×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте как изглежда днес авиационната база, в която е служил президентът Румен Радев


Вижте как изглежда днес авиационната база, в която е служил президентът Румен Радев
Старите МиГ-23 наредени в бойна готовност край самата писта
18 Ноември 2016, Събота, 01:00 ч.

Дълги години това летище е било основната защита на южната граница на България


Авиобаза Равнец някога бе образцово поделение на Военновъздушните сили на България. Намираше се край бургаското село Равнец.

Разполагаше с летище с 2 писти (дълги 2,6 и 2 км съответно) с покритие от бетонови плочи и обработени със смола фуги, пише socbg.com

От 1950-те до 1990-те години базата е основна въздушна отбранителна единица на южната част на морската граница и заедно с базата в Безмер охранява югоизточната сухопътна граница.



Летището край Равнец започва да се използва като военно на 14 и 15 май 1953 г., когато 15-и изтребителен авиополк се пребазира на него.

През 1989 г. полкът е преоборудван с изтребители МиГ-29 (първият каца в базата на 15 юни).

В периода от 1992 до 2001 г. техниката и пилотите са предислоцирани в базата в Граф Игнатиево, а базата в Равнец е оставена като резервно летище за ремонти и аварийно кацане. Впоследствие е закрито и е изоставено на произвола на съдбата.



Авиобазата е неразривно свърана и с името на новия президент на България Румен Радев. Той служи там между 1987-1999 г. Самият той по време на предизборната си кампания в Бургас каза, че закриването на авиобазата е сериозна грешка. „Настоящето доказа, че закриването на авиобаза Равнец е грешка, защото Черноморският регион придобива все по-голяма важност в системата за национална и колективна сигурност“.

През лятото на тази година пък министърът на икономиката в оставка Божидар Лукарски, заяви, че нова индустриална зона ще бъде изградена на мястото на военното летище „Равнец“. Дали ще се случи предстои да разберем.



Във форума  airgroup2000.com/forum преди 2 лета бяха публикувани тъжни снимки от потребителя Лимонес.

Ето какво е написал и заснел той:

„За един фен на авиацията е трудно да пише в тема като тази…

Не съм си и представял, че един ден ще мога да спра с колата на полосата в Равнец. Ужас.

Няма да забравя как се тресяха стъклата у дома от рева на МиГ-овете летящи на метри над покривите, колко пъти съм се взирал в небето с бинокъл в ръце.

В края на Април / началото на Май 1999 имаше открит летателен ден в Равнец, един от последните пъти когато видях 29-те в небето над Равнец"



















В категории: Ретро Флагман


26
Коментара
Флагман.БГ Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка 19/03/2024, Вторник 09:55 0
26
Коментара по темата
26.
Шибам червени тролове в задника
20.11.2016 15:42:52
3
2
Опитът на един глупак войника Радев стигнал до прозрението да избяга от самолета, основно ястие по метода на ускорено хранене и начин на употребата му. Първата рота са тъпаците, портрет на хронично болния маняк войниците или несретник, в първата подгрупа са тиражираните грешки на природата войника Радев със главата не бил добре нещо. Втората рота са глупаците със гумирани противозачатични мозъчни гънки. Трета рота са глутница вампирясали паунообразни алигатори, крокодили грозни от БСП, лирическа отрова която разпространява БСП-нашето блато е най- хубаво , всяка жаба си хвали гьола АЕЦ Белене, но фактите са си факти , кой, кой нанесе финансови загуби на държавата- БСП.....
25.
до 24
20.11.2016 07:25:22
1
2
Добре ли си??? Я, вземи един студен душ! Отиди и на лекар! Главата не те слуша нещо!
24.
Те ще затрият БГ- червените боклуци
20.11.2016 06:48:25
3
3
Опитът на един глупак войника Радев стигнал до прозрението да избяга от самолета, основно ястие по метода на ускорено хранене и начин на употребата му. Първата рота са тъпаците, портрет на хронично болния маняк войниците или несретник, в първата подгрупа са тиражираните грешки на природата войника Радев със главата не бил добре нещо. Втората рота са глупаците със гумирани противозачатични мозъчни гънки. Трета рота са глутница вампирясали паунообразни алигатори, крокодили грозни от БСП, лирическа отрова която разпространява БСП-нашето блато е най- хубаво , всяка жаба си хвали гьола АЕЦ Белене, но фактите са си факти , кой, кой нанесе финансови загуби на държавата- БСП.....
23.
до 21
19.11.2016 21:55:34
1
2
Добре ли си с главата? Тази ,която стои на раменете...има ли нещо в нея?
22.
От Равнец
19.11.2016 20:52:35
2
4
Дали не му се плаче на президента Радев като гледа мястото от където му е започнал проф. път.
21.
Ima li pilot v samoleta
19.11.2016 20:35:19
6
3
Работната заплата за военнослужещи трябва да е под 200 лв. , моето мнение е, че и това е много ,при анализ на осигуреността на предприятието с работна сила , използването на работното време- пример Радев от ВВС любовни афери това работа ли е и производителността на труда, никаква производителност? Разшерен модел и методика за анализ на производителността на труда от войници , тези хора натоварват бюджета със разходи за работни заплати и други необходими средства , без производителност на труда, крайния извод е че трябва да има намаление на заплатите им... Оценка на наличието на абсолютна икономия или на преразход на войника Радев. Основните задачи на анализа на изполването на работното време се свежда до установяваването на размера на целодневните и вътрешносменните загуби на работно време на войника Радев - любовните му афери , кражби на части от двигатели и определяне на тяхното влияние върху обема на продукцията!
20.
GO40
19.11.2016 20:18:32
2
5
Кой е Димитър Николов?


Оказва се, че той е крупен контрабандист от близкото мафиотско минало на България. Кандидатът за Кмет е държал години наред добре разработен канал за нелегален внос у нас на сухо мляко от Молдова и ОНД през Дунав мост. Публикации за това вече се появиха в някои национални медии. Заради тази си престъпна дейност Николов е осъден с присъда на Бургаския районен съд и дори в момента срещу неговата Еднолична фирма “Бове – 1” има действащи следствени дела и прокурорски преписки. Николов е разкрит от Митническите власти да представя подправени фактури и да подменя истинските. Във въпросните фактури има различни доставчици и различни фирмени адреси на “Бове – 1”, нито един от които действителния по съдебно решение. Така той е укривал десетки хиляди килограми сухо мляко, което е вкарвал с ТИР-ове през Дунав мост. Заради престъпленията срещу Николов са съставени Митнически Актове, Наказателни постановления, Съдебни решения и Изпълнителни дела от Агенцията за държавни вземания за принудително събиране на сумите, с които е ощетил държавния бюджет. “Уикенд” разполага с документи, доказващи, че Кандидат – Кметът е измамил държавата с над половин милион лева, което за момента на престъплението са били страшно много пари. Източници от кухнята на подобни далавери са категорични, че никой вносител не би действал в продължителен период толкова смело в престъпна дейност, без да има сигурен гръб и протекции на политическо и държавно равнище. Добре покриван като Областен Председател на СДС, докато бе в управление, и настоящ водач на синята листа в Общинския съвет на Бургас, един изпечен стопански престъпник /признат от съда/ застава зад друг актуален политически чадър, за да се спаси от заслуженото наказание, което трябва да понесе за престъпленията си.. Ако разбира се България беше нормална законова държава по европейски стандарти и корупцията в страната не превръщаше вчерашните престъпници в настоящи управници, с власт да се разпореждат със съдбите на милионите българи.
19.
turboto
19.11.2016 18:35:42
1
12
Най-тъжните и грозни снимки, които съм гледал от много време на сам! 81-83....
Стоях и охранявах знаме 1300 години България! Сега ...мъка и срам!
18.
Модела кой яде от държавната попара
19.11.2016 17:39:23
11
3
Когато господ раздавал мозък войската и военните били на учение, разминало им се да получат разум и мозък, миризливи войници и военни тъпаци, само да ядат и да серат друго не правят и държавни пари да харчат на данъкоплатците!
17.
Цункай хуй
19.11.2016 17:27:35
11
2
Войниците да ми козируват или да ме цункат по долния, заедно със Радка пиратка, а червените фенери, да ходят да ги блъскат в задника
16.
до 14,15
19.11.2016 16:41:24
1
8
Пиши си директно, че си слабоумен олигофрен.Хората ще те разберат.
15.
Ima li pilot v samoleta
19.11.2016 16:19:08
8
2
Работната заплата за военнослужещи трябва да е под 200 лв. , моето мнение е, че и това е много ,при анализ на осигуреността на предприятието с работна сила , използването на работното време- пример Радев от ВВС любовни афери това работа ли е и производителността на труда, никаква производителност? Разшерен модел и методика за анализ на производителността на труда от войници , тези хора натоварват бюджета със разходи за работни заплати и други необходими средства , без производителност на труда, крайния извод е че трябва да има намаление на заплатите им...
14.
Ima li pilot v samoleta
19.11.2016 16:19:08
9
2
Работната заплата за военнослужещи трябва да е под 200 лв. , моето мнение е, че и това е много ,при анализ на осигуреността на предприятието с работна сила , използването на работното време- пример Радев от ВВС любовни афери това работа ли е и производителността на труда, никаква производителност? Разшерен модел и методика за анализ на производителността на труда от войници , тези хора натоварват бюджета със разходи за работни заплати и други необходими средства , без производителност на труда, крайния извод е че трябва да има намаление на заплатите им...
13.
lisan lisan
19.11.2016 14:28:44
6
1
до 9 абе идиото ТОВА КОЕТО ИСКАШ Е МНОГО СКЪПО(ако ти поискат всеки месец да даваш по 100лв ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕШ-БЕ ТЪПАНАР)
12.
Тъжно...
19.11.2016 14:25:14
3
14
Ето до къде докараха държавата ни безхаберните и крадливи управляващи...! Съсипаха всичко по нареждане на чужди чиновници и чужди интереси! Не могат да скрият пагубните резилтати от проваленото си управление, скрито зад измамното самохвалство и "милиардите", които размахват наляво и надясно, потънали неизвестно къде ( може би в личните им банкови сметки ). Все няма пари за пенсии, здравеопазване, наука, образование, национална отбрана...!!!!!!!
11.
Защо е така
19.11.2016 13:50:12
0
2
Който до сега не е разбрал ,никога няма да разбере .
10.
Защо е така
19.11.2016 13:50:12
1
2
Който до сега не е разбрал ,никога няма да разбере .
9.
Нато вън от България!
19.11.2016 13:48:17
5
17
Всичко това е благодарение на НАТО! НАТО унищожи българската армия! Бяхме велики, бяхме сила! Сега сме нищо! А това стана с помощта на Еврейския слуга Соломон Паси!
8.
Защо е така
19.11.2016 13:47:10
0
3
Който до сега не е разбрал ,никога няма да разбере .
7.
Възраждане
19.11.2016 12:44:09
1
9
До номер 3 освен с цигари и правеха с Емил Райков фалшив Марков алкохол
6.
б
19.11.2016 11:05:55
4
13
Вие някаква анти кампания срещу ГЕРБ ли сте предприели? Не разбирате ли, че колкото повече плюете Радев, толкова повече народът намразва Тиквоний?!
5.
до 4
19.11.2016 10:48:13
4
27
Румен Радев е истински Генерал и всеки който има поне малко патриотизъм в себе си го знае.Препоръчвам да гледате авиошоуто ,където Генерала е главен участник.
4.
do 3
19.11.2016 09:43:36
2
17
А сега и двамата са генерали.
Срам за генералския пост.
3.
МОМАТА С КОНТРАБАНДНОТО МЛЯКО
19.11.2016 09:25:22
8
41
Когато Бойко Тиквата правеше и продаваше фалшиви цигари в Крайморие ,лейтенат Румен Радев летеше на МИГ-21 и пазеше държавната граница.В резултат от контрабандната дейност на Тиквата хазната е била ощетена с милиони левове.
2.
Do HtcSxema
19.11.2016 09:08:30
3
4
Poslednia, poslednia li e samoleta na generala?
1.
Георги
19.11.2016 08:38:24
5
16
Изтребителите на първата снимка са МИГ-23 и май никога не са били базирани на Равнец ....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка Тони Филипова беше човек с огромно сърце, обичана от ученици, родители и колеги Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Бъдещето на правителството зависело от това дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще преодолеят личните си амбиции Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Влизането на други хора при връчването на мандата е незаконно, коментира доц. Наталия Киселова
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори