×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ралев: Строи се на плажа Иракли с разрешение на РИОСВ – Бургас (ВИДЕО)


Ралев: Строи се на плажа Иракли с разрешение на РИОСВ – Бургас (ВИДЕО)
Законът за концесиите, върху който президентът наложи вето, не цели подпомагане на бизнеса, а на 2 – 3 офшорни фирми, каза Андрей Ралев от „Зелените“
03 Февруари 2017, Петък, 05:23 ч.

Според него трябва да бъде променен Законът за устройство на Черноморското крайбрежие, но така, че да има зони, забранени за строителство

РИОСВ – Бургас е разрешила поредните два вилни комплекса в Иракли и в момента се уплътнява строителството в частта, в която са били туристическите лагери, каза в „Тази сутрин“ по бТВ Андрей Ралев от „Зелените“. Това, което виждаме, е че държавата няма никаква стратегия за опазване на Черноморието, подчерта той.
„Миналата година имаше проучване на общественото мнение. 88,8% от българите са на мнение, че не трябва да има повече застроителни ядра в останалите последни свободни територии по морето. Ние искаме най-накрая да бъдат обявени зоните от Натура 2000 по морето, или да бъде променен Законът за устройство на Черноморското крайбрежие, но така, че да има зони, забранени за строителство. Това е напълно възможно. Може и служебното правителство да го инициира“, коментира Ралев.
Според него, Законът за концесиите, върху който вчера президентът Румен Радев наложи вето, не цели подпомагане на бизнеса, а на 2 – 3 офшорни фирми или близки до властта.
„Създаването на закона започна с цел да се трансферира в българското законодателство европейската директива за концесиите. Там изрично се казва, че концесията не трябва да е по-дълга от разумното време за връщане на инвестицията. Депутатите обаче коренно измениха текста на директивата, за да угодят на определени офшорни фирми. Хората сами могат да си направят извода защо не се следва европейската директива“, коментира Ралев.
Той припомни, че законът предвижда концесиите да са почти вечни, а ако евентуално концесията се развали, дори по вина на концесионера, държавата трябва да изплати инвестициите на терена.


В категории: Животът


Флагман.БГ Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата 25/04/2024, Четвъртък 09:21 0
6
Коментара по темата
6.
кафяв
04.02.2017 21:24:45
0
5
А рекетьорите от Борисов 2 затвърдиха порочната практика за всяка допълнителна тухличка или пренаредба на мебелите в трапезарията, да се иска становище от РИОСВ. Иначе мъдри и верни думи хортуваш, странниче (номер 4)
5.
Българин
04.02.2017 09:15:58
0
0
На Ралев ще му купя ваучер поне за 2000 лева за пластичен хирург за да може да му махнат брадата и да го направим спасителка на Иракли!
4.
До зеления рекетьор
04.02.2017 08:31:54
0
0
По повод правомощията - погледни устройствения правилник на институцията. Не защитавам РИОСВ, съгласен съм, че са нищо и половина, но в случая действията им са напълно предсказуеми. Съществува основен принцип в административното право: на чиновниците е разрешено да правят само онова, което е изрично регламентирано с нормативен акт. Поради това РИОСВ може да не съгласува строителство единствено на места, където това е изрично регламентирано. Въпросното място е част от зона, предвидена за ниско строителство, с ниска плътност, съгласно действащ Общ устрйствен план на Община Несебър, който има положителен доклад по ОВОС. Каква забрана за строителство ви се привижда там?! Сегашното положение на игра от типа "тука има - тука нема" при подобни казуси е супер изгодно за еко-мошеници, кметове, архитекти и всякаква изнудваческа измет. Никакъв гаф няма в съгласуваните инвестиционни намерения на Иракли. Като сте толкова загрижени - обжалвайте в съда! Обаче не ви стиска, щото резултата е ясен. Вече имаше няколко дела по аналогични казуси там, които строителите спечелиха. Щом няма наложена, с легитимен нормативен акт, изрична забрана за строителство на дадена територия, не очаквай от който и да е чиновник да наложи такава! А приказки от типа за "комулативен ефект върху местообитанията" вече минават доста по-трудно! Палаткаджийството на Иракли остава в миналото! За да няма повече застрояване в защитените зони, следва да бъдат въведени ясни и категорични забрани, а не празни плямпания. Колкото до съгласуването на всяка дейност с РИОСВ, това беше абсолютна глупост, дело на правителството "Борисов 1". Направиха го с главна цел рекет и влияние върху бизнеса. Няма никаква логика за остъкляване на външна тераса в населено място да се минава на процедури по околна среда! Рекетьорството под предтекст "загриженост за опазване на околната среда" има дълбоки традиции не само сред НПО-тата, но и сред управляващите на различни нива у нас. И последно, като препоръка: искайте налагане на ясни, строги и незаобиколими правила в защитените зони. Настоявайте за стриктен и ефективен контрол по спазването на въведените правила. Другото са празни приказки.
3.
зелен рекетьор-питащ
03.02.2017 20:24:03
0
2
А какви правомощия има РИОСВ изобщо и какви функции изпълнява??? Къде въобще и е мястото в хранителната верига? Някога беше Институция с главна буква!!!! Сега уж всяка дейност трябва да се съгласува при тях, а като стане гаф, не е в тяхната компетентност...едно голямо НИЩО са в момента.
2.
Питане
03.02.2017 10:48:51
2
6
Зелените рекетьорчета така и не схванаха, че РИОСВ няма правомощия да разрешава строителство. Още повече строителство, което е в практически урбанизирана територия (бивш пионерски лагер с бунгала), в площ предвидена за застрояване на Общ устройствен план, минал с положителен доклад по ОВОС преди 20 години. Чиновник може да не съгласува строителство на място, където има изрично наложена забрана за извършване на строителство! За района на Иракли, извън едноименната защитена местност, такава забрана няма. Така че зелените гяволета може да си искат каквото и да е... друг въпрос е дали ще се случи! Като има такава обществена нагласа за забрана на строителството зад плажовете, защо зелените не принудят правителството да издаде заповеди за обявяване на защитените зони за местообитания, с изрично вписани подобни забрани? Като са толкова големи защитници на правдата, що по избори за тях гласуват около 1 % от избирателите?
1.
ЪРП
03.02.2017 09:44:54
1
3
ФЛЕГМАН, ОТРЕПКИ ДОЛНИ!!! ЛИЗАЧИ НА ГЕРБЕРСКИ АНУСИ!!!
ЗАЩО МИ ИЗТРИХТЕ ТОЗИ КОМЕНТАР ОТ ТЕМАТА ЗА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА???????
НЕ ВИ ОТЪРВАТ ЛИ ТАКИВА АНАЛИЗИ?????????????
ДРИСЛЬОВЦИ БЕЗГРЪБНАЧНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



РАЗМИСЛИ ПО ГЕРБЕРСКИТЕ СЛОВОБЛУДСТВА НА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ОТ 02.02.2017:

"Ние оставяме подредена държава и вярвам, че българите ще гласуват за ГЕРБ, каза бившият шеф на парламента"
ЕГАТИ ОПТИМИСТИТЕ!!!???

"Основен приоритет в предизборната програма на ГЕРБ ще е двойното увеличение на учителските заплати. "
НЕ Е ИСТИНА , КАКВА НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ ЛЪХАТ ОТ ТАЗИ ЖЕНИЧКА!!!.......
ВИЕ ГЕРБЕРЧЕТА, ДА НЕ МИСЛИТЕ, ЧЕ УЧИТЕЛСКАТА ГИЛДИЯ Е ЗАБРАВИЛА ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА, КАК СЕ ИЗГАВРИХТЕ С УЧИТЕЛИТЕ......, С ПОЛИЦАИТЕ .....И С Т.Н. И Т.Н.???

"Това бе един протестен вот."
ДЕМЕК ИСКА ДА КАЖЕ, ЧЕ НИКОЙ БЪЛГАРИН НЕ Е БИЛ УБЕДЕН ,ЧЕ РУМЕН РАДЕВ Е ДОСТОЕН И ЧИТАВ ЧОВЕК ЗА ПРЕЗИДЕНТ , А ВСИЧКИ БЪЛГАРИ АДЖЕБА СА ГЛАСУВАЛИ ПРОСТО ЗА ДА НАПРАВЯТ МРЪСНО НА ГЕРБ??!!!........РАЗБИРАШ ЛИ...?ХАХАХА......МАНТРАТА ГЕРБАДЖИЙСКА

„Много хора са разочаровани, защото не виждат промяна. Какво ново се случи при визитата на президента Радев в Брюксел? Кое е по-различното в политиката, която ще води държавата, освен, че летя със „Спартан“?“
ЦАЧЕВААА.....ТОВА ,ЧЕ ТИ СИ СЛЯПА Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ !
АЗ ВИДЯХ ЧУТОВНАТА ПРОМЯНА ТОЧНО С ТОЗА ВИЗИТА НА ГЕН.РУМЕН РАДЕВ В НАТО, КОГАТО ОЩЕ НА ПЪРВАТА СРЕЩА С ДЪРЖАВНИЯ СЕКРЕТАР НА НАТО - СТОЛТЕНБЕРГ!!

РАДЕВ СЕ ДЪРЖА КАТО ИСТИНСКИ ДОБЛЕСТЕН ПРЕЗИДЕНТ, КАТО ЗАЯВИ ДИРЕКТНО В ОЧИТЕ МУ ,ЧЕ НАТО ТРЯБВА ДА УВЕЛИЧИ ДИАЛОГА С РУСИЯ И ДА СПРЕ РЕПЧЕНЕТО СРЕЩУ РУСИЯ, ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ КАКЪВТО И ДА Е РИСК ЗА ВОЙНА ( ЯДРЕНА)!!!!!!!!!!!!
ЗАЯВИ МУ ,ЧЕ НАТО И РУСИЯ ТРЯБВА ДА ОБЕДИНЯТ УСИЛИЯ ЗА ДА СЕ БОРЯТ СЪС СВЕТОВНИЯ ТЕРОРИЗЪМ!!!

ВИЕ ,ГЕРБЕРЧЕТА ЛИГАВИ, ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ КОЛКО ДОСТОЙНО И ДОБЛЕСТНО СЕ ДЪРЖА РУМЕН РАДЕВ ???????????

РАДЕВ СЪЩО ЗАЯВИ ДИРЕКТНО НА ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ НА НАТО ,ЧЕ ТЕЗИ САНКЦИИ НАНАСЯТ ОГРОМНИ ВРЕДИ НА БЪЛГАРИЯ !!!

ГЕНЕРАЛЕ, НАПРАВО МИ НАПЪЛНИ ДУШАТА С ТОВА ДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

НЕ МИ СЕ МИСЛИ, КАКВО ЛИЗАЧЕСТВО И ВЪРТЕНЕ НА ДУДУЦИ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ,АКО ОТНОВО ГЕРБ ИМАХА ПРЕЗИДЕНТ....ЖАЛКА КАРТИНКА...

СЪЩОТО БЕЗГРЪБНАЧНО ЛИЗАЧЕСТВО ,КАТО В МОМЕНТА НА ЦВ.ЦВ.,КОЙТО ОВЪРША ВСИЧКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ ВЪВ ВАШИНГТОН ЗА ДА ПОЛУЧИ НОВИТЕ ПРЕДИЗБОРНИ ИНСТРУКЦИИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала  Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Последователите на двойката изглеждат доволни от подобен “отчет” и въпреки че в центъра на събитията най-често е нежната половинка, все пак и Петко съумява да се появи в някой кадър Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Имунизираните много леко болестта, уверява главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков След 30 минути ще има нова регистрация Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Не се разбрахме и по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството в изборите, каза Костадин Паскалев Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Кворумът се провяла, Росен Желязков ще спаси поста си  Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Попфолк дивата разказа как е катастрофирала и призна, че вечерта се пила 4-5 чаши вино в комбинация с приспивателно  Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Свалят Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Свалят Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон"
Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори