×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нинова: Не сме преговаряли с ДПС за подкрепа на ген. Радев, това е фантасмагория на премиера


Нинова: Не сме преговаряли с ДПС за подкрепа на ген. Радев, това е фантасмагория на премиера
Ще призовем тези, които не харесват ГЕРБ в управлението, президента им и политиката им, да подкрепят ген. Радев и промяната, каза Корнелия Нинова
26 Октомври 2016, Сряда, 08:42 ч.

Аз съм единственият политик, опълчил се на Пеевски и той ме размаза, сподели лидерът на БСП

Фантасмагория е твърдението на премиера Бойко Борисов, че ген. Румен Радев е Орешарски номер 2. Не сме водили преговори с ДПС за подкрепа. Това каза в „Здравей, България“ лидерът на БСП Корнелия Нинова.
„Борисов призна, че е канил лидера на ДПС на разговори, а ние такова нещо не сме правили и нямаме намерение. Да хвърляш обвинение към опонента си, че той преговаря с тази партия за подкрепа, е тежко лицемерие и противоречие. Какво си фантазира Бойко Борисов, си е негова работа“, коментира Нинова.
„Ще победим на балотажа. Ще се обърнем към всички българи, които не искат да продължава това, което се случва в момента в България. Ще призовем тези, които не харесват ГЕРБ в управлението, президента им и политиката им, да подкрепят ген. Радев и промяната“, добавя червеният лидер.
„Аз съм единственият човек, който се опълчи срещу Делян Пеевски и през 2007 г. той ме размаза. Бях уволнена, заведено бе дело срещу мен и в обществото бях морално омерзена, че съм корумпирана. Мина време и съм оправдана“, казва Нинова, след като водещите на „Здравей, България“ я върнаха към далечната 2007 г., когато тя бе уволнена от поста зам.-министър на икономиката.
През 2007 г. тя бе отстранена от управата на „Булгартабак Холдинг“ АД и е разследвана по твърдения за престъпление срещу правосъдието. Според прокуратурата, тя и следователят Татяна Шарланджиева са „пазили“ бизнесмена Красимир Георгиев /известен като лобист в съдебната система с прякора „Черния Красьо с тефтерчето“ от наказателно преследване по делото „Топлофикация“.
„През 2007 г. не го казах, защото срещу мен се водеше разследване. Твърдя, че съм единственият човек, който се опълчи срещу Пеевски и той ме размаза чрез уволнение, завеждане на дело. Като зам.-министър от мен се искаше да се продаде „Булгартабак”. Казахме „Не” за 100 милиона, защото само в сметките му имаше 600 млн. лв. Уволниха ме, дойде Бойко Борисов, продаде го за 100 милиона на същите хора. Като зам.-министър от мен се искаше да се съглася с износ на жито от резерва и след това той да бъде попълнен чрез покупка на цени, които ощетяват страната. Не се подписах”, каза още Корнелия Нинова.
След като водещите й припомниха думите на премиера, че ще подаде оставка, ако Цачева загуби изборите, тя заяви, че може да каже с кого ще управлява България, само ако знае кои партии с колко депутати ще влязат в следващия парламент.



7
Коментара по темата
7.
???
26.10.2016 13:02:02
8
23
К'во се прави Нинова - ДПС и БСП като им замирише на власт са готови прегърнати да ходят и даже да се целуват по мостове и седянки .... Сякаш забарвиха Станишев и естан как се обичаха само преди 2-3 години
6.
Der Schpiegel
26.10.2016 11:55:08
1
10
Он лайн изданието на германското седмично сп. "Шпигел" излиза с обширна публикация под заглавие "Българският политик Пеевски: айсбергът на корупцията".
“Някои наричат Делян Пеевски “най-желания ерген в българското Народно събрание”. Би следвало да е ирония. Тежкият двуметров мъж изобщо не отговаря на съвременните идеали за красота. На всичко отгоре 35-годишният депутат от партията на българските турци – Движение за права и свободи (ДПС), е една от най-противоречивите личности в публичния живот на България. Привържениците му го величаят като детето чудо в политиката. Противниците обясняват възхода му с най-тясна обвързаност с политическата мафия. Делян Пеевски е най-скандалната фигура в българската политика. Сега той привлече вниманието и на Брюксел”, пише "Шпигел".
Причината авторитетното германско издание да се заинтересува от него е , че "кариерата на Пеевски в последните 15 години е показателна за развитието и механизмите на българската демокрация и пазарна икономика. Във всички случаи неговата кариера обяснява далеч повече неща, отколкото необвързващите доклади на Европейската комисия за преборването на корупцията и престъпността".
Авторът на статията Франк Щир проследява възхода на Делян Пеевски. На 21 години и без завършено образование премиерът и бивш цар Симеон Сакскобурготски го назначава за парламентарен секретар по транспорта. Без всякаква професионална квалификация той оглавява борда на най-голямото черноморско пристанище в България – “Пристанище Варна” ЕАД.
Четири години по-късно Пеевски още не е завършил юридическото си образование, а премиерът социалист Сергей Станишев го назначи за заместник-министър в тогавашното Министерство на държавната политика при бедствия и аварии.
“Както никой друг той (Пеевски) олицетворява олигархичната система на клиентелизма”, обобщава "Шпигел".

“Майка му Ирена Кръстева има значителен принос в неговия възход. През лятото на 2007 г. тя изведнъж купува всекидневниците “Телеграф” и “Монитор”, както и седмичника “Политика”. При това като бивша шефка на държавния тотализатор тя всъщност няма как да разполага нито със стартов капитал, нито с ноу хау за изграждане на медиен концерн. Днес нейната империя е сред водещите медийни концерни в страната. Вкупом неговите публикации нямат славата да съблюдават журналистическата етика. Делян Пеевски дълго отричаше да има нещо общо с вестниците на майка му. Редактори обаче твърдят, че точно той давал указания кой да бъде щаден и кой атакуван", отбелязва немското издание.

“Видимата част на огромния айсберг на корупцията”
Под това вътрешно подзаглавие авторът посочва, че след влизането си в парламента през 2009 г. от квотата на ДПС, Пеевски вече е за трети последователен път народен представител. Когато на 14 юни 2013 г. парламентарното мнозинство от БСП и ДПС го избира за председател на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС), се отприщва най-голямата протестна вълна в новата история на страната. Само след ден парламентът оттегля решението си.
"Кой и защо е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС?" И до днес този въпрос не е изяснен напълно. В провокативна демонстрация на сила срещу противниците й, на 30 април 2015 г. Ирена Кръстева подаде в патентната служба искане да бъде защитена марката "Кой". Противниците на Пеевски често и с удоволствие задават въпроса "Кой", пише авторът.
В статията се пояснява, че основателят на ДПС Ахмед Доган, който преди три години излезе от активната политика, с право може да се нарече политическия баща на Пеевски. Освен това е описана връзката на Пеевски със собственика на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев: "Като финансист на медийната група на мама беше сочен собственикът на КТБ Цветан Василев. Пеевски и Василев бяха неразделен впряг до пролетта на 2014 г., когато се стигна до разрив между двамата. Няколко месеца по-късно банката КТБ на Василев трябваше да обяви фалит."
Цитирани са думите на Василев: "Делян Пеевски просто е един от инструментите, използван от политическата мафия, за да изнудва българския бизнес. Това е видимата част на огромния айсберг на корупцията."
Конкретен повод за статията на "Шпигел" са интензивните големи покупки предприятия, извършени от Пеевски и майка му в последните месеци.
"Преди да банкрутира, Василев купуваше предприятие след предприятие, сега Делян Пеевски върви по стъпките му. След като през август 2015 г. майка му го направи собственик на половината от дяловете на медийната си империя, той бързо напазарува една телевизия, две цигарени фабрики, тв сграда, фабрика за торф и верига за електроника. Парите за шопинга биха могли да дойдат само от банка, от големи обществени поръчки или от нелегален трафик, подозира Иво Прокопиев, издател на бизнес изданието "Капитал". "Такива покупки само за месец – няма такъв бизнес план", казва Прокопиев, който е сред основните мишени, атакувани от медиите на Пеевски."
От години Делян Пеевски се придвижва из София с тежка охрана и конвой от луксозни автомобили. Пред Сметната палата обаче е обявил само една къщичка, два апартамента, скромни спестявания от 30 000 евро и "Опел", купен на старо за 500 евро, припомня изданието.

Проверка на Пеевски? Главният прокурор маха с ръка

"През пролетта на 2015 г. граждански активисти настояха главният прокурор Сотир Цацаров да нареди проверка на имотното състояние на Пеевски. Цацаров обаче, за когото се твърди, че е близък с Пеевски, не съзря повод за това. Пеевски контрира - той нямал абсолютно нищо против да отворят сейфовете му. "Толкова често са ме проверявали, да ме проверяват, колкото искат. Няма друг човек в държавата, който да е проверяван по-често от мен", заяви той миналия април пред в. "24 часа". По възрастови причини не би могъл да е този, за какъвто мнозина го смятали. В периода на голямата приватизация 1997 – 1999 г. бил непълнолетен. Точно тогава се формирали икономическите обръчи. Къде са днес тези играчи? С тях никой не се занимава."
Сега Европейската комисия има няколко въпроса към него (Пеевски – бел. ред.).
Междувременно тя е на мнение, че в прокуратурата в София трябва да се изпратят международни наблюдатели, пише "Шпигел" по повод последния мониторингов доклад на ЕК.
5.
Аз
26.10.2016 11:02:58
0
28
Да е ..... вЕрваме, вервАме ... и слоновете летят ама само на кратки разстояния щом БСП каже така
4.
Мобидик
26.10.2016 10:59:48
0
23
Ми той и Доган не беше заграбил плажът пред сараите в Отманли ама друго се оказа...
3.
гражданин
26.10.2016 10:05:55
1
22
Вие не сте преговаряли с ДПС, вие вече сте се разбрали. Преговори не са нужни. Само и само да докопате властта, всичко
ще направите. Лошото, е че пак
ще съборите държавата, сметката ще я плащаме ние обикновените хора...
2.
ОРЕШАРСКИ НОМЕР 2, МИ ДА!
26.10.2016 09:56:57
0
34
И сега го гледам Орешарски ходи насам натам по предавания и се мъчи да изчисти репутацията ама не става...хората не са глупави. И все още му е трудно да отговаря на въпроси...КОЙ
1.
кака Корни
26.10.2016 09:51:30
2
16
Така ме размаза, че станах лидер на БСП и заедно готвим коалицията Орешарски 2.
Толкова за размазването. Ясно и точно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Ученик бере душа в болница след катастрофа Ученик бере душа в болница след катастрофа В болница с опасност за живота е настанен 16-годишен неправоспособен тийнейджър, управлявал мотора, който е с прекратена регистрация Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори