×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Свалянето на Виденов даде възможност на Джордж Сорос да спечели за дни 160 млн.$


Свалянето на Виденов даде възможност на Джордж Сорос да спечели за дни 160 млн.$
Технологията на Сорос е проста - купуваш медии, интелигенция и изопъчаваш историята и печелиш милиони
12 Януари 2017, Четвъртък, 09:55 ч.
Автор: доц. Мария Пиргова

Всичко започна с „Отвореното общество“ на Сорос, който първо разби интелигенцията и академичната общност и после сам си изработи парите с технологията, която приложи и в Русия, и в Азия

Колкото и човешката памет да е услужлива, все пак има факти, които все още не могат да се ползват от всеки по желание. БНТ и други телевизии, /не съм слушала радио и нямам време за контент –анализ на всички медии/ прекалиха до безобразие с пренаписване на фактите от 10.01.1997 г.

Ако просто се погледнат данните от БНБ,ще се види, че инфлацията тръгна рязко след оставката на правителството на Ж.Виденов, че полицията стоеше като парализирана, освен за самозащита. Полицията не можа да опази парламента от 200 души, нападащи с камъни. Трябваха кадри за ТВ. Само камерата на Найо Тицин се оказа работеща.

Може да се разговаря с активни финансисти от БНБ, които много добре знаят, че правителството на Жан Виденов преговаряше с МВФ и се готвеше за подписване на споразумение за Валутен съвет. Същото това правителството беше върнало на кредиторите над 2 милиарда държавен дълг.

Свалянето на правителството на Виденов доведе до възможността на Джордж Сорос да спечели за дни повече от 160 милиона долара, както пише в много източници. Иван Костов нямаше подкрепа, и след като в САЩ през есента на 1996 г. го натовариха с мисията СДС да вземе властта, той се криеше на 10.01.1997 г. Лидерът на СДС нямаше време за сглобяване на партията СДС и идване на власт. Старият президент Желев отложи даването на мандат за правителство на БСП, което трябваше да направи на 5 януари най-късно. Но Жельо Желев замина за чужбина и остави правителството на Виденов в оставка и невлезлият в мандата си президент Петър Стоянов.

В БСП битката на лобитата за приватизация се водеше от 1995 г. с пълна сила, в СДС още не бяха чули, че те ще правят приватизация, защото те са десните и те слушат правилните съюзници.

Жан Виденов беше принуден от Русия да подава оставка, защото на олигархична Русия не й трябва българска икономика. Те – руснаците трябваше да приватизират в България и направиха това с огромни приходи при правителството на Иван Костов. Още не можем да се отървем от цената на електричеството от централите на американците в „Марица-Изток“. И за това ли е виновен Жан Виденов? За приватизацията, която съсипва българската икономика, САЩ на Клинтън и Русия на Елцин чудесно се разбраха. Изпълнителите от ОДС сториха това перфектно.

Всичко приватизирано беше ликвидирано и СДС е от малкото десни партии, които не създаде свой бизнес, своя буржоазия. СДС разсипа икономиката и заедно с това унищожиха цялото дясно, което в България не може да се съвземе и днес.

Защо съм написала „Българският „майдан“? Той прилича на „майдан“ по политическа технология, само доколкото идваше отвън. Но той беше набързо скалъпен и пробутан отвъд океана на българските „либерали“ почти без никаква подготовка. Либералната идеология дойде с парите на немските фондации, дясното се хранеше от Европа.

Отвъд океана се включиха по-късно. Разбира се, всичко започна с „Отвореното общество“ на Сорос, който първо разби интелигенцията и академичната общност и после сам си изработи парите с технологията, която приложи и в Русия, и в Азия. Вероятно и много други места. А технологията е проста – купуваш медии, интелигенция и изопъчаваш историята и настоящето до побъркване. После правиш за месец невероятна инфлация като изтегляш от пазара доларите, а след това със същите долари купуваш външен дълг на държавата и след нейната стабилизация го продаваш скъпо. Има подробности в схемата, но общо взето е така.

Разбира се, държавата се стабилизира с дълг от МВФ срещу социална политика и валутен борд, който държи икономика на страната вече 20 години с намордник и тя слабее без никаква перспектива да заработи сама. Българският „майдан“, както и много други политически технологии, прилагани в България, е вероятно най-евтиният. Защото българите са известни с евтината си самопродажба. И нека се попитат мислещите как цената на долара беше 3000 лева и за един ден след 4 февруари стана 1500 лева. Тогава най-много граждани загубиха спестяванията си! Не по-рано.

Всеки си спомня как сутрин и следобед се сменяха цените! В разстояние на 10 дни! Заплатите били за 10 дни 3-5 долара! И пр. И пр. А това се говори като за цяла зима, за месеци, та ако не и за години. Все пак има значение кога, какво става и за колко време? Измислиците просто нямат край!

Приложената отвън технология беше не само евтина, но и прозрачна. Произведена отвън инфлация. Битка между партиите и вътре в партиите – кой ще приватизира. Спечели икономически Русия и политически САЩ. Имаше няколко чужди журналисти в „Радисън“, които се опитваха да поощряват с най-различни средства. Имаше острие от 100-на души, което направи „бунт“. И имаше един средно-тежко ранен – Филип Димитров – бившия министър-председател, ранен от камък. Възможно е камъкът да е хвърлен от „полицията“. Нито Жан Виденов, нито вътрешният министър Николай Добрев бяха изобщо склонни да се употреби сила. И сила не се употреби!

Разбира се за тези събития има много мнения. Всеки има мнения. Проблемът е да не се подменя историческата последователност на фактите. Друг въпрос е кой с каква идеология е управлявал и кой за колко е продавал България! Разбира се за това може да се спори.

Уточнявам, че все още не съм гледала предаването „Референдум“ на БНТ за 10.01.1997 г. Вероятно това предаване ще ме опровергае в много отношения.

*Доц.Мария Пиргова е преподавател в Софийския университет, доктор по политология. Коментарът й е публикуван в сайта pogled.info и е по повод 20-ата годишнина от 10-и януари 1997-а година

В категории: Бизнес , Политика


21
Коментара
21
Коментара по темата
21.
Винетка 17
12.01.2017 17:45:13
5
3
ДЪРТИТЕ КОМУНИСТИ НАДМИНАХА ДЪРТИТЕ ЦИГАНКИ В ЛЪЖИТЕ.
20.
1111
12.01.2017 17:19:41
2
4
Толкова милиони спечелиха кредитните милионери отБСП фалирали банките по виденово време.
19.
...
12.01.2017 17:15:03
4
1
При всяко управление на БСП и уродливите им дъщерни партии България бива фалирана и ограбвана. Разбира се за това не са виновни те, а Сорос и компания /типично в комунистически стил/. Следва правителство което се опитва да оправи нещата. Докарва икономиката до растеж и странно народа пак започва да вярва на БСП и компания. Избира ги, те отново започват заменки, големи Руски проекти, задлъжняваме една купчина пари и си отиват обидени от недоволните хора, но пък с някой дргу лев отгоре. Докато не дойде ББ, който пък, ако си му погледнете миналото си от баш комунист/мутра създаден от същите тези служби които си играят на всемогъщи в България... Явно беше негов ред да се докопа до баницата и сега пак сме в изходна позиция.
Ако преди 20 години беше лестно, каквото се каже по телевизията означаваше, че това е "истината". Сега всички гледат в Интернет (който впрочем сигурно пак Сорос е докарал в България) и четат всякакви глупости за изминали времена, в които на дяволите им сложихме Маски на Ангели и ги изкарахме най-чистите хора в България.

Може би, ако прехода беше преминал както прехода от 44 година, с избиването на комунистическа интелигенция в България, сега щяхме да живеем един хубав живот. Без да се налага да се връщаме отново и отново в "онова" време където нещата бяха толкова "розови", че се раздаваха апартаменти и къщи за без пари. Странно, че на мен никой не ми даде, а трябваше да си го купувам сам. И някакви 20 годишни пилкьовци да ми обясняват колкото хубаво се е живеело тогава. Аз го живях и знам как се живееше тогава. Не е нужно човек който е чел за това време да ми казва как съм живял.

Вземете се в ръце и започвайте да работите, не търсете скрити оргранизации които да оправдаят некадърността и мързелат ви.
Най-вече мислете, тези за които се пише тук, отрочетата на ком. строят дали случайно не са те виновни за случилото се в България.

НЕ СЪМ ЗА, България да е със сабути гащи пред запада /за което са виновни управляващите в момента/, но най-вече не съм за да си сабуя гащите пред изтока. Там вече бяхме, вярвате или не тогава нещата бяха много по-зле от сега. В тези времена можеха да те убият само защото си споменал, че искаш да живееш свободно.

Но вие няма как да знаете, вие само сте го чели това...
18.
454
12.01.2017 17:14:01
2
3
По- БЕЗСРАМНИ ЛЪЖИ ТРУДНО ЩЕ НАМЕРИМ.
17.
Мъдрец
12.01.2017 17:07:43
1
3
Да припомним някои изказвания на завършилата в Москва другарка и да се учудим защо все още не е освободена от академичните среди,че даже и се дава трибуна по медиите:

Доц. Мария Пиргова, политолог и съветник на БСП и майка на кандидата за евродепутат Достена Лаверн направи скандална трактовка на проблема с миньорите в Бобов дол. В ретрограден тоталитарен стил червената политоложка обясни по Нова ТВ, че миньорите са тъпи и не могат да направят информиран и свободен избор.
Та миньорите вестник не четат, нямат време за това, така че е нормално да им се обяснява за кого да гласуват и къде е техният интерес. Обяснимо е ръководството на мината да лобира за определена политическа сила, която помага за развитие на отрасъла и осигуряване на заплати, обясни Пиргова скандалния видеозапис, от който става ясно как хора на олигарха Ковачки купува гласовете на работниците. Според Пиргова когато се правят срещи с интелигенцията посланията са съвсем различни, защото това били хора с друго ниво. Червената политоложка оправда политиката на БСП и на Ковачки, а според нея така се правило и в други държави по време на избори.
Ковачки действа нормално, защото гледа интереса на работниците, опита се Пиргова да оправдае олигарха, но гузно замълча и отказа да коментира показания репортаж, как работниците от мината са принудени да пазаруват в празен магазин на Ковачки, в който един път месечно пускат кренвирши и тоалетна хартия.
При такава бедност и безработица не може да няма натиск върху работниците от работодателите. Аз се боря против бедността непрекъснато, похвали се Пиргова но не обясни каква е отговорността на БСП за тази мизерия и как измамните и тези се формулират през хонорарите които получава.
Тезите на Мария Пиргова обаче влизат в тотално противоречие с предизборните послания на дъщеря й Достена Лаверн: "Ако хората продължават да не мислят, са обречени да бъдат вторични суровини
16.
Автора е на заплата в КГБ
12.01.2017 16:47:23
2
0
Миналата седмица Северна Корея надмина Русия по икономическа мощ. Една страна голяма колкото България сви сърмите на Путин.
15.
Й
12.01.2017 16:45:49
2
3
Фалшиви новини, Флагман срам срам срам изроди мръсни не сме сляпи можем да четем Английски!!!!!!! Лъжа и измама.
Коя армия искаше $6 милиарда да и плащаме окупацията? Не беше ли червената ебана армия? Беше. Автора е измислен и статията е от типа порно за което Флагман е известен. Защо не пуснете малко предвиждания на "ясновидци" за руското имигрантско население в Бургас което се крие от Путлера?
14.
Ууууу
12.01.2017 16:41:53
3
3
Автора е измисляр хахахаха Сорос бил убил интелигенцията на България хахахахаха! Ей хора вие забравихте ли че имаше само 2 канала телевизия и Кореком! И само партийни секретари можеха да излизат до Европа? Пак Сорос ли ви беше виновен че държахте Българина като стадно животно да ви работи за $100 на месец.
13.
Й
12.01.2017 16:39:34
1
5
Няма такъв автор на интернета няма такъв доцент, това е FAKE NEWS пропаганда. Истината е че България икономически расте с 3% на година двойно повече от другите Европейски страни откакто ГЕРБ са на власт.
12.
Ко?
12.01.2017 16:37:28
4
4
По голяма глупост и извинение за фалита на комунизма и СССР не бях чувал. Много ви промиват мозъците във Русия а пък имат производство по малко от Италия като икономика.
11.
Ууууу
12.01.2017 16:23:37
4
0
Сорос ли е виновен че в пристанището влизат по 3 кораба на ден?
10.
Ищпю
12.01.2017 16:21:35
3
0
Пак Сорос ли е виновен за БДЖ и за снега?
9.
Или или
12.01.2017 16:20:39
3
1
Сорос ли е виновен че в момента има само един полет на ден от "летището" в Бургас?
8.
Комунист =престъпник
12.01.2017 16:18:36
5
3
КТБ пак Сорос ли е виновен?
7.
ПФ
12.01.2017 16:15:08
5
4
Интересна работа че руснаците все бягат във държави които имат организации на Сорос включително във Щатите. Защо бе? Защо не бягат в страни където няма Сорос и западни пичове? Защо не бягат в Куба и Таджикистан? Във Киргизия Република? Във Беларус? Във Турция? Защо не? Явно че истината не е такава каквато е подкупена тази "професорка". Какво цели пропагандата на Флагман? Да не сме тъпи! Знаем много добре че Флагман получава КГБ пари за да води хибридна война срещу България.
6.
Ууууу
12.01.2017 16:11:37
3
2
А колко пари направи СССРкогато ни окраде българо-германската индустрия и уби 100,000 от интелигенцията ни? Ако не беше СССР никога нямаше да чуете за Сорос и за други финансисти които просто си изпълняват пазарната функция.
5.
Автора е на заплата в КГБ
12.01.2017 15:59:52
5
2
Пропагандата на Русия знайте ли колко е лесно да се купи един глупав "професор" от Лукойл?
4.
Ищпю
12.01.2017 13:55:04
33
4
Абе Сорос ли ви е виновен за мутро-сран и Сталин? А иначе можеше да плаща той на студенти да учат безплатно на запад и да пренасят опита си в боклук страните.
3.
Левски говори
12.01.2017 13:52:59
30
5
Хаха, сега Сорос бил виновен че комунистите от Кремъл откраднаха 6 милиарда.
2.
Пропагандата продължава!
12.01.2017 13:03:58
14
11
Някой хора продължават да се мъчат да изкарат тези които ограбиха държавата светци. Някой помним как мутрите заграбиха всичко. Ходеха с куфари с валута (странно от къде имаха, след като само определен кръг хора имаха достъп до такава) и изкупиха българският лев. И щяха да продължат да го правят, ако не ги бяха свалили от власт.
Конспирации от сорта на "Сорос, илюминати, хАмериканците, ЕС" и прочие се тиражират всеки ден.
Всички тези които бяха на власт тогава в момента са едни от най-богатите хора в България. С хотели, заведения, предприятия и прочие.
Други помнят как спестяванията им изчезнаха само за няколко дни.
Как всички за което рабитхме толкова дълго време отиде в ръцете на мутрите и старите комунистически изчадия. Та после да ни е извиняват за прехода. Ограбиха ни, оставиха ни гладни и боси, накрая обвиниха запада за положението в момента. И така ще бъде докато има хора които вярват. Такива които не са минали този преход и на тях само им се разказва как е било и защо е станало така.

Ако погледнете в момента кои хора най-много агитират и какво е миналото им. Как след този период странно бързо забогатяха може би някой ще разберат какво се случи тогава наистина, а не просто да четат димки по вестниците...
1.
Как се чисти сняг!
12.01.2017 12:47:26
6
3
ето как почистват снега в Бургас !!! :

http://sendvid.com/vvnzvxq4
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово Този социален проблем засяга 6 000 жители на квартала, чийто брой нараства почти двойно през летния сезон Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори