×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП-Бургас да си извоюва водачеството в листата. Ако иска да победи през април тук


БСП-Бургас да си извоюва водачеството в листата. Ако иска да победи през април тук
Лидерът на БСП Корнелия Нинова е пред исторически избор
Тема в развитие
БСП Бургас подрежда листата си днес, тежка битка за всяка позиция до шесто място Екслидерът на БСП Бургас Димитър Стоянов влезе в битката за депутат: Писна ми да гледам накъде върви държавата ни Йордан Георгиев: В БСП Бугас има лидери, достойни да са водачи на листата Червеният депутат Петър Кънев се отчете какво е направил за Бургас Бургаските социалисти отказаха да гласуват Корнелия Нинова за водач на листата Екзотични предложения за листата на БСП в Бургас: Петър Волгин, Христо Монов, Румен Гечев и бивш пиар на ЦСКА Историческа общинска конференция за БСП, бургаските социалисти искат местен водач Червеният хардлайнер Аргир Бояджиев: Бургазлия трябва да е водач на листата на БСП Изненадващ ход! Корнелия Нинова пристига в Бургас. Ще води листата тук? БСП-Бургас да си извоюва водачеството в листата. Ако иска да победи през април тук
виж още
скрий
17 Януари 2017, Вторник, 19:35 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Различни ръководства на соцпартията подвеждаха десетилетия наред бургазлии, време е да се спрат парашутистите

Георги Първанов, Сергей Станишев, Пламен Орешарски, Димчо Михалевски, Петър Кънев. Това бяха червените водачи на листи в Бургаска област за последните 20 години – шест парламентарни вота. Общото между тях е, че бяха спуснати от висшето партийно ръководство, сякаш, за да покажат на бургаските социалисти, че сред тях няма достоен да поведе листата.

От четиримата единствено покойният Димчо Михалевски остави следа с работата си. Само за година той свърши толкова, колкото всички водачи преди, а и след него, не направиха за целия си мандат. Достатъчно е само да се спомене храма „Св.св.Кирил и Методий“, който бе спасен след като Михалевски издейства над 2 млн.лв. от държавния бюджет, за да укрепят основите му.

Но Димчо Михалевски е изключението от правилото, а то е, че нито един от парашутистите не е направил нещо стойностно, запомнящо се за Бургас. В това число и последният такъв – Петър Кънев, който е икономист от висока класа и който може би е полезен на партията си в българския парламент, но с какво точно помогна на Бургаска област за близо три години, така и не стана ясно.

От 10-ина дни в низовите структури на БСП текат номинациите за предстоящите парламентарни избори. Впечатление прави, че активът иска сам да определи водача си и се усеща, че няма да прости на партията, ако и този път им спусне поредния голям отгоре.

Това със сигурност  ще нажежи допълнително тежката обстановка на „Фердинандова 60“, където кадърните, опитни и предани кадри са на изчерпване.

Публична тайна е, че в БСП-Бургас ври и кипи и има тежка битка за надмощие на две лобита – това на Николай Тишев, и на Атанас Зафиров. Всъщност БСП е била  особена партия и това не е нещо ново. Годините минават, само изпълнителите се менят.

„При нас ударите не идват отвън, а отвътре“, обичаше да повтаря един бивш председател на партията. И с пълно право! В целия демократичен преход БСП винаги е била раздирана от вътрешни конфликти и те винаги са придобивали широка публичност. Но това е част от партийния живот на една 120-годишна партия, която щем или нещем, през определен период от време винаги се връща на власт.

БСП е много по-демократична от ГЕРБ, например, защото в тази партия всеки може да си изкаже на глас мнението си, без да се притеснява, че лидерът ще му издърпа ушите.

Пък било то и централният лидер. Затова и балансът на местно ниво е изключително сложен, най-вече преди избори.

В Бургас ситуацията е изключително деликатна. Организацията е най-голямата след софийската. Тук се образуваха и два сериозни центъра с амбиции и ресурси.

Атанас Зафиров е втори мандат депутат и с право може да се посочи като един от най-активните и твърди червени народни избраници. Предопределят му бъдеще на министър на отбраната при евентуален кабинет на БСП, но дори и да не стане такъв, той е достатъчно утвърден като един от най-сериозните критици на ГЕРБ и е сред разпознаваемите лица на социалистическата партия в национален план.

От другата страна е Николай Тишев, който е общински и областен лидер, човек и ежедневно комуникира с партийния актив на място и определено има много поддръжници. Публична тайна е, че и двамата имат амбиции да влязат в 44-ото Народно събрание.

Логичното е да поведат листата един до друг, Зафиров изглежда естествен водач - най-вече заради рутината, която натрупа в последните три години и половина.

Ясно е, че ако Корнелия Нинова спусне за пореден път външен човек за водач, то той ще бъде враждебно приет в Бургас.

От една страна ще бъде непростима обида за всичките старания и отдаденост на Атанас Зафиров, а от друга ще обезсърчи младото ядро около Николай Тишев, което изнесе тежката кампания на президентските избори тази есен в Бургас. Външен водач на листата би предполагало, твърде несигурно трето място за Николай Тишев, колкото и да са благоприятни към момента социологическите проучвания за БСП.

БСП е изправена пред исторически момент. След фиаското с Пламен Орешарски през 2013 година може да се върне на власт неочаквано бързо и мощно, но дали новото ръководство на „Позитано 20” си е научило най-сетне урока – ще стане ясно много скоро – може би няма и месец.

Ето ги водачите на листите на БСП в Бургаска област за последните две десетилетия:

1997 година - Георги Първанов
2001 година - Георги Първанов
2005 година - Сергей Станишев
2009 година - Пламен Орешарски
2013 година - Димчо Михалевски
2014 година - Петър Кънев

В категории: Политика


37
Коментара по темата
37.
sss
19.01.2017 21:20:46
2
1
zafirofff pak si plati statia ....
36.
христо
19.01.2017 16:27:17
0
4
Докато в състава си имате лица като Георги Киров-алчния от селото от градски тип Болярово,не очаквайте подкрепа.Нинова ,изгони го този измекяр
35.
Joro
19.01.2017 07:24:41
3
5
Ай стига бе. Без да се усетя, че тая статия е поръчкова. Не разбирам и защо се бият за водач на листа??? Пробвайте с преференции и да ви видим колко ви искат хората.
34.
пенкилер
19.01.2017 07:05:29
5
4
Ат. Зафиров е един обикновен некадърник, който прелетя от ВМРО в БСП. Фалира бизнеса с картофи и се е хванал и държи за народното събрание, за да го хрантутим. Червените боклуци да търсят водач извън кръга Зафиров-Тишев ако искат да вкарат трети дупедат.
33.
Ккк
19.01.2017 00:13:36
4
1
Мръсни комунисти ,цял живот ще ви бия по улиците отмъщавайки за убитият ми дядо!!!! На такива като вас , са забранени имената им за изтичане , а тук даже има голяма част малоумници,които ви подкрепят.... Убийци
32.
Сашо
18.01.2017 14:44:47
9
7
Добре,след като толкова хора харесват Атанасчо какво значение има на кое място ще бъде.Нали затова се гласува с преференции. Но страх, лозе пази.
31.
Джендженкова
18.01.2017 13:16:49
4
8
Зафиров водач. Тишев втори. Кунев трети. Това е успешната листа. Казвам го аз,която зная!!!!!
30.
Джендженкова
18.01.2017 13:16:49
3
8
Зафиров водач. Тишев втори. Кунев трети. Това е успешната листа. Казвам го аз,която зная!!!!!
29.
GGP
18.01.2017 13:15:28
6
7
toi Zafa zatui zalaga na parite na Kela.
28.
за 44 НС, да не залагат на Тишевци и Данчовци.
18.01.2017 13:01:51
5
9
Водача трябва да е широко скроен човек. Да се е доказал в собствен бизнес, да има уважение на хората в бизнес средите и в обществен план. Да не е лежал само на държавната или партийна хранилка, тоест да не е ЛЕШПЕР.

Какво е направил за Бургас лицето Тишев, нищо, ама едно голямо нищо даже и когато го тупнаха шеф в Пристанището. Изяждат се вътре в БСП, едните около ченгетата от ДС другите около партийните велможи.
В кръга на Зафиров е Данчо Георгиев които пък се дърлят с Павел Маринов и Ст.Танков, Тишев гравитира около куките в БСП, а третото малко външно лоби е на бизнесмените в партията към което се броеше до скоро и адвоката Мосинов.

Но никой не казва най-важното, че лобитата на Зафиров и Тишев са БЕЗПАРИЧНИ ! Да, тези хора нямат никакви ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА, да си направят сами една печеливша предизборна кампания и винаги са чакали пари от София. Всичките им предишни ръководства се мазнеха на лидерите партията в София и го предлагаха да е първи в листата, ама той си вървеше с още двама и близачите не попадаха в НС. Ето за това, постоянно водача е човек наложен от София и да са благодарни че единствен Петър Кънев им даваше стотици хиляди левове на бургаските мишоци, че ако не е той и парите от София, тези щяха да са вредни за кампанията на Румен Радев.

За това е крайно време, да вдянат, че за да получат доверието на бургазлии за 44 НС, да не залагат на Тишевци и Данчовци, а на хора с бизнес и пари, ама доказали се в Бургас и с просперитет и визия за поне 15-20г. развитие на града, общината и областта.
27.
wtf
18.01.2017 12:59:35
10
10
как може да сравнявате Михалевски с този плужек Атанас.
26.
Митко
18.01.2017 12:33:17
66
6
Господин Зафиров явно си е поръчал една статия по повод именния му ден. Май с това ще си остане. Не разбрах само какво точно е свършил този господин за Бургас. Нека не се заблуждаваме, че той може да води хора след себе си.
25.
хихих
18.01.2017 12:26:08
41
4
Наско, ходи си оправяй здравето,та тогава се занимавайки с други неща.
24.
do 22 i 23
18.01.2017 11:50:55
6
4
много порно гледаш и компа ти е забил, трябва да го форматираш
23.
Интересно
18.01.2017 11:30:36
2
9
И какво като от ГЕРб депутатите са бургазлии? Какво направиха за Бургас? Като имаме министър на околната среда и водите, да не би да дишаме по-чист въздух? Димитър Бойчев 3 /ТРИ/ мандата депутат и какво? Единственото което направиха е оня цирк с незаконното отваряне на магистралат - пионки.
22.
Интересно
18.01.2017 11:30:36
3
8
И какво като от ГЕРб депутатите са бургазлии? Какво направиха за Бургас? Като имаме министър на околната среда и водите, да не би да дишаме по-чист въздух? Димитър Бойчев 3 /ТРИ/ мандата депутат и какво? Единственото което направиха е оня цирк с незаконното отваряне на магистралат - пионки.
21.
Бай уййй
18.01.2017 10:04:40
1
5
Долу ГеРб !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20.
Cherveni kreteni
18.01.2017 09:22:00
9
7
4ervena sgan , ne ste jelani v grada , nikoga nishto hubavo i umno ne ste napravili BUrgas I za BG!!! kradci N1 ste
19.
Roki
18.01.2017 09:05:04
6
11
Честит Имен Ден,г-н Зафиров! Наско ти си нашият водач!!!
18.
Мильо
18.01.2017 08:59:49
9
12
Г-н Зафиров,Вие сте водача. Вие не сте спирали за миг. БСП ни е длъжно на всички нас,които сме застанали зад каузата й. Стига безпартийни кукли-какво стана с Орешарски,а?Това ще стане и с Кънев! За Пишев няма да коментирам. Поздравяваме Ви.
17.
Vodolaza
18.01.2017 08:55:34
9
11
Наско, вярваме само на теб. Ти си нашият водач. Ти ще обедениш БСП-Бургас!!!
16.
Къдравия
18.01.2017 08:51:23
9
11
Аз заставам за Зафиров. Стига са ни налагали хора от София,които не само,че не познаваме,а и не са членове на БСП. Наско си го е извоювал с непристанната си работа да бъде водач. И аз както и млдото ядро около мен в БСП подкрепяме само и единствено листа с водач- Атанас Зафиров.
15.
Penka
18.01.2017 08:48:24
8
10
Bravo za statiqta. Nasko Zafirov shte e vodacha,stiga veche sa ni nalagalli hora ot Sofiq ili papeshi ot Burgas zaalchneli za slava. Zafirov vqrvame samo na teb!
14.
Българин
18.01.2017 05:23:35
4
5
Проблемът е, че който и да дойде или е много "бос" или зависим...
13.
БСП
18.01.2017 01:16:18
16
14
Ако другаркана Нинова желае да довърши Партията в Бургас, да слага мазния Зафиров за водач и да се приключва.
12.
Черноморец
18.01.2017 01:12:12
13
15
хахах, кой луд е писал таз статийката? къв Атанас, кви 5 лева.кво е направил тоя за Бургас, освен че осигури на жена се топло местенце в държавна служба? този ако го изтипосате за водач - мале, мале. я си го представете на плаката.заема място за 3ма. и кво лоби има в Бургас,? кой го понася?
11.
sanitarq
18.01.2017 00:37:10
11
5
mnogo me vazbujdat takiva vlastni lelki tip gligan,iskam da i razporq lainqniq gaz
10.
Vai
18.01.2017 00:21:41
5
6
Teq sa v upravlenieto,hahaahah bahti maloumnicite,darti kurvi shefki,pari mari,toq pak v dqsno kav politik e ve mqza na doker izsipan palqk
9.
Тишев или Филипов
18.01.2017 00:17:20
3
17
Кой да влезе в парламента? Тишев или шефа му Николай Филипов? Аман от лобита
8.
ок
18.01.2017 00:07:59
76
9
От едните комуняги на другите постоянно препредаване на кокала. Така може да се опише политиката от 90-та до днес и вовеки.Така ще е докато не се сбъднат прогнозите, че тук ще останат само цигани. Да се плюнчат колкото си искат билета ми е резервиран. Живота ми мина с надежда че тук ще се нормализират нещата и ще се живее спокойно, че ще имам сигурна стабилна работа със заплащане такова, че да не лишавам мен и семейството от елементарни неща, само че това се оказа илюзия. Време е за нормален живот. бг е загубена кауза
7.
Х
17.01.2017 23:58:48
14
14
Мръсни,нагли, крадливи комунисти. И още по-тъпи хора, които им вярват!!!!! Много кратка памет имате или изобщо ви липсва.
6.
Gerb Over
17.01.2017 23:29:11
5
16
ИЗБОРИ
2009 - ГЕРБ 119 депутати,
2013 - 95
2014 - 84
2017 - 50
5.
.
17.01.2017 23:27:16
34
10
Щот герБ са чудни,ай стиаа ве !!!
4.
bingo bongo
17.01.2017 23:03:32
12
12
cherveni maloumni kradlivi durti komunisti zaradi vas sme na tova polojenie
3.
Дернев
17.01.2017 22:49:56
12
6
Костадин Паскалев е човека, никой друг.
2.
FIFA
17.01.2017 22:44:32
9
14
BSP OT 27 GOD. E DYASNA I MAFIOTSKA PARTIYA.LAJITE IM KRAI NYAMAT.KOI IM SE WRAZWAT OSHTE NEZNAM.
1.
Rusko-Islamska Djamahiria
17.01.2017 22:41:19
19
11
Fuck socialism!!!!
Socialiasm killed Bulgaria in 1989!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът е цирк – обиждат се на „копейка“ и Сорос, а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 5 души Парламентът е цирк – обиждат се на „копейка“ и Сорос, а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 5 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори