×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Парадокс! В бургаския ж.к.“Славейков“ нямат места за паркиране, но не искат паркинги под терасите си


Парадокс! В бургаския ж.к.“Славейков“ нямат места за паркиране, но не искат паркинги под терасите си
Паркирането на бул."Тракия" в бургаския ж.к."Славейков" вече е забранено. Кметът Димитър Николов предлага да се изградят нови паркинги, но среща отпор
29 Ноември 2016, Вторник, 09:58 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Готови сме до два месеца да направим шест междублокови паркинга, ако етажните собствености ни позволят, гарантира кметът Димитър Николов


Община Бургас е готова да започне изграждането на шест паркинга в бургаския ж.к.“Славейков“ - пред блоковете  58, 59, 18, 19, 119 и 67, но среща сериозен отпор от етажните собствености. Част от живущите в тези блокове атакуват общинските проекти, защото не искали под терасата им да има паркинг. Това обяви току-що кметът на Бургас Димитър Николов.

Той отговори на питане на общинския съветник от ГЕРБ Юлиян Станков, касаещо изграждането на паркоместа в района на бул.“Тракия“. Припомняме, че до петък двете крайни ленти на бившата ул.“Разделителна“ бяха използвани за паркинг, но след пускането на бързите автобуси се наложи лентите да бъдат освободени. Това породи известно недоволство сред жителите на близките блокове.

„Нямаме право да изграждаме паркинги по уличната мрежа, нямаме право да го правим и по зелените площи и единствено място, където може да изградим паркинг са прилежащите територии към жилищните сгради. Подготвили сме проекти за шест подобни паркинги. Спрямо изискванията на наредбата уведомихме жителите на тези блокове. Но моментално ни атакуваха, както с подписки, така и съдебни жалби. Част от живущите там не искат пред терасите им да има паркинги“, обясни кметът Димитър Николов.

Той гарантира, че ако в изброените жилищни блокове има решение на етажната собственост, взето с мнозинство от 2/3 са готови до два месеца да изградят предвидените паркинги. „На булевард „Тракия“ единственитя законен паркинг, който успяхме да изградим е теренът в съседство до магазин „Технополис“, навсякъде другаде ни спират“, призна градоначалникът.

В категории: Бургас


92
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
92
Коментара по темата
92.
*********
10.03.2023 18:13:03
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
91.
Славейковец
23.03.2017 20:21:49
0
0
Много малко са хората от к-с Славейков, които нямат лични автомобили.Може би те създават проблеми за изграждане на паркинги в комплекса.Всеки , имащ кола, знае колко трудно може да се намери място за паркиране в комплекса, особено около бул. Тракия. Прочетох много нецензурни коментари от хора, които съм изненадан, че могат да боравят с интернет, имайки в предвид начина им на мислене и техният интелект.
Не спирайте тази възможност един паркинг да направи живота на всеки един от нас по-спокоен.По-добре паркинг пред или зад блока, от колкото нова кооперация , спираща слънцето в твоя или моя дом. Не се знае кой и кога ще реши или разреши да се построи на ,, зелените площи,, нова кооперация. Правителствата се менят, законите също. Аз бих използвал всяко едно предложение за паркинг пред опасност нова кооперация да скрие слънцето в моя дом. Нека всички противници за построяване на паркинги в комплекс Славейков да помислят за по-лоши варианти за така наречените ,, зелени площи,, .
И нека си помогнем за по-спокоен живот с място за паркиране след тежък работен ден. Нека бъдем повече хора отколкото кучета.
90.
х
01.12.2016 23:32:22
0
2
никой не питахте дали иска новата транспортна схема, сега защо питате дали искали паркинги...!?!?
89.
nikolov
01.12.2016 21:32:25
0
1
Овце, всяка тревичка блок да стане срещу моите 10%. Кошари на всяка градинка да има.Децата ви в моловете да порасват и да ви харчат парите! Върнете се по селата да хабите горивото на другаря Златев. Казах.
88.
ПЛАТЕНИТЕ ПАРАДОКСИ на ФЛЕГМАН КОЛЕФФ.
30.11.2016 11:52:26
1
5
ПАРАДОКСИТЕ СА САМО В ТВОЯТА ГЛАВА, ТОПОЛОВГРАДСКО МОМЧЕ !

ХАЙДЕ ВЗИМАЙ ПЕТТЕ ХИЛКИ ЗА ИНФОРМАЦИОННОТО ОБСЛУЖВАНЕ м.12.2016г. на КМЕТА и БЕГАЙ ДА ИБРИКЧИЙСТВАЩ ПРЕД СГРАДАТА на АЛЕКСАНДРОВСКА 22 с друга ИНФОРМАЦИОННА ПОРЪЧКА !!!
87.
Г-н НИКОЛОВ, осветете паркинга зад 58 блок.
30.11.2016 11:40:40
1
2
Между бл.66 и 44 до оградата на СОУ"Преславски" и бл.57 са цели - ПЕТ ДЕКАРА ПРАЗНО МЯСТО и то не е зелени площи, а e САМО КАЛ И КОЛОВОЗИ от бусовете на Д.Людиев (ГЕРБ) паркиращи до фурната му. Това е равен терен и там г-н КМЕТЕ си направете труд с зам.кметицата Чанка Коралска ДА НАПРАВИТЕ ОТКРИТ ПАРКИНГ за СТО КОЛИ. ДА НА ЧИСТО ОБЩИНСКИЯ ТЕРЕН който е извън територията ВЕЩИ ПРАВА зо СТРОЕЖ СОБСТВЕНИЦИТЕ на прилежащите 4 блока.

Отделно от това г-н КМЕТЕ, ограничи си досега с онова каптажното момче , че от зор да ви дава акъл и буни хората, клиентите ОПИКАХА терена до ДСК и мирише не се трае. А нали ХЕИ и общината имате изисквания обектите да имат ВиК инсталации, за да функционират на общинска частна собственост !??

Що се касае за паркингите - този зад "Технополис"(на 10м. от вх.4 на 58 блок) и другият с 60 паркоместа в УПИ 45А (377/378) КОЕТО Е СОБСТВЕНОТО на 58 блок по ПУП на к-с"Славейков" и граничи с УПИ 46А на бл.59, със странична граница парк"Славейков" - е ПАРКИНГ ЗА КОЛИТЕ на блок 58 и то заложен и изпълнен 1977г. когато е строен и предаден в експлоатация на ГНС-Бургас (сегашната Община Бургас) блока. 30 места пред блока (които незаконно взехте и разчертахте за велоалея) и 60 места встрани бл.58 до парка и УПИ 46А до паркинга на блок 59. За 90 апартамента в бл.58 и съответно 90 паркоместа изпълнени 1977г. от лошите КОМУНИСТИ ..... са ИЗЗЕТИ 30 от амбициозните строители на ГЕРБ - м.май 2015г.(но са конпенсирани с 50 места на паркинга зад "Технополис"), ерго всичко си е ОК. За всеки собственик 58 блок има по едно паркомясто, а че не всички имат коли е друг въпрос.
Така че, г-н Николов няма нужда да разкопавате зелените площи, за трети паркинг на бл.58 . Имат си ДВА НАЛИЧНИ действащи паркинга за 100 места ППС, само вземете СЛОЖЕТЕ ОСВЕТЛЕНИЕ с поне ОСЕМ СТЪЛБА и ЛЕД ОСВЕТЛЕНИЕ на страничният собствен на 58 блок паркинг(до парка), хората това искат и за това до сега не го ползваха пълноценно, защото им разбиваха крадците колите в тъмнината. Сложете им ОСВЕТЛЕНИЕ , което ще ви струва до 2500лв. и смятайте приключен дебата с паркоместа на 58 блок. Защото примера за 4 дена от 26.11.16г. всички мрънкащи селяци ( дето висяха колите им на ул."Тракия" и не ги карат с месеци, се преместиха на страничният паркинг и сега си наглеждат трошляците през терасите) е показателен, че могат да паркират и отстрани блока. Значи имало място и можело да не са на уличното платно, а има и ПЛАТЕНИ ПАРКИНГИ наоколо, да изкарат 30-40 лв. и да си паркират под охрана колите. Те това е положението кмете, действай да направите осветление на паркинга зад 58 блок и спри да се занимаваш с глупости и настройвате собствениците апартаментите един срещу друг, защото не ти трябват нови съдебни дела и осъдителни решения. Едно загуби, както и загуби 1500лв. съдебните разноски, вместо да направиш с тях осветлението на страничния паркинг 58 блок.
86.
ана
30.11.2016 09:05:08
4
1
Част от парка може да се вземе.Той е огромен,но това може да стане в частта между 58 и другите блокове,защото в другата част колите ще пречат на булеварда.А между 58,59,60 блок има треви,които са отъпкани и за нищо не стават.Там може да се асфалтират някакви части.Зеленината няма да се отнеме много.Но,по средата на Тракия колите къде ще отидат.Майка ми вчера каза,че около 5 всички гледали да си наместят колите зад Анет и останалите,които се прибират по-късно увисват в нищото.Ще започнат саморазправи и пукане на гуми заради неуредици.И там да наптавят нещо отзад.Единствено около кметството е широко и зелено.Дано и там да не пляснат някой блок.
85.
До 75
30.11.2016 09:02:21
0
2
Искаш да кажеш ,че ние не се числим към свободния свят ли?Ми ,тогава що се пънем да им подражаваме във всичко ,ами не си я караме по нашенски.
Частния инвеститор,след като не му е посилно да строи при такива условия-просто няма да строи.Аз живея в район за какъвто говорим и нямахме нищо от посочената инфраструктура Ние си направихме трафопост който ЕВН в последствие изкупи,канализация съгласувана с ВиК и всичко останало съгласувано с общината.Всичко може да стане,но иска воля и нулева търпимост към корупцията и шуробаджанащината в управленските ни структури.
84.
Наблюдател
30.11.2016 08:54:28
1
1
По-добре нови паркинги, отколкото нови кооперации
83.
Разкарайте павилионите и паркингите са факт.
30.11.2016 00:59:51
0
5
Г-н Николов !
Бъдете така добър и чевръст, да РАЗЧИСТИТЕ ПРЕМЕСТВАЕМИТЕ ОБЕКТИ между бл.126 и фурната на Лудиев. Там вече има и спирка, така че може да се построи ПАРКИНГ с поне 30 места и да се компенсират тези дето са отнети. А и не може да няма паркинг за да спират клиентите на ДСК,МТЕЛ,Д БАНК и СиБАНК.
Стига с тези павилион-офиси цъфнали в зелените площи без никакви строителни книжа, а и наема им е по 200лв. така че не са беда за хазната. Мислете за хората с колите и правете паркинги на терени които закона разрешава и не се иска съгласие законово на собствениците блоковете. Два кокошкарника за продажба алкохол и то в близост училище, не ви бърка.
82.
Паркинги в терени на ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ - кражби о
30.11.2016 00:49:04
2
4
прилежащите територии към жилищните сгради" - яяя, т.е. не на общинска земя ще строят, а на тази, на хората, на парцелите, които са си техни, тъй като са собственици на % от земята, на която е изграден обекта. Много сладко решение, кмете , на ул. Абоба няма ли някое теренче до твоята кооперация да делкаме :)
81.
Важно е велоалейки да има ....
30.11.2016 00:36:02
2
9
Кмете, що не си вземеш автобусите и да си ги търкаляш в Лазур и Меден Рудник !!! Ние сме инвестирали в автомобили и ако си бе отворил очите, щеше да преброиш, че само блоковете по бул.Тракия и прилежащите има 700 автомобила. И те си имаха паркоместа заложени от 1977г. с построяване блоковете до 2016г. КОГАТО ТИ В НАРУШЕНИЕ ЗАКОНА, СИ ГИ ПРИСВОИ ЗА ВЕЛОАЛЕИ.

А зад блокове 58, 59 и 60 по приетия устройствен план на к-с"Славейков" и Бургас от 2010г. са ЗАЛОЖЕНИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ - ТРИ ПОДЗЕМНИ ПАРКИНГА с по 60 места. Хайде ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ ТЯХ, а зад блоковете и терасите на спалните т.е. в тревните площи НЯМАТЕ РАБОТА. В зелените площи и тези за жилищни нужди по Наредба 7 МРРБи ЗУТ не може да се строи. И стига сте лъгали хората !!! 320 нотариално заверени подписа ви се депозираха м.май 2015г. точно от 58 блок Славейков на вас кмета и внесени и до Луков-председател на ОбС-Бургас, че собствениците са против да им взимате паркоместа и си правите велоалея. Но ВИЕ СЕ НАПРАВИХТЕ на ЧУК кмете и се покрихте с Луков. А нищо не ви пречеше, да разчертаете пред 126 блок, където няма паркоместа или зад 58 блок заедно с един хубав детски кът сред зеленина и дървета.

Всичко което сте направили до тук, е против интересите на хората и факта че с данъците от нашите автомобили около 80 милиона лева от 140 милиона бюджет на общината, си покривате ремонтите и харчовете по транспорта. А когато си прибрахте комисионните за БРТ проекта, за жителите на Бургас И СТРОЕЖА ПОДЗЕМНИТЕ ТРИ ПАРКИНГА ЗАЩО НЕ ЗАДЕЛИХТЕ !?? Макар да се сетихте, че покрай паркингите УНИЩОЖАВАЙКИ 40% ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ сте в нарушение Наредба 7 МРРБ и ЗУТ, но с наглост може да сложите и преместваеми обекти до "паркингите" ...... и пуснахте близачите си да ходят и агитират хората от блоковете, въпреки да знаете а и СЪДА изрично ви осъди 2015г. за тези незаконни мераци и действия ...

Апропо, закона изисква 100% съгласие от живущите, един собственик да не е съгласен и го ДУХАШ кмете, кеф ти сам, кеф ти с антроположката.
80.
славей
29.11.2016 23:45:39
2
1
зад 18 блок ви чакаме от 4 години, така че действайте
79.
Dim40
29.11.2016 23:44:17
0
5
Николов ,духаш ли на Куш още, или той ти духа. Няма значение,важното е вятър да става.
78.
Dim40
29.11.2016 23:41:16
0
1
Не ме трий лайняр.
77.
Млад шофьор
29.11.2016 23:35:42
3
4
За жалост, паркинга на Технополис е в повечето случаи пълен. Между блоковете има тревни площи, които могат да се направят на парко места, но децата пък играят там. Това с автобусите е лоша идея на чичо Кмет. Малък град сме, няма място за бус ленти!
76.
Dim40
29.11.2016 23:26:32
1
7
Този кмет е долен измекяр. Да видим как ще издадат Акт 16 на на този коптор пред 3А в Изгрев, като е надстроен с етаж и половина от разрешеното и няма и едно паркомясто от зададените 40. Пълен боклук е Николов,напомпан въздух инагляр. Големия кмет. Боклуци.
75.
До 73
29.11.2016 22:51:48
2
0
Хаха! Ами не е лесно! В свободния свят тези неща се определят от покупателната способност и пазара! Знаеш ли колко ще струват тогава жилищата там ??? Всъщност съвсем ясно е че не ти достига капацитета да ми отговориш! Щом даже не знаеш че инфраструктурата е собственост и ангажимент на общината и изграждането и е непосилно за частния инвеститор! Защото е по скъпо от изграждането на жилищните сгради
74.
ана
29.11.2016 21:22:22
0
2
Ами един строител се опита да присвои паркинг на блок и половина като свой,понеже бил от неговата страна.А реално по комунизма така е правен паркингът пред нас,че не е от страната на входовете,а от другата страна.То така е й между панелните блокове,само че заради многото коли всички спират и пред самия блок.Огледайте се къде са старите очертания с плочки за паркоместата.Има такива.И как изведнъж стават нечии други и прецакват хората,които пък живеят от 40 години в дадения район.
73.
до 70
29.11.2016 21:11:45
0
1
Много е лесно!!!Задължаваш строителя да направи всичко така ,както изглежда на снимките и макетите в агенциите за продажба на недвижими имоти(улици ,зеленина ,паркинги,пейки и т.н.),а не да изсере една сграда и да си бие камшика.
72.
do 64
29.11.2016 21:00:01
0
2
Ааа,много моля:)Проектът за кооперация на колелото на Мираж е моя;).Патентовах я ,когато се протестираше за строежа зад Поморина.Идеята е моя.Там ще са с екстра-светът ще се върти около тях,само че къде ще паркират не знам.Пасарелката няма да е пасарелка,а надземен паркинг:)))
71.
Веселина Илиева
29.11.2016 20:37:21
0
4
http://skandal.bg/bg/vizhte-istinskoto-litse-na-kmeta-na-burgas/
70.
До 41
29.11.2016 19:33:42
3
1
И ако се разширява града на страни ,кой ще плати за новите улици, канализации, трафопостове, осветление, автобусни спирки, паркове, детски площадки и прочие...?
После с кои пари ще се поддържа всичко това ? Защото ако не знаеш ще ти кажа : с данъците от живущите в Бургас ! Хайде малко по умно !? За да има пътища и да светят лампите пред блока сметката се плаща (чрез данъци) от живущите там !
69.
Милчо Добрев
29.11.2016 18:32:36
2
3
МИЛЧООО ТИ ЛИ ИЗСРА ТВА ЛАЙНО ДА НЯМАМЕ ПАРКИНГ 58 БЛОК.ЩО СА ПРАЙШ НА ОТВОРЕН КАТО ВСИЧКИ ТА ЗНАИМ КЪВ СИ ТЪП.СЕГА КЪДЕ ДА СПИРАМЕ БЕ НЕЩАСТНИК.
68.
До Ева
29.11.2016 18:18:48
1
0
Госпожо идете в кметството при Манолова да разберете за какво иде реч.
67.
Даскалъ
29.11.2016 17:32:58
2
3
Ко ши прайм незнам. Славейков има толкова много пространство, че всички им завиждаме. Но са събрани все гяволи и прееби другарчета.
66.
Синя Зона
29.11.2016 17:29:42
3
5
Общината ще направи Синя Зона чак до МЕТРО и КАТ да ви уврът агнешките главички и да гласувате догодина за правилните партии
65.
Professional
29.11.2016 17:29:31
4
5
Няма такава държава с такива прости хора. Съберете се и на един кариран лист се подпишете къде искате паркинги. Кмета е насреща. За това 5 дена ще го направят.
64.
висок
29.11.2016 17:28:32
2
6
Какви паркинги искате бе. Всички празни площи, тротоари, градинке... ще се застроят. Последно ще се застрои в колелата до ВХТИ, Мираж, и до гробищата. Днаете ли какви 8-10 етажни сгради ще изникнат там?
Само колелото на Трапезица няма да застоим, малко е.
63.
77
29.11.2016 17:18:34
2
3
58-ми и 18,19,119 са в двата края на тази права.Какво правим със 77,78 и другите залепени за него,които отзад ползват паркинга на високия блок,който не стига.Иначе в поляната се появи блокче.Я там до Антон Страшимиrов и едно паркингче да се появи,че 10 кооперации се появиха.До съвета им е широко на панелките,а до нашите бл;окове ще се бием вече по съседски.
62.
Sev
29.11.2016 17:04:44
2
7
Единствените, които имат проблем с паркинга пред блока са пенсионерите и някоя стара мома/ерген, които кола не са помирисвали през живота си. Повечето хора искат да има големи паркинги, а не да има паркирани коли по градинки и тротоари
61.
до кмета!!!
29.11.2016 16:54:47
1
10
Г-н Кмете, а къде са паркингите на бл.86, 87, 88 ?!!!! Няма ги и няма и да ги има! Краси Стойчев строи на тяхно място! Ей затова изгубихте изборите!!
60.
Пак от Ева
29.11.2016 16:38:26
1
3
Г-н кмете къде са точно шестте паркинга и кой се оплаква за да ви помогнем?
Споменатите блокове имат паркинги както казах в предишния коментар, евентуално може да говорите за общия паркинг на 18,19 и 119 който иска един афалт, но надали за него имате проблеми с хората, ако имате кажете ние ще ги разубедим.
И все пак Къде са шестте паркинга за които говорите?
59.
Ева
29.11.2016 16:24:45
1
4
Ех само ако се замислите кои са споменатите блокове и че се описват общо три паркинга с "блоковете 58, 59, 18, 19, 119 и 67, но среща сериозен отпор"
Като 58 и 59 имат паркинг на магазин технополис.
на 67 блок паркингът е точно отзад,
а между 18, 19 и 119 е голяма празна чакълирана площадка която е уж одобрена за паркинг преди повече от 3-4 години, и там се паркира, но няма асфалт и бели очертания.
58.
гого
29.11.2016 16:08:05
2
9
Ей затова се изнесох преди 10 год в Англия, заради злобния и ограничен интелект на 60-70% от сънародниците ми. Тоз бил селянин, оня бил не знам си какъв, другия искал да бутат блоковете на хората. Единия бил от Ямбол, другия от Сливен. Само злоба и разделение. Елате да видите как другите националности се държат един за друг като братя, а ние като врагове. Заради това няма да има оправия.
57.
Птп
29.11.2016 15:57:33
2
7
Защо спорите за нарушаване на правилника ? Никой няма право да паркира на Тракия , има пешеходни пътеки и изкачаха деца между колите . Това ли искате ? до 54 : Свиквай с дъжда , колкото и да мрънкаш , никой не го интртесува . Няма кмет, който да разреши да се нарушава закона . Сега Демокрация изчистете от колите !!!
56.
Милчо Добрев
29.11.2016 15:55:48
3
7
МИЛЧООО ТИ ЛИ ИЗСРА ТВА ЛАЙНО ДА НЯМАМЕ ПАРКИНГ 58 БЛОК.ЩО СА ПРАЙШ НА ОТВОРЕН КАТО ВСИЧКИ ТАЗИ ЗНАИМ КЪВ СИ ТЪП.СЕГА КЪДЕ ДА СПИРАМЕ БЕ НЕЩАСТНИК.
55.
хх
29.11.2016 15:51:48
3
4
Съборете блоковете по Тракия и проблем няма да има ! И без друго земя нямат селските буци там .
54.
до40
29.11.2016 15:49:15
3
3
Аз съм оня дето го валя дъжда вчера.И ми се ще да те видя кой си и да ми говориш на ве.Шматок.Говори за четири ленти на Янко Комитов .Дето на светофара има само една за направо.И по средата безумен паркинг за никой
53.
Чичо
29.11.2016 15:06:25
2
7
Питайте Милчо Добрев таз мазна Свиня и доказан Мушенник,защо със ФАЛШИВИ подписи прееба комшиите си!!!!!!!
52.
до 50
29.11.2016 14:53:35
3
6
Всички идваме от село, Тъпчо. Разликата е че дядо ти от Възраждане е станал гражданин 5 години преди дядо ми от Славейков.
51.
съсед
29.11.2016 14:52:45
0
5
до, съседите от Славейков имам за продаване подземни гаражи, като не искате наземни, заповядайте при мен специална съседска цена 8 000Е! приятен ден и със здраве :)
50.
Sisisisi
29.11.2016 14:41:57
6
7
Машалааа, на Славейков им се молят да им правят не един, а няколко паркинга, а във "Възраждане"например, няма къде мотор да паркираш.Въпреки многото общински терени! Тъпанари! Чии интереси обслужвате? Превърнахте градът в привлекателна атракция за всички селяни, а баш за гражданите нищо не направихте. Мразя ви!
49.
гггггггггггггггггггггг
29.11.2016 14:41:26
3
3
защото къде ще си изхвърлят боклука селяните
48.
Бургас
29.11.2016 14:07:41
5
14
Никое пространство или паркинг пред блок не е предназначен за най-близко живущите. Аз ако съм от Славейков, ако искам мога да си държа колата в М.Рудник, както и обратното. Мога да имам и 10 коли и щом им плащам данъците имам право да ги паркирам на позволените места навсякъде в града, дори и в други населени места. Докога с тая селяния - драскане на коли и пукане на гуми защото си спрял на мястото на малоумника, който си мисли че има нотариален акт за него.
47.
До коментар 3 "d"
29.11.2016 14:06:54
2
5
Няма никакви манипулации.Зад 19 и 119 блок отдавна има готов проект за паркинг,ама иди провери в кметство Освобождение,от 17 и 18 блок колко жалби са пуснали срещу него!Даже извикаха СКАТ да снимат.Иначе гегите не се жалват от санирането което им правят.
46.
Бургас
29.11.2016 14:02:04
2
10
Между блоковете 58-59 и 59-60 има достатъчно място за паркинги,които могат да да поемат сигурно 300-400 коли ако се използва цялата площ. Повечето от нея обаче се водила зелена площ. Кое му е зеленото като нито се поддържа, нито се правят градинки, нито се садят дръвчета, най много да се окоси 1-2 пъти лятото. По-добре паркинг, отколкото неподдържани тръстики. Да й сменят предназначението.
45.
GO40 до GO4O - Vinarsko
29.11.2016 13:53:11
2
4
Адаш....като те изберат за кмет....ще се оправим НАЦЯЛО,даже ще "вържем".....и последната буква на GO40 се пише нула "0",а не като теб с "O"....поздрави(отзад).
44.
От 58
29.11.2016 13:46:32
3
12
Кмете,направи го паркинга зад 58 блок,а ония нещастни алкохолици къде кибичат пред входовете да вървят на майната си,никога са нямали коли и единствено ги интересува да се нафиркат от сутринта
43.
аз искам
29.11.2016 13:38:40
1
12
Вчера и аз минах покрай въпросната детска градина до Антон Страшимиров.Отзад е отврат.Там е и единия безумен строеж,срещу който се протестираше.Как им ги връщат тези места?Строят и терасата на блока и над главата ми на тротоара,където аз вървя.И аз протестирам.над главата ми на тротоара трябва да няма нищо,не тераси да ми тупат на главата.Никакво отстояние от път и съседна сграда.Да не говорим,че в момента тротоарът въобще липсва.Ужас,ужас.Егати и теснотията в тоз голям и уютен комплекс.Онези специалните от 58 блок като не искат, направете по-надолу към Янко Комитов.Ние искаме:))))
42.
GO4O - Vinarsko
29.11.2016 13:34:45
5
2
Не искам паркинг а модерен град с писта за хеликоптер и джетове......ерата е на дроновете....не на афтомобилите!
41.
До НОМЕР 12
29.11.2016 13:31:36
1
8
Предложението и решението е само едно и то е ДА СЕ СТРОИ НАСТРАНИ!Града да се разгръщна настрани!Дадено е разрешение в ж.к. "Славейков" на "Янко Комитов" и се строи!!!Жилищно строителство в и без това пренаселена част!Нито улицата ще поеме трафика ,нито е нужно да няма въздух в и без това презаселения ни град!Пределно им е ясно какъв е проблема и това е плътността на застрояване!Да не се правят на луди, за да не ядат шамари накрая!
40.
вай вай вай
29.11.2016 13:02:36
1
9
Стига п_остотии! Кой бу_ак не иска 4 ленти, а иска 2? По тая улица в пиковите часове чакаме кат хамсии, а недай си боже, някой да реши да прави маневра докато излиза от т.н. паркинг или пък в най-лошият случай да се ударят две коли и да чакаме патрулка. Задръстването ставаше от Янко Комитов до Стефан Стамболов. Дори и да не минаваше автобуса, тия коли оттам трябваше да ги изнесат. А тоя дето му валяло докато си взимал детето ... ми шъ си вземеш чадър ве, ако можеш и в класната стая би паркирал ... и у.одите, децата им станаха 150 кила от вечното разкарване с коли, те незнаят какво е ходене
39.
Niki
29.11.2016 12:58:34
2
16
Кмета казал "...нямаме право да го правим и по зелените площи ...", а имате право да променяте предназначението на зелени площи и детски площадки и да давате разрешения за строеж в тях ! Нямаше да има проблем с паркирането, ако не презастроявахте всичко.
38.
искам писта и магистрала в жк
29.11.2016 12:44:12
7
7
Кое е парадокса е боклуци жълто-кафеви? Паркинг не се прави под тераса клюкарски селяндури жалки.
37.
Ali Bumaye
29.11.2016 12:41:14
2
10
Мите признай си , че на единствения законен паркинг които изградихте , след година две , ще цъфне Кооперация .
36.
Винаги.....
29.11.2016 12:40:26
2
7
Винаги ще се намери някой, без значение за какво става въпрос. Който да е против. Това не означава че земята трябва да спре да се върти заради такива като него!
35.
Митко от Ветрен
29.11.2016 12:37:08
2
9
Знаете ли колко по-лесно (и безболезнено)е да се даде терен за строителство, когато е абсолютно празен.Паркинг или детска площадка веднага мога да ви направя-ни`кви ядове.Ама утре ако се яви мераклия да строи там всички ще гракнете „Що разваляш направеното?!?“И не че няма да си постоим каквото си щем, ама е по-тегаво...
34.
До 11
29.11.2016 12:35:25
2
3
Ха ха със сигурност поне трима души до този момент са се разпознали !!! Коментара ти ми хареса
33.
Предложение
29.11.2016 12:35:16
0
6
Опитайте сподземни паркинги под спортните площадки на училища и детски градини.
Ако е нужно чрез т.н. публично-частно партньорство, концесии и т.н.
за да не се финансира пряко и единствено от Общината.
32.
Не е парадокс !
29.11.2016 12:31:03
4
9
Това е манталитета на селянина ! Всичко му пречи... автобуса че минава близо до тях, заведенията че са шумни, магазините че са много, жилищата които се строят за такива като него и за самия него (сякаш неговото жилище не е построено а го има от библейско време) и Т.Н. Просто новия гражданин иска хем да е в града хем да си е сам като в любимото родно СЕЛО !
31.
СТИГА ГЛУПОСТИ
29.11.2016 12:30:12
4
10
Какво общо има етажната собственост с междублоковите пространства. Земята е собственост на Общината! прави промени в ПУПА отрежда терена за паркинг и готово.защо заблуждавате хората г-н Николов?
30.
Б-с
29.11.2016 12:29:21
12
8
Абе много тъпо ми звучи като чуя ,,,,,,,,к-с славейков,,.В съзнанието ми веднага изплуват селяни от странджа сакар .Мъча се мъча се ама все тва ми е пред очите . Дайте да го прекръстим нещо по модерно европейско даже американско -Манхатън, пето авеню .Чакам предложения .
29.
ключа от бараката
29.11.2016 12:26:39
2
8
"прилежащите територии към жилищните сгради" - яяя, т.е. не на общинска земя ще строят, а на тази, на хората, на парцелите, които са си техни, тъй като са собственици на % от земята, на която е изграден обекта. Много сладко решение, кмете :)
28.
подземно паркиране
29.11.2016 12:24:39
0
8
Кметицата на "Славейков" показа карта на комплекса, според която под всички зелени площи в града има предвидени подземни паркинги. Нямам търпение, да започнат да ги изграждат. Само да не стане, като с "Кирил и Методий". Дали пък не са ги планирали така, само за да им излязат сметките и за необходим % зелени площи и % паркинги във всеки комплекс? А дали още общината разрешава да се строи, като паркоместата, изискуеми по закон се доказват с договор за паркинг? Строиш в "Славейков" - паркоместата по документи в "Зорница"? Кеф, а?
27.
Ss
29.11.2016 12:23:36
0
7
Те половината коли на тоя паркинг дето се вижда са на аптекарчето от кооперацията Гошо Кауна.
26.
рабма
29.11.2016 12:16:08
0
9
не им правете паркинги...да се чудят те, не вие
25.
Николай
29.11.2016 12:14:13
2
10
Лятото бяха започнали да копаят за паркинг зад 58 блок, всички от блока се подписаха "за", самос е намери един единствен невчасов, който каза "не" и всичко отиде по дяволите
24.
Мортодук-голям
29.11.2016 12:09:33
4
6
Бог да ги убие СЕЛТАЦИТЕ КАЛНИ.
23.
бахур
29.11.2016 12:05:22
1
20
Тая тъпа транспортна глупост я направиха заради мефенруднишките странджалии.Вчера искам да си взема детето от детската градина до училище А.Страшимиров,няма къде да до спра колата.А вали дъжд.Други бащи псуват..А за да отидеш в Славейков от центъра,минаваш за пряко през Изгрев.Напрсво са за трепане
22.
у комплекта славейков
29.11.2016 12:02:44
7
8
живеят вече трето поколение селяндури , какво ти разбират от паркинги тези цървули . кмете работи само в МЕДЕН РУДНИК ,мани ги тия прости селяци от славейков
21.
ана
29.11.2016 12:01:40
1
7
Кооперацията от снимката наистина май няма паркинг.Или паркоместата са долу офисите,които са банка,мтел,казино и т.н.Но едва ли пък това са били места за паркинг,защото ще трябва да излизат през тротоара.Майка ми е в 77 блок.Там са вече залепени 3-4 блока по 8 етажа,а минете отзад зад блока да видите колко места има.2-3 гаража има,другото са офиси,има и подземен,който ползват някои,но много коли увисват отзад на паркинга на високия блок,но и там са "нагъцани до шията"
20.
Предлагам
29.11.2016 12:01:03
2
5
Направо ги отчуждете първите етажи и паркинги може и последните .За последните етажи фирма Трейс ще направи естакади.
19.
куртак
29.11.2016 11:53:38
0
2
ruga44444444444444444
18.
pakliret
29.11.2016 11:47:44
19
22
Колко сте елементарни, насъскват ви с партенки и почвате с глупостите????
Хората не искали......ГЛУПОСТИ!
Целта на общинските измекяри е да управлява чрез противопоставяне и злоба...
Че кога са питали хората бе, най-вече пенсионерите. Не се халосвайте....Тъпаците нямат никакво решение на глупостите които сътвориха и презастрояването което организираха. Сега се чудят как да излязат от ситуацията и няй-лесно е, хората виновни, ние искаме, ама на....Не се връзвайте и не се мразете, това искат копелетата да се самоизядем, а те да дерибействат. Като са давали разрешения за строителство и са приемали безмислени транспортни и градоустройствени схеми сега да се оправят, ако не ВЪН...и пандела.

Хубав ден!
17.
хм
29.11.2016 11:38:17
5
22
Не може хем хуя в гъза, хем душата в рая. Българина се помля да купува по няколко жилища и по 2-3 коли,а после казва че е беден. Едното за сметка на другото.Иначе в Странджа има много чист въздух и полянки за паркиране. Аман от недоволници.
16.
до 11
29.11.2016 11:37:50
2
20
много точно казано комплекса е пълен с кучкари дето си разхождат серящите мастии и не им чистят говната...
15.
mdaaa
29.11.2016 11:36:25
4
23
Елате в Меден рудник пред и зад бл. 446 - построиха просторни паркинги от двете страни на блока, единият вече е ярко осветен, на другия му предстои това да се случи всеки момент. Не знам дали някой ни е питал искаме или не да има паркинги под прозорците ни, но е факт, че сега и живущите, и гостите на околните блокове нямат проблеми с паркирането. И е чисто и прегледно.
14.
наблюдаващия
29.11.2016 11:34:31
3
13
Ей верно заради някакъв олигофренясал чичак дето възроптал и спряха строежа на паркинга зад 58бл ами хак да им е ....хем не искат паркинг, а не мога да си обясня как за два дена напълниха паркинга зад технополис...откъде толкова коли...
13.
до 47474
29.11.2016 11:33:40
3
7
Че ти да не мислиш че нещо повече ще направят!А относно паркингите работата е: Мога ,ама като не щете -НЯМА!!!
12.
ПИТАМ
29.11.2016 11:32:18
1
9
ДАЙТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ ЗА ДА ИМА КЪДЕ ДА ПАРКИРАТЕ ВИЕ...
11.
Burgas
29.11.2016 11:31:21
8
33
Отличителна черта на странджанския селяндур е, че не прави нищо друго освен да мрънка. Мрънка, че няма паркинг, мрънка, че има паркинг. Хвърля боклука през терасата и мрънка, че пред блока е мръсно. Оставя псето си да сере и пикае, където му падне и мрънка, че селянчето му е настъпило кучешко говно. Примери много. Оправия с тази сган никаква. А са много.
10.
Разочарована
29.11.2016 11:30:50
0
16
Защо напоследьк няма новини за Митьо Очите?
9.
ченгето от високия блок
29.11.2016 11:30:06
3
12
ей точно тая чудна седем етажна кооперацийка дето се вижда на снимката изникна преди 10г и нямат собствен паркинг и заемат нашия построен преди 30г за ползване от 66 и 67 блок.Между фурната 66бл и 44бл има голям парцел подходящ за паркинг и ще ми е точно под терасата,затова кмета да се самосезира и да започва да строи...
8.
Kiro
29.11.2016 11:29:29
11
12
Ситуацията: Бай Иван и бай Георги няма къде да паркират а баба Пена не иска да й шумят под прозореца.
Следващо действие: Бай Иван и бай Герги са мнозинство и го хакат на баба Пена и правят паркинг под прозореца й.
Резултат: Бай Иван и бай Герги пак си карат старите кочини и всяка сутрин се мъчат да ги запалят пред прозореца на баба им Пена. На баба им Пена апартамента вече струва с 50% по-малко.
7.
47474
29.11.2016 11:28:11
7
26
Хич не ги питайте!Никой няма да възроптае при изграждане на паркинги,сигурен съм!Пооправете пропуските в новите линии и същото това стадо дето е научено само да мрънка ще млъкне.
6.
аз
29.11.2016 11:22:30
2
10
Проблемите ви са ми чужди...
5.
Антон
29.11.2016 11:17:56
5
30
Тез пък хем няма къде да спрат,хем много претенции имат.Кое точно ще им пречи.Там има треви,които са с кози пътечки,направени от същите тези хора, за да минават напряко.По-добре паркинг,отколкото блокове да им посеят там.Обаче в долната част на Тракия също са доста гъсто населени колите.Вчера бях там,леш е.
4.
ха
29.11.2016 11:16:26
21
18
Паркинг под прозореца чуууууудно спиш и някой си форсира колата колкото си иска. Чуууууууудно
3.
d
29.11.2016 11:10:53
17
16
100% съм сигурен, че нищо от това не е вярно. Единствената цел на подобни общински манипулации е да настройва хората един срещу друг.
Нека кажат кои са предложените варианти за паркинги и за кои от тях са срещнали отпор.
2.
ти да не се обърка
29.11.2016 11:09:05
28
23
паркинги айди де коопераций направи за да имаш да гушкаш най крадливия кмет в БГ
1.
BG
29.11.2016 11:02:38
5
21
ЕМ БОЛИ ЕМ СЪРБИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори