×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кадър на БСП поема пътната агенция, ще разпределя обществени поръчки за 700 млн.лв.


Кадър на БСП поема пътната агенция, ще разпределя обществени поръчки за 700 млн.лв.
Червеният кадър Дончо Атанасов(вляво) ще се намърда на мястото на Лазар Лазаров(вдясно) като председател на Управителния съвет на АПИ
22 Ноември 2016, Вторник, 08:27 ч.

Дончо Атанасов е бивш депутат от БСП

Социалистът Дончо Атанасов застава начело на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) от 1 декември, след като досегашния председател на Управителния съвет Лазар Лазаров подаде оставка, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Така приключването на търговете за строеж на няколко отсечки от магистрала "Хемус", тунел "Железница", който е част от магистрала "Струма", скоростния път Бургас – Слънчев бряг и ремонта на 250 км републикански пътища общо за близо 700 млн. лв. ще бъдат довършени от следващото правителство и нов директорски борд на АПИ.

Най-вероятно по този начин ГЕРБ цели да неутрализира всякакви коментари за нагласени пътни търгове, които се печелят от фирми, зад които неофициално стоят депутатът от ДПС Делян Пеевски, твърдят наблюдатели на политическите процеси.

Именно заради "витаещите съмнения", че техни компании печелят търга за магистрала "Хемус" в края на 2015 г., в началото на тази година премиерът Бойко Борисов прекрати поръчката, след което последва серия от спрени търгове.

АПИ се управлява от тричленен борд

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) се управлява от 3-членен управителен съвет. По време и на двете правителства на Бойко Борисов, когато начело на регионалното министерство е Лиляна Павлова, председател на директорския борд е Лазар Лазаров. Другите двама членове са Дончо Атанасов и Илиана Захариева.

Бившият депутат от БСП Дончо Атанасов стана член на управителния съвет на АПИ през ноември 2013 г. по времето на управлението на Пламен Орешарски. Второто правителството на Бойко Борисов го остави на поста му.

През периода 1995-1997 г. Дончо Атанасов е народен представител в 37-то Народно събрание от БСП. Заемал е ръководни постове в различни търговски дружества. В периода 2008-2009 г. Атанасов беше директор на дирекция "Оперативен контрол и управление на риска" в Национална агенция "Пътна инфраструктура“.

Илиана Захариева влезе в ръководството на АПИ по времето на първия мандат на Бойко Борисов, когато начело на регионалното министерство беше Лиляна Павлова. Тя остана на поста си и по време на правителството на Пламен Орешарски, когато министър на регионалното развитие беше Десислава Терзиева.

Големите пътни търгове

Най-големият от пътните търгове с прогнозна цена от 250 млн. лв. е за строежа на тунел "Железница", който е част от магистрала "Струма". По него все още не са отворени ценовите оферти. Тук интересите са големи, а кандидатите в процедурата са 17.

Следващото правителство в спешен порядък ще трябва да вземе решение и за трасето на магистрала "Струма" през Кресненско дефиле, след като няколко поредни правителства не решиха този въпрос и той остава отворен. Двата обекта се финансират със средства от оперативна програма "Транспорт" 2014-2020 г.

Предстои да бъдат избрани и изпълнителите на участъци от магистрала "Хемус". В петък бяха отворени ценовите оферти за изграждането на 10-километровата отсечка от Ябланица до Боаза с прогнозна цена от 80 млн. лв. 

Все още не са отворени ценовите предложения за изграждането на 16-километровата отсечка между пътните възли "Белокопитово" и "Буховци" на магистрала "Хемус" с прогнозна стойност от 133 млн. лв. Кандидатите за нея са осем.

Предстои да бъдат подписани и договорите за изграждането на скоростния път между Бургас и Слънчев бряг. За два от трите участъка вече има избрани изпълнители, но договорите все още не са подписани, според регистъра на обществените поръчки.

За изпълнител на 5-километровата отсечка между Ахелой и Поморие е избрана "Пътстрой Бургас" с цена от 21.5 млн. лв. с ДДС. "Пътстрой Бургас" е собственост на "Хидрострой", зад която стои бившия пътен шеф Велико Желев. През лятото "Хидрострой" стана собственик на свързваната с Пеевски "Водстрой 98".

За изпълнител на обхода на Поморие е избрано обединението ДЗЗД "Поморие 2015", в което влизат "ПСТ Груп" и "Понсстройинженеринг".

Все още не е приключила процедурата за обхода на Ахелой за 26 млн. лв.

Строителството на магистрала "Хемус" между София и Варна и на скоростния път Бургас - Слънчев бряг се финансира с пари от държавния бюджет.

В момента тече и изборът на изпълнители на ремонта на 250 км пътища за 150 млн. лв. До момента има избрани строители за 7 от общо 15 лота, но договорите с тях все още не са подписани. Тази поръчка се финансира със средства от оперативна програма "Региони в растеж".

В категории: Бизнес


11
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
11
Коментара по темата
11.
кой
22.11.2016 15:45:31
1
1
Кой избра Пеевски кой?
10.
до всички
22.11.2016 15:00:35
0
1
Защото всички партии си игрят игрите и сетете се кой ще плаща сметката???
9.
До 8
22.11.2016 14:29:49
0
0
Бягай да играеш
8.
do 7
22.11.2016 14:02:04
0
2
Глупакът си ти. Пак питам, защо сегашния шеф от герб сдаде властта на комунистите? За да замитате далаверки и да избягате от отговорност?
7.
az do 6
22.11.2016 13:54:40
1
1
Za6toto glupak takuv Sega ot tiq pari 699 miliona leva 6te iz4eznat !
A ot bsp po kradliva sgan nqma.
6.
чичо пенчо
22.11.2016 13:39:30
1
1
Герберасти, що ревете? Доброволно дадохте властта в ръцете на бсп, и почнахте да плюете. То вие сте за ебане...
5.
ALF
22.11.2016 11:35:02
0
6
А в Бургас ?
4.
това искахте
22.11.2016 11:17:24
3
7
това получихте - почна се!
3.
...
22.11.2016 11:10:36
1
4
Отворете и вижте интервюто на Диков с Цветан Василев. Дори 1/100 от казаното да е истина е просто държавна измяна, касаеща националната сигурност в сектор отбрана. Да сте чули някоя медия да цитира това интервю? Май не им е удобно...
2.
BG
22.11.2016 11:00:16
1
14
НАТОЧИХА БРАДВИТЕ, ЗАПОЧВА СЕ
1.
R
22.11.2016 10:52:40
2
16
Великите кадри на БСП-дърти крадливи комуняги. Като му гледам гушката на снимката, май се е наточил набързо да я напълни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори