×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Окончателно: Влизат в сила тежки санкции за шофиращите в снега при временна забрана


Окончателно: Влизат в сила тежки санкции за шофиращите в снега при временна забрана
Повод за спешните законови промени станаха проблемите в Бургаско около Нова година
18 Януари 2017, Сряда, 13:08 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Парламентът одобри промените в Закона за движение по пътищата


Народното събрание прие окончателно новите тежки санкции за шофьори и собственици на автомобили, които нарушават временните забрани за движения по пътищата.

Както обясни пред „Флагман” депутатът от ГЕРБ Иван Вълков, промените в Закона за движение по пътищата се налагат заради проблемите в Бургаско около Нова година. Тогава стотици автомобили останаха блокирани в снега и студа с часове заради неразумни шофьори.

Пред журналисти председателят на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев (Реформаторски блок) каза, че са приети няколко нови санкции.
Първата е, когато се откаже да се изпълни разпореждане на контролния орган. Имаме лишаване от управление на пътното превозно средство до три месеца и глоба от 1000 лв.”, коментира Ананиев.

Той добави, че ако собственик допусне водач да наруши тази забрана, колата се спира от движение за три месеца. Депутатът припомни за случаи с автобуси и тирове, които са си позволили да нарушават правилата и че имало дори конфликти с органите на реда по пътищата, което също е провокирало новите санкции.
Спирането от движение ще касае най-вече юридическите лица и собствениците на автобусни фирми,
стана ясно още от думите на Настимир Ананиев.

С лишаване от правоуправление за един месец и с глоба от 300 лева ще се санкционира водач, който навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство при въведена временна забрана за движение.

Настимир Ананиев обясни, че най-важната за него промяна касае казуса с пешеходните пътеки, който бе гласуван миналата седмица. Оттук нататък при блъснати пешеходци те вече няма да имат съпричастна вина, ако шофьорът на автомобила е нарушил правилата при произшествието.

Въвежда се и понятието „историческо превозно средство”. Такова може да е возило с възраст над 30 години, което е признато за част от културното наследство от съответна международна асоциация.

С новите изменения се разреши и използването на затъмнени стъкла в задната част на автомобила при наличие на огледала за обратно виждане.



14
Коментара по темата
14.
ФЪРФЪР
20.01.2017 11:32:38
0
0
ДА ТИ СЕРА В УСТИЧКАТА ТИ КОЙТО МИ ТРИЕШ НЕУДОБНИТЕ ЗА КАСАБОВ КОМЕНТАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЧУДЕСНО Е, ЧЕ ЖЕНИЧКАТА ТИ ПУСНА СТАТИЯ С ТЪПОУМНИТЕ ТИ ИЗЦЕПКИ ,ТА ДА ЧУЕШ КАКВО МИСЛЯТ ХОРАТА ЗА ТЕБ!!!

КАСАБОВ, ТОЛКОВА МИ ПАДНА И ТИ В ОЧИТЕ ,ЧЕ ВЕЧЕ СЪМ УБЕДЕН ,ЧЕ СИ ИЗВЪНРЕДЕН ШАПШАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ПОВТАРЯМ, ......ИЗВЪНРЕДЕН, ОРИГИНАЛЕН ШАПШАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
УЖАСНО СЪМ РАЗОЧАРОВАН ОТ ВАС И СЛЕД ТОЛКОВА ИЗЦЕПКИ И ИЗДЪНКИ ОТ "ЧУТОВНАТА ВИ ПОЛИТИЧЕСКА ПРАКТИКА" СЪЖАЛЯВАМ ,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ВАС!!!
ЩЕ СЕ ПОСТАРАЯ ,ТОВА ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯ!!!
АБЕ, ЕЙ ШАПШАЛ СМОТАН, ГЕН. МАЙОР РУМЕН РАДЕВ, Е ТАКЪВ ПАТРИОТ ,ЧЕ ТИ НЕМОЖЕШ ДА МУ СТЪПИШ НА КУТРЕТО ,БЕ ШАПШАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДА НЕ СПОМЕНАВАМ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА НА РУМЕН РАДЕВ И ЗА ТОВА ,ЧЕ ГОВОРИ СВОБОДНО 4 ЕЗИКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
С ПРОЯВАТА ВИ НА МАЛОУМНА ЗЛОБАРЩИНА И НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ЦЕРЕМОНИЯТА НА НОВИЯ НИ ДОБЛЕСТЕН ПРЕЗИДЕНТ, ВИЕ СИ НАБИХТЕ ТАКЪВ КОЛ В ГЪЗА , ЧЕ ВИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА КАСАБОВ, СИМЕОНОВ, БАЙРАКТАРОВ И ДРУЖИНКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И ОЩЕ ЕДНО НЕЩО ИСКАМ ДА ТЕ ПИТАМ КАСАБОВ, ШАПШАЛ ГРОЗЕН!!!!!!!!!!!!
Я, ДА НИ ОБЯСНИШ ТИ И ДРУЖИНКАТА ВИ СИМЕОНОВ И БАЙРАКТАРОВ , КАК СТАНА ТАЯ ФАТКА ,ЧЕ СЛЕД КАТО ПЛЮХТЕ ГОДИНИ НАРЕД СРЕЩУ БОЛЕН И КРЕЩЯХТЕ ЕЖЕДНЕВНО ПО СКАТ ,ЧЕ Е ФИНАНСИРАН МОЩНО ОТ РУСИЯ И ЩЕ Е ПРЕДАТЕЛ!!!!!!!!..........ТА, КАК СТАНА ФАТКАТА, КАТО СЕ ВИДЯХТЕ В ПАРЛАМЕНТА С БОЛЕН И НА ВТОРИЯ МЕСЕЦ ВЕЧЕ СЕ ГУШКАХТЕ С НЕГО И СИ ГУКАХТЕ БЕ ШАПШАЛИ???????????????????????????????
ИСКАМ ОТГОВОРИ ШАПШАЛ ГРОЗЕН, ЩОМ СЪМ ЗАГУБИЛ ВРЕМЕТО СИ ДА ХОДЯ ДА ГЛАСУВАМ ЗА НФСБ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13.
От Бургас
18.01.2017 21:36:55
0
1
Как да разбера, че не трябва да изляза от Т-образната ул. Петко Каравелов, защото било забранено движението ?
12.
Daa
18.01.2017 20:36:01
0
2
Последните дивотии на ГЕРБ и РБ!
11.
ХХХ
18.01.2017 19:38:44
0
4
Браво!Съвсем навреме!Кой е казал, че като плащаме винетки и данъци /50% от стойността на всеки литър гориво, влиза директно в хазната под формата на ДДС, акциз и други ТАКСИ/, трябва и да караме колите си, независимо дали за удобство или да си вадим хляба с тях. В крайна сметка парите за снегопочистване са за да сбъднат мечтите на едни хора за луксозен живот и не е комфортно да им разваляме рахата с репортажи за зимни блокади и блокирани в преспите коли и камиони - ей къде е пролетта - ще се стопи снега и карай колкото си искаш през дупките. До тогава МПС-тата на трупчета, за да могат бодро да ни рапортуват, че пътната обстановка е супер.
А САНКЦИИ ЗА НЕПОЧИСТЕНИ ПЪТИЩА НЯМА ЛИ ДА ВЪВЕДЕТЕ!!!!
10.
gradski
18.01.2017 17:53:21
0
6
Временна забрана е и когато примерно има строеж... Или сбирка на властимащи... и чичко милиционер хооп "ко ще прайм сега..."
9.
wdf
18.01.2017 17:51:18
0
2
До 8.Не коментари
Съгласен съм с теб.Но кой да ги замени кой питам.Трябва нещо ново младо което няма нищо общо с тези сегашните в парламента.Ако ще и да са от друга държава по добре ще е.
8.
Не коментари
18.01.2017 17:38:00
0
4
Действия трябват. Докато Народа не излезе да ги измете тези 240 недоразумения нищо няма да се случи! Дерзайте!!!
7.
Яяв
18.01.2017 17:21:58
0
9
Що не глобяват за лошо и некачествена асфалтиране и почистване. Пак ние ще го отнесем. Променете глобите идват избори лошо ви се пише
6.
Не желая
18.01.2017 17:20:40
0
12
Абе тези духачи(депутати),какви закони приемат,като управлението на тиквата е в оставка???До кога ще се приемат закони в ущърб на народа???Глобички да има,а кога Лукойл в лицето на Валентин Златев ще бъде уличен в картел на горивата?
5.
луд
18.01.2017 16:58:28
2
12
Нали си ги избрахте сига ще плащате.пак гласувайте за тиквата и свинята лиляна.20см.сняг и пътя затворен.трепането им е малко трябва до девето коляно да се обесят
4.
DJARO
18.01.2017 16:55:05
3
3
samo izborite 6te re6at PROBLEMA.....dupki po putq da legne6 vatre i da se ZAVIE6......97lv. vinetka ubiistveni danazi.....i prodaljavat s NAGLOSTA SI......globi za NEPRAVILNO DI6ANE...za deto si se spunal po stalbite.kato izlza6 ot vka6ti.....NE SE IZDARJA VE4E....
3.
Мартин
18.01.2017 16:33:40
1
26
Сняг ли валя,къртици ли минаха.Какви са тия дупки из целия град.Мама им крадлива,асфалта който полагат е много тънък и не може да издържи една нормална зима.И сега пак с наши пари,ще кърпят.Как може асфалт,който е слаган преди 40год. да е здрав,а настилка от миналата година да е цялата в дупки.Копеленцата трябва да носят отговорност.
2.
куртака
18.01.2017 16:32:11
2
10
тези от ГРОБпатриоти са най големите бездарници от както съществува тази държава
1.
...
18.01.2017 16:18:53
2
12
Тия почнаха да налагат глоби с 50% по-високи от средната работна заплата за страната. Мозък имат ли?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Според Златимир Йочев Гонзо си станал честно шеф на БФС НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения От приходната агенция напомнят: ползваме данъчно облекчение за деца с подаване на годишна данъчна декларация до 30 април Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори