×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приморско отпусна 10 хил.лева за пострадалите в Хитрино на последната си сесия за годината


Приморско отпусна 10 хил.лева за пострадалите в Хитрино на последната си сесия за годината
Кметът на Приморско Димитър Германов призова за общинските съветници да бъдат съпричастни към трагедията
22 Декември 2016, Четвъртък, 16:52 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Днес се актуализира бюджета и строителната програма

Общинските съветници в Приморско единодушно подкрепиха идеята на кмета д-р Димитър Германов и отпуснаха 10 хил.лева за пострадалите в бедстващата община Хитрино. Местните парламентаристи бяха категорични, че трябва да са съпричастни с трагедията на пострадалите от вриза. 

На днешната сесия се даде и зелена светлина за изготвянето на стратегията на Местната инициативна рибарска група "Созопол-Приморско-Царево", актуализира се строителната програма като в нея се вкараха средства за закупуването на климатици за автогарата в Приморско и поставянето на соларна система за осветление на КПП-о в града. Общинските съветници приеха и новата план сметка "Чистота", която за 2017 година, ще е в размер на 3,2 млн.лева. Парламентаристите дадоха съгласие за участието на Общината в Организация за управление на туристически район на територията на Бургаски черноморски туристически район, оглавяван от министерския съветник Живко Табаков, отпуснаха се и помощи за новородени. 

Празнично начало на последната за годината сесия на Общинския съвет в Приморско дадоха деца от Китен. Малките коледари от НУ „Любен Каравелов“ отправиха специален поздрав към кмета д-р Германов, общинските съветници, кметовете по населените места на морската община и част от общинската администрация.

Малчуганите пяха коледни песнички, рецитираха стихчета и пресъздадоха ритуала „коледуване“. С ръчно изработени от тях сурвачки те сурвакаха съветниците, които според традицията ги дариха с кошници, пълни с лакомства.











В категории: Приморско


31
Коментара
Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
31
Коментара по темата
31.
Тодор Цветанов
29.12.2016 14:11:20
0
2
Не съм чувал нищо за Васко минета и чарка. Кои са тези хора?
30.
свъртян кмет
29.12.2016 11:03:20
0
2
кажете нещо повече за чарка и за васко минета . някой знай ли нещо за тях
29.
под палковник Иванов
29.12.2016 09:41:27
0
1
Да ги заклеймим, другарки и другари!
Ну, гадове,ну погодите!Привет с Маскву и буд здаровие.
28.
Тъпаловa
28.12.2016 10:20:27
0
2
Последният абзац както се казва кърти мивки, това е форум, не е квартална кръчма ! .Тези коментари за БГ фолклора е едно от доказателствата, че българите сме "малък, но много прост народ". +чалгата, байганьовската алчност и ербаплък.
27.
Ту-154
28.12.2016 10:13:18
0
1
Ейййй това алкохолът не прощава на никого.На митове и легенди ли отиваме....сланинка хапнаха ли тез...?
26.
.
28.12.2016 03:48:40
1
0
Истинска армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и “мнения” интернет пространството. Активното мероприятие е организирано от отдела за медийна комуникация на БСП. От пръв поглед прави впечатление, че става въпрос за типични интернет “тролове” – профили зад които не стои реална личност, а са създадени с цел да имитират обществена подкрепа и да прокарват поръчкови директиви. Повечето от коментарите са с много ниско ниво на интелектулен и образователен ценз, но демонстрират свръх нахъсаност в партийната линия и особено настървение да се громят противниците на правителството и критикуващите сегашния политически режим в страната. Аналогията с прословутите “червени хунвейбини” на китайската културна революция се налага сама.

Коментарите са синхронизирани, базират се стриктно на предварително разработени и сведени за употреба “опорни точки” на БСП за публична артикулация. Темите, които се целят са актуалните за деня: Моникагейт, политическия проект АБВ, отношенията с ДПС, данъчната политика, “емунитета” на Сидеров.. Последният лексикален “бисер” издава езиковата култура на стратезите. Важното е, в очите на широката общественот и медиите да се насажда усещане колко е силна подкрепата за БСП в момента и да се спускат до публиката базисни тезиси на мислене.

Силно впечатление прави строгата отчетност по периоди, по целеви групи, сравнителният анализ към медийния мониторинг. От всичко проличава една огромна организационна работа, движена от много добре платен пропаганден щаб.

Атаката се разпростира върху рекордния брой от над 50 електронни медии, форумите на вестници, радия и телевизии, Facebook и социалните мрежи. По поръчка на управляващата партия мероприятието се координира от консуагенцията „Лийдуей Медия Солюшънс“, която пуска, следи и грижливо отчита всички активности на фалшивите профили. За близо година март 2013 до края на януари 2014), 672 профила са произвели 10154 коментара, прокарващи „партийните тези“. Истинска инвазия!

Харесва ли Ви статията?
Само срещу няколко лева месечно можете да гарантирате съществуването на независима разследваща журналистика.
Кликнете тук и станете абонат на Биволъ с Данъкъ "Биволъ"!

Bivol Tax

Данъкъ "Биволъ"
Абонамент

За пример, от който всеки може сам да си направи изводи, ще копираме без редакторска намеса част от отчета за 20 дневен период през януари до Антон Кутев:

Capture_2014-02-11_a_14.55.51

Внимателното изследване на интернет адресите или IP-та, от които се пускат манипулативните коментари доказва, че голяма част от адресите съвпадат, т.е. различни профили с различни имена пишат от един и същи офис, или дори от един и същи компютър. От това става ясно, че вероятността един и същ човек да присъства във виртуалното пространство с многобройни фалшиви самоличности, е налице.

Забелязват се дори виртуални диалози и дискусии на един и същ потребител сам със себе си, но шизофренично мултиплициран в многобройни виртуални образи. Последното се прави, за да се имитира публичен интерес и да се внушава изкуствено определена теза. Разбира се, винаги в подкрепа на БСП, коалиционните й партньори и сегашното силно дискедитирано правителство на олигархията. Пример във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/298629430265254/permalink/338403766287820/

Също така троловете нападат с негативни и пораженчески статуси събитията организирани от протестиращите във Facebook, като „На кафе пред Парламента“. Против събитието са се изказали следните дежурни профили стопанисвани от „Лийдуей“: Bobo Linevski, Anna Plachkova, Milena Velinova, Biser Ivanov, Milena Tzvetkova.

https://www.facebook.com/events/1385114985037698/declines/

Част от активността е създаване на групи във Facebook, привличане на членове и прокарване на посланията на БСП в тях. Заглавията са красноречиви: Бойко уплашен с подвита опашка·https://www.facebook.com/groups/298629430265254/ 9 296 члена, Има ли шанс България?·https://www.facebook.com/groups/600782166613695 11 722 члена, ГЕРБ ни подслушват! СТИГА ВЕЧЕ! ПРЕКАЛИХА! https://www.facebook.com/groups/360901110695666/ 9317 члена и др.

Цел на тролските коментари не са само политическите противници – ГЕРБ и Реформаторския блок, но и вътрешната опозиция на ръководството на БСП в лицето на Близнашки, Дончева и Кадиев. Георги Първанов, Румен Петков и Ивайло Калфин от АБВ са получили стотици злостни коментари, като не е спестено и агентурното име на Първанов – Гоце.

Тролове на отчет при Антон Кутев

Агенцията редовно се е отчитала на Антон Кутев, шеф на комуникационната политика в БСП, за публикуваните коментари и нарастването на групи във Facebook, които тя специално е създала за манипулативния медиен проект на червените. Оказва се, че това са т.нар. кутевчета, за които отдавна се носят легенди в интернет пространството. Явно столетницата не може да мобилизира автентични симпатизанти, затова прибягва към платена форумна любов или омраза.

Потърсени за коментар от агенцията „Лийдуей“ категорично отрекоха, че имат договор с БСП. „БСП не ни е клиент. „Нямаме договор за медийно обслужване с тях и никога не сме имали.“ – заяви по телефона Оля Маркес де Карденас, която се е подписала в отчетните справки.

Твърде интересни факти излизат обаче от разследването на фирмата, която осигурява това активно пропагандно мероприятие. Още по интересно се оказва проучването на компанията, която хоства голяма част от IP-тата на троловете. Оказва се, че това не е никак импровизирана политическа акция, а много добре съгласувана и синхронизирана схема с лица и фирми, свързани пряко, или косвено с управляващата в момента върхушка и със скандално знакови лица на властта.

Биволъ ще публикува тези данни в отделна статия, като продължение.

От статистиката на изтеклите съобщения може да се заключи, че нормалната продуктивност на агенцията в полза на БСП е около 700 коментара месечно, но при кризисни ситуации има рязко увеличаване на коментарите. Така например само за 3 дни от избора на Пеевски на 14.06.2013 до 17.06.2013 на амбразурата са хвърлени 54 трола, произвели 438 коментара.

По-рано в изтеклата кореспонденция в #BSPLeaks също бяха открити документи за присъствието на организирани червени тролове в Мрежата, но ставаше дума за няколко доброволци от социалистическите централи. Те са били мобилизирани по изборите, след което са изгубили мотивация и са престанали да пишат – показва анализът на оставените от тях коментари. От БСП категорично отрекоха, че са организирали такива кампании. Но документите, с които Биволъ разполага, са категорични – най-малко от година столетницата редовно използва услугите на „Лийдуей“ не само за тролене, но и за изготвяне на опорни точки и други кампании.

Допитване до няколко от набелязаните за атаката онлайн медии показва, че всички профили до които сме достигнали съществуват. Потвърждава се и че, различните профили пишат от съвпадащи айпи адреси. Установихме регистрации с едни и същи мейл адрес в различни медии, както и няколко профила с един и същ email адрес в една и съща медия.

Възможното противодействие е всяка медия да отсее и блокира тролските профили и IP адресите им. Всеки потребител във Facebook може да провери дали сред приятелите му не фигурират фалшиви профили на „Лийдуей“ и да ги докладва. Може също да бъдат докладвани „създадените и развивани за целите на проекта тематични групи във Facebook“, които наброяват десетки хиляди членове и се използват за зомбиране в социалната мрежа.
25.
В очакване
27.12.2016 21:10:02
1
1
Ех да дойде новата 2017 г че да започнем проектите с милионите написани наизуст ,баси и кефа ,лапане ма лапане да видиш .Юс на Наште фирмички ,ще ми набъбне банковата сметка.ха ма ха - ще седя аз на една заплата .
24.
Кажете!
27.12.2016 11:19:20
0
3
Кой е тоз Кондака? Някой знае ли нещо за него?
23.
Баш Майсторa
27.12.2016 10:41:29
0
1
Ужас, а за мама Гошка нема ли да напишете нещо ? Или за Годзила Мейзер ?Айде без да караме нещата да "поумняват"!
22.
Госпожица доктор
27.12.2016 10:09:43
0
2
Няма тайна,която заслужава хубава жена да умре за нея,има некадърни и страхливи ръководители,И Мата Хари е била хубава жена.Такива хубавици имат специално обучение и секретна мисия.
21.
qnko tomov
27.12.2016 10:05:56
2
3
Глас от публиката
15.12.2016 17:08:44
Рейтинг:
4
Хей, Флагман. Царе сте да публикувате надути платени хвалби . Но истината е съвсем различна. Лала Ставрева е един голям надут до пръсване балон.Била народна певица. Ха ха ! Защо тогава през последните години я изгониха от всякъде-от Кости,от Граматиково, от Лозенец, от Царево,от Ахтопол, от Китен, опита се да се намести в Созопол, но и от там и биха шута. Така ли се постъпва с „НАРОДНА ПЕВИЦА ???? Наша Лала е некадърна, супер нахална, непочтена, злостна интригантка, много алчна и завистлива. С огромно самочувствие без покритие.. Тази жена е музикално неграмотна, пее все по-лошо, учи децата да пеят фалшиво и това го знаят всички, с изключение на глухонемите. Като опитна нагаждачка и слагачка с евтини комплименти Лала влезе под кожата на Зара, което не бе особено трудно, омая я и с нейна помощ започна да цоца пари от община Приморско за „ ансамбъла „ си и за измисленият фестивал „ Атлиманска огърлица „ . Закарала в Унгария с общински пари шест осакатени от нея дечица, като едното през цялото време само е държало знамето. Кога най-сетне общинарите и читалищните дейци ще прогледнат за истината и да изгонят тази нахалница с огромно самочувствие и безгранична алчност от общинската ясла, както направиха навсякъде другаде, където Лала си осра пътеките…Народна певица…Смях !!!!
20.
Б Б
26.12.2016 21:35:45
0
4
Нали ви казах да не плюете Захарина до Ивановден бе Матриал такъв .
19.
пак 18
26.12.2016 21:31:19
0
3
И защо му казват "минета"? Той ли е майстора или обратното? Става въпрос за същия минет, който има кръчма на главната улица, нали така?
18.
?
26.12.2016 21:27:39
0
3
Кажете нещо и за Васко минета! Що за човек е той?
17.
8y77
26.12.2016 09:00:54
1
2
Днес редувам свинско, сангрия, сън.....Кака да меси питка, Чиче да лълни чушки с боб, Лела да повие сърми, Мамунчо да извърти тиквеник, ХЕмил да тури на трапеза греано винце, Грахчо да се провиква "Сипете!", а Тракалото ритмично да трака за ритъм на приготовленията и озвучаване на атмосферата.

Утре заминавам на вилата само с крайче питка...Ще си мъча тялото и прочиствам душата....

Наздраве !
16.
Зара
25.12.2016 22:05:17
1
4
Каква е тази Коледа без филма Сам в къщи ,Б Б моляте звънни в Нова да го пуснат .
15.
Стефчо багериста
25.12.2016 15:11:21
0
2
Днес качих новия ни клип .
14.
до 4
25.12.2016 12:05:12
0
7
Прав е Георги! Не му е било приятно да гледа мазния и космат гъз на директора на училището и затова се е възмущавал.
13.
Чарли
25.12.2016 11:38:15
0
3
От Герб ли е лисицата....
12.
g,g,
25.12.2016 08:54:40
0
2
Ако лисица влезе в недобре затворен курник и издуши пилетата, кой е виновник!
11.
Върджил Солоцо
24.12.2016 22:59:06
0
6
Блажиш ли Заро- блажеш ли.
10.
Сталин
24.12.2016 21:20:30
0
2
Имеит политика- имеит проблема ,нет политика -нет проблема.
9.
Нашите и Вашите -C.P.
24.12.2016 13:28:38
1
2
Политик е човек- мързелив безработен, интригант, алчен ,похотлив, злобен на чуждия успех и със голяма уста .Политикът е човек живеещ на гърба на хората , храни се от данъци/ държавни субсидии/ и то добре се храни .Политикът се чуди как да сгорчи живота на този който го храни -данъкоплатецът със всевъзможни наредби измишльотини за да се чувства над този който го храни ,Той заплашва гледа лошо чувства се господар въпреки че ако го оставиш оставиш без работа да си вади хляба като нас ---със труд той линее разболява се не може да мине от другата страна -Там се иска работа яка работа за да оцелееш и да нахраниш себе си и политика .
8.
хаште от кои са
24.12.2016 10:38:20
0
2
Има три вида политици от гледна точка на участието им във властта- действени политици, такива в политическа смърт и трети - политици назаем. Има и от др. гледни точки. Обикновено вторите минават в третата категория. Стават политици на повикване.Ех другари сини комунисти,показвате си рогата.
7.
И още
23.12.2016 20:09:15
0
3
Забрави -още корумпирани и крадливи ,келе в управата на Общината.
6.
село
23.12.2016 17:43:25
0
4
Село Приморско станало град селяните са вече граждани ..Граждани граждани ама май селяни и то не селяни от тези истинските дето ги има все още по селата ами някакви мутанти мързеливи прости ЗАВИСЛИВИ устати..Да не забравя,,, Извратени и Развратени .
5.
jyuh.l
23.12.2016 10:32:05
0
1
А някои казват,че българите били бедни

Весели Коледни и новогодишни празници на всички !
4.
СОУ "Н. Й. Вапцаров" - Приморско
22.12.2016 22:32:31
0
6
Приморско
13.12.2016 11:58:23
Да, знам го Георги Людиев. Той продаваше закуски в училището и директора много пъти го е викал в дирекцията да му се хвали за учителките.
8.
Дирекцията на училището в Приморско
13.12.2016 09:07:43
Георги Людиев веднъж се оплака: Седя си аз в дирекцията на дивана и директора Налбантов влиза гол наметнат с една хавлия. Беше се къпал и идваше от банята, която беше в коридора на учителската стая. Взе да се бърше пред мен с хавлията. Чекнеше се наляво надясно. По едно време ми се нагъзи и започна да си бърше гъза, а гъза му на един метър от главата ми и хич не му пука от мен - дали ми е приятно, дали ми е неприятно да го гледам... Пълен изрод и ексхибиционист, боклук с боклук!
3.
Плума Темелкова
22.12.2016 16:22:47
1
5
Тъй тъй право думаш наборе тиси по голям .
2.
Фидел Кастро
22.12.2016 16:15:13
3
10
Побъркаха ги тези деца да сурвакат Величайшите ,дребното кметче и ЗараБей ,като се нахранят им пускат децата да ги забавляват да им спадне храната .И не ми минавайте с номера ние организираме и плащаме ,и без вас има кой да организира и с кои пари плащате - от джоба си ли ги давате.Хубаво правете нещо за децата но не искайте да ви снимат постоянно , комплекс ли избивате така .
1.
Какво казва сурвакарчето на кмета:
22.12.2016 14:28:08
3
15
Бой по гърба! Що крадеш ти ве! Бой! Що си корумпиран ве! Бой!.. Само на кмет ще ми станеш!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори