Олигофрен, ти като какъв участваш в коментарите? Кой те насочва в разсъжденията, от някое Соросоизродно НПО, или от ГЕЙБдружинката? И какво е заплащането за "честния труд" .
19.
Защото комунистите са фурнаджийски лопатииии
16.02.2017 15:11:05
25
6
На децата трябва да се казва, че комунистите са прости, убийци, престъпници, подлеци и национални предатели. Те са избивали безразборно търговци, занаятчии, учени, професори, доктори и много други. Просто защото са били по-умни от тях, най-простите от най-простите, партизаните комунисти.
Това е достатъчно.
Да знаят, че никога, никога, ама никога няма да видят нищо добро от комунист.
И след още 50 години ще сме нормална държава.
18.
Елена Иванова
16.02.2017 15:05:03
33
5
В една демократична държава е много важно общественото мнение. Това е една много добра инициатива
17.
Охоо
16.02.2017 14:56:16
3
62
И Флатман си заработва Гербаджийските пари! Налага цензура срещу мненията на коментатори които са наясно че това е платена от ГЕРБ предизборна акция!
16.
ZapoznAt
16.02.2017 14:52:57
22
12
В грешка си не съм за тази простотия просто защо правите ПиАр кампания за нещо което никога няма да се осъществи ?
15.
Игуменът до Дени
16.02.2017 14:42:49
18
88
Ще стане същото, каквото стана с назначението на Делян Пеевски! Революция!
14.
###
16.02.2017 14:40:49
51
5
БСП винаги лъжат! Троловете им са в разгара!
ХОРА!
БСП и ДПС - да бъдат забранени в България!
Това е петиция за нас, българите, които обичаме родината си! Това е петиция срещу безсилието на българския народ да отхвърли зависимостта си от един стар строй - комунизъм, да премахне монополите, да се самоопредели като нация, в която гражданите да не се делят по етнически признак. Това е петиция за онези, които имат глас и смелост да кажат "това е моята родина, в която нашите деца искам да растат свободни и щастливи".

Тази петиция има за цел да събере широк кръг от поддръжници на две основни искания:
1) забрана на бившата комунистическа партия (БКП), сега носеща името БСП (българска социалистическа партия)
2) забрана на етническата партия ДПС (движение за права и свободи), с електорат самоопределил се като турско и мюсюлманско малцинство на територията на България.
Доводи:

БСП (БКП) е партията довела България до фалит след източване на държавния резерв на страната при колапса на комунистическия строй през 1989г. БСП (съвместно с ДС-държавна сигурност) е партията създала мутрите и мафията в България, които се превърнаха в олигарси и монополисти, подложили българският народ на непрестанен терор (финансов, физически, както и психологичен) в продължение на над 20 години. Партията БСП е вредна за българския народ, тъй като тя работи срещу народа и срещу сигурността на страната ни, обслужвайки чужди интереси (предимно на Русия). Това е национално предателство!

ДПС е партията, съставена от най-много агенти на ДС, която систематично подклажда етническа омраза и противопоставяне между етносите в България! ДПС се стреми да откъсне райони от България със смесено население, като изгради автономни области, които вече да са извън територията на България! Това е национално предателство!

Гласувайте за изгонването на БСП и ДПС от политическия живот на България!!
13.
Хахах
16.02.2017 14:38:12
73
18
Вече няма никакво съмняние кой стои и плаща организацията и псевдозагрижеността на тези лайняри. Щом се активизираха дежурните герберски тролове - ясно е че ГЕРБ стои зад тази акция. Това е част от предизборнага им пропаганда-спекулация със страховете на хората. Този филм вече го гледахме на президентските избори където тази тактика доведе до пълно фиаско за кандидата на ГЕРБ. Толкова ли са тъпи тактиците на ГЕРБ? Не могат ли да измислят нещо ново? Както би казал едноименния герой: "Елементарно Уотсън!"
12.
Nazi
16.02.2017 14:31:21
4
27
Само не разбрах срещу кого е подписката, след като никоя партия не е казала, че е "за" тръбопровода. Със същия успех могат да направят и една подписка срещу земетресенията или пък срещу черните дупки.
Важното е да има кой да плаща и надника да върви.
11.
да бе да
16.02.2017 14:26:48
20
8
всичко което обещаят БСП е лъжа. Днес ще има проект, утре пък го маха от предизборната си програма. Те самите не знаят какво искат- а тръгнали да ме агитират да гласувам за тях. Толкова са смешни и жалки.
10.
deni
16.02.2017 14:25:55
17
9
Абе БСП стават смешни не мислят ли какво ще се случи,ако пуснат петролопровода ааа....
9.
Против
16.02.2017 14:19:56
12
26
На червен вяра да нямаш, само от бой разбират!
8.
КОЙ
16.02.2017 14:19:20
0
53
Плати и на кого тръбите да не минават през БГ, а през Турция?
КОЙ КОЙ КОЙ???
7.
Игуменът
16.02.2017 14:19:09
38
7
БСП ще откраднат много с тази тръба, тръгва се от комисионни и после бягство...
6.
Опреснителен урок
16.02.2017 14:17:54
38
5
Какво е 'зелена енергия' и защо и как ДС & БСП просто ни крадат чрез нея
За алтернативна енергия се заговори в три направления. Вятър, слънце и биомаса.
Да започна с вятъра. Далавераджиите на ДС у нас внесоха всички остарели боклуци на немците. Въпреки, че според картата на ветровете у нас има само едно подходящо място - на нос Калиакра. Е, има и още едно - на връх Мургаш, но там и до сега не могат даже формално да качат перковците с игрите с тока перки. Останалия вятър у нас е на пориви. Което значи абсолютно неуправляема енергия за единната ни енергопреносна мрежа. Т.е. значи опасност. Аз тук съм писал, че имам свой малък вятърен генератор на село. Внесен от САЩ. И съм писал как до сега два пъти го гоних у комшията след буря. А знаете ли какво се чува от това чудо по време на силен вятър? Вие! Мачтата му от яка стоманена тръба се тресе. Въпреки обтегачите. Вятърът на пориви е огромна опасност. Развърта до такива обороти за нула време и после го няма и после пак развърта и затова и мачтата направо плаши ако си около нея. Това е истината за вятърните генератори. Аз моя зимно време си го прибирам под сайванта. Но иначе знаете ли какво е да обледенят перките? Ами вижте го по климатиците си. Те просто спират ако нямат подгряване против обледеняването на перките. Е? Ами големите вятърни паркове имат подгрявания на перките против обледеняване. Т.е. зимата често те вместо да дават ток на практика гълтат от нас ток. Защо това се крие от нас?
Да мина на фотоволтаиците. Това са онези слънчеви панели, с които одма хукна да ни залъгва интерсервиза на ДС узунов. Вие вече сте видели какво представляват т.нар. фотосоларни лампи. Видели сте че имат вътре акумулаторна батерия. И лампата свети докато се изтощи всъщност батерията, която е заредена? Познахте - от ел. мрежа, а не от слънцето.
Но да речем сте се хванали на лъжите на интерсервизите на ДС. Отишли сте на Илиенци и сте си купили 100-ватов фотоволтаичен панел за 400 лева.
Мощността на слънцето е около 1000 вата на кв. метър и то само на обяд и то само през горещите летни месеци. И то само ако е ясно, разбира се. А КПД на фотоволтаика е към 10%. Т.е. само лятото и само на обяд всъщност ги имате тези 100 вата на вашето прескъпо съоръжение. И понеже денят не е само на обяд а има и нощ, то реално средно и само лятото можете да получите от такъв панел не повече от 20-30 вата за час. Те ненапразно ви работят с термина пикова мощност. Т.е. 100 вата ама на обяд само, когато е пикът.
Но да речем че сте вън от схемите на далавераджиите на ДС. Защото те слагат там нещо си и после купуват от НЕК тока на АЕЦ-а ни за стотинки и после пак ни го пробутват уж като зелен ток на цена в пъти по-висока. Това не са мои твърдения, а на Григор Лилов. А той вероятно знае какво казва.
Но да речем, че сте ударили печалба от тотото и решите да си направите зелен дом. За да получите да речем 5 киловата мощност за дома ви (за да можете поне една печка за готвене да включите) ще трябват 5000/100 = поне 50 панела по 400 лева. И тези 50 панела трябва да монтирате в градината си. И трябва и да оставите и проход между тях, за да може да ги обслужвате. Значи отидоха един-два ара от градинката ви. Сметнете колко добив в пари ще получите от 2 ара ако са засадени с хубави домати, но това е друг въпрос. Електроенергията не е нещо което се консумира колкото дава фотоволтаиката, а колкото ти трябва и когато ти трябва. А това е вечер най-често. Значи трябват и акумулатори. Аз няма да смятам колко струват тяговите акумулатори. Ще смятам евтините автомобил стартерни от по 100 лева. За 5 киловата по 100 амперчаса ще ви трябват поне 5 акумулатора в батерия. Т.е. още 500 лева само за акумулаторите. А юпиесът? 5 киловатов инверттор на напрежение от 12 на 220 волта струва към 2000 лева. До тук както виждате отидоха към 5 000 лева само за материали. Без окабелявания и монтажни рейки и т.н.
Но да речем сте пляснали 50 панела по един кв. метър всеки в градината си. Ама при първия вятър те се запрашават и не дават вече и ония 10% кпд. Трябва да се мият. Поне от време на време. Вие мили ли сте 50 квадрата под? Ако сте били в казарма като мен - сигурно сте мили. Но това не е под да ливнеш с кофата.
Но и това не е онова, което крият от вас. На 5 години слънчевите панели трябва изцяло да се подменят. Защото просто те губят емисия и не дават мощност с годините. Е, и?
Ами акумулаторите колко бързо в последно време се изхабяват? Е, и?
Толкова за фотоволтаиците.
Сега за биомасата.
Да, биогаз може. Лесно се произвежда. Но ви трябват мноого лайна. Най-вече кравешки или поне свински. А ние си унищожихме животновъдството. На тандемите на ДС им е по-лесно да внасят 20-годишно ирландско месо вместо да поощряват българите да си произвеждат прясно свое.
Биоетанол? Аз също произведох свои модели биокамини за биоетанол. (Спирт). Знаете ли колко трае изваряването на един казан със 100 литра джибри? 4-5 часа. Нагряване до към 100 градуса. Ами ако нямате излишни дърва? И колко се изкарва от един 100-литров казан? Ами мааксимум 20 литра. И то не 96 градусов спирт какъвто ви трябва за да има горене. Да, и мини спирт завод съм разработил, който после вашата там 40-50 градусова ракия или водка ще концентрира до 96 градусов биоетанол. Но ще получите мааксимум 7-8 литра. И пак чрез още нагряване. Един литър спирт дава 4 киловата мощност в топлина. И изгаря за два часа. Т.е. от един казан джибри ще сте си осигурили мааксимум един ден да ви е топличко в студените дни. А ако купувате биоетанола, аз в момента у нас не знам цена под 4 лева за литър на дребно.
Сметнете сами колко е евтино и колко е алтернативно. Да, перспективно е. Но изчакайте да разработя идеята до която съм стигнал. Хелиотермална дестилерия. Т.е. дестилация чрез нагряване от слънцето. Така лятно време поне енергията за нагряване ще ви е без пари. А и джанките по селата опадват без някой да ги събира и са без пари. Тогава сметката вече ще е по-реална. Изобщо аз затова оставих биоетанола за най-накрая. Защото от него може. Но при определени условия. И стига да не се опиянчите.
5.
до 1 и 2
16.02.2017 14:15:18
74
6
Що,вие двамата "радетили" сте за тръбопровда?? Това означава ли ,че сте платени "червенушки"? Или сте просто тъпаци... Никой не го иска този тръбопровод!! Съмнителна икономическа полза,огромна екологична опастност!! За разлика от вас,хората могат да разсъждават и да си изказват мнението. При това безплатно. Не се препитават от драсканици по форумите,като вас ,а си вадят честно хляба. Мишоци!!!
4.
Чувам
16.02.2017 14:15:16
5
88
Че за всеки подпис им плащали по 10 долара. Ама не ми се вярва.
3.
Запознат
16.02.2017 14:15:03
59
11
Бургас не вярва на тези червени фенери, днес кажат едно ,утре друго, може и да поискат джакузита да си сложат в кабинетите , като един виден техен другар и да краднат от енергетиката пак!
2.
*********
16.02.2017 14:04:17
5
60
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
ZapoznAt
16.02.2017 13:55:09
6
51
НПО пък всичките свързани с ГЕРБ или реформаторите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори