×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП: Краят на това антинародно управление е близък, ние сме на ход!


БСП: Краят на това антинародно управление е близък, ние сме на ход!
С избора на Румен Радев за президент започва изтласкването на ГЕРБ и Бойко Борисов от властта, обяви бургаският депутат Атанас Зафиров
28 Октомври 2016, Петък, 18:30 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Страх е сковал управляващата коалиция, обявиха червените в парламентарна декларация


„Краят на това антинародно управление е близък. Ние сме на ход, защото за нас най-важно е доверието на хората. То стои много по-високо от властта, която вие имате в момента и сте се вкопчили здраво в нея.” Това обяви бургаският депутат Атанас Зафиров в декларация от името на парламентарната група на „БСП лява България”.

„Ние няма да допуснем да продължава това безхаберно управление, на което е чужд дневният ред на обществото. Крайно време е да обърнем негативните тенденции и да живеем достоен живот в справедлива държава. Това е нашата вяра за утрешния ден”, заяви още народният представител.

Според БСП тежък страх е сковал управляващата коалиция – „страх от предстоящата загуба на президентските избори и неминуемия крах на този все по-уродлив сговор, който води страната към дъното”.
„Свидетели сме как този страх рецидивира в нови и нови, още по-опасни форми на манипулации, внушения, административен и корпоративен натиск, скандални сделки между партиите, които доведоха до безпрецедентни промени в изборното законодателство в последната секунда – всичко това в името на едно – създаване на комфортни условия за поредната изборна фалшификация. Поредната кражба на гласа на българския гражданин”, обяви Атанас Зафиров.

По думите му  управляващите правели списъци с партийни назначения, в които залагали пред всяко име конкретни цифри като очаквани гласове. „Това е съвременният данък ангария – ако ви трябва превод, обърнете се към новите ви приятели от ДОСТ”, заяви още червеният депутат.

Плашите хората с оставки и внушения, че едва ли не това правителство е единственият гарант за стабилността и европеизацията на страната! Криете от народа ужасяващата истина за нелегалните емигранти които заливат родината ни! Говорите за подписани споразумения, а приехте да подпишете изключително неизгодното за България споразумение между ЕС и Канада. Кой го подписа? Сергей Станишев ли го подписа или вие?
Явно в страховитата треска, която ви тресе няма да се спрете пред нищо! Защото сте наясно, че злоупотребите и кражбите, които са вършени от вашите два кабинета, са огромни и разкриването им от следващото управление, а аз ви гарантирам, че ще бъдат разкрити, ще ви постави в критична политическа ситуация – вас и вашите политически сподвижници!
Казвам сподвижници, защото ГЕРБ не са сами в тази задруга. Присъдружните партии от Реформаторския блок, Патриотичния фронт, остатъците от други политически еднодневки, а от скоро вече и „Атака” се включват дружно в неспирните опити за оклеветяване и дискредитация на единствения кандидат - алтернатива на грозното статукво. Човекът, в когото стотици хиляди български граждани видяха лъч надежда за промяна! Човекът, с избора на когото, започва изтласкването на ГЕРБ и Бойко Борисов от властта”, каза още Атанас Зафиров.

Според него това целяли въпроси като този на Магдалена Ташева от „Атака“, зададен на парламентарния контрол днес към военния министър Николай Ненчев. След него стана ясно какви възнаграждения е взимал кандидат-президентът Румен Радев като военен летец и при пенсионирането си.
„С този въпрос се прави грозно и манипулативно внушение. Единствената му цел е да се очерни основният кандидат за президент - ген. Румен Радев, и от парламентарната трибуна да се оспорват безспорните му качества, като воинска чест и достойнство. Думи, които явно на вас не са ви ясни”, заяви бургаският депутат, след което размаха и прочете рапорта, с който е поискал да бъде освободен от военна служба.

„Министър Ненчев направи от тази трибуна едно много грозно внушение. Летателните часове нямат нищо общо с възнаграждението. Това са средства, които се полагат на всеки български летец от капитана до генерала. Министър Ненчев зашлеви звучен шамар и обиди показно всички български кадрови офицери като постави под съмнение цялата система за обезщетение при напускане на армията.
Ще продължат ли опитите за омаскаряване на един достоен български генерал, който дръзна да тръгне срещу антинародната ви политика. От това ли ви е страх”, попита Атанас Зафиров.

По думите му процесът е необратим. „Все повече се задълбочават противоречията вътре във вашето управляващо мнозинство. А това води до политическа нестабилност вътре в него, но тя се разпространява и в управлението на цялата държава.
Ясно е, че вашето управление се гради само на сделки, на бизнес, а сега с намаляването на обществените поръчки и тяхното спиране, с все по-трудното усвояване на еврофондовете, живителната му влага все повече ще намалява”, заяви още Зафиров от името на „БСП лява България”.



37
Коментара по темата
37.
Иванов
01.11.2016 14:36:26
2
0
Откакто е дпутат Зафиров, ще се търкаля вече че не могат да го съберат в кола, колко лайн--а има в тоз голям ненаяден търбух. Каква воня ще се разнесе само ......
36.
ico
01.11.2016 14:33:43
1
0
Спомняте ли си, плиткоумни комунисти? Защото хората още помнят….......
Малко хора обичат да се връщат към това време, но преди около 20 години .. България премина през така наречената Виденова зима, която остави страната напълно опустошена. Кризата, в която ни вкара тогава управлението на БСП, доведе до близо 50-процентен спад на реалните заплати и близо 60-процентен спад на реалните пенсии спрямо годината преди Жан Виденов да дойде на власт.
Такава е равносметката от на практика четвъртия фалит, до който докарва България БКП/БСП от 1960 г. насам, и не е никак учудващо, че левите „журналисти“ никак не обичат да си спомнят за нея.
Не трябва да се забравя и приноса на Сергей Станишев към подобряване финансовото състояние на роднините му. Бившият премиер не веднъж е помагал на брат си Георгий, който е архитект, в развиване на бизнес начинания. Братът на Станишев успя да се сдобие с разрешително за изграждане на курортно селище в Кара дере, защитена територия включена в Натура
Рудниците продадени за 1 лев от БСП и препродадени за 35 млн. евро!
Мини Бобов дол са били продадени за 1 лев през 2007-ма, когато министър на икономиката в кабинета на Станишев е Румен Овчаров, а заместник му е сегашната червена водачка Корнелия Нинова.
Бенефициентът е партийният другар на Нинова, Овчаров и Станишев - Красимир Паргов.
В последствие, след като доста от активите изчезват от мината, тя е прехвърлена срещу няколко милиона лева на новия собственик - Христо Ковачки.
Спирам че ми се повдига .......
35.
гого
01.11.2016 14:30:13
2
0
Е НЯМА ТАКВА НАГЛА И КУХА ПАРТИЯ ОСВЕН БКП-ТО. ЛИПСВА ИМ МОЗЪК И ИДЕИ, НО ПЪК ИСКАТ ПАК ВЛАСТ И ДА УПРАВЛЯВАТ, КОЙ ГИ ПОДКРЕПЯ ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ, КОЙ???? ТО ВЕЧЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ НЕ СА ГЛУПАЦИ .......
34.
Айнщайн
31.10.2016 13:11:38
1
0
Кво доверие бе, баламурници? Няма по-безсрамна паплач от вас.
33.
Чичо Пенчо
29.10.2016 20:26:32
4
3
Тези ли обичат Бъргария?! Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията. Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ. Подробностите в следващия материал.

На 25 октомври Европейският парламент приема спорна резолюция за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа. Документът е одобрен с 339 гласа "за", 333 - "против" и 25 - "въздържал се". Резолюцията е подкрепена от Партията на европейските социалисти и Алианса на либералите и демократите в Европа. Европейската народна партия гласува "против".
Как гласуват българските евродепутати?
Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали.
Документът предвижда десетки мерки за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа, които държавите - членки на Европейския съюз трябва да предприемат.
Така например в точка 30 от резолюцията се казва, че цитирам "трябва да се избягва създаването на изолирани квартали за мигранти, като се насърчава тяхната интеграция и възможностите за оползотворяване на целия потенциал, свързан с обществения живот".
В точка 51 пък се твърди, че миграцията е призната в световен мащаб като мощен инструмент за устойчиво развитие, тоест тя е полезна.
С резолюцията се забранява още на държавите от Европейския съюз да налагат културни ограничения на мигрантите. Залагат се и сериозни бариери пред връщането им в родните им страни. Освен това има специална точка, в която се твърди, че страните от Евросъюза трябва да приемат икономически мигранти, дори и такива, които бягат от родните си държави по климатични причини. Освен това се призовава Европейският съюз да набележи действия, които правителствата на страните - членки да предприемат за увеличаване на потенциала на миграцията като цитирам "фактор за развитие".
Потърсихме евродепутатите от БСП и ДПС, за да разберем защо са подкрепили резолюция за насърчаване на миграцията, след като в България от БСП ежедневно се обявяват против бежанците и обвиняват правителството, че не правело достатъчно, за да ги спре.
Ето какво например каза Илияна Йотова в сряда по повод на бежанците.
Илияна Йотова:
"Не случайно говорят вече за третия път на миграцията именно тук на българо-турската граница, сухопътното трасе за вътре в Европа. За съжаление сегашното правителство не може да се справи с тази криза - само я задълбочава."
Свързахме се с евродепутата от БСП Момчил Неков, който каза, че искал първо да прочете какво пише в резолюцията, която вече е подкрепил и тогава да коментира.
Момчил Неков - евродепутат от ПЕС/БСП:
"Искам да погледна самия доклад, за да ви дам точна и ясна информация."
След като се запозна с резолюцията, ето какъв коментар направи пред телевизия "Европа" Момчил Неков.
Момчил Неков - евродепутат от ПЕС/БСП:
"Вижте смущаващи неща има навсякъде, въпросът е че самата тема е доста чувствителна за българите. Това е резолюция по самата тема с бежанската криза. Резолюцията на ЕП относно правата на човека и миграцията от трети държави, тя е по собствена инициатива."
От БСП казаха, че не се запознати с документа, който са подкрепили техните евродепутати.
Потърсихме и евродепутатите ни от ЕНП, за да разберем защо те са гласували против резолюцията.
Емил Радев - евродепутат от ЕНП/ГЕРБ:
"Виждаме за пореден път как в България представителите на социалистите и на ДПС говорят едни неща срещу миграцията, срещу миграционния поток, да не се дават повече права в страната ни, а в един момент в ЕП с техните гласове и гласуването им за тази резолюция, на практика се дават все повече и повече права и се иска да се допусне свободно движение на мигрантите, към която и държава да искат да се заселят. Това са неща които българското общество не би одобрило по никакъв начин."
Не открихме нито един от евродепутатите от ДПС за коментар, тъй като не отговарят на мобилните си телефони.
32.
Мильо
29.10.2016 08:03:00
3
10
Победа на 1ви тур! Победа за БСП. С вас сме всички г-н Зафиров. Благодарим Ви за смелостта и мъжеството,което имате. Голям страх ги тресе-Хак да им е. Радев Президент. Победа! 13
31.
Зафиров - селски кмет!
28.10.2016 22:27:09
4
12
Зафрика, имаш страшна подкрепа във форума. Напусни Народното събрание и се кандитирай лидер на БСП, премиер, или в краен случай за кмет на Ново Паничарево.
НАРОДНИТЕ МАСИ СА ЗАД ТЕБ!
30.
komunist
28.10.2016 22:08:12
4
2
Waw was dowerie imat samo nad 70 godisnite.GLUPAK KOMUNIST W DNESHNO WREME =BEZUMIE
29.
Бай Уй
28.10.2016 20:25:41
5
15
Абе къде е Кристалина?
Има логика в думите на депутата. Ще гласувам за Радев.
28.
Чичо Пенчо
28.10.2016 20:09:03
13
9
Същите тези червени изроди, които реват и плашат предизборно хората, продадоха България!!!!


Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията. Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ. Подробностите в следващия материал.

На 25 октомври Европейският парламент приема спорна резолюция за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа. Документът е одобрен с 339 гласа "за", 333 - "против" и 25 - "въздържал се". Резолюцията е подкрепена от Партията на европейските социалисти и Алианса на либералите и демократите в Европа. Европейската народна партия гласува "против".
Как гласуват българските евродепутати?
Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали.
Документът предвижда десетки мерки за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа, които държавите - членки на Европейския съюз трябва да предприемат.
Така например в точка 30 от резолюцията се казва, че цитирам "трябва да се избягва създаването на изолирани квартали за мигранти, като се насърчава тяхната интеграция и възможностите за оползотворяване на целия потенциал, свързан с обществения живот".
В точка 51 пък се твърди, че миграцията е призната в световен мащаб като мощен инструмент за устойчиво развитие, тоест тя е полезна.
С резолюцията се забранява още на държавите от Европейския съюз да налагат културни ограничения на мигрантите. Залагат се и сериозни бариери пред връщането им в родните им страни. Освен това има специална точка, в която се твърди, че страните от Евросъюза трябва да приемат икономически мигранти, дори и такива, които бягат от родните си държави по климатични причини. Освен това се призовава Европейският съюз да набележи действия, които правителствата на страните - членки да предприемат за увеличаване на потенциала на миграцията като цитирам "фактор за развитие".
Потърсихме евродепутатите от БСП и ДПС, за да разберем защо са подкрепили резолюция за насърчаване на миграцията, след като в България от БСП ежедневно се обявяват против бежанците и обвиняват правителството, че не правело достатъчно, за да ги спре.
Ето какво например каза Илияна Йотова в сряда по повод на бежанците.
Илияна Йотова:
"Не случайно говорят вече за третия път на миграцията именно тук на българо-турската граница, сухопътното трасе за вътре в Европа. За съжаление сегашното правителство не може да се справи с тази криза - само я задълбочава."
Свързахме се с евродепутата от БСП Момчил Неков, който каза, че искал първо да прочете какво пише в резолюцията, която вече е подкрепил и тогава да коментира.
Момчил Неков - евродепутат от ПЕС/БСП:
"Искам да погледна самия доклад, за да ви дам точна и ясна информация."
След като се запозна с резолюцията, ето какъв коментар направи пред телевизия "Европа" Момчил Неков.
Момчил Неков - евродепутат от ПЕС/БСП:
"Вижте смущаващи неща има навсякъде, въпросът е че самата тема е доста чувствителна за българите. Това е резолюция по самата тема с бежанската криза. Резолюцията на ЕП относно правата на човека и миграцията от трети държави, тя е по собствена инициатива."
От БСП казаха, че не се запознати с документа, който са подкрепили техните евродепутати.
Потърсихме и евродепутатите ни от ЕНП, за да разберем защо те са гласували против резолюцията.
Емил Радев - евродепутат от ЕНП/ГЕРБ:
"Виждаме за пореден път как в България представителите на социалистите и на ДПС говорят едни неща срещу миграцията, срещу миграционния поток, да не се дават повече права в страната ни, а в един момент в ЕП с техните гласове и гласуването им за тази резолюция, на практика се дават все повече и повече права и се иска да се допусне свободно движение на мигрантите, към която и държава да искат да се заселят. Това са неща които българското общество не би одобрило по никакъв начин."
Не открихме нито един от евродепутатите от ДПС за коментар, тъй като не отговарят на мобилните си телефони.
27.
Къдравия
28.10.2016 18:39:54
2
17
Има какво да се учи от теб Наско. Браво. На мен не ми стиска!
26.
Къдравия
28.10.2016 18:39:23
2
14
Има какво да се учи от теб Наско. Браво. На мен не ми стиска!
25.
Къдравия
28.10.2016 18:39:23
2
11
Има какво да се учи от теб Наско. Браво. На мен не ми стиска!
24.
Vodolaza
28.10.2016 18:36:27
4
15
Поздравления за смелостта. На малко хора им стиска! Само така Зафиров.
23.
Penka
28.10.2016 18:34:07
5
13
Bravo Zafirov. Kaza im go. Razpada im zapochna. Kristalina veche razvq beliq flag. Smelo napred.
22.
Аз
28.10.2016 17:55:52
10
6
И тези дупетати си мислят че с това говорене ще ми спечелят гласа. Е как да стане с такива шамански изказвания лъхащи на комунизъм. Идвал им редът - идва им, ДА - идва им да потънат още по-прегърнати с ДПС
21.
Зафиров лъжец
28.10.2016 17:55:21
14
8
Зафирка ще строшиш катедрата, не се облаягай. А кakво говориш, никой не го интересува, то е ясно, че докато си отвориш устата и вече си излъгал.
20.
FREE BULGARIA
28.10.2016 17:53:56
15
5
Флагман, защо пишете за тези рубладжии слабаци и цигани.
Защо дори се занимавате със комунистите? Това е един строй който доказа че е морално фалирал и икономически невъзможен. Тогава защо ги пишете? Защо?

Живея в САЩ. Вчера срещнах русначка която гледала дете ма някакъв бразилец и след това се оженила за зелена карта за него като той се развел.

Тя плачеше от Русия. Казва че има абсолютна корупция че хората имат ужасно малки заплати и ми лаза това:

Как е възможно във САЩ да ми дават пари за учене а моята собствена страна да не ми дава нищо?

Опитах се да я успокоя със това че не се притеснявай Русия е голяма страна всичко ще е наред.

Не! Тя казва тази страна има история пълна само със диктатори няма един свестен ръководител.

Какво да говорим повече? Самите руснаци признават че са най слабата страна и бягат от там.

Защо ги пишете тези рубладжии? Няма надежда те да се върнат!
Никога няма да може едни аборигени да победят индистриалния можещия свободен човек.

Социализма е болест на слабите народи. Не може да има социализм преди да има богато капиталистическо обшество, защото капитала е богатсвото не хороскопите и лозунгите на комунистите!!!!

Спрете да пишете да заблуждавате хората че тези изроди имат морал и са алтернатива.

Спрете да ги пишете да ги забравим тея кошмарни времена.

Сега е време да строим и да привличаме капитал!!!

Напред свободния капитал, свободни индустриалци и фермери! Строете за да има Европейска България!!!!!
19.
Говрои Баш по най Брадър
28.10.2016 17:48:47
12
5
Малиии - какви подлоги тролски червени иамло тук. Какъв 13 ве титаници - ПОТЪНХТЕЕЕ
18.
13
28.10.2016 17:35:53
3
12
Това е човека 13,Това е Бащата на нацията 13, Това е Генерала,който ще ни изведе от Кризата.
13 13 13 13 13 13 13 13 13
17.
13
28.10.2016 17:35:53
2
12
Това е човека 13,Това е Бащата на нацията 13, Това е Генерала,който ще ни изведе от Кризата.
13 13 13 13 13 13 13 13 13
16.
13
28.10.2016 17:35:53
2
12
Това е човека 13,Това е Бащата на нацията 13, Това е Генерала,който ще ни изведе от Кризата.
13 13 13 13 13 13 13 13 13
15.
Мильо
28.10.2016 17:33:49
3
15
Браво г-н Зафирова, тези хора съсипаха държавата ни. Гербера увяхна те ни предадоха! В Странджа е страшно все повече и повече бежанци. Страх ни е! Вие сте нашата надежда!
14.
ЗАФИРОВ - БИЗНЕСМЕНА СВИНАР
28.10.2016 17:05:59
10
5
"Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията. Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ"
БСП СТЕ ИЗЧЕРПАНИ ОТ ВСЯКАКВО СЪДЪРЖАНИЕ И УВАЖЕНИЕ КЪМ НАРОДА - ДОЛУ БСП ДОЛУ БСП
13.
БСП - ПРЕДАТЕЛИ ПРЕДАТЕЛИ !!!!
28.10.2016 17:03:35
10
5
"Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията. Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ"
12.
ИСТИНАТА ЗА ПРОДЖНИТЕ ПОДЛОГИ ОТ БСП
28.10.2016 17:02:01
8
5
"Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията. Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ"
11.
на Найден един френд
28.10.2016 16:38:08
10
6
Чухте ли какво станало на шатрата на БСП на богориди по обяд? двама които били там от партията дето обясняват...им се вдигнало кръвното, че никой не спира при тях и дошла линейка от първа поликлиника и сега са нанстанени там. А на шатрата останал Мосинов да пази химикалите да не им ги вземат...носел пробита сламена шапка!
10.
[rt
28.10.2016 16:33:13
11
4
без тебе, прасе дебело
9.
ТИР
28.10.2016 16:31:36
0
4
Там минават много тирове, дано да го направят както трябва! определено има нужда, улицата е тясна няма много дупки но е набраздена на вълни от тежките камиони. Има нужда и съм за!
8.
до 5.
28.10.2016 16:23:13
0
2
Абсолютно си прав !
Само ако парите отиваха в обекта/работата.
Само ,че работата ще я извършат фирмите с по ниските цени а разликата се пита в чий джоб ?
7.
Зомбироф
28.10.2016 16:14:48
14
6
Тея пак говорят неща колкото да правят вятър. Били на ход щото им било дошло времето ....
другарЮ комунист нямате да имате ред докато гласуваме да сте колкото се може по-малко защото ви считаме за крадци и зимамници червени
6.
Имаш малка грешка в инфото в цифрите
28.10.2016 16:14:43
0
4
Но те разбрахме....Нека да направят улицата както трябва и да я разширят. Минавам често по тази улица и няма да е лошо да се налеят пари там защото трафика е доста голям, отделно с новият надлез, който беше наскоро открит до кронушпан трафика се вдигна още.
5.
до 4
28.10.2016 16:10:17
0
4
Хубава статия, да знаят хората, че се гледа не само най-ниска цена. Аз съм от хората, който не мислят, че най-евтиното е най-добро...дори напротив!
4.
ВАЖНО НЕ МЕ ТРИЙ
28.10.2016 16:07:18
0
2
Бургаска поръчка за разширение на улица с нови две платна за почти 15 млн. лв. е спечелена от участника с най-висока цена. Причината е, че консорциум "Пътни строежи 2001 Бургас Крайезерна", който е от няколко бургаски фирми, е получил много висока техническа оценка и така дори и искайки 2 млн. лв. повече от останалите кандидати, е спечелил търга. Това съобщава capital.bg.

Реконструкцията на улица "Крайезерна" в град Бургас по прогноза трябваше да струва 14.8 млн. лв. без ДДС, а договорът е сключен за около 14.6 млн. лв., тъй като това е ценовата оферта на консорциума. Проектът се финансира по европрограмата "Региони в растеж" 2014 - 2020 г.

Останалите участници в състезанието са: "Трейс груп холд", "Торкрет", "Бургас Пътстрой", "Щрабаг" и "Автомагистрали - Черно море".

В консорциума, който ще изпълни проекта, влизат бургаските фирми "Пътни строежи 2001", "Даскон", "Пътинженерингстрой-Т" от Търговище и "Битумина".

Най-голяма компания в групата е "Пътинженерингстрой - Т" с оборот за миналата година от 77 млн. лв. Тя е собственост на "ИГ холдинг", чиито представители са Григор Иванов и Иван Иванов. През годините печелеше поръчки основно в Северна България. Според публикация в "Дневник" от 2010 г. преди края на мандата на тройната коалиция компания на Григор Иванов е направила спорна замяна с държавни имоти в София. Чрез фирмата си "Кага Бул" Иванов срещу 5 ателиета и 2 апартамента в "Манастирски ливади" е получил от държавата терен от 2.5 дка на столичния булевард "Черни връх", в близост до ресторант "Кошарите", и още четири сгради – бивши гаражи на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Интересна подробност е, че тогава фирмата "Кага Бул" е с адресна регистрация на "Леге 10", където се помещава и градският съвет на БСП. Друг член на съвета на директорите на "Пътинженерингстрой - Т" е бившият заместник-шеф на Областното пътно управление във Велико Търново инж. Радомир Хаджитанев.

Според Търговския регистър едноличен собственик на капитала на "Даскон" е австрийската "Бауунтернемунг Ост холлдинг" с представител Стефан Стефанов. "Битумина" също е регистрирана в Австрия и е със седалище във Виена.

В консорциума участва и бургаската "Пътни строежи 2001", която има оборот за миналата година от 1.6 млн. лв.
3.
Зафироф Тънък такъв
28.10.2016 16:02:18
12
7
Мина времето в което вие подписвахте и видяхме какво стана...сега колкото и да се надъхваш вече е късно. Всички сме наясно с изчерпаният потенциал на партията ви и особено твоят. И доколкото си спомням ВИЕ и в частност СТАНИШЕВ си раздаваше целувки с лидера на ДОСТ.
2.
Todor
28.10.2016 15:51:39
10
12
Алоо Зафиров, тука в Бургас гласувахме 84% за кмета а вашите проценти бяха едноцифрено число. Май много ви боли че сте в осемдесет и четвърта глуха
1.
Тези са много неориентирани, сутринта едно сега др
28.10.2016 15:51:32
11
12
Абе Зафиров,
какво сте на ход, какви глупости говориш ти на работа като не ходиш и не знаеш какви ги вършат твоите съпартийци, поне вземи прочети вестника...ето ще ти помогна: Скандал в БСП, Повод за това стана гласувана резолюция в Европарламента, насърчаваща миграцията. Тя била подкрепена от евродепутатите на БСП и ДПС.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Очакваният резултат е сградата да хаби с над 75% по-малко ток годишно Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии
Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори