×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Окончателно: Влизат в сила тежки санкции за шофиращите в снега при временна забрана


Окончателно: Влизат в сила тежки санкции за шофиращите в снега при временна забрана
Повод за спешните законови промени станаха проблемите в Бургаско около Нова година
18 Януари 2017, Сряда, 13:08 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Парламентът одобри промените в Закона за движение по пътищата


Народното събрание прие окончателно новите тежки санкции за шофьори и собственици на автомобили, които нарушават временните забрани за движения по пътищата.

Както обясни пред „Флагман” депутатът от ГЕРБ Иван Вълков, промените в Закона за движение по пътищата се налагат заради проблемите в Бургаско около Нова година. Тогава стотици автомобили останаха блокирани в снега и студа с часове заради неразумни шофьори.

Пред журналисти председателят на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев (Реформаторски блок) каза, че са приети няколко нови санкции.
Първата е, когато се откаже да се изпълни разпореждане на контролния орган. Имаме лишаване от управление на пътното превозно средство до три месеца и глоба от 1000 лв.”, коментира Ананиев.

Той добави, че ако собственик допусне водач да наруши тази забрана, колата се спира от движение за три месеца. Депутатът припомни за случаи с автобуси и тирове, които са си позволили да нарушават правилата и че имало дори конфликти с органите на реда по пътищата, което също е провокирало новите санкции.
Спирането от движение ще касае най-вече юридическите лица и собствениците на автобусни фирми,
стана ясно още от думите на Настимир Ананиев.

С лишаване от правоуправление за един месец и с глоба от 300 лева ще се санкционира водач, който навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство при въведена временна забрана за движение.

Настимир Ананиев обясни, че най-важната за него промяна касае казуса с пешеходните пътеки, който бе гласуван миналата седмица. Оттук нататък при блъснати пешеходци те вече няма да имат съпричастна вина, ако шофьорът на автомобила е нарушил правилата при произшествието.

Въвежда се и понятието „историческо превозно средство”. Такова може да е возило с възраст над 30 години, което е признато за част от културното наследство от съответна международна асоциация.

С новите изменения се разреши и използването на затъмнени стъкла в задната част на автомобила при наличие на огледала за обратно виждане.



Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
14
Коментара по темата
14.
ФЪРФЪР
20.01.2017 11:32:38
0
0
ДА ТИ СЕРА В УСТИЧКАТА ТИ КОЙТО МИ ТРИЕШ НЕУДОБНИТЕ ЗА КАСАБОВ КОМЕНТАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЧУДЕСНО Е, ЧЕ ЖЕНИЧКАТА ТИ ПУСНА СТАТИЯ С ТЪПОУМНИТЕ ТИ ИЗЦЕПКИ ,ТА ДА ЧУЕШ КАКВО МИСЛЯТ ХОРАТА ЗА ТЕБ!!!

КАСАБОВ, ТОЛКОВА МИ ПАДНА И ТИ В ОЧИТЕ ,ЧЕ ВЕЧЕ СЪМ УБЕДЕН ,ЧЕ СИ ИЗВЪНРЕДЕН ШАПШАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ПОВТАРЯМ, ......ИЗВЪНРЕДЕН, ОРИГИНАЛЕН ШАПШАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
УЖАСНО СЪМ РАЗОЧАРОВАН ОТ ВАС И СЛЕД ТОЛКОВА ИЗЦЕПКИ И ИЗДЪНКИ ОТ "ЧУТОВНАТА ВИ ПОЛИТИЧЕСКА ПРАКТИКА" СЪЖАЛЯВАМ ,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ВАС!!!
ЩЕ СЕ ПОСТАРАЯ ,ТОВА ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯ!!!
АБЕ, ЕЙ ШАПШАЛ СМОТАН, ГЕН. МАЙОР РУМЕН РАДЕВ, Е ТАКЪВ ПАТРИОТ ,ЧЕ ТИ НЕМОЖЕШ ДА МУ СТЪПИШ НА КУТРЕТО ,БЕ ШАПШАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДА НЕ СПОМЕНАВАМ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА НА РУМЕН РАДЕВ И ЗА ТОВА ,ЧЕ ГОВОРИ СВОБОДНО 4 ЕЗИКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
С ПРОЯВАТА ВИ НА МАЛОУМНА ЗЛОБАРЩИНА И НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ЦЕРЕМОНИЯТА НА НОВИЯ НИ ДОБЛЕСТЕН ПРЕЗИДЕНТ, ВИЕ СИ НАБИХТЕ ТАКЪВ КОЛ В ГЪЗА , ЧЕ ВИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА КАСАБОВ, СИМЕОНОВ, БАЙРАКТАРОВ И ДРУЖИНКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И ОЩЕ ЕДНО НЕЩО ИСКАМ ДА ТЕ ПИТАМ КАСАБОВ, ШАПШАЛ ГРОЗЕН!!!!!!!!!!!!
Я, ДА НИ ОБЯСНИШ ТИ И ДРУЖИНКАТА ВИ СИМЕОНОВ И БАЙРАКТАРОВ , КАК СТАНА ТАЯ ФАТКА ,ЧЕ СЛЕД КАТО ПЛЮХТЕ ГОДИНИ НАРЕД СРЕЩУ БОЛЕН И КРЕЩЯХТЕ ЕЖЕДНЕВНО ПО СКАТ ,ЧЕ Е ФИНАНСИРАН МОЩНО ОТ РУСИЯ И ЩЕ Е ПРЕДАТЕЛ!!!!!!!!..........ТА, КАК СТАНА ФАТКАТА, КАТО СЕ ВИДЯХТЕ В ПАРЛАМЕНТА С БОЛЕН И НА ВТОРИЯ МЕСЕЦ ВЕЧЕ СЕ ГУШКАХТЕ С НЕГО И СИ ГУКАХТЕ БЕ ШАПШАЛИ???????????????????????????????
ИСКАМ ОТГОВОРИ ШАПШАЛ ГРОЗЕН, ЩОМ СЪМ ЗАГУБИЛ ВРЕМЕТО СИ ДА ХОДЯ ДА ГЛАСУВАМ ЗА НФСБ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13.
От Бургас
18.01.2017 21:36:55
0
1
Как да разбера, че не трябва да изляза от Т-образната ул. Петко Каравелов, защото било забранено движението ?
12.
Daa
18.01.2017 20:36:01
0
2
Последните дивотии на ГЕРБ и РБ!
11.
ХХХ
18.01.2017 19:38:44
0
4
Браво!Съвсем навреме!Кой е казал, че като плащаме винетки и данъци /50% от стойността на всеки литър гориво, влиза директно в хазната под формата на ДДС, акциз и други ТАКСИ/, трябва и да караме колите си, независимо дали за удобство или да си вадим хляба с тях. В крайна сметка парите за снегопочистване са за да сбъднат мечтите на едни хора за луксозен живот и не е комфортно да им разваляме рахата с репортажи за зимни блокади и блокирани в преспите коли и камиони - ей къде е пролетта - ще се стопи снега и карай колкото си искаш през дупките. До тогава МПС-тата на трупчета, за да могат бодро да ни рапортуват, че пътната обстановка е супер.
А САНКЦИИ ЗА НЕПОЧИСТЕНИ ПЪТИЩА НЯМА ЛИ ДА ВЪВЕДЕТЕ!!!!
10.
gradski
18.01.2017 17:53:21
0
6
Временна забрана е и когато примерно има строеж... Или сбирка на властимащи... и чичко милиционер хооп "ко ще прайм сега..."
9.
wdf
18.01.2017 17:51:18
0
2
До 8.Не коментари
Съгласен съм с теб.Но кой да ги замени кой питам.Трябва нещо ново младо което няма нищо общо с тези сегашните в парламента.Ако ще и да са от друга държава по добре ще е.
8.
Не коментари
18.01.2017 17:38:00
0
4
Действия трябват. Докато Народа не излезе да ги измете тези 240 недоразумения нищо няма да се случи! Дерзайте!!!
7.
Яяв
18.01.2017 17:21:58
0
9
Що не глобяват за лошо и некачествена асфалтиране и почистване. Пак ние ще го отнесем. Променете глобите идват избори лошо ви се пише
6.
Не желая
18.01.2017 17:20:40
0
12
Абе тези духачи(депутати),какви закони приемат,като управлението на тиквата е в оставка???До кога ще се приемат закони в ущърб на народа???Глобички да има,а кога Лукойл в лицето на Валентин Златев ще бъде уличен в картел на горивата?
5.
луд
18.01.2017 16:58:28
2
12
Нали си ги избрахте сига ще плащате.пак гласувайте за тиквата и свинята лиляна.20см.сняг и пътя затворен.трепането им е малко трябва до девето коляно да се обесят
4.
DJARO
18.01.2017 16:55:05
3
3
samo izborite 6te re6at PROBLEMA.....dupki po putq da legne6 vatre i da se ZAVIE6......97lv. vinetka ubiistveni danazi.....i prodaljavat s NAGLOSTA SI......globi za NEPRAVILNO DI6ANE...za deto si se spunal po stalbite.kato izlza6 ot vka6ti.....NE SE IZDARJA VE4E....
3.
Мартин
18.01.2017 16:33:40
1
26
Сняг ли валя,къртици ли минаха.Какви са тия дупки из целия град.Мама им крадлива,асфалта който полагат е много тънък и не може да издържи една нормална зима.И сега пак с наши пари,ще кърпят.Как може асфалт,който е слаган преди 40год. да е здрав,а настилка от миналата година да е цялата в дупки.Копеленцата трябва да носят отговорност.
2.
куртака
18.01.2017 16:32:11
2
10
тези от ГРОБпатриоти са най големите бездарници от както съществува тази държава
1.
...
18.01.2017 16:18:53
2
12
Тия почнаха да налагат глоби с 50% по-високи от средната работна заплата за страната. Мозък имат ли?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори