×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Димитър Николов: През 2017 г. Община Бургас е още по-сигурна и устойчива във финансов план


Кметът Димитър Николов: През 2017 г. Община Бургас е още по-сигурна и устойчива във финансов план
Строим 2 училища и 4 нови детски градини, а за 30 години в България са построени 7 школа, каза Димитър Николов
30 Януари 2017, Вторник, 01:59 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка: Авторът

Ръстът в Бюджета е 5 млн. лв., които идват от 7 различни дейности

През 2017 г. Община Бургас е станала още по-сигурна и устойчива във финансов план. Ще има малки търкания в нюансите на дейностите, но всички те са на 100% обезпечени със средства и ние не дофинансираме с никакви други дейности. Това обяви кметът Димитър Николов по време на дебата по приемане на Бюджет 2017 на Бургас.

Градоначалникът обясни, че за 2017 г. е прогнозният ръст в бюджета е бил от 1,5 – 2 млн. лв. приходи. "Сега констатираме почти 5 млн. лв. приходи, които не са само от данъци, а от 7 различни дейности, които формират приходната част на Общината. Вноските по всички заеми, които имаме за годината, са в размер на 5 млн. лв., тоест – допълнителните приходи са равни на годишните вноски за всички лихви и заеми”, каза Димитър Николов.

„Ние ставаме все по-атрактивни за кредиторите, ухажват ни банки, но тази година се отказваме да теглим кредити. Всичко, което инвестираме като капиталови дейности, увеличава активите на Община Бургас”, обясни още кметът.

Той подчерта, че финансовата стабилност на Общината не се измерва с европейското финансиране, защото там приоритетите се променят. „Евросредствата са необходими, но ние не разчитаме само на тях, а на собствените средства на Община Бургас. Единици са общините, които устойчиво увеличават приходите си, и то с такъв ръст”, каза Димитър Николов.

През последните години Бургас активно участваме в НСОРБ и в различни класации. В 7 категории Община Бургас е на предни позиции – на някои сме първи, в други сме в първите 10, подчерта кметът.
Димитър Николов обясни още, че непрекъснато търсят хора, които да работят в Общината и в момента са необходими поне 17 нови кадри. Той изтъкна и оптимизацията чрез информационните технологии.

„Съкратили сме 80 души от дейностите на Община Бургас. С по-малко хора в момента вършим същата работа”, каза Николов.

Градоначалникът обяви още, че от няколко години практиката да се продават образователни активи в Бургас е прекратена. „Не продаваме училища и детски градини. Борим се да си върнем продадената детска градина до Руската гимназия. 100% всичко е реновирано и санирано, сега предприемаме мерки за подобрение вътре в училищата и градините”, каза Николов.

„Строим 2 училища и 4 нови детски градини. За пример – в последните 30 години в цяла България са построени 7 училища, а тук за 1 година правим 2”, подчерта кметът на Бургас.

В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
40
Коментара по темата
40.
###
31.01.2017 20:44:32
2
1
Кой ограби България?

Британското списание "Икономист" констатира в последния си брой, че "Преди години България искаше да бъде като Гърция, сега просто се опитва да оцелее".
Всички на възраст над 40 години вероятно си спомнят ентусиазма от 1989-90 година, когато си мислехме, че за пет години ще стигнем до средното европейско ниво и ще станем поне като Чехословакия или Унгария.
Каква наивност!
Оказа се, че този жадуван просперитет не е влизал в плановете на "демократите" от БКП, преименувана по-късно в БСП, и ДС /това е Държавна сигурност - за тези, които не знаят - комунистическата тайна полиция/.
Благодарение на първоначалното натрупване на капитали, изразило се в раздаването на 2.8 млрд. долара от държавната хазна на близки и познати партийни секретари от БКП и на офицери от армията и ДС с подходяща характеристика, България изпадна в остра икономическа криза.
Ясно е, че това едва ли е голяма изненада. Назначени от партията капиталисти, които до вчера бяха секретари на кравеферми или току-що завършили школата на МВР, днес стават бизнесмени и трябва да работят с милиони.
Катастрофата, разбира се, става неизбежна, когато обикновени бармани се превръщат за 24 часа в банкери. Естествено е, че първият им нагон ще бъде да вложат милионите си в скъпо уиски, автомобил Мерцедес, красиви жени, вила на Лазурния бряг.
В зимите на 90-та и 91-та година нямаше отопление, електричество, мляко, месо, дори хляб. Правителството на "реформатора" от БКП Андрей Луканов доведе страната до истинска катастрофа, за да обогати приближените партийни любимци, които сега наричаме олигарси или "синове и дъщери на Политбюро" или и двете.
В периода от 1992 до 1994 година България беше управлявана от безгръбначното правителство на проф. Любен Беров, което беше поставено на власт от БКП с помощта на ДПС /тоест ДС/, за да си затваря очите пред контрабандата на бензин и оръжие за ембаргова по онова време Югославия, в която се водеше война.
За трафика на ембарговите стоки бяха използвани каналите на Държавна сигурност, които бяха все още в ръцете на старите "специалисти" със съдействието на специалните служби на Русия и съседна Сърбия.

Спечелиха отново партийните набоби от БКП /вече БСП/ и ДС, докато българите продължиха да живеят в мизерия със спад на жизненото равнище от 40% в сравнение дори с 1988 година.
През 1994 година на власт дойде правителството на Жан Виденов - млад комсомолец от БСП, който в резултат на катастрофална икономическа политика, успя да доведе България до поредната катастрофа. В края на управлението му през януари 1997 година инфлацията беше вече 311% месечно, а заплатите бяха в размер на 5 долара. Пенсиите бяха около 2 долара.
Правителството на БСП доведе отново страната до просешка тояга, защото позволи на редица приватизирани по-рано от Луканов банки да съберат парите на обикновените хора, а след това да фалират, като разбира се, предварително преведат всички пари на Вирджинските и Каймановите острови или в Швейцария.
Така се роди втората вълна от "децата на БСП" - олигарси, които отново бяха близки на БКП и ДС. По-късно с парите от офшорките, откраднати от обикновения българин, те приватизираха наляво и надясно и бетонираха Черноморието и планинските курорти.
Последва новото ограбване на България - този път от т.нар. Лондонски юпита на Симеон Сакскобургготски, които се оказаха обикновени синове и дъщери и офицерите от ДС, пратили ги предвидливо да се обучат в САЩ и да поработят в западни банки.
Юпитата натовариха обикновения българин със заеми от милиарди евро, което беше представено като префасониране на външния дълг на страната. С парите от операцията те все още бетонират Черноморието и планините, макар, че интересът на чужденците вече е минимален.
Поредицата от грабежи продължава и в момента с източване на ДДС от т.нар. олигарси, които не забравят кой им даде първата ябълка и ги насочи към пазара, за да я продадат за долар.
Грабежите продължават, а българите мълчат. Сто пенсионери излязоха, за да изразят недоволство от катастрофалното повишаване на цените на електричеството. Едва 100 души...

Както отбеляза писателят Александър Томов в последното си интервю: Какво означава за последните 25 години една група българи да ограби безпрецедентно останалите и те да не надигнат глас, да не се противопоставят, а да й разрешат да го направи? Отговорът може да бъде само един и той е крайно неприятен за всички нас: може би сме роби по даденост, по природа.
Разбира се, изблици на протести на гражданска съпротива има. Младежите се разбунтуваха срещу опитите за поредната тайна приватизация на българската гора и нейното бетониране. Във Варна се бунтуват срещу не толкова скритата приватизация на Морската градина.
Дали обаче тези бунтове ще продължат или размирниците ще изберат отново един от двата възможни изхода: Терминал 1 или Терминал 2...
39.
Мбал
31.01.2017 19:33:05
0
2
Кмете, вие със Семир ли назначихте това малкотърновско недоразумение за директор на МБАЛ Бургас?;Знаеш ли, че се готви масов протест и напускане от лекари и сестри! Режи заплати, държи се грубо, не знае на кой свят е! В отделенията вали дъжд! Пари за ремонт и апаратура няма! Ама за шалчета на рецепциониснките има!
38.
Мбал
31.01.2017 19:30:27
0
3
Кмете, вие със Семир ли назначихте това малкотърновско недоразумение за директор на МБАЛ Бургас?;Знаеш ли, че се готви масов протест и напускане от лекари и сестри! Режи заплати, държи се грубо, не знае на кой свят е! В отделенията вали дъжд! Пари за ремонт и апаратура няма! Ама за шалчета на рецепциониснките има!
37.
South
31.01.2017 18:48:56
2
0
Първо никъде и никого не обвинявам, а просто споделям какво мисля аз. Нещата се рушат под влияние на чужди фактори, вандали, климатични явления, некачествено строителство, лош материал. За това е хубаво като строим нещо да предвидим тези неща и да се съобразим с тях. Много е лесно вандалите, вандалите, сигурно заради вандалите е напукан и отлепен мрамора, сигурно заради вандалите подскачат плочките или пак заради тези вандали изгнива дървото. Като се знае за вандалите, защо не направят спирките по издържливи? Зашо осветлението го сложиха ниско а не на високо, тогава щеше да им е малко по трудно на вандалите....
36.
Ombre
31.01.2017 18:48:52
0
4
are be 4i4o Kmet dnes glasuvahte 200 000 000 lv biujet napravi neshto ka4estveno nai nakraia , ama i go dovurshi ! Stiga kradohte, rabotete
35.
Заеби
31.01.2017 18:46:09
0
3
Тоя крадлив боклук. Какво е направено с общински пари. Освен ремонт на хотел белица. Всичко в Бургас р евро пари.
34.
Иван
31.01.2017 18:13:32
7
1
Как да се поддържа, друже! Като в Бургас живеят достатъчно на брой помияри, които рушат всичко по пътя си. Колко спирки ултрасите разрушиха! И затова ли ви е виновен кметът?! Градът се поддържа, но трябват и пари за направените разрушени неща!
33.
South
31.01.2017 17:40:42
1
0
В Бургас се строи, но не се поддържа. Докато дойде време да започнат улица Александровска от Паметника до новият Свободен Университет, останала част ще е за основен ремонт. Отлепен и изкъртен мрамор, подскачащи изпочупени и криви плочки, неработещо и изкъртено осветление, изгнило дърво. Измислете как да поддържате, с пари може всеки да строи.
32.
anonimen
31.01.2017 16:53:33
1
4
ра.....ил съм в таз тъпа община -там началниците вземат над 1500 лева а останалите по 700лева- всички поръчки се правят по схема и там няма случайни изпълнители..... там една стара служителка каза- "ми ниииии тука всичките началници сме за пандиза"!
31.
Дидо
31.01.2017 16:47:25
0
7
Манипулациите и лъжите на момата вече лъснаха- той превърна Бургас в едно презастроено бетонно гето-разпродаде и бетонира детски площадки,паркинги и зелени площи.В тях строителните барони построиха кутиики за кухи лейки - веска архитетка натрупа $$$$$$$$ - Най-накрая се видяхте ,че Бургас е една ПОМИИНА ЯМА накрая на България с население от турци,цигани,пенсионери и безработни шматки !!!!!!!!!!!!!!!!1
30.
do 27
31.01.2017 16:32:37
0
4
tez danni pokazvat ,4e v burgas nishto ne se pravi za razlika ot drugite industrialni zoni, pro4eti vnimatelno kakvi investicii pravqt firmite tam , a pri nas sa super zle i nqma naeti hora
29.
До 28
31.01.2017 16:12:53
2
8
Разбрахме, че си дърт педерас от времето на БКП. Сега БСП се чисти от такива като теб и търсиш кой да продължи да те клати. Спри да плачеш в сайта, а подай молба при ГЕРБерастите. Всички бивши комунетата са там, ще приберат и теб.
28.
№###
31.01.2017 15:44:02
8
0
ЗАЩО ПРЕКРАТИХ ЧЛЕНСТВОТО СИ В БСП

На 01.01.2013 г. прекратих членството си в БСП като изпратих членската си книжка до ОПС-БСП в Роман с мотивите за това мое решение.

Причините и разочарованията ми са много и едва ли могат да се опишат в едно писмо, затова ще засегна по-основните, които разколебаха много членове на тази партия и много по-рано от мен се отказаха да членуват в нея. Съжалявам, че и аз не го направих тогава, а се оставих да бъда заблуждаван, че БСП е приемник на БКП.

Още с приемането на новото име – БСП, тази партия даде да се разбере, че няма нищо общо с бившата БКП и с нищо до сега тя не показа, че е приемник на последната.

Още 1990 г. след създаването на тази нова партия – БСП, при правителството на Андрей Луканов бяха пуснати от затворите всички криминални престъпници, които плъзнаха към властта.

Тогава с помощта на БСП се учреди и регистрира СДС, която се оглави от новопоявилите се ренегати, които отпочнаха една неоснователна враждебна кампания срещу ръководството на бившата БКП. Няма да се спирам на конкретни факти, те са добре известни. Тогава БСП не само не се противопостави на тази кампания, а напротив – в отделни случаи я поощряваше.

Пак със съдействието на БСП беше създадена и узаконена турска етническо-религиозна партия в пълен разрез с Конституцията. От тогава до сега тази турска етническа партия – ДПС, не спря с провокациите и своите опити за турцизиране на българската нация. БСП не реагира на нито една провокация. Тя не реагира и на построяването на така наречената кървава чешма-паметник, построена в с. Търнак, Бургаско, в чест на известните атентатори. Не излзе и истината за „възродителния процес”, както обеща Георги Първанов в първата си предизборна кампания за президент.

Като участник в тройната коалиция ДПС в лицето на Ахмед Доган напълно обезличи водещата в това правителство БСП. Известно е, че Доган открито демонстрираше това по техни форуми и митинги, без нито един от ВС на БСП да реагира или опровергае. Това доведе и до загуба на изборите тогава.

Още от началото на 1990 г. новосъздадената БСП започна да се дистанцира от ръководителите на бившата БКП. Не ги приемаше за свои членове. Не ги допускаше на „Позитано” № 20. Демонстрираше пред десните лидери, че няма нищо общо с бившите ръководители и активисти на БКП и пр. Особено негативно отношение тогава ВС на БСП проявяваше към служителите на бившата ДС и РУ-МНО, едни от най-верните и предани членове на БКП и непримирими борци за запазване на Националната ни сигурност. Както е известно, през 2006 г. парламентарната група на БСП внесе предложение, което бе прието, за отваряне досиетата на тези служби. Питам: може ли тази партия да бъде приемник на БКП и да се пише столетница? И редно ли е аз, като бивш служител на ДС, въобще да членувам в такава партия.

По време на правителството на Иван Костов – 2000 г., мнозинството в парламента прие закон-декларация, с който определи бившия така наречен тоталитарен режим, за ПРЕСТЪПЕН. От тогава до сега 12 години БСП, парламентарната група на „Коалиция за България” не реагира, не внесе контрапредложение за отмяна на този позорен закон, въпреки че не един път този въпрос е поставян от разни леви организации и социалисти. След като БСП се счита за столетница, следва ли тя да се смята, т.е. приема, че е престъпна. Ето още един аргумент, който красноречива подчертава, че БСП няма нищо общо с бившата БКП.

Ще припомня и някои изказвания на лидери на БСП, които ясно говорят, че БСП е новосъздадена партия, провеждаща дясна политика; партия без всякаква идеология, негативно настроена срещу Марксистко-Ленинската идеология, и която още с учредяването си се отказа от последната:

– В началото на своя мандат като президент Георги Първанов официално заяви, че БСП вече не е класова партия. В края на своя мандат като президент същият заяви по телевизията, че той е стартирал настаняване на американските бази у нас, докато ние знаехме, че това е дело на СДС, ГЕРБ и въобще на десните сили.

– В едно от обръщенията до членове на БСП Татяна Дончева, като член на ВС на БСП каза – Който не е за капитализъм, да напуска тази партия. Още едно доказателство, че БСП е много далеко от БКП.

– Преди години, не си спомням точно кога, Николай Камов и Ирина Бокова като членове на ВС на БСП заявиха, че те са ЗА и подкрепят изпращането на наши окупационни войски в Ирак и други страни, от което аз и много мои съидейници бяхме разочаровани.

– По времето на тройната коалиция Сергей Станишев като председател на ВС на БСП направи изявление по БНТ, че баща му и неговите съратници са живели в заблуждение по времето на социалистическия строй. Не си ли дава сметка, че тези, които живяха според него в „заблуждения” докараха нашата страна до едни от първите места в Европа и света в много сектори.

Тази погрешна ултрадясна политика, която провежда БСП,доведе до стопяване на нейните членове от 960 000 до 300 000 през 2012 г., а сега, след последните гафове, може би е паднала и под 200 000.

Не е случайно изказването на един член на ВС на БСП, че откакто Станишев е оглавил БСП, е свикнал само да губи. За разлика от другите лидери на партии, които загубиха изборите, само той не си дава оставката. Наглост и самонадеяност.

Преди две години Кирил Добрев, член на ВС на БСП, заяви в една своя статия, отпечатана във в. „Земя”, че БСП е тръгнала на някъде, но не знае накъде. Сега вече е ясно накъде.

БСП всекидневно губи доверието на своите членове и симпатизанти. От пленумите и конгресите е видно, че не се старае да възстанови доверието. Създаде се и се създава голяма, образно казано, пропаст между ВС, ОбПС и ОПО на БСП. Много рядко или въобще не се виждат и срещат с тях представители на ВС на БСП. Няма диалог, бяга се от такъв. Партията се обуржоази. Наситена е с милионери. Става партия на богатите, а не на бедните, отрудени, честни и почтени работници и селяни. Мафията я обзе. Примерите са много, те са известни, това го виждат и се признава от някои от ВС на БСП.

Грубо е нарушен уставът. Той въобще не се спазва. Например, дават се указания, че който започне да плаща членски внос, може да бъде записан за член на БСП,без да бъде приеман на събрание. Дори има и такива, които се водят за членове на БСП, без те да знаят, че членуват в нея. Това говори, че тази партия се е изродила и тръгнала към упадък. В нея може да членува всякакъв вид лица.

Да напомня и това, че след промените – 1989 г. по време на всички правителства, без изключение, се извърши голям, никога несъществуващ до тогава погром на държавата. Разграбено, разпродадено на безценица и унищожено, създаденото и изградено през социализма. От БСП никаква реакция. Съдебните органи и МВР като че ли липсваха. Щетите, нанесени на държавата, бяха за милиарди. Къде беше „столетницата” да защити това, което създаде и изгради БКП в онзи период?

През тези 23 г на „демокрация” се роди такава престъпност, каквато България не е допускала от съществуването си до 1989 г. Пълна пасивност от страна на правоохранителните органи и по време на правителствата на БСП. Корупцията и престъпността плъзнаха и в силовите служби. Страх и неспокойствие обзе цялата ни общественост. В миналото БКП не допусна и беше немислимо да се развихри такава престъпност, хаос и анархия, които БСП търпеливо само наблюдаваше.

Нека си припомним, че по тези и много други причини доста членове на ВС на БСП напуснаха и прекратиха членството си в БСП.

Знае се в колко много статии в пресата от Павел Писарев, Чавдар Добрев, Евгени Гиндев, Велко Вълканов, проф. Димитър Иванов и още някои други членове на БСП се отправяха критични бележки към погрешната политика на тази партия. Даваха се ценни съвети на членовете на ВС на БСП, но никой от последните не се съобразяваше с тях. От същите се проявяваше самонадеяност, властолюбие, мания за безпогрешност и т.н.

Отправял съм писмено доста въпроси до всички конгреси без последния, а и в други случаи – до ВС на БСП, за да разбера в каква партия членувам, каква е идеологията и каква е стратегията. За съжаление не съм получил никакъв отговор и явно няма да получа.

Нека да напомня и това, че ВС на БСП бойкотира и всички чествания, които се организират в чест на бивши активисти на БКП. Не реагират и на подмяна на имената на улици, площади и селища, от антифашисти на монархофашисти – те са известни, няма да ги цитирам. Това е още един факт, че БСП не е приемник на БКП, а злоупотребява с името на столетницата.

От 1956 г. съм член на БКП, а след това на БСП. 37 години съм служил в контраразузнаването /ВГУ-ДС/. Притежавам значките отличник и почетен служител на МВР. Награден съм с два правителствени ордена и се гордея, че съм служил в бившата ДС, при която беше недопустимо да се развихри такава престъпност, каквато е сега. Оставам верен на Марксистко-Ленинската идеология и в никаква друга партия не бих членувал. Ренегат никога няма да стана.

В тази объркана ситуация мнението ми е, че точно сега на нашата страна й трябва една обединена лява партия, основана на Марксизма-Ленинизма. Жалкото обаче е, че в досегашните опити да се направи такова обединение лидерите на отделните партии не могат да се споразумеят кой да оглави такава обединена партия. Убеден съм, че едно сполучливо обединение ще направи такава партия първа политическа сила. Лявомислещите хора чакат такова обединение и само то може да изведе страната от това „тресавище”, в което е попаднала родината.

Това исках да „изповядам” чрез пресата пред моите приятели, другари, съидейници, колеги. Оптимист съм, че отново ще изгрее нашето слънце.

о.з. полк. Любен Натов

Б.Р. – Призивът на автора разбира се е правилен, но не е достатъчен. Необходимо е не само той, а и всички честни комунисти активно да работят за това единство, а не да гледат отстрани и да чакат някой друг да го извърши.
27.
Do 16
31.01.2017 15:42:26
2
0
Ми не знам тва нападка ли е или не ама ако данните са ти вярни, бургаският излиза най-изгоден и целесъобразен! ...поздрави от мене на мършите червени
26.
ким чен николов
31.01.2017 15:28:44
0
2
Там по средата е Константин Луков. Цяло чудо е, че такъв болен човек е в управлението на града цели 12 години и никой не смее да му каже каквото и да е. Според Павлин Новаков: "Луков винаги си опича работата". Та този болен мозък, активен член на ГЕРБ е в състояние да вкара в затвора с измислени обвинения всеки един бургазлия, дръзнал да е против него. Как става така схемата. С полит комисар Калоян Калоянов си имат личните телефони и когато болния мозък реши, звъни директно на него и му нарежда. Когато се разберат, Луков нарежда на някой от многото си подчинени да се обади на деж. по ОД на МВР Бургас и да предаде информацията, която е с подчертан престъпен характер и "уличава" набелязаното лице. От там нататък се задейства цялата машина. задължително се включва и пом. политкомисар Иван Иванов - началник на Първо Политическо Управление и неговия верен заместник също политинспектор - Свилен Колев. Свичките се надпреварват да дават нареждания и да скалъпват обвинения по набелязаното лице. Включително с неговото физическо задържане. лишаването му от адвокатска помощ, оказване на психически и ... физически натиск, омаломощаването му. Закона няма значение, понеже посочените полит комисари и Луков са си изготвели предварителен план, разработен от болния мозък. Какво ще стане с човека - кой се интересува. Когато обаче, се окаже, че задниците са им осрани, тогава има на помощ прокуратурата и съда. Прокурора от РП Бургас Димитър Узунов може да точи едно досъдебно производство години само и само да оправдае (да се забравят) действията на политкомисарите, като задължително съгласува всички действия с Общината. Гражданина бива лишен от всякакви права, които му гарантира конституцията. После е съдия Яна Колева. Поувехналата председателка на РС Бургас. Тя с пламенна физиономия гледа всяко дело срещу Община Бургас и се произнася винаги против гражданина. Причината - Обещано и е повишение в ранг и длъжност.
Админситартивните съдии също са пределно ясни. Ако нещо Колева се забатачи, следва вещото "гледане" на съдията Галина Радикова или Павлина Стойчева. Те са с имунитет, но никой не е имунизиран срещу беззаконието и пощлоста на тази организирана престъпна група. Моля за спавки и запитвания на тел. 0884 54 8888.
25.
Грък
31.01.2017 14:33:12
3
10
В гетото Бургас останаха само мутреещи наркомани, проституки и шматки. Нормално е да ви управляват крадливи партийци. Поздрави от слънчева Атина!
24.
do Maria
31.01.2017 14:27:44
0
4
4e grada ni e hubav i privlekatelen e nai ve4e zaradi moreto, no i kmeta malko postegna grada v na4aloto , no v poslednite 2 mandata se olqha ot kradene NQMA GERB , BSP,PATRIOTI I NEKVI DRUGI TRQBVA TOTALNA 4ISTKA TRQBVA DA IMA HORA KOITO ZASLUJAVAT DA SA NA TOPLO !
23.
Гражданин
31.01.2017 14:24:30
0
12
Кмете, плащаме ти високи данъци в центъра, а всичко е калдаръми, дупки ,кал и тъннина. Възраждане трябва да спре да плаща данъци. Не се вижда за какво даваме парите си?
22.
do 18
31.01.2017 14:23:54
0
4
nqma kadurni hora , zashtoto izbqgaha ot tva blato tuk, kak da stoiat i da 4akat 4i4o kmet da nameri investitori, kato celia mu ekip sa nekadurnici vruzkari i parashutisti, i kakvo nie mladite kvo da 4akame li mnogo iasno 4e nqma da stoim v umrql grad, ima hora za koito e den godina hrani , no kadurnite i umnite izbqgaha v gradove v koito se dava vuzmojnost ! Tva e polojenieto
21.
Мария
31.01.2017 14:20:40
11
4
Защо нагнетявате обществото, оставете хората сами да си направят преценките. Резултатите от местните избори са доста красноречиви! Няма БКП, има БСП, което само не може да си оправи вътрешно партийните интриги. А че Бургас е най-хубавият град за живеене, всеки нормален бургазлия го вижда и се гордее
20.
ким чен Николов
31.01.2017 13:56:44
2
8
лъжи лъжи и пак лъжи ... ГЕРБ са новото БКП и си лъжат спокойно.
19.
Един Червен Трол
31.01.2017 13:33:11
4
11
Чичо Митко и 40-те разбойници от Общината .........
18.
Тук няма хора за работа, бе момче
31.01.2017 13:23:21
11
7
Фирмите инвестират в определен град след щателно проучване за качеството на работната ръка! В Бургас няма хора за работа, или поне са малко. Всичко е от Ямбол и Сливен, бургазлии мятат крачоли по улиците или дремят по кафенетата. Как да се инвестира в голям логистичен парк, като няма кой да работи в него. И тук правилото е ден година храни!
В цялата тази работа не е виновен кметът Димитър Николов, виновни сте вие плиткоумни същества, които освен да плюете във форумите, не знаете какво друго да правите.
17.
Транспортна схема
31.01.2017 13:14:43
3
10
ГНУСОТИЯ ДОЛНА НЕКАДЪРНА-ИЗЧЕЗНИ.
16.
Statistika za naemane na hora v industrilnite zoni
31.01.2017 13:07:02
0
14
Индустриален и логистичен парк – Бургас
работни места 253
обща инвестиция (мил.лв.) 16,5

Индустриален парк Община Русе
работни места 1466
обща инвестиция (мил.лв.) 291

Тракия икономическа зона Пловдив
работни места 20 000
обща инвестиция над 1 млрд. евро
15.
От13
31.01.2017 13:00:55
1
6
Целта на долния чаршаф е да затисне критиките към кмета
14.
Интригант
31.01.2017 12:59:55
6
20
Община Бургас е в технически фалит с 150 милиона лева кредити и задължения,Момата да ги разправя на баба ми тия локуми
13.
++++++++
31.01.2017 12:39:42
9
3
Списък с „партизанските“ псевдоними на активисти от софийската градска организация на БСП, с които те коментират в медийни сайтове изтече в БСП-лийкс. Списъкът, съдържащ 17 медии, е изготвен в началото на януари 2013 г. на компютър на софийския общински съветник от БСП Гергана Алексова. Това показват метаданните на изтеклия Excel файл с име acaunti_medii.xls (виж приложението).

Фактът, че псевдонимите са обобщени в списък по медии показва, че не става въпрос за спонтанна самодейност на младежите от БСП, а за строго организирана операция със съответната йерархия и отчетност. Командир на „отряда“ най-вероятно е Надя Младенова (псевдоним sofia12) председател на младежкото обединение на БСП-София, избрана през юли 2012. Другите имена в отряда са по-малко известни.

Концепцията за „партизански подход“ във Facebook и интернет форумите беше разкрита по-рано в друг документ, изтекъл в Болканлийкс. В него действията на червените матросовци в Мрежата се дефинират по следния начин:

„Партизанският подход – т.е. активно ГРАЖДАНСКО участие във вече функциониращи надпартийни страници, групи, създаване на каузи във Фейсбук и изпращането им до приятели. Това е ефективен начин да се създадат настроения и да се разпространяват слухове.“ (подчертаванията и главните букви са в оригинала).

Capture_2013-12-15_a_14.46.48

Извадка от концепцията за партизански подход във форумите и Фейсйбук изготвена през март 2011 г.



Директивата е подобни партизански отряди да се организират не само на национално, но и на местно ниво, за да облъчват с коментари и постинги регионалните сайтове и фейсбук групите на общините. Целта е „превземане отвътре, чрез разпространяване на информация, снимки, мнения, създаване на местни каузи“.

Платени тролове

На жаргона на интернет-потребителите такива потребители се наричат „платени тролове„. Значително активизиране на троловете има в период на предизборна кампания. Отрядите от тролове не са партиен специалитет. Такива се сформират и активизират в кризисни моменти, покрай публикации за видни представители на олигархията, както показа анализ на Offnews от март т.г.

От разконспирирания отряд на ГО на БСП най-голям брой регистрации в сайтовете на медии има младата червена пасионария Петя Димитрова-Шерденова (dimitrova77, dimitrova777, dimitrova05). С фамилните си имена са регистрирани и други форумни бойци като Иван Пешев (ivanpeshev86), но като правило повечето използват конспиративни съкращения и псевдоними: Цветомир Стефанов е Icelander, Павел Стоев е Pvstv, Благовест Кирилов e Blago_k и т.н.

С най-много конспиративни имена се подвизава Явор Нанков. Той скача на амбразурата във форумите на Медияпул, Вести, Дарик, Дневник, Капитал и Стандарт със следните псевдоними: shemet, pesho.i, doktora, evropeeca78 и dimkov. Лице със същото име се открива във Facebook групата МО БСП-София област.

Кратък преглед на коментарите на червените тролове показва, че те се изказват в подкрепа на партийната линия по всички актуални обществени въпроси: от енергетиката, през кадровите решения на правителството Орешарски, до отмяната на забраната за тютюнопушене. Под прицела им попадат автори на статии и личности, които са атакувани ad hominem с клевети и обиди.

Примери:

Надя Младенова sofia12:

http://www.mediapool.bg/aets-belene-i-obshtestvenoto-mnenie-news201570.html

Явор Нанков shemet:

http://www.mediapool.bg/darzhavata-veche-e-s-dve-ratse-za-vei-belene-spirala-ikonomikata-news201754.html

evropeeca78

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/novini_za_ep/2013/01/22/1988861_evrodeputati_bulgariia_ne_e_efektivna_s_izvejdaneto_ot/?ref=id#comment-28

Цветомир Стефанов icelander:

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/05/27/2069461_koi_e_kristian_vigenin_-_predlojen_za_vunshen_ministur/?ref=id#comment-87

http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/05/26/2068800_kabinetut_oresharski_e_90_gotov_-_koi_sa_eventualnite/?p=0&ref=id#comment-218

http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/05/26/2068800_kabinetut_oresharski_e_90_gotov_-_koi_sa_eventualnite/?p=0&ref=id#comment-218

http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/04/21/2046140_bsp_iska_da_se_vurne_stariiat_rejim_na_pushene_v/?ref=id#comment-249

Списък:

Медия usser name Име фамилия на члена на ГО на БСП

1 http://mediapool.bg sofia12 Надя Младенова

shemet Явор Нанков

dimitrova77 Петя Димитрова-Шерденова

2 http://vsekiden.com Icelander Цветомир Стефанов

ivanpeshev86 Иван Пешев

dimitrova77 Петя Димитрова-Шерденова

3 http://www.vesti.bg/ Icelander Цветомир Стефанов

ivanpeshev86 Иван Пешев

pesho.i Явор Нанков

dimitrova777 Петя Димитрова-Шерденова

GeoHydro Светослав Пожидаев

Blago_k Благовест Кирилов

4 http://www.dnes.bg/ sofia12 Надя Младенова

ivanpeshev86 Иван Пешев

dimitrova77 Петя Димитрова-Шерденова

sasforce Стефан Стойков

5 http://www.btv.bg/ dimitrova05 Петя Димитрова-Шерденова

sasforce Стефан Стойков

6 http://dariknews.bg/ doktora Явор Нанков

dimitrova77 Петя Димитрова-Шерденова

7 http://novatv.bg/ dimitrova77 Петя Димитрова-Шерденова

sasforce Стефан Стойков

8 http://bnt.bg/ dimitrova77 Петя Димитрова-Шерденова

9 www.segabg.com Pvstv Павел Стоев

dimitrova77 Петя Димитрова-Шерденова

10 www.dnevnik.bg sofia12 Надя Младенова

Icelander Цветомир Стефанов

evropeeca78 Явор Нанков

dimitrova777 Петя Димитрова-Шерденова

GeoHydro Светослав Пожидаев

Blago_k Благовест Кирилов

11 www.capital.bg sofia12 Надя Младенова

Icelander Цветомир Стефанов

evropeeca78 Явор Нанков

dimitrova777 Петя Димитрова-Шерденова

GeoHydro Светослав Пожидаев

Blago_k Благовест Кирилов

12 www.standartnews.com dimkov Явор Нанков

dimitrova77 Петя Димитрова-Шерденова

13 www.bnr.bg dimitrova77 Петя Димитрова-Шерденова

14 www.cross.bg dimitrova77 Петя Димитрова-Шерденова

15 www.duma.bg Pvstv Павел Стоев

dimitrova77 Петя Димитрова-Шерденова

16 www.trud.bg dimitrova77 Петя Димитрова-Шерденова

17 www.24chasa.bg dimitrova77 Петя Димитрова-Шерденова
12.
АНТИКОРУПЦИЯ
31.01.2017 12:37:56
5
31
Най-бедния град за живеене.КРАДЛИВА АДМИНИСТРАЦИЯ,КОРУПЦИЯ ВЪВ ВСЯКА ОБЩИНСКА ПОРЪЧКА, „УСВОЯВАНЕ“НА ЕВРОСРЕДСТВА ОТ ГЕРБАВИ ФИРМИ, ОБЩИНА ЗАТЪНАЛА В ДЪЛГОВЕ,PR,PR,PR И ПРАЗНОГОВОРЕЩИ НИЩОПРАВЦИ.
11.
Игуменът
31.01.2017 12:35:40
6
9
. „Не продаваме училища и детски градини. Борим се да си върнем продадената детска градина до Руската гимназия. 100% всичко е реновирано и санирано, сега предприемаме мерки за подобрение вътре в училищата и градините”, каза Николов.

да - същата която Жоро Елечето прицапа от Йоан! Да, край на кражбите!
10.
Лилия
31.01.2017 12:33:35
27
6
Започна оплюването, червените тролове /нали така ги наричат/ са активни по всяко време, опитват се вадят "далавера" след "далавера". Но ние работещите не като тролове хора, виждаме колко се промени Бургас по управлението на Димитър Николов! Да, Бургас е за пример в цялата страна, Бургас изпревари Варна. Проблемът на фирмите е, че няма работеща работна ръка. Няма, как да има, като едни хора изкарват цял ден пред компютрите си и по кафенетата в оплюване!
9.
Фрий Амйерика до 7
31.01.2017 12:33:34
4
14
Ти пиян/а или дрогиран/а си, кое от двете или и двете?
8.
do 7
31.01.2017 12:31:08
1
18
tuka ne stava vupros za obi4ane , stava vupros , 4e grada ne se razviva po nikakuv ikonomi4eski put, mladite hora napuskat grada zashtoto nqma rabota , a toi gradini u4ilishta universiteti EVALA !
7.
Бургас обича своя кмет!
31.01.2017 12:27:28
29
12
Браво КМЕТЕ! Пак ще те изберем. Не им обръщай внимание на хейтърите злобни неудачници. Това са пет човека в тоя град, дето те мразят, защото им отряза далаверата и още пет трола на БСП. Целият Бургас те обича и винаги ще стои зад тебе и ще те подкрепя!
6.
СРЕДНА ГОДИШНА ЗАПЛАТА НА НАЕТИТЕ ЛИЦА
31.01.2017 12:25:32
1
13
Statistikata go pokazva kakuv batak e stanal grada ni !

Югоизточен район
-Бургас 9 102
-Стара Загора 10 667
Югозападен район
-София 10 507
-София(столица) 14 531
Северозападен район
Враца 10 332
-Ловеч 8 033
Южен централен район
-Пазарджик 8 006
-Пловдив 9 084
Северен централен район
Габрово 8 826
-Разград 8 702
Североизточен район
-Варна 10 000
-Шумен 8 505
5.
моше вафла ефенди
31.01.2017 12:18:58
2
24
Колко са дълговете на Община Бургас 100-120-140 МИЛИОНА.И ако чете ПИАР акциите на чичо кмет излиза че ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ са основен структурно определящ отрасъл за местната икономика
ОДЗта явно дават милиони приходи ХИЛЕДИ работни места създават продукт с висока добавена стойност айде стига с тоя еФтин ПИАР с дечица и градинки
4.
ФАКТИ
31.01.2017 12:10:04
12
4
ФАКТИЧЕСКИ ДАННИ ОТ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА, НЕ ПОПУЛИЗЪМ!
3.
$
31.01.2017 12:08:34
4
12
gospojo kmet ... prestanete da si gledate lichnata finansova izgoda i nezabavno zapochnete da doprinasqte za priemaneto na 3-te zakona ot referenduma ... tova zasqga takiva kato teb .... mojesh da budesh mnogo losho udaren ot takiva kato men ... durjavata ne predstavlqva 4-5 napompeni batki koito te pazqt ... kogato doide momenta te shte izbqgat purvi i shte ostanete samo vie gospojo .... dnes i v sledvashtite 13 dni shte imate vazmojnost tova da ne se sluchva ... pomislite vurhu dumite ni i e dobre sushto taka da se vslushate seriozno v tqh ... 13 dni
2.
ox male
31.01.2017 12:07:30
4
23
abe 4i4o Mitko, kude sa fabrikite i zavodite v industrilanite zoni , alibaba, kude sa ? Rabota nqma , vzemi napravi star4eski domove , 4e tui kato nqmame rabota i she napulnim Sofia ili nekude drugade, tuka samo pensioneri she ostanat .Razmurdai si guza nai nakraia!!!!!!!!!!!!!!
1.
gradski
31.01.2017 12:06:54
5
27
А някой знае ли колко дължи по заеми общината? И къде могат да се видят отчетите на общинските фирми?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори