×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изгоненият от ДПС Фикри Ахмед: Измиха си ръцете с мен, защото не съм им удобен


Изгоненият от ДПС Фикри Ахмед: Измиха си ръцете с мен, защото не съм им удобен
Общинският съветник от Айтос демонстративно седна до отцепника Салих Метраш (вдясно), но каза, че остава верен депесар
30 Ноември 2016, Сряда, 13:48 ч.
Автор: Емел МАХМУД снимка: Авторът

Не е вярно, че съм агитирал за ГЕРБ, да търсят вината за лошия резултат на изборите в себе си, каза съветникът пред Флагман.БГ

Аз не се чувствам изгонен, не съм и предател, нито пък съм агитирал за друга партия на президентските избори. Причината за лошия резултат в айтоското село Пещерско не е в мен. Трябва да търсят вината в себе си. Това каза пред Флагман.БГ изгоненият от ДПС общински съветник в Айтос Фикри Ахмед.

Днес на заседанието на местния парламент в града стана ясно, че Фикри Ахмед е изключен от Движението за права и свободи (ВИЖ ТУК). Като причина вече бившите му съпартийци изтъкнаха, че той системно не изпълнявал устава на партията. А на изборите за държавен глава агитирал за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева в село Пещерско, откъдето е самият Ахмед и представител на населеното място в местния парламент. От ДПС дори го обвиниха, че имал уговорка с партията на Борисов да й осигури 300 гласа от родното си село.

Фикри Ахмед обаче категорично отрече тези твърдения и каза, че не той е виновен за лошия резултат.

„Аз не съм работил за друга партия, нито пък решения, които да не съм изпълнил, както твърдят те. И въпреки че съм изгонен, все още се чувствам част от ДПС. Те първо трябва да си направят равносметка от изборите - дали само от Пещерско им отпаднаха гласовете, от цялата община, или от цялата страна. Да сметнат защо са тези лоши резултати. Аз съм просто един избраник от моето село. Един избирател като е решил за кого да гласува, никой не може да му повлияе. От местното ръководство на ДПС искат да си измият ръцете чрез мен, изключват един човек, който не им е удобен”, каза Фикри Ахмед пред Флагман.БГ.

Той се надявал от високо ниво да разнищят нещата, тъй като твърди, че Ружди Хасан го заплашвал – както него, така и кмета на село Пещерско, който е избран от местните. „Заплашвайки нас, заплашва цели 600 избиратели на ДПС. Председателят на партията Мустафа Карадайъ трябва да прати някой тук, който да разреши проблема от корените”, добави общинският съветник.

Според него изгоненият от ДПС за лошите резултати не трябва да е той, а Ружди Хасан, тъй като спадът на гласовете не бил само в село Пещерско, а в цялата област.

„Питам Ружди Хасан къде са гласовете на ДПС? На предишните избори ДПС имаше близо 6000 гласа, а сега на президентските са 1700, спадът е 4300. Къде отидоха тези избиратели на Движението? Не само в Пещерско, а и в селата Поляново, Малка поляна и Карагеоргиево ГЕРБ печели”, отчете Фикри Ахмед.

Разбрал, че е изгонен от ДПС едва днес, когато се проведе заседанието на местния парламент. Никой до този момент не го е уведомил за позорното изключване.

Той вече няма да представлява партията в Общинския съвет на Айтос. На днешната сесия съветникът демонстративно седна до другия отцепник от ДПС – Салих Метраш, който през март напусна Движението със скандално заявление и стана част от ДОСТ (ВИЖ ТУК).

Близостта на двамата днес направи особено впечатление и създаде усещане, че Фикри Ахмед е следващият, който ще се присъедини към новата формация на Лютви Местан. Още повече, че на президентските избори ДОСТ подкрепи кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, чиито резултати са по-високи в село Пещерско от тези на ДПС, което породи още по-големи съмнения.

Изгоненият съветник обаче категорично отрече да има общо с друга партия. Оставал си верен на ДПС въпреки всичко и все още се чувствал част от нея. Седнал до Метраш, защото на предходната сесия в края на октомври имал конфликт с един от съпартийците си за място, а след изборите пък Ружди Хасан го е изгонил позорно от клуба на ДПС в Айтос заради лошия резултат в родното му село Пещерско.

В категории: Айтос , Политика


16
Коментара по темата
16.
снежец
05.12.2016 14:57:21
0
0
Добре че кмета на Руен и председателя на общинският съвет Ешреф са свестни. Но на следващите избори ще се гласува за Дурхан и Ахмед, честито провал още от сега.
15.
Иван Патриотичен фронт
02.12.2016 15:47:15
0
1
Патриотичния фронт в Айтос е зад Димитър Марчев
14.
Патриот
02.12.2016 15:44:43
0
1
Диян е патерица на ГЕРБ, да се маха и всички скрити гербаджии с него от Патриотичния фронт. Стига сте писали. Марчев е постъпил правилно, тези нямат място при нас.
13.
ми ся
01.12.2016 09:12:22
3
2
Между другото, преди малко говорих с който предполагаш, той каза, че носиш бикини, и ако си мъж, а не утка, да му звъннеш, но не от скрит номер, но той се съмнява, че ти си мъж.
12.
ми ся
01.12.2016 09:06:58
0
2
Той бате Бойко не звъни по телефоните.
11.
бай мангал
01.12.2016 08:46:33
1
3
а бате бойко ако случайно се обади по телефона ,как сме тогава.
10.
Любопитен
30.11.2016 23:21:31
1
2
Не можах да разбера какво точно се е случило с въпросните хора, които са в конфликт с горския Марчев. Напуснали ли са НФСБ и отишли ли са при други? Попитах един от тях и получих уклончив отговор. А колкото до въпроса за координирането на действията на Ружди Хасан и Димитър Марчев, това е интересно, не бях го забелязал. Но за мен не изглежда неестествено, защото Марчев винаги е играл с определени кръгове на ДПС и в тази негова любов няма нищо странно. Той от едно време има жажда за власт и има таланта винаги да се издънва.
9.
до 7
30.11.2016 22:30:04
1
2
Бургазлии, защо пишете под айтоска статия?
8.
MURU KUROV
30.11.2016 22:15:24
1
5
Скоро няма да има ДПС,така че ти Фикри си герой!
7.
ким чен николов
30.11.2016 21:48:28
0
0
салих - много добро и умно момче.
6.
До 5
30.11.2016 19:02:46
0
4
Май само при Касим Дал не са доносници и комунисти.
5.
Хасан
30.11.2016 18:58:20
0
4
Иди в партията на Касим Дал, където не са доносници като ръководителите на ДПС !
4.
interesni nesta
30.11.2016 17:34:06
0
3
tova predpolaga ,4e ima nesto gnilo, kordinirani deistviq na mar4ev i ruzdi hasan, a patriotite krestqt, 4e dps sa vragovete im
3.
До 2
30.11.2016 17:19:05
2
5
Прав си, Барбарон, ама попитай Емелката защо не направи разследване за конфликтите в НФСБ и чистката там, а ни занимава с ДПС. Отговорът е ясен, защото Флагман са платена медия и обслужват интересите на т.нар патриоти, за гонения там трябва да се мълчи. А за ДПС, виж Емелката какви думи използва, предатели нарича тези които са напуснали ДПС.Май и от ДПС й плащат. Но както ти казах, те Руждито и Марчев са дупе гащи, тъй че не се учудвай. Интересно ми е онази шантавата , Димитрова от ВМРО, как търпи това положение и как работи с Марчев, нали тя уж е против ДПС.
2.
barbarona
30.11.2016 17:12:41
4
3
dneska den na amudjite li e vsi4ki statii sa za turcite i shibanoto im dps , mangali sprete da ni zanimavate s shibanite turci mirizlivi ne sa loshi hora ama da si otivat v turciata
1.
До Фикри
30.11.2016 16:57:09
0
4
Не се притеснявай Фикри, не си единственият изгонен от клуб. И Димитър Марчев изгонил хората на НФСБ от клуба им в Айтос, така се чува из Айтос и май ще се окаже вярно. Говори се също, че Марчев е близък до Ружди Хасан, тъй че не се учудвам на еднаквите им методи. И комуниста Марчев чувам, че обвинявал някои от НФСБ, че агитирали за ГЕРБ, но доколкото съм запознат с техните вътрешни кофликти май по-скоро става дума за това, че Марчев го е страх, че в тяхната партия има хора, които знаят за престъпното му минало и гледа да ги махне, за да не научи шефа му Валери Симеонов. Чувам също, че имало и аудиозаписи, но не знам дали е вярно и че някой ден някой може да ги използва, тъй че това ще е краят на приятеля на Ружди Хасан комуниста, който се прави на патриот Димитър Марчев. Въпросът е вие какво правите с другия комуняга Ружди.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори