×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цецка Цачева тръгна към победата на първи тур от града-витрина на ГЕРБ (СНИМКИ И ВИДЕО)


Цецка Цачева тръгна към победата на първи тур от града-витрина на ГЕРБ (СНИМКИ И ВИДЕО)
Ще бъда силният президент, който ще отстоява националните интереси, обеща днес в Бургас Цецка Цачева
Тема в развитие
виж още
скрий
23 Октомври 2016, Неделя, 17:19 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео Иван КОЛЕВ

Кандидатът за държавен глава прие слогана на Митко Николов – „Работа, работа и работа!”

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев направиха голямата стъпка към победата още на първи тур от Бургас. Градът, който е ядрото на партията, посрещна големия отбор на ГЕРБ с бурни овации.


Големият отбор на ГЕРБ - кметовете от областта с подкрепата на правителството реализираха проекти за милиони левове

Стотици бургазлии се събраха тази вечер на площад „Атанас Сиреков” пред Общината, където бе големия предизборен концерт на партията. Хората издигна знамето на България, Европейския съюз и на ГЕРБ и показаха мощната си подкрепа към кандидатпрезиденстката двойка с викове за победа.

ВИЖ ВИДЕОТО:



Първи на сцената се появи зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов, който покани големия отбор на партията – народни представители от Бургас, кметовете от областта, които през последните години дадоха нов облик на управляваните от тях населени места с реализирани за милиони левове проекти. Това обаче се дължи на стабилната политика на правителството, категорични са те.


Кандидатът за държавен глава беше посрещнат подобаващо - с цветя и бурни аплодисменти


Пред бургазлии Цецка Цачева обеща, че ще работи в интерес на всички български граждани, без да дели общините на наши и ваши, или хората по етноси. Тя обеща да бъде силният президент, който да отстоява националните интереси.

„Вие знаете много добре - ГЕРБ работи в интерес на гражданите. Ние имаме самочувствието да се изправяме пред гражданите на България очи в очи, за да поискаме доверието на всички. Защото това, което направихме, ще продължи и занапред”, каза кандидат-президентът Цецка Цачева.


Площадът пред Община Бургас се оказа тесен за симпатизантите на ГЕРБ

За предизборните срещи в Бургас и областта дойде и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Мария Габриел.

„Като си задаваме въпроса как трябва да се развива България и как трябва да изглежда всяко едно населено място, отговорът е само един – като Бургас! За стабилна и силна България, даваща перспектива за своите граждани, за да можем да продължим по този път, който сме тръгнали, трябва да подкрепим кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ – Цецка Цачева и Пламен Манушев.  Най-подготвените, най-достойните – това заслужава България”, каза евродепутатът Мария Габриел пред бургазлии.


Бургас показа мощната си подкрепа както към ГЕРБ, така и към кандидатпрезидентската двойка

Кметът на Бургас Димитър Николов подчерта, че в момента на България е нужна единствено спокойствие, за да може бизнесът активно да работи.

„Цецка Цачева винаги се е отнасяла с внимание и разбиране към проблемите на местната власт. С голямо сърце, воля и душа тя работи за решаване на проблемите им. Това, от което има нужда България и в частност Бургас, за да може бизнесът активно да работи. Не се вслушвайте в популистки изказвания. Знаете, че на България е нужна балансирана политика. Аз знам, че Бургас винаги е правил верния избор”, добави Димитър Николов, призовавайки хората да гласуват с номер 17 в интегралната бюлетина на 6-ти ноември.

Цецка Цачева прие слогана на Митко Николов - "Работа, работа и работа!" и обеща като президент да работи активно за развитието на страната.
























Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
166
Коментара по темата
166.
haiduk
26.10.2016 19:50:27
0
1
Този парашутист знаеш ли кой го издига или как по-точно правя далаверата за която пишеш? И каква е тази далавера, която правя...сигурно ако кажа че ще гласувам за него е престъпление според теб? Ти въобще запознат ли си с политиката от миналия месец, че пишеш за настоящата, защото има логистика и последователнос на много от нещата, които твоите очи явно не виждат!?
165.
Трезво мислещ до 164
26.10.2016 15:18:47
1
2
В момента ти правиш далавера на гърба на ГЕРБ, като си рекламираш Парашутиста, който разбира от политика от миналият месец! Недей много писа и излез малко от тивиландия да видиш хората и хората да видят теб....може да се очовечиш ;)
164.
haiduk
26.10.2016 14:03:48
2
2
толкова много заблудени хора на едно място не бях виждал! Ако траверса стане президент ГЕРБ ще си правят още повече далавери на наш гръб...ама прост народ не може да го проумее...Генерал Радев е човека!
163.
Р. ОВЧ. ИДВАМ ЗА ТОКА
26.10.2016 13:49:55
0
3
Паметникът на Бузлуджа или по-точно състоянието му е Пряко Олицетворение на това, което винаги са ни обещавали другарите социалисти и техните производни реферали и е символ на тяхната загриженост за народа! Ето за това ще гласувам за ГЕРБ отново!
162.
КОЙ
26.10.2016 09:45:08
0
7
Къде е Станишев? къде се покри тази долна мишка?
161.
Искрен
26.10.2016 09:34:32
2
6
По-добре ГЕРБ от колкото някакви измислени и незнайни герои опитващи се да яхнат недоволството на хората, причинено в следствие на повече от 20 години деградация!
Гласувам за Цачева и ГЕРБ !
160.
Чичо Пенчо
25.10.2016 21:26:25
5
6
Гласуваш за Румен Радев, избираш Слави Трифонов!

Така описват политическата реалност известни шоумени от Би Ти Ви, колеги на учиндолския тв водещ.
По техни данни кандидатът на БСП за президент е марионетка в ръцете на Трифонов и още от самото начало на кампанията си координира всяко свое действие, изказване или публична проява с него.
„Корнелия заложи на генерала, след като Слави пое ангажимент да помага. Ако някой зададе въпроса КОЙ всъщност предложи Румен Радев, отговорът няма да е Георги Първанов, Михо Михов или Корнелия Нинова, а Слави Трифонов“, поясняват от Би Ти Ви.
По техни данни на предстоящия си безплатен концерт на Орлов мост Дългия щял да призове феновете си да гласуват за левия кандидат. Това ще се случи няколко дни преди изборния ден на 6 ноември.
„Слави и Радев се срещат дискретно и обсъждат актуалните теми и общата си стратегия. Срещите се провеждат в закътани вили в покрайнините на София. Слави пристига дегизиран, без кортеж и охрана. Съзнава, че ако бъде разпознат, публичният скандал ще е страховит“, разкриват детайли служители на електронната медия.
Според тях Трифонов и Радев имат обща цел – свалянето на кабинета, дискредитирането на Бойко Борисов и изхвърлянето му от властта. Схемата предвижда през пролетта на 2017 г. да се проведат извънредни парламентарни избори, вече под контрола на новоизбрания президент и със служебно правителство, съставено от него. През този период Трифонов възнамерявал да основе дългоочакваната си партия, зад която прозират финансови инжекции на банкера Цветан Василев, и с въпросната партия да участва на изборите.
„Ще има реваншизъм, Слави е безкрайно отмъстителен. А когато Слави основе партията си, Румен Радев набързо ще предаде подкрепилата го БСП и ще започне да обслужва новия си приятел“, допускат посветени в чалга-заверата.
Както е известно, шоуменът и бившият генерал са близки още от 2008 г., когато Радев гостува в „Шоуто на Слави“ и проля горчиви сълзи за състоянието на родната армия. Преди това военният уреди Трифонов да пилотира изтребител F-16.
159.
Чичо Пенчо
25.10.2016 21:20:52
5
0
Спомняте ли си, плиткоумни комунисти?! Защото хората още помнят…
Малко хора обичат да се връщат към това време, но преди около 20 години .. България премина през така наречената Виденова зима, която остави страната напълно опустошена. Кризата, в която ни вкара тогава управлението на БСП, доведе до близо 50-процентен спад на реалните заплати и близо 60-процентен спад на реалните пенсии спрямо годината преди Жан Виденов да дойде на власт. Коефициентът на заетост в края на мандата на БСП беше 44.43 процента в сравнение например с 49.59 процента през 2014 г. (което ще рече, че много повече хора в трудоспособна възраст нямат работа през 1997 г., отколкото днес), а доходът на българските граждани достига до най-ниската точка в историята си по отношение на средния за света.

По данни на НСИ средномесечната работна заплата през 1997 г. се равнява на почти 128 лв. в днешни пари (като в първите месеци на годината е много по-ниска и достига до нещо като 10-15 долара). Минималната работна заплата, когато хиперинфлацията се успокоява е равностойна на под 30 лв. днес (при по-висок курс на долара тогава), а до края на годината става 45 лв. Самата хиперинфлация „изяжда“ спестяванията на българските граждани и ефективно ги връща с десетилетия назад.

Такава е равносметката от на практика четвъртия фалит, до който докарва България БКП/БСП от 1960 г. насам, и не е никак учудващо, че левите „журналисти“ никак не обичат да си спомнят за нея. Това, което искрено ме изненадва обаче, е безскрупулният опит на един от тях – нашия любимец Александър Симов – така да извърти историята, че някак си да пропусне виденовия фалит (а и предишния фалит на БКП преди него), при това напук на факта, че повечето му читатели хем би трябвало да ги го спомнят добре, хем не са чак толкова тъпи, че да се оставят да ги водят за носа по такъв плосък начин.

Още в първия параграф на статията си Симов например заявява, че „[в настоящия момент] българите са по-бедни, изолирани и отчаяни, отколкото когато и да било преди в историята“. Наистина? Фактът, че минималната работна заплата днес е три пъти по-висока от средната работна заплата в края на управлението на Жан Виденов би трябвало да ни казва също толкова категорично колко вярно е твърдението, че сме по-бедни от всякога, колкото и този, че реалната пенсия днес също надхвърля над три пъти тази от онова време.

Що се отнася до отчаянието, при все че бях още малък, аз много добре помня до какво състояние доведе БСП българските граждани през 1997 г. и, докато то можеше да съвсем точно да бъде определено като „отчаяние“, това съвсем не може да се каже за състоянието на сънародниците ми в момента. (А не мога да не добавя, че единствените случаи в най-новата ни история, в които българските граждани се вбесяват на управниците ни дотолкова, че да протестират с месеци срещу тях, някак все се случват по време на мандатите на БСП.)

Разбира се, Симов и колегите му са напълно прави, когато твърдят, че българските граждани живеят по-зле от останалите граждани на ЕС. Любопитно е обаче как винаги пропускат да добавят: 1.) че това се случва въпреки относително приличното развитие през голяма част от последните 18 години (само по себе си постижение на фона на политическия ни елит и вляво, и „вдясно“), започнало след безпрецедентната в най-новата ни история катастрофа, до която ни доведе тяхната собствена партия; и 2.) че всички по-богати държави от нашата, на практика без изключение, имат по-добре развити пазарни икономики от нея, така че по всяка вероятност не наличието на „твърде много пазар“ ни прави (относително) бедни, а точно фактът, че той не играе достатъчно голяма роля в стопанството ни.
Не знам за кого е предназначена елементарната пропаганда на Симов и дали сред собствените му фенове има чак такива идиоти, които да ѝ се вържат, но знам, че тънката и вероятно все по-невидима за много „журналисти“ вляво разлика между достойната журналистика и тази по Гьобелс е, че първата изисква поне коректно представяне на фактите, независимо от идеологическите пристрастия на авторите си.
158.
антипилотът
25.10.2016 21:18:59
5
0
157, ама много си прост, не знам как са ти платили за тези простоии по форумите, щото си един от много червени тролове. Помисли трезво!!!! Имаш още шанс да се оправиш, спри да дъвчеш гербаджии, защото те показват за разлика от тебе компетентност, а ти си куха дамаджана. Съвет за пробуждането ти и да спреш да дрънкаш глупости!
Голям брой от симптомите на събуждане на енергията Кундалини са знак, че тялото се лекува, т.е. те са вид лечебни прояви на Енергията.

При събуждане на Кундалини, тялото първоначално се опитва да поддържа предишната си хомеостаза – поради това много от симптомите могат да изглеждат страшни, неприятни, болезнени или дори да си мислим, че се разболяваме от нещо сериозно. Тялото, нашето физическо тяло се бори с новопоявилата се Енергия, или се опитва да повиши и своята енергия – от това се получават несъответствия и усещане за дискомфорт, понякога – твърде сериозен. Разбира се, понеже Кундалини предизвиква на фино ниво промени в нервната ни система, често се случва да объркаме симптомите на събуждане на Кундалини със симптомите на различни неврологични или други органични заболявания на тялото – това не би трябвало да се допуска, тъй като може да доведе до опасно неглижиране на дадена болест, не потърсване на адекватна медицинска помощ, и съответно влошаване на общото здравословно състояние.



Симтомите на пробуждане на Кундалини се появяват постоянно – и в стадия преди пробуждането (издигането), и по време на издигането ѝ, както и при пълния разцвет на Кундалини-реализацията, докато не се премине цялостния процес на Кундалини-трансформация на човека. Симптомите са знаци за телесни промени и се появяват почти винаги след състояние на „спокоен ум“. Което показва, че умът играе огромна роля в събуждането и издигането на Кундалини. Разбира се, за да може тази Енергия да се управлява, самите ние трябва да имаме също голяма енергия – това се получава най-лесно с различни упражнения, целящи натрупване или кумулиране на енергия в нашия „пъпен енергиен център“ – главната ни енергийна батерия, образно казано, намираща се зад пъпа във физическото тяло. Тук няма да описвам различните техники (общо наречени в Йога „шакти-чалан“), за целта ще има допълнителна и конкретна публикация (и евентуално превод от някои древни йогически книги, даващи конкретни насоки за работа с Кундалини).







СИМПТОМИ, УКАЗВАЩИ БЛИЗКО ИЛИ ПРЕДСТОЯЩО ПРОБУЖДАНЕ НА КУНДАЛИНИ





ВИЗИИ ИЛИ ВИДЕНИЯ

Най-често това са умствени явления – получаваме различни ВИЗИИ, по време на медитация, или дори на обикновена почивка, може да се получат визии и по време на рутинна дейност.





ОСЪЗНАТИ ИЛИ ЯРКИ И ЗАПОМНЯЩИ СЕ СЪНИЩА

ОСЪЗНАТИ ИЛИ ЯРКИ СЪНИЩА. Осъзнат сън имаме тогава, когато сънувайки, ние знаем, че сънуваме. Осъзнавайки, че спим и сънуваме . ние можем да влияем пряко върху сънната реалност. Сънувайки осъзнато, ние сами творим сънната реалност. Може да се получи и преминаване от неосъзнат към осъзнат сън – тогава човек вижда, че ТОЙ САМИЯТ е създателят на сънната реалност, и на всичко в нея, включително и на себе си. Ако в неосъзнатият сън сме били преследвани от жестоки врагове, и сме се чувствали напълно безпомощни, то, когато този сън се превърне в осъзнат – ние се изправяме без страх срещу гонещите ни престъпници, и ги побеждаваме. Последното е един обикновен пример какво се случва, когато се събудим в съня си. Същото става, когато се събудим в будната си реалност. Но събуждането в будната реалност се получава най-често, когато се събуди и издигне Кундалини – дотогава имаме основно БУДНИ СЪНИЩА.





СИНХРОНИЧНИ СЪБИТИЯ

Това са донякъде „синхронности“, както ги определя Карл Густав Юнг, донякъде и усещане за предизвикване на събития със силата на мисълта (силата на ума). Кантовият физик Амит Госвами описва тези събития като „колапсиране на действителност“. Поглеждаш нещо и с акта на своето поглеждане, ти го материализираш – защото преди това то е било НЕ ЧАСТИЦА, А ВЪЛНА. Актът на твоето наблюдение превръща вълната в частица (казано на езика на квантовата физика). Квантовите физици знаят, че няма такова нещо „наблюдател, отделен от наблюдаваното“. Всичко е ЕДНО – затова, когато наблюдаваш електрона, ти му влияеш. По същия начин, мисълта за нещо също му влияе на това нещо. Дори да си помислиш за стар приятел, с когото не сте се виждали от години – и този приятел още същия следобед да ти се обади по телефона! Или да чуеш ненадейно новини за него от други хора… Това са синхронностите, синхроничните събития. Колкото по-чести са те, толкова по-вероятно е Кундалини да тръгне нагоре!





ПРОМЕНИ ВЪВ ВЪЗПРИЯТИЯТА НИ ЗА СВЕТА, ЗА ЖИВОТА, ВЪВ ВЯРАТА НИ, ВЪВ ВЪЗПРИЕМАНЕТО НА БОГ


Този вид промени също са изключително разнообразни и се случват в полето на ума – например, ако доскоро сме приемали Вселената като разделена на съзнателна и несъзнателна част, изведнъж можем да открием, че Вселената е ЕДНО ЦЯЛО, и че всичко в това ЦЯЛО е СЪЗНАТЕЛНО. Че всичко е Съзнание…







СИМПТОМИ НА ДУХОВНО ПРОБУЖДАНЕ НА КУНДАЛИНИ



Когато Кундалини стигне до Третото ОКО или до Коронната чакра (Сахасрара) – човек получава внезапен прилив на огромна Енергия, вижда света по различен от „нормалния“ начин – по-ярък и жив, вижда връзките между различните компоненти на света, както и разбира своето място в този свят, схваща едновременно причините и следствията на всички и т.н. ВАЖНО! Тук става дума за частично издигане на Енергията Кундалини. Ако Кундалини се издигне изцяло и отиде в Сахасрара – работата на всички долни чакри – от Муладхара до Аджна – се прекратява. Шива се слива с Шакти (Кундалини е Шакти) в Сахарсара и човек излиза от физическото си тяло, то вече не му трябва. Затова подчертавам, че в цялата публикация става дума за частични издигания на Кундалини. За нейното събуждане и последващи издигания до различни енергийни центрове (чакри). Когато Шакти се събуди, тя ту се издига, ту се връща в съответната чакра (енергиен център), където обитава постоянно. Ако Кундалини се установи във Вишудха (Гърления Център) – вече не слиза надолу. Вече се издига от Вишудха нагоре. Но това са подробности, които занимават основно тези хора, които се занимават с Йога, Дао и пр. Целта на настоящата публикация е описването на общите симптоми, за да може човек да се ориентира, ако има някакви съмнения или въпроси, а не йогийски насоки и препоръки за работа с Кундалини.





ЧЕСТИ ПРИЛИВИ НА ЕНЕРГИЯ



Усещане за приповдигнато енергийно състояние. Усещане за сила, каквото не сме имали преди това. Убеденост, че можем да се справим с неща, с които преди изобщо не сме се справяли или дори не сме се осмелявали да мислим, че можем да се справим. И съответна реализация на тези убеждения.







ЧЕСТИ ВИЗИИ, ВИДЕНИЯ ИЛИ УСЕЩАНЕ ЗА ПОТОК ОТ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДАДЕН ОБЕКТ, ПРЕДМЕТ, ИДЕЯ И ДР.



Визиите продължават и когато Кундалини се събуди и тръгне нагоре. Продължават и ярките или осъзнатите сънища. Можем да узнаваме неща, които преди изобщо не сме подозирали, че съществуват. И тук не става дума за някакви чудеса – просто умът се е променил, станал е по-концентриран, по-лесно управляем от Аз-а. Колкото по-концентриран е умът ни, толкова по-ефективно работи той – защото „лъчите му“ не се разпиляват на безброй страни, а се събират в даден обект – този, в който той се е концентрирал. От тази повишена способност за концентрация произлизат и усещанията за „пряко знание“ – образно казано, УМЪТ УСПЯВА ДА ИЗВЛЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТ РАЗГЛЕЖДАНИЯ ОБЕКТ, БЕЗ ПОСРЕДНИЧЕСТВОТО НА ПЕТТЕ СЕТИВА. (макар че и петте сетива са част от ума, според учението на Йога).



ВАЖНО! Към всички тези неща човек трябва да има КРИТИЧНО ОТНОШЕНИЕ – той да не възприема това като ЕДИНСТВЕНАТА РЕАЛНОСТ и да знае, че това е ВИД ИГРА НА УМА! Ако критичното отношение липсва, ако човек мисли, че това Е самата реалност – това са симптоми на някоя от двестате видове ШИЗОФРЕНИЯ и трябва да се вземат адекватни медицински мерки!



Макар и с критично отношение, на някои може да им се струва, че сякаш „Вселената им даунлоудва информация“. Никой не даунлоудва нищичко! И да не забравяме, че НИЕ СМЕ ВСЕЛЕНАТА. Просто Умът е станал по-концентриран, защото Енергията Кундалини го е заредила с нова мощ! Затова е много важно да упражняваме контрол над ума в този период – тъй като той сега е в състояние много лесно да възприема и осъзнава нови и недостъпно допреди неща. Умът се поддава лесно и, макар и вече концентриран, той може да заблуди нашия Аз и да го отклонява и отклонява от целта му, предоставяйки му постоянно нови информации. Затова – всеки трябва да е наясно с конкретната си, непосредствена цел, и да си я следва, а Умът, както и преди събуждането и издигането на Кундалини – да е само наш верен слуга, или инструмент, който ни служи за познаване на Света.







СРЕЩА С ВИСШИЯ АЗ – КЪЛБОТО ОТ ЗЛАТНА СВЕТЛИНА ИЛИ ИЗОБЩО ВЪТРЕШНАТА НИ СВЕТЛИНА



Това е чест симптом - за по дълго или по-кратко човек успява да види тази своя вътрешна светлина. Да я види със затворени физически очи, вътре в себе си – но така ярко, че изглежда, че сякаш я гледа с обикновените си очи пред себе си, или сякаш тази светлина е в стаята, в която е физическото му тяло. Това усещане винаги е разтърсващо, и често хората се чудят – това истина ли е, или е халюцинация, или просто видение? Наистина ли видях своя СвръхАЗ? Дали пък това действително е Душата ми? Такива въпроси са част от симптомите. А такъв вид преживявания ни се дават, единствено и само, за да повярваме, да се убедим в Силата на Енергията. Тези неща се случват сами, спонтанно, понякога, разбира се, и с целенасочени практики (Йога и други учения имат конкретни алгоритми, които, ако човек ги спазва, могат да го доведат целенасочено до такъв тип преживявания). Разбира се, понякога дори и следвайки стриктно Йогийския или Друг вид Път, може да НЕ СЕ СЛУЧИ тази среща с Висшия Аз, или да не се случи точно в тази форма – нещата не бива да се насилват, нито това да е самоцел. Те или се случват, или не - нито едното, нито другото е повод за радост или тъга. Както и не бива да се радваме прекалено много, ако видим „златната топка“, голяма колкото големия пръст на крака ни, и не бива да изпадаме в униние, ако не я видим. Това е просто един от симптомите, почти сигурен, че Кундалини се е вдигнала и е стигнала до Аджна Чакра.





УСЕЩАНЕ ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗАСИЛВАНЕ НА ИНТУИЦИЯТА, НА ПРЕД-ЗНАНИЕТО ЗА НЕЩАТА И СЪБИТИЯТА И ДР.



Издигането на енергията Кундалини до Аджна и дори до Сахасрара, и особено преживяването на „срещата с Висшия Аз“ довежда до създаване на нови връзк
157.
Успех!
25.10.2016 19:37:37
1
9
Успех на ген. Радев да премахнем престъпното правителство на ГЕРБ с бюлетина №13
156.
на 6ти Ноември с номер 17
25.10.2016 17:30:00
6
1
КОМЕТАРИТЕ СА ЗАКЛЮЧЕНИ ОТ АДМИНСТРАТОР !
155.
do 154
25.10.2016 17:13:07
1
1
Marinero ti li si? Poznah te :)
154.
*********
25.10.2016 16:54:33
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
153.
17-ti
25.10.2016 16:47:28
2
1
Niama smisal da se destabilizirame otnovo I da izbirame drug Prezident....po-dobre da se sledva edin put ot kolkoto na vseki niakolko godini neshto da smeniame I sled 25 godini da sme pak na starta!
152.
Защо избирам Цачева
25.10.2016 13:34:26
12
3
Гласуваме ли за Радев, избираме отровната коалиция БСП плюс ДПС. Плюс…знаете КОЙ. Този филм вече го гледахме при „експерта“ Орешарски, ако ви харесва – гледайте повторението.
Гласуваме ли за Радев, получаваме новия чалга-месия Слави Трифонов, истинския идеолог на кампанията на бившия вевесар. Човека в сянка, който после ще застърчи на светло и ще предяви претенции за изпълнителната власт (Дотам ли трябва да паднем, до „искаш ли да правим на-на-най-на“?)
И в двата случая това би било равнозначно на реваншизъм, разчистване на сметки, докопване до държавните ресурси на тъмни субекти без никаква смислена визия или концепция за съдбата на отечеството.
Тези хора няма да донесат просперитет за България, напротив, ще я употребят за корпоративно-партийните си нужди.
151.
глас от морето
25.10.2016 13:20:54
11
2
Бургас е пример, цяла България ни завижда, благодарение работата на кмета Николов и ГЕРБ.
Победа и на тези избори!
150.
Ен5
25.10.2016 12:13:16
13
2
Най-подходящата кандидат-президентска двойка с положителна и достойна кампания! Браво и само така!
149.
Победа за Цачева на пъри тур
25.10.2016 11:22:49
14
4
Няма по страшно от наточилата се за крадене червена олигархия и производните им псевдопартии, начело в алчната ви кака Корнелия, застрашения от затвор Р. Овч, вълка в овча кожа Калфин и техния десен малък, но злобен и вреден партньор Раданчо. Не допускайте да се събори държавата за пореден път. Победа за цачева на първи тур!
148.
България помни
25.10.2016 11:07:00
13
3
Искате ли пак Луканов?
Виденов?
Станишев?
Орешарски?
Искате ли пак глад, мизерия, стачки, простести, фалити на банки, заменки на гори, приватизация за един лев?
Мислете българи, не вярвайте на лъжите им.
147.
Андрей Георгиев
25.10.2016 10:53:27
13
4
Много смислени послания.
Който им уши да ги чуе и обективен поглед към построеното от ГЕРБ, никога няма да се поколебае да подкрепи Цачева. Вярвам в българина, не го подценявайте, той знае правилния избор с бюлетина номер 17!
146.
17
25.10.2016 10:48:42
12
3
Убий простака с мълчание. БСП с прост форумен антураж , ДСБ с прост и комплексиран лидер.
Да не им се обръща внимание! Смело напред и победа!
145.
*********
25.10.2016 08:29:42
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
144.
бай х-й
24.10.2016 22:23:51
0
15
ГЕРБ- ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
143.
Лисицата
24.10.2016 20:54:32
3
0
Дългият инкасатор”, както го нарече един от бившите шефове на „Булгаргаз”, братът, който отговаря за енергетиката, както го определи виден масон, е ярък представител на енергийната общност (наричанва все по-често мафия) в направлението „ядрена енергетика”.

Той е “Мистър Втора атомна”, споделят под сурдинка негови бойни съратници, изпаднали от схемите му в различни периоди от време, визирайки обвързаността му с изграждането на АЕЦ „Белене”..

Пътят на Овчаров към върха на ядрената пирамида обаче не е гладък, както някои може би си мислят. Той минава през сериозни перипетии и започва да се изкачва към върха едва когато от хоризонта на родната икономическа реалност изчезва Андрей Луканов, човекът, който създаде моделът на обвързаността на държавата с енергийната мафия, но не успя да го наложи.

За Румен Овчаров трябва да се каже, че всичко в неговия професионален път започва като по учебник през 1979 година, когато е утвърден да учи в в Московския институт по енергетика, специалност „Атомни електроцентрали и установки“ . По онова време малцина и то само избрани са допускани до съветските ВУЗ-ове, така че дори приемът там вече е гаранция, че в България на Тодор Живков те чака светло номенклатурно бъдеще.

За дете на активни борци срещу фашизма и капитализма обаче пречки да замине за Москва няма. Именно тук, младият Румен намира и приятели, с които по-късно, през годините на прехода, ще прави сериозни удари и пари. Но за тях – по-късно.

След завръщането си в България, новоизпеченият инженер-физик е лапнат като топъл хляб от мощното държавно дружество “Енергопроект”, където става направо секретар на партийната организация. Следва бърза партийна кариера – завеждащ отдел в Благоевски районен комитет на БКП и оттам- скок в креслото на зам. главен директор на “Енергопроект”. Впечатляваща кариера, дори и за привилегировани членове на соцелита от времената на Живков - за две години трудно се минава пътя от млад специалист до зам. директор на голямо държавно предприятие. Но Румен Овчаров прави това и промените го заварват на стратегическо място, което дава шансове да влезе в клуба на назначените милионери.

Първите му стъпки обаче след навлизането на страната в епохата на пазарната икономика не са в посока пари и власт, сравенни с бързото му издигане след завръщането му от Москва, което би трябвало да му гарантира възход в условията на пазарната икономика от български тип. Едно от възможните обяснения на буксуването през 90-те години е факта, че за един партиен секретар да излезе веднага на първа позиция не е много здравословно. Вероятно това е едната причина през 1990-1995 г. Овчаров да приеме максимата на Тодор Живков от времето на Горбачовата перестройка - да се сниши и изчака бурята да отмине. Това той прави в Комитета по използване на атомна енергия за мирни цели, като главен експерт по ядрена безопасност и началник управление в „Ядрени инсталации“.

На пръв поглед това е крачка назад – от зам.шеф в „Енергопроект” да слезе до главен експерт. Но няма как и това положение продължава до 1995 година.


Преградата „Луканов”



Но за неговото изтласкване в миманса през периода 1990-1995 година има и друга причина - и тя е присъстивето на най-голямата фигура в енергетиката на България, тясно свързана със Съветския съюз и Русия след 1990 година – Андрей Луканов. При неговото присъствие Овчаров изглежда не само незначителен като експерт, но и ненужен като човек, обвързан тясно с интересите на Москва в енергетиката ни.

Луканов представлява интересите на онези среди от бившия Съветски съюз, които приватизират енергетиката и стават определящ фактор за инвазия в направление „Европа”, но в чисто икономически смисъл. Голямата разлика между Луканов и Овчаров е в секторите, където те двамата смятат, че трябва да се развива енергийния бизнес. За бившия член на политбюро, премиер и един от главните организатори на промените през 1989 година най-важен е природният газ. Причините са ясни – в началото ан 90-те години почти цялата икономика на страната работи с тази енергийна суровина. Луканов смята ,че доставката на природен газ, която прави България на 100% зависима от „Газпром”, е стратегическата насока за влияние. И това тогава е наистина така-който държи кранчето с газ, той на практика управлява икономиката ни. Затова неговите усилия са насочени в тази посока – игрите около „Топ енерджи”, близките контакти с Рем Вяхирев, всемогъщия шеф на руската компания и идеята чрез доставките на газ да се държи страната в зависимост са правилни стратегии.

И Овчаров защитава руски интереси, но в атомната енергетика. През 90-те години обаче потреблението на ток от промишлеността е в пъти по-голямо от потреблението на домакинствата, а предприятията са далеч по-зависими от доставката на природен газ, отколкото на ток. Така че секторът на дългия инкасатор още не е решаващ за контрола върху страната и затова той стои, по-скоро държат го настрана от големите игри.

Но страната се променя, реалностите в икономиката – също и през 1996 година избухва с пълна сила скандалът между Андрей Луканов и Жан Виденов, соцлидерът, който по това време става премиер. За този скандал е писано много, някои смятат именно това за основна причина Луканов да бъде премахнат физически, но всичко си остава в сферата на слуховете. За нашия герой обаче именно Виденов става човекът, на когото залага – в най-смутните и икономически трагични времена на държавата ни от началоло на прехода 1996-1997 Овчаров става министър на енергетиката и енергийните ресурси в парвителството на БСП. Самото издигане на зам.-шефа на Комитета по енергетика до министерското кресло вече говори за промяна в идеите на „сивия сектор” в енергетиката - постепенно електричеството става много по-важно и решаващо за реализирането на огромни спекулативни пари от природния газ. Така Овчаров излиза на полето като коз срещу Лукановите идеи и смъртта на последния дава отговор на въпроса накъде ще се развива срастването между държавата и частните интереси в енергетиката - в производството на ток.

Бързият колапс на банките и слизането на Виденов от политическата сцена обаче прекъсват, но не прекратяват този процес. Овчаров за втори път предприема познатия маньовър – снишава се и изчаква да мине управлението на Иван Костов, когато в енергетиката се решава въпроса за собствеността върху най-големия нефтопреработвателен завод на Балканите – „Нефтохим” Бургас. Времето на втората АЕЦ все още не е дошло, конюктурата не е благоприятна за това, но че наближава, е ясно както на посветените, така и на обикновените хора у нас, тъй като икономиката ни преживява втората вълна на приватизация, след Виденовата, а резултатът е един и същ – масово фалиране на предприятия, приватизирани от прословутите РМД-та. Това свежда потреблението на енергоресурси от обезкръвената и намаляваща икономика на страната до нива, по-малки от потреблението на домакинствата и бита. Времето на Румен Овчаров и неговата втора АЕЦ идва.

Началото на възхода на Румен Овчаров като безспорен лидер на енергийните бизнес интереси започва с идването на власт на Симеон Сакскобурготски. Как става така ,че именно тогава се събужда за нов живот проектът „Белене” е неизвестно на широката публика. Но е факт – ще строим централата, казва премиерът-цар и дава зелена светлина на проект, който вероятно е основната задача и мечта на Румен Овчаров. Той вече е готов за ролята си – издига се до заместник партиен шеф в БСП, несменяем депутат е в Народното събрание, където работи в направление икономика и енергетика. Че дърпа конците зад кулисите на правителството в тази сфера е повече от ясно. Идеите му за проекта „Белене” постепенно се прокарват в общественото пространство на фона на заклинания и пропагандни твърдения от типа „ ако нямаме втора АЕЦ, токът през 2020 година ще е в пъти по-скъп” или „ с втората АЕЦ България ще стане енергиен център на Балканите”. В ПР акцията си Овчаров разчита и на президента Първанов, който защитава интересите, къоито защитава и Овчаров- ядреното лоби в Русия иска да влезе в една страна, която се очаква да стане член на евроструктурите.


На върха



Апогеят на развитието на Румен Овчаров в енергетиката е периода, в който той е министър в браншовото ведомство при премиер Сергей Станишев – 2005-2007 година. В тези години той прави най-важната и решаваща крачка – еднолично определя кой ще строи бъдещата атомна мощност. Обявеният търг за това е спечелен от „Атомстройекспорт”. В официално съобщение от 2006 г. се казва: На 1 февруари 2006 година в 14 часа се състоя предаването на тръжната документация на ЗАО „Атомстройекспорт” на тръжния комитет на Националната електрическа компания на България за проектиране, строителство, пуско-наладка и въвеждане в експлоатация на атомна централа „Белене”.

Документите се оказват толкова убедителни за тръжната комисия, че руската компания печели в битка срещу европейски енергийни компани. Ето и стъпките, които предхождат и осигуряват решението на Овчаров за втората атомна централа накратко:


2005 г. :

Февруари - НЕК избира консорциум между "Делойт Сентръл Юръп Лимитед" и "Нортън Роуз" за финансов консултант.

Април - прието второ решение No260 за изграждане на АЕЦ с 2000 MW7

Май - НЕК обявява търг за два леководни реактора, но само от типа ВВЕР.



2006 г.:

Февруари - получени предложения на руски и чешки консорциума.

Октомври - НЕК обявява, че “Атомстройекспорт” е победител. Ще се изграждат

два реактора от нов тип AES-92 с ВВЕР-1000/B466 и обща мощност 2120 MW,

“Стандард енд Пуърс" понижaва кредитния рейтинг на НЕК.

Ноември - НЕК обявява, че търси партньори за износ на електроенергия от АЕЦ

“Белене”, кандидати не се появяват.

Декември - НЕК ще има 49 % в бъдещото дружество, а за останалите ще се търси стратегически инвеститор.



2007 г.:

Януари - НЕК обявява търг за заем от 250 млн евро.

Февруари - България уведомява ЕК за намерението си да изгражда АЕЦ “Белене”.

Май – НЕК обявява търг за стратегически инвеститор.

Октомври – в бюджета за 2008 г. се залагат 600 млн евро.

Декември - ЕК обявява положително становище за строежа на централата.



И голямото харчене започва. Парите потичат като река към участниците в поректа, 100% от които са или доверени на Румен Овчаров родни компании, или представители на онези среди в руската енергетика, които очевидно много държат на българския енергиен бос, научен от тях в Москва през вече далечните 1979-1985 година какво е това АЕЦ и кой са хората, на които трябва да държи.



От този период има много интересни истории за овчарови намерения, мисли и идеи. Повечето обаче се разпространяват апокрифно, защотко е немислимо да се опълчиш срещу всемогъщия в този период министър. Все пак изтичат някои нещица, които говорят какви са идеите на поректа „Белене” и лично на неговия ментор. Така например се разказва, как в тесен кръг със сътрудници и съмишленици Румен Овчаров е обсъждал вариантите за евентуално понижаване цените на тока на фона на намаляващо потребление и достатъчно евтина енергия, произвеждана от „Козлодуй”. Тогава се промъква плахото предложение да се свалят, наистина с малко цените и това да се използва като политически ефект за увеличаване популярността на соцуправлението. Овчаров обаче е категоричен - тъкмо научихме българите, че токът може само да поскъпва и те трябва чинно да си плащат сметките и вие сега искате да им показваме нещо друго – не е възпитателно. Токът само ще поскъпва, защото в сметката на потребителите, които вече преобладаващо са домакинствата и бита, вече влиза и сметката за „Белене”, а тя никак не е малка.

Ето какво пишат медиите на 15.03.2006 г.

"Малката дъщеря на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров ще стане днес кръстница на първия тунел от хидроенергийния обект "Цанков камък". Точно в 11,30 часа на пътя Михалково-Лясково ще бъде взривен първият пробив на бъдещия тунел "Теодора". В сценария на организираното тържество е включена специална точка - представяне на тунелната кръстница, и след това взривяване на Портал Север от тунел "Теодора".

Така по-малката дъщеря на вицепремиера Овчаров също влиза в светските хроники. Наскоро голямата - Яна, откри с баща си Виенския бал."



По това време проектът е изчислен на 220 млн евро. В самото начало пък е трябвало да струва 250 млн, но лева. През 2007 г. цената на язовира плюс 22 км шосе е общо 379 млн. евро. Това са 741 млн. лева. А когато през 2010 г. беше инсталирана и ВЕЦ с мощност 82 мегавата, общата цена отхвръкна на 434 млн. евро, или 848 млн. лева. Но позлатяването не спряло и през 2010 г обектът вече ни е тежал с цена 960 млн. лв.



През 2007 година работата на енергийния министър на Станишев и човек номер едно на руските интереси в сектора у нас става обект на радиограма на американското посолство, която имаме благодарение на теча от Уйкилийкс. В нея дословно се казва:

"Овчаров е загадъчна и противоречива фигура - свързана с корупцията и руските енергийни интереси, но също е и за по-либерална икономическа политика, за разлика от много от неговите колеги социалисти. Той има политическите и умствени сподобности да подбира най-добрите играчи на масата, но е предпазлив и потаен. В лични срещи, лице в лице, той може да бъде едновременно и очарователeн и отблъскващ. Притесненията ни за тъмната страна на Овчаров са достатъчно основателни, за да сме против провеждането на срещи с неговите колеги на същото ниво в кабинета.

"Конфликт на интереси " ще бъде най-мекия начин да се опишат отношенията му с частния сектор - и руския и българския,.

Въпреки това, за разлика от някои други министри в това правителство, ние нямаме доклади за участието на Овчаров в корупция, пряко засягаща американски компании. В определена степен той е облагодетелстван лично от позицията си в правителството и изглежда, че това е най-вече заради топлите му отношения с различни руски енергийни интереси и български посредници, участващи заедно в сключването на големи сделки”.


Надолу



Тогава обаче срещу Р.Овч. се надига вълна от засегнати, политици, икономически структури, вероятно и чужди икономически интереси. Следват бързи действия.

През 2006 г. Овчаров е замесен в аферата с "Топлофикация-София" за източване на дружеството, първо защото като министър има свои представители в управлението, и второ, след като в медиите е публикувано писмо от обвиняемия бивш директор на "Топлофикация" Валентин Димитров, в което той търси помощ от „Р. Овч.“

В началото на май 2007 г. директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ангел Александров обявява пред медиите, че Овчаров го заплашва чрез посредници заради разследване на опит за скрита приватизация на "Булгартабак холдинг". Александров пък е обвинен, че е лобирал за частни интереси в „Булгартабак“, Държавния резерв и хазарта. В последствие министър-председателят Сергей Станишев уволнява двамата заместник-министри, замесени в скандала - на икономиката Корнелия Нинова и на бедствията и авариите Делян Пеевски. На 5 май 2007 г. Румен Овчаров подава оставка и излиза в отпуск.

След това Овчаров отново е депутат в 40-то НС. Председател е на Комисията по бюджет и финанси, член е на Комисията по енергетика.

Овчаров е изпълнил това, за което е бил отгледан като политик и държавник, втора атомна централа има, поне на хартия и договор, неговите приятели и крепители временно го изоставят. Но както се вижда, дават му време да се съвземе в Народното събрание и да продължи да дърпа конците в енергетиката, макар и вече извън светлината на прожекторите.

Кариерата на братът масон, който отговаря за енергетиката обаче тръгва надолу. Дали е сбъркал нещо при изпълнение на указанията и при защита интересите на силните хора в руската енергетика или у нас друго лоби взема връх, не е ясно. Вижда се само как на мястото на доскорошния любимец на Русия в енергетиката се появяват други – вероятно под натиска на Сергей Станишев, новия лидер на БСП, който не иска да има нищо общо с компрометирани и изиграли ролята си политици. Овчаров постепенно е изтикан, а преди последните избори изпада от листите за депутати.


Ракетата „Фронтиер”



Но да не жалим толкова много за временния неуспех. Неговите връзки с друг възпитаник на московския ВУЗ - Красимир Георгиев – вероятно са подплатили добре финансовото му състояние. Едно от станалите модерни през последните години СРС-та показва част от айсберга, наречен „Фронтиер”, както и тясното взаимодействие на Овчаров с тази фирма. Данните са от справката на записите, направени от службите:

Предмет на обсъжданията е възможността още преди началото на 2007 г. паралелно с прекия договор за строителство на АЕЦ „Белене” да бъде сключен и договор за доставка на горива за атомната електроцентрала. Целта е доставката да бъде поверена на руска фирма. От разговорите е ясно, че тези въпроси са обсъждани и съгласувани с Румен Овчаров. В разговор с Виталий (не се уточнява кой е този човек) Красимир Георгиев му казва да изчака датата 20 октомври, последната среща на върха на ЕС, след което той ще активира министъра по някакъв начин да предприеме действия, които да допринесат за одобрението”.
В друг разговор с Виталий от 26 октомври 2006 г. Георгиев уточнява, че предния ден е имал срещи с Овчаров, който е помолил да съгласуват предварително проект за меморандум, тъй като му предстои среща с премиера, на която би искал да уточни коя позиция отпада и коя е договорена. Георгиев уточнява – по принцип двама души ще решават – Станишев и Овчаров. Георгиев споделя информация, която е държавна тайна – прието е решение, на 31-и обявяват "Атомстройекспорт" за победител в търга за АЕЦ „Белене”.

Според бизнесмени от енергетиката, фирмата „Фронтиер” е навсякъде, където играят големи пари - имоти, петролопроводи, магистрали, печатане на винетки, офсетни сделки за армията, приватизацията на „Булгартабак”.

Когато Георгиев е бил на партийна работа в Енергопроект, там е работил и Овчаров. Преди да стане министър, жената на Овчаров е била бизнес партньор на Красимир Георгиев и не е изключено, това партньорство чрез някоя „офшорка” още да продължава.



Очевидно Овчаров се чувства много обвързан и задължен на Геогиев, защото той жертва дори и министерския си пост, за да спаси олигарха от прокурори и съд.

“Фронтиер” е консултант по много сделки между държавата и частни фирми. Договорите са сключвани при различни правителства, но най-вече при това на „тройната коалиция” начело с БСП. „Фронтиер” почти винаги е от страната на частния интерес, а компанията се е специализирала в разработване на проекти, без да се занимава с управлението на активи. Второстепенната дейност възлагали на други фирми подбирани от Георгиев. Това е една от най-големите и най-мощни икономически групировки в България, с клонове и в чужбина.

Красимир Георгиев е съдружник с Георги Сотиров, управител на “Металконсулт БГ”, регистрирана на Бахамските острови. Техен партньор е и българския ерменец Едуард Манукян – канадски гражданин, който е съдружник и в дъщерни фирми като Frontier Enterprises – компания с клон в Мюнхен. Тя координира преноса на технологии от Изток към Запад на широк фронт – от телекомуникации до заводи.

Към групата принадлежи и Frontier Recycling Limited, съдружие на Simplified Solutions и Inolion – фонд за инвестиции, управляван от Credit Lyonnais. В групировката участва и SIPI Metals – корпорация в Чикаго, преработваща ценни метали.Офшорните фирми на Фронтиер са малко познати, но една част от тях се разкриха при аферата с Топлофикация София. Красимир Георгиев, състудента на Овчаров е не само учредител, основен акционер, но и неоспорим ръководител на групировката.

Какъв е интересът на бившия енергиен министър в гурпировката не е трудно да се отгатне. Това се вижда от най-значимите проекти на „Фронтиер” - комплекса “Марица – изток”; доставяне на ядреното гориво за “Козлодуй”; строеж на ски комплекс в Тетевенския Балкан; ВЕЦ “Цанков камък”; каскадата “Долна Арда”; както и язовир “Яденица” – част от ПАВЕЦ ”Чаира”. Фирмата е консултант и по сделките с “Ентърджи” и “Енел” в “Марица - Изток 3″. Двете компании са собственици на централата, срещу поети ангажименти за рехабилитация на блоковете за 600 млн. евро и с договор за дългосрочно изкупуване на електроенергията от НЕК на високи цени.

Както се вижда от тези факти, много пари минават през близката до Овчаров фирма. Но това, което не се вижда, е продължаващото влияние на бившия енергиен бос върху правителствата. Как иначе да си обясним и избора на една от създадените от Красимир Герогиев компании за разработване на терена Силистар в търсенето на нефт и газ. Медиите писаха през 2011 година, че решението за това е одобрено от Министерския съвет. Спечелилата компания е съсобственост на сочения в медиите като близък приятел на бившия енергиен министър Румен Овчаров и шеф на консултантската фирма "Фронтиер" Красимир Георгиев. Към момента Георгиев не фигурира в ръководството на "Фронтиер", а единствено в "Фронтиер адвайзърс", показва справка в ДАКСИ.

Някои дори свързаха падането на правителството на ГЕРБ с намерението му да отнеме лиценза на същата тази фирма „Ледербел”. Не че енергийната мафия няма пари и възможности да свали всяко правителство на България, ако не й играе по свирката, но това така остана недоказано. Фактите обаче са красноречиви – протестите тръгнаха от едни неочаквано високи сметки за ток, които взривиха общественото недоволство. Ако държиш някои лостове в ЕРП-тата, какво пречи да ги задействащ в удобния момент, се питат хора, запознати със ситуацията.

Но и без да му приписваме толкова сила и мощ, Румен Овчаров си остава номер едно в родната енергетика. Рано или късно той ще се върне на бял кон в управлението, твърдят негови приближени. Освен ако конюктурата не промени отново приоритетите на неговите покровители или не се появи нов кандидат да ги представлява у нас.
142.
Лисицата
24.10.2016 20:47:25
2
1
Р. Овч. ужилил държавата със 70 млн. лева за „Бобов дол“

Дал мините за лев на Красимир Михайлов-Свинаря, той ги препродал за 35 млн. евро

Със 70 млн. лева е ужилил държавната хазна бившият енергиен министър от кабинета „Станишев“ Румен Овчаров. В центъра на далаверата на Р.Овч. е концесията за мини „Бобов дол“, която той дал на пернишкия скандален бизнесмен Красимир Михайлов, познат с прякорите Паргов и Свинаря през февруари 2007 г. за абсурдната цена от 1 лев. Броени месеци по-късно Краси Свинаря ги „препродава“ за 35 млн. евро. Това стана ясно от изявление на настоящия енергиен министър Теменужка Петкова на извънредната ресорна комисия в НС, посветена на ситуацията около стачката на миньорите в мина „Бабино”.

Пред депутатите тя обясни, че приватизацията на мините е станала през февруари 2007 г., когато министър на енергетиката е бил Румен Овчаров. „Тогава концесията е била взета за 1 лв. от Красимир Михайлов Христов, като през юли същата година той я продава на друга фирма за 35 млн. евро и парите по сделката са преведени през КТБ”, обясни министърът и добави, че явно става дума за корупционна сделка. Протестите в Бобов дол, при които три дни миньори стачкуваха под земята, приключиха след намесата на премиера Бойко Борисов и омбудсмана Мая Манолова, а малко по-късно управителят на „Въгледобив Бобов Дол“ ЕООД Красимир Чаврагански подаде оставка.

Премиерът и днес не спести критики към социалистите

като скочи за концесията за мини "Бобов дол". Той подчерта, че всичко около сделката щяло да излезе наяве.

"Как е продадена за 1 лев и как е купена за 35 млн. евра - кога, по кое време и от кои хора. Както и кои депутати са били там, които сега се опитват да се правят на обществени защитници", посочи премиерът въпросите, които по-късно щели да получат отговор по време на заседанието на енергийната комисия в НС. Депутатите от ресорната комисия пък се обединиха около идеята да бъде направена анкетна комисия за проблемите в мини „Бобов дол”.

От думите на Петкова пред народните представители стана ясно още, че концесионерът на мина „Бобов дол”, дължи на държавата 560 хил. лв за концесионна такса. Тя добави, че превеждането на парите става често със закъснение и се начисляват лихви. Министърът припомни още, че свързаното с Христо Ковачки дружество "Въгледобив Бобов дол" е започнало да плаща концесия 5 години след като я взема, след като се възползва от удобна клауза в договора, позволяваща да ползва този гратисен период.

В изказването си през депутатите Петкова бе категорична, че

ще изиска плащане на дължимото

За стачката Петкова коментира, че в случая става дума за отношения между частна фирма и нейните работници.

„През седмицата от концесионера към Агенцията по заетостта са подадени уведомления за съкращаване на всички 650 души работници от мината”, съобщи по време на комисията социалният министър Зорница Русинова. „От тях 158 са пенсионери. От останалите 492 души 90 подлежат на пенсиониране. Около 40 са младежите до 29 години, за които има възможност да се включат в програмите за преквалификация. В бюрата по труда в Кюстендил и Дупница има незаети 372 работни места. Някои от тях са за технически и инженерни специалности”, уточни тя.

Социалният министър обясни и че още преди стачката Инспекцията по труда е проверила мината.

„За установените нарушения са съставени 8 акта. 6 от тях са за неосигуряване на ваучери за безплатна храна на работниците за периода от март до август. Друг е за неизплащане на обезщетение при пенсиониране. След започване на стачката бе направена нова проверка и при нея бяха установени още нарушения. Не са били изведени от забоите миньорите и не е била осигурена храна и безалкохолни напитки за стачкуващите. Не са били създадени и условия за работа на минните спасители в условията на стачка. На следващия ден е установено, че работодателят не е изпълнил предписанията и за целта е написан акт и глобата ще бъде между 10 хил. и 15 хил. лв.”, добави Русинова.

Социалният министър информира още, че от началото на годината в мина „Бабино” са били направени 6 проверки - 3 планови и още толкова по сигнали. Наказателните постановления досега са за 7300 лв., като

само част от сумите са платени

От 2007 г. насам във въгледобива на „Бобов дол” са направени 256 проверки на инспекцията по труда. „Установени са 876 нарушения, които показват, че работодателят не е добросъвестен в обезпечаването на безопасните и здравословни условия на труд”, допълни Русинова.

Депутатите от комисията по енергетиката се обединиха около идеята да бъде направена анкетна комисия за проблемите в мини „Бобов дол”. Представителите на бизнеса на заседанието декларираха, че ще окажат пълно съдействие да се намери бързо работа на съкратените миньори.

Евгени Иванов от КРИБ заяви, че не бива с пари на данъкоплатците да се субсидира губещият въгледобив. Васил Велев от АИКБ добави, че много фирми в страната търсят да намерят кадри и е време да се стимулира миграцията в рамките на страната на работната ръка.

Относно исканията на синдикати и шефове от мините токът от ТЕЦ „Бобов дол” да бъде включен в микса на регулирания пазар министър Теменужка Петкова категорично отхвърли възможността това да стане.
141.
Лисицата
24.10.2016 20:45:41
2
0
Р. Овч. уредил кумеца си с апетитен имот
Хората на Дългия инкасатор в общината шампиони по заменки и скандални сделки


Венецът на далаверите в София е отреден за „Софийски имоти”, чиито шефове впоследствие станаха обвиняеми.
Апетитно парче земя от 10 940 кв. м. в елитния квартал Драгалевци е било подарено на кумеца на Р. Овч. Георги Георгиев от столичното предприятие „Общински имоти”. Гигантската далавера е само една от десетките заменки, които са направили общинските съветници от БСП в периода, когато уж са в опозиция.

Това е една от темите, които Р. Овч., известен в партийните редици с прякорите Дългия инкасатор и Червения барон, избягва да коментира. За далаверите, обвързаностите между сини и червени в Столичната община по време на управлението на Стефан Софиянски пишат самите редови членове на БСП. Малко преди местните избори през 2007 г. в редиците на БСП е разпространено т. нар. кърваво писмо от представители на район „Витоша” в партията. Официалният му вариант е разпространен до всички медии. Към писмото обаче има и втора, много по-интересна част, която е предназначена само за очите на ръководството на БСП. Естествено партийната върхушка замита информацията, подадена в това писмо, и си затваря очите за далаверите на Р. Овч.. Четири години по-късно обаче кървавото писмо, чиито герои се оказаха все още действащи общински съветници и партийни дейци, излезе наяве.

Двигателите на далаверите

Някои от най-скандалните заменки с апетитни общински имоти са направени именно от общински съветници от „опозиционната” социалистическа партия. По време на управлението на Стефан Софиянски двигатели на далаверите са общинарите Мичо Райковски, Симеон Симеонов, Христофор Христов и Таня Найденова, до един верни кадри на несменяемия шеф на БСП-София – Румен Овчаров. Дясната ръка на Р. Овч. Мичо Райковски например през 2002 г. издействал 912 кв. м. имот на ключово място до метростанция „Опълченска” да бъде заменено срещу панелни апартаменти. Друга показателна заменка на Райковски е парцел от общо 870 кв. м. в централния район „Възраждане”, даден на частна фирма пак срещу панелки. Активният общинар два мандата поред е подкрепял и спорни предложения на колегите си отдясно, а през 2007 г. неговият „бащица” Румен Овчаров реши да го пенсионира и до момента го държи като зам.-шеф на БСП-София. За разлика от него останалите герои все още са в СОС, като например Таня Найденова, която самоотвержено гласува „за”, в разрез с официалната партийна позиция, за подаряването на Общинска банка на олигарха Христо Ковачки. Другарката Найденова е автор на няколко предложения на заменки на огромни общински имоти срещу панелни апартаменти, които са подкрепени от „вражеското” мнозинство на Софиянски.

На адреса на ромска колиба

Може би най-наглата заменка, правена от червените, е тази, в която кумецът на Румен Овчаров Георги Георгиев получава 10 декара общинска земя в най-елитния столичен квартал „Драгалевци”. Естествено с решение на СОС имотът е вкаран в активите на „Софийски имоти”, а оттам продаден за 44 лв. за кв. м. на Георгиев. Любопитното е, че кумецът не е имал достатъчно пари и е доплатил сделката с 1,3 дка. имот в околностите, който обаче е оценен от общинското предприятие на 95 лв. за кв. м. Схемата пък е повече от нагла. Първоначално маститото предприятие „Общински имоти” продава огромния имот на „американска фирма”, посочила за адрес у нас ромска колиба в Костинброд. Година след това кумецът на Р. Овч. официално прехвърля на свое име 10-те декара имот.

Верни хора по бордовете

Недоволните столични социалисти посочват, че техният лидер Румен Овчаров е поставил верни свои хора в бордовете на повечето общински предприятия. „Опозиционни” представители на районни съвети на БСП ръководят или участват в управлението на фирми като „Паркинги и гаражи”, „Егида”, „Мерополитен”, „Галатея 2020” и др. Самият тогавашен кмет Стефан Софиянски на официално питане отговаря, че около 30% от ръководните постове в бордовете се заемат от представители на БСП. Когато става икономически министър, Овчаров продължава политиката си на кадруване, като урежда свои хора и на хранилка в държавни фирми. Безспорно венецът на далаверите в София обаче е отреден за „Софийски имоти”, където дългогодишен шеф е коалиционният партньор на БСП и впоследствие обвиняем за далавери Симеон Симеонов. Същият, днес притежател на хотел в центъра на София, заедно с видни представители на десните като Тошко Добрев и Красимир Арсов успява да разпродаде и замени чрез различни схеми имоти на общината за милиарди левове. Един от най-скандалните случаи е със земята под басейн „Спартак”, която тихомълком между два тура на изборите през ноември 2003 г. е подарена на частна фирма, свързана с главата на Октопода – Алексей Петров-Трактора. Сред апортираните имоти са още тенискортове, терен за клубен център, паркинг, зелени площи, цялата паркова част около комплекса „Спартак” и дори пешеходна алея.
140.
13
24.10.2016 20:34:55
0
6
Успех на ген. Радев да премахнем престъпното правителство на ГЕРБ с бюлетина №13
139.
Лисицата
24.10.2016 19:56:20
4
0
Facebook
Снимка:
Facebook
Хайде сега, Делян Добрев ще е виновен за комунистическото престъпление АЕЦ Белене. Комунизмът свърза Белене с две от най-големите си престъпления – концлагера Белене и грабежа АЕЦ Белене.
Това написа в профила си във Фейсбук евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.
„Същият главен прокурор поиска да се върне давността за комунистическите престъпления и КС с 11 на 1 гласа, спазвайки сигурно буквата, но не и духа на Конституцията и законите, прие тази постановка. Справедливост? Кога ще има дело срещу подбудутелите за АЕЦ Белене – Първанов, Станишев и цялото му правителство, Сакскобургготски? Те лично би трябвало за стотици години да са в затвора, ако има справедливост, не само шефът на НЕК, подписал протокола за поръчката на реакторите през 2008 година“, пише депутатът и пита: „Как ще е поръчал два атомни реактора без знанието на правителството? Дали прокуратурата ще има желание да разследва истината за АЕЦ Белене?
Две седмици преди изборите, тази новина от прокуратурата не е убедителна и безпрострастна за мен. Помним и пресконференциите на прокуратурата около Костинброд! Костинброд 2? Хора, бдете и помнете, да не позволяваме да ни правят на луди! БСП и ДПС искат пак да управляват заедно! Ще им позволим ли?“, завършва позицията си евродепутатът Андрей Ковачев.
138.
флагман
24.10.2016 16:34:35
0
2
град витрина ни бе подхвърлено от пр на гроб.Липсата на работни места и на образовани млади хора,ще го заменим,с наличието на ключови инвеститори,е можеии един да е , и инфраструктура,създадена за грижите на ит технологиите.Касабова да пусне и материала за пристанището Росенец,заради манушев(то не беше ли вече,утвърдено като част от имота на доган?)
137.
НИК С ПОСЛАНИЕ ДО ГРАЖДАНИТЕ НА БУРГАС
24.10.2016 15:31:24
0
3
БУРГАСЛИИ !!!...НЕДЕЙТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЕЛЕКТРОННИТЕ КАРТИ ,КОИТО СА ВИ ИЗДАДЕНИ СРЕЩУ ЛИЧНА КАРТА ЗАЩОТО РАЗПОЛАГАТ С ВСИЧКИТЕ ВИ ЛИЧНИ ДАННИ ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА БЪДЕТЕ ПРОСЛЕДЯВАНИ ПО ВСЯКО ЕДНО ВРЕМЕ!
ДЕЙСТВИЯТА НА "БУРГАС БУС" СА АБСОЛЮТНО ПРОТИВОЗАКОННИ И НАРУШАВАТ ПРАВАТА ВИ!!!!!!!!!!!!
"БУРГАС БУС" НЯМАТ НИКАКВО ЗАКОНОВО ПРАВО ДА ВИ ИСКАТ ЛИЧНИТЕ КАРТИ!!!!!!!!!!
АКО ОРГАНИЗИРАНАТ ПРЕСТЪПНОСТ ,ПОДКУПИ ХОРАТА ,КОИТО РАБОТЯТ В ЦЕНТРОВЕТЕ, КОИТО ОПЕРИРАТ С ТАЗИ ЕЛЕКТРОННА ИНФОРМАЦИЯ, ТЕЗИ ХОРА МОГАТ ДА ИМ ДАВАТ СВЕДЕНИЯ ЗА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН,ПО КОЕ ВРЕМЕ Е НАПУСНАЛ ДОМА СИ; КОЙ АВТОБУС Е "ХВАНАЛ" И ПО КОЕ ВРЕМЕ!!!!!!!!!!!
НЕ СИ ДАВАЙТЕ ЛИЧНИТЕ КАРТИ НА ТЪПАЦ*ТЕ ОТ "БУРГАС БУС" ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ ГЛОБАЛНО СЛЕДЕНИ БУРГАСЛИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
А, ТЕЗИ КОИТО ВЕЧЕ СА СИ ИЗКАРАЛИ ТАКИВА ЕЛ.КАРТИ СРЕЩУ ДАДЕНА ЛИЧНА КАРТА ДА НЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТ ,ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ ВИ ДАННИ ПО ЛИЧНА КАРТА СА ВКАРАНИ В ЕЛЕКТРОННАТА ИМ СИСТЕМА И ВИ СЛЕДЯТ ПРИ ВСЯКО ЧЕКИРАНЕ!!!!!!!
136.
НИК
24.10.2016 15:26:03
0
9
ФЛАГМАН!!!!!......
ДО КОГА ЩЕ ЛИЖЕТЕ МАДУ*ИТЕ НА ГЕРБ И СМЕХОТВОРНАТА ИМ КАНДИДАТУРА ......ПАРДОН, ПОРЕДНАТА "КАЛИНКА"???????
135.
*********
24.10.2016 13:14:23
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
134.
Ирина - извадка от Стоян Михайловски
24.10.2016 12:40:15
8
0
Стоян Михайлвски в произведението си "Книга за българския народ " е казал:„За да господаруваш – развращавай!“.Това важи с пълна сила за генерал Радев.Но за съжаление са и онези хора, които ще гласуват за него и БСП,защто пак Михайловски го е казал..."онези безброй хора, които искрено вярват, че нямат нищо общо с това, което става, и които още по-искрено биха се възмутили, ако се намери някой наивник да им каже, че и те в някаква степен съдействат и съучастничат и че са не само жертва на деспота, но и негови създатели."Морал в БСП няма , нито пък при Генерал!Направте си сами изводите и подкрепете най-достойните кандидати Цачева и Манушев!
133.
Много готин коментар
24.10.2016 12:37:56
9
0
Посланието на Цачева и Пламен Манушев трябва да ви кажа, че гарантира европейското развитие на България, глупостите на БСП, ДСБ и псевдо патриоти лежащи на гребена на популизма не ме интересуват, само ГЕРБ дават ясна насока и линия на развитие в полза на гражданите, тях трябва да подкрепим и ако може още на първи тур всичко да приключи с един звучен шамар срещу некадърността на БСП ще е най-добре, да си знаят мястото. Толкова са неморални в действията си БСП, че ми се повръща от тях, никаква етика,отговорност,визия за развитие, само голо плюене в техен стил, ето и тук има един трол дето е същия като тях- някъв ник дето не спира да хвали издънката Радев. Цачева и Манушев са хора с визия за развитието на България, хора целящи нашия просперитет, работещи в наш интерес, такива хора ни трябват с мисъл ясна логика и достойноство, по този начин да защитават Българските интереси и европейското ни развитие, това което градят не е за нас, то е и за децата ни, нека не спираме развитието на прекрасната ни родина, гласувайте за страната си за Цецка Цачева и Пламен Манушев
132.
ДОЛУ БСП И РАДЕВ
24.10.2016 12:36:54
11
1
ЗАЩО РАДЕВ Е ЗАМЕСЕН В СХЕМА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА 40 000 ЛЕВА ОТ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ?
ЗАЩО НА РАДЕВ ЛЮБОВНИЦАТА /СЕГА ВЕЧЕ ЖЕНА ПО ЗАПОВЕД НА БКП/ Е БИЛА НА ДВА ТРУДОВИ ДОГОВОРА ПРИ НЕГО?
ДОБЛЕСТНИЯТ РАДЕВ ЗАЩО НЕ СПАЗВА ЕТИЧНИЯ КОДЕКС НА ВОЕННИТЕ ДА НЕ СПЯТ С ПОДЧИНЕНИТЕ СИ?
ЗАЩО РАДЕВ ОТ БКП ДВЕ ГОДИНИ НЕ СЕ ЖЕНИ ЗА ЛЮБОВНИЦАТА СИ, А СРЕЩУ ИЗБОРИТЕ ГО ПРАВИ ?
ЗАЩО ТОЙ Я ПОВИШАВА В СЛУЖБАТА СЛЕД КАТО ЗАПОЧВА ДА Я КОНСУМИРА СЕКСУАЛНО?
ЗАЩО НАПУСКА ПОВТАРЯМ НАПУСКА АРМИЯТА СПОРЕД НЕГО, ЗАЩОТО МАЙ МНОГО СЕ РАЗМИРИСА ОКОЛО НЕГО.
ЗАЩО РАДЕВ ИЗЛЪГА ЧЕ НАПУСКА АРМИЯТА, СЛЕД КАТО СЕ ПЕНСИОНИРА ТАМ И ПРИБИРА ОТ АРМИЯТА 30 000 ЛЕВА.
131.
гого
24.10.2016 12:36:04
9
0
Харесва ми пяната в устите на червените тролчета, тук празни прикзки, лъжи и плюене на всички посоки без покритие....жалки са нали, и на мен ми харесва, безпомощното им гърчене в стил плюене, лъжене пък някой може да повярва, тяхни стари и селски номера. Харесва ми ужаса в очите им от тяхната предсмъртна агония..........ГОЛИ ДУМИ БЕЗ ФАКТИ И ПЛАТФОРМА ЗА РАЗВИТИЕ......кръгли нули.
130.
до 115 И 129
24.10.2016 12:28:57
0
2
Забавлявам се, между другото...!
129.
до 128 (не съм 115)
24.10.2016 12:23:01
1
2
Ако ти беше толкова голям жизнения стандарт, едва ли щеше да висиш и да пишеш коментари.
128.
до 115
24.10.2016 12:19:12
0
5
Моят жизнен стандарт е НАД твоя!!!МНОГО над! ЖАЛКО е,че 90% от народа живее на ръба, няма работеща икономика,няма приходи! Големи са само кражбите! Знаете ли колко са "дебели" банковите сметки на управниците по чуждите (например швейцарските!) банки???
127.
за broad
24.10.2016 12:14:57
0
0
Приятел, замисли се над твоите думи (които принципно са пълни глупости, но замисли се) - кое е по-добре: да си нео-комунист или комунист? Като тема за размисъл ти го давам, само че питай шефа си дето и без това ти казва какво да пишеш.
126.
normalen
24.10.2016 12:12:05
12
0
Браво на Цецка Цачева и на ГЕРБ - това са нормалните хора. Успех.
125.
нищо!
24.10.2016 11:58:19
1
7
Нищо не ни казвайте, нито Димчо, нито Пенчо,нито Минка! Имаме повече сиво вещество от вас! Замъглени са ви главите от злоба, ще се разболеете! Мислещите хора отдавна са видели и осъзнали провалите на управляващите и в страната, и по света-там ги потупват снизходително по рамото и им спускат "указания", без право на мнение!
124.
Broadsword
24.10.2016 11:57:29
0
4
Гого - 111, в психото и интернет ли са ви прекарали !?:D Тъй като те гледам имаш нужда от осмирителна риза, че изпадаш в гърчове и си се запенил нещо. Халюцинираш за комунисти, докато явно подкрепяш отдадени и доказани комунисти - простия пъдарен на бившия "Първи" и компанията му :D Леко само да не си счупиш нещо.
123.
Broadsword
24.10.2016 11:54:15
0
8
:D Ама как си личи, че нео-комунистите от ГЕРБ са впрегнали всичките общински и прочие пропагандни ресурси - тук бъка от герберастки тролове, активисти и "рекламни агенти" - къде изнудени, принудени, платени, или убедени :D Толкова глупости, шизофренна реклама и бълвоч не бях чел никъде - човек може да хване язва от отвращение и да му падне ченето от смях. И БКП бледнее пред вас мутренски комсомолци! Ще изгубите изборите - въпреки всичките фалшиви протоколи, въпреки циганския и наложения вот, въпреки мъртвите души, въпреки вота от анадола, въпреки изнудването и заплахите !!! Иначе барабар с върховния малоумник и ваш повелител - Бай Уя вън от властта с камъни и ритници! Кретени ... Един Митко Николов, който по-скоро е прехвален рекламен трик няма как да ви служи за оправдание на цялата национална катастрофа и международни излагации, които ежеминутно творите!
122.
ДА
24.10.2016 11:53:38
0
11
Гласувайте с № 13 на президентските избори за президента на България -ген Радев!
121.
Ето още едно доказателство , че ГЕРБ са вредни
24.10.2016 11:52:02
0
11
Главният прокурор Сотир Цацаров днес е внесъл в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ПП ГЕРБ Делян Добрев.
Искането се основава на доказателства, събрани от Софийска градска прокуратура за извършено от Делян Добрев в качеството му на министър на икономиката, енергетиката и туризма престъпление умишлена безстопанственост, от което е настъпила щета за НЕК ЕАД в размер на 4 561 697, 27 евро. Деянието е извършено умишлено, последвали са значителни щети и случаят е особено тежък - престъпление по чл. 219, ал.4, вр.ал.3, вр.ал.2 от НК, съобщават от държавното обвинение.
120.
по-гроб-ихте България
24.10.2016 11:49:08
0
7
даже севернокорейски лидер,не би си позволил,да заплашва с глоба от заплатата,ако не се явиш на партиен прием.В Роял Казино,май си милсят,че са собственост на гроб или , май има доза истина Флагман вие ПР и пресцентър на гроб ли сте?Другите политически парий са невидими за вас ли
119.
Хубав коментар
24.10.2016 11:46:58
9
0
Посланието на Цачева и Пламен Манушев трябва да ви кажа, че гарантира европейското развитие на България, глупостите на БСП, ДСБ и псевдо патриоти лежащи на гребена на популизма не ме интересуват, само ГЕРБ дават ясна насока и линия на развитие в полза на гражданите, тях трябва да подкрепим и ако може още на първи тур всичко да приключи с един звучен шамар срещу некадърността на БСП ще е най-добре, да си знаят мястото. Толкова са неморални в действията си БСП, че ми се повръща от тях, никаква етика,отговорност,визия за развитие, само голо плюене в техен стил, ето и тук има един трол дето е същия като тях- някъв ник дето не спира да хвали издънката Радев. Цачева и Манушев са хора с визия за развитието на България, хора целящи нашия просперитет, работещи в наш интерес, такива хора ни трябват с мисъл ясна логика и достойноство, по този начин да защитават Българските интереси и европейското ни развитие, това което градят не е за нас, то е и за децата ни, нека не спираме развитието на прекрасната ни родина, гласувайте за страната си за Цецка Цачева и Пламен Манушев
118.
гого
24.10.2016 11:46:11
7
0
Харесва ми пяната в устите на червените тролчета, тук празни прикзки, лъжи и плюене на всички посоки без покритие....жалки са нали, и на мен ми харесва, безпомощното им гърчене в стил плюене, лъжене пък някой може да повярва, тяхни стари и селски номера. Харесва ми ужаса в очите им от тяхната предсмъртна агония..........ГОЛИ ДУМИ БЕЗ ФАКТИ И ПЛАТФОРМА ЗА РАЗВИТИЕ......кръгли нули.
117.
ДОЛУ БСП И РАДЕВ
24.10.2016 11:44:07
8
0
ЗАЩО РАДЕВ Е ЗАМЕСЕН В СХЕМА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА 40 000 ЛЕВА ОТ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ?
ЗАЩО НА РАДЕВ ЛЮБОВНИЦАТА /СЕГА ВЕЧЕ ЖЕНА ПО ЗАПОВЕД НА БКП/ Е БИЛА НА ДВА ТРУДОВИ ДОГОВОРА ПРИ НЕГО?
ДОБЛЕСТНИЯТ РАДЕВ ЗАЩО НЕ СПАЗВА ЕТИЧНИЯ КОДЕКС НА ВОЕННИТЕ ДА НЕ СПЯТ С ПОДЧИНЕНИТЕ СИ?
ЗАЩО РАДЕВ ОТ БКП ДВЕ ГОДИНИ НЕ СЕ ЖЕНИ ЗА ЛЮБОВНИЦАТА СИ, А СРЕЩУ ИЗБОРИТЕ ГО ПРАВИ ?
ЗАЩО ТОЙ Я ПОВИШАВА В СЛУЖБАТА СЛЕД КАТО ЗАПОЧВА ДА Я КОНСУМИРА СЕКСУАЛНО?
ЗАЩО НАПУСКА ПОВТАРЯМ НАПУСКА АРМИЯТА СПОРЕД НЕГО, ЗАЩОТО МАЙ МНОГО СЕ РАЗМИРИСА ОКОЛО НЕГО.
ЗАЩО РАДЕВ ИЗЛЪГА ЧЕ НАПУСКА АРМИЯТА, СЛЕД КАТО СЕ ПЕНСИОНИРА ТАМ И ПРИБИРА ОТ АРМИЯТА 30 000 ЛЕВА.
116.
Ето още едно доказателство , че кадрите на ГЕРБ са
24.10.2016 11:43:20
0
3
Главният прокурор Сотир Цацаров днес е внесъл в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ПП ГЕРБ Делян Добрев.
Искането се основава на доказателства, събрани от Софийска градска прокуратура за извършено от Делян Добрев в качеството му на министър на икономиката, енергетиката и туризма престъпление умишлена безстопанственост, от което е настъпила щета за НЕК ЕАД в размер на 4 561 697, 27 евро. Деянието е извършено умишлено, последвали са значителни щети и случаят е особено тежък - престъпление по чл. 219, ал.4, вр.ал.3, вр.ал.2 от НК, съобщават от държавното обвинение.
115.
до ай
24.10.2016 11:43:07
3
0
Като си некадърен ще живееш по-трудно естествено! А ти ако си спомняш 25-26 години назад и до сега не си се оправил няма какво да говорим.
114.
dimo ivanov
24.10.2016 11:41:33
6
0
Посланието на Цачева и Пламен Манушев трябва да ви кажа, че гарантира европейското развитие на България, глупостите на БСП, ДСБ и псевдо патриоти лежащи на гребена на популизма не ме интересуват, само ГЕРБ дават ясна насока и линия на развитие в полза на гражданите, тях трябва да подкрепим и ако може още на първи тур всичко да приключи с един звучен шамар срещу некадърността на БСП ще е най-добре, да си знаят мястото. Толкова са неморални в действията си БСП, че ми се повръща от тях, никаква етика,отговорност,визия за развитие, само голо плюене в техен стил, ето и тук има един трол дето е същия като тях- някъв ник дето не спира да хвали издънката Радев. Цачева и Манушев са хора с визия за развитието на България, хора целящи нашия просперитет, работещи в наш интерес, такива хора ни трябват с мисъл ясна логика и достойноство, по този начин да защитават Българските интереси и европейското ни развитие, това което градят не е за нас, то е и за децата ни, нека не спираме развитието на прекрасната ни родина, гласувайте за страната си за Цецка Цачева и Пламен Манушев
113.
Долу ГЕРБ и ДОСТ!
24.10.2016 11:41:14
0
10
Ще гласувам за ген . Радев ! България вече имаше жена президент- Роска!
112.
До чичо Пенчо
24.10.2016 11:38:49
0
10
Чичка, освен че е хубаво денят ти да е добър е хубаво и акълът да ти дойде. ГЕРБ сеят омраза , разруха и където са мръднали техни хора България получава присмех! 70% от ръководството на ГЕРБ са бивши комунета и то от най- лошите продаващи си и душите. Затова народът ги мрази!
111.
гого
24.10.2016 11:38:17
7
0
Харесва ми пяната в устите на червените тролчета, тук празни прикзки и плюене на всички посоки без покритие....жалки са нали, и на мен ми харесва, безпомощното им гърчене в стил плюеме пък някой можеда повярва, тяхни стари и селски номера. Харесва ми ужаса в очите им от тяхната предсмъртна агония..........ГОЛИ ДУМИ БЕЗ ФАКТИ И ПЛАТФОРМА ЗА РАЗВИТИЕ......кръгли нули.
110.
Broadsword
24.10.2016 11:37:54
1
8
Само безмозъчните биха гласували за тази мутренско-рекетьорска сган! Активистите им са по-зле и от дъртите комунета. За изцепения им трол кандидат за президент - поредния олигофрен който ще позори страната ни 5г., коментар всякакъв е излишен ...
109.
ico
24.10.2016 11:33:55
9
1
Само ГЕРБ работят в интерес на гражданите, другите са популисти и нямат нито идеи нито визия, затова само едно дъвчат, гребена на популизма. Желая успех на ГЕРБ. Успех на г-жа Цачева и Пламен Манушев.
108.
Чичо Пенчо до 99
24.10.2016 11:33:03
3
0
Хахаха, чест е да ме нареждаш до Цецка и Бойко. Аз съм един обикновен, безпартиен предприемач, който презира комунистите. Благодаря ти, усмихна деня ми
107.
ай
24.10.2016 11:32:29
0
5
до чичо Пенчо
МНОООГО си простичък! Предполагам,чи и ти си правил "големи" сметки по кръчмите,а парите си печелил по строежите или в някоя кравеферма...Сега в България се живее много по-трудно,отколкото преди 25-26 години! Управлението е най-слабото в новата ни история!
106.
димо иванов
24.10.2016 11:30:38
6
0
ПОДКРЕПА ЗАСЛУЖАВАТ ИГРАЧИТЕ НА ГЕРБ, КАДЪРНА,ПОДГОТВЕНА, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРАГМАТИЧНА ДВОЙКА ЗА КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТ. ЗАСЛУЖАВАТ НИ ДОВЕРИЕТО И ТРЯБВА ДА ГО ПОЛУЧАТ, ТЕ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ НАЙ-ДОБРЕ НАРОДНИТЕ ИНТЕРЕСИ. НЕКА НЕ ПРЕКЪСВАМЕ ОТНОВО ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ, НИЕ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ. НЕ МОЖЕ ДА ПОЗВОЛИМ НА ОНИЯ НЕКАДЪРНИТЕ ОТ БСП ПАК ДА НИ ВЪРНАТ В ОНЕЗИ ВРЕМЕНА КОЙТО ЗАГУБИХМЕ, КАТО ПРЕМИЕРА ИМ ТОГАВА ДА ВЛИЗА И ДА ИЗЛИЗА ЗА ОФИЦИАЛНИ СРЕЩИ ПРЕЗ ТОАЛЕТНИТЕ, ДА ОГРАДЯТ ПАРЛАМЕНТА КАТО ЗАТВОР И ОЩЕ КОЛКО СПРЕНИ И БЕЗВЪЗВРАТНО ИЗГУБЕНИ ПРОЕКТИ - НИКОГА ПОВЕЧЕ АНТИБЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ БСП И ПАТЕРИЦИ. САМО ГЕРБ ЗАСТАВАТ С ДОСТОЙНИ И КАЧЕСТВЕНИ ХОРА, НЕКА ГИ ПОДКРЕПИМ, И ИМ ДАДЕМ ШАНС НА ТЯХ И НА НАШИТЕ ДЕЦА ДА ЖИВЕЯТ В СВОБОДНА И РАЗВИВАЩА СЕ СТРАНА. В СТАБИЛНА СРЕДА И РАДВАЩА СЕ НА ЕВРОПЕЙСКА ПОДКРЕПА И УВАЖЕНИЕ. НЕКА ГЛАСУВАМЕ С НОМЕР 17 И ПРИКЛЮЧИМ НА ПЪРВИ ТУР, ЗА ДА СЕ ВИДИ РАЗУМА В ПОСТЪПКИТЕ И ОТГОВОРНОСТТА НИ В ДЕЙСТВИЯТА. ДА ГЛАСУВАМЕ С ЕДИНСТВЕНАТА ПРАВИЛНА БЮЛЕТИНА НОМЕР 17. УСПЕХА ЩЕ Е ЗА ВСИЧКИ НАС
105.
Малко за БСП и техния Радев
24.10.2016 11:29:48
6
1
Спомняте ли си, плиткоумни комунисти? Защото хората още помнят….......
Малко хора обичат да се връщат към това време, но преди около 20 години .. България премина през така наречената Виденова зима, която остави страната напълно опустошена. Кризата, в която ни вкара тогава управлението на БСП, доведе до близо 50-процентен спад на реалните заплати и близо 60-процентен спад на реалните пенсии спрямо годината преди Жан Виденов да дойде на власт.
Такава е равносметката от на практика четвъртия фалит, до който докарва България БКП/БСП от 1960 г. насам, и не е никак учудващо, че левите „журналисти“ никак не обичат да си спомнят за нея.
Не трябва да се забравя и приноса на Сергей Станишев към подобряване финансовото състояние на роднините му. Бившият премиер не веднъж е помагал на брат си Георгий, който е архитект, в развиване на бизнес начинания. Братът на Станишев успя да се сдобие с разрешително за изграждане на курортно селище в Кара дере, защитена територия включена в Натура
Рудниците продадени за 1 лев от БСП и препродадени за 35 млн. евро!
Мини Бобов дол са били продадени за 1 лев през 2007-ма, когато министър на икономиката в кабинета на Станишев е Румен Овчаров, а заместник му е сегашната червена водачка Корнелия Нинова.
Бенефициентът е партийният другар на Нинова, Овчаров и Станишев - Красимир Паргов.
В последствие, след като доста от активите изчезват от мината, тя е прехвърлена срещу няколко милиона лева на новия собственик - Христо Ковачки.
Спирам че ми се повдига .......
104.
до Изнервяме се значи!
24.10.2016 11:24:27
6
1
Стига с тази селска пропаганда за Радев от БКП, на него още му миришат чорапите за Президент, но да видим малко факти , ФАКТИ , видяхме че НИК е силен в празнословиците и манипулираните статии и хвалби към Радев, затова нека бъде доблестен и отговори.
НИК ЗАЩО РАДЕВ Е ЗАМЕСЕН В СХЕМА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА 40 000 ЛЕВА ОТ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ?
НИК ЗАЩО НА РАДЕВ ЛЮБОВНИЦАТА /СЕГА ВЕЧЕ ЖЕНА ПО ЗАПОВЕД НА БКП/ Е БИЛА НА ДВА ТРУДОВИ ДОГОВОРА ПРИ НЕГО?
НИК, ДОБЛЕСТНИЯ РАДЕВ ЗАЩО НЕ СПАЗВА ЕТИЧНИЯ КОДЕКС НА ВОЕННИТЕ ДА НЕ СПЯТ С ПОДЧИНЕНИТЕ СИ?
НИК ЗАЩО РАДЕВ ОТ БКП ДВЕ ГОДИНИ НЕ СЕ ЖЕНИ ЗА ЛЮБОЖНИЦАТА СИ, А СРЕЩУ ИЗБОРИТЕ ГО ПРАВИ - КОЕ ТОЧНО Е ДОБЛЕСТНОТО ТУК?
ЗАЩО ТОЙ Я ПОВИШАВА В СЛУЖБАТА СЛЕД КАТО ЗАПОЧВА ДА Я КОНСУМИРА СЕКСУАЛНО?
ОТГОВОРИ ЗА СЕГА НА ТЕЗИ, ЗАЩОТО ИМА И ОЩЕ НО ПОСЛЕ ПРИ ПОВОД ЩЕ ТИ ГИ ЗАДАМ.
ПЪК ТИ ПАК СИ ПИШИ И СИ ПЛЮЙ.........НА НИКОГО НЕ ПРЕЧИШ, МАКАР ЧЕ ГЛЕДАМ ЧЕ ТУК ТЕ СМЯТАТ ЗА ....

ХОРАТА СА УМНИ И ЩЕ НАПРАВЯТ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР, ЗА КОЕТО ТИ ПОМАГАШ С ПРАЗНОСЛОВИЦИТЕ СИ И ГЛУПАВИ И ПРАЗНИ ХВАЛБИ КЪМ ЕДИН ДЕЗЕРТЪОР ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ, КАКЪВТО ВСЪЩНОСТ Е РАДЕВ, ТОЙ НЕ ЗАСЛУЖАВА ПАГОНИТЕ, НЯМА ДОБЛЕСТ И МОРАЛ ЗА ТЯХ, НЯМА.
103.
Изнервяме се значи!
24.10.2016 11:15:43
1
7
Гласувайте с № 13 на президентските избори за президента на България -ген Радев!
102.
димо иванов
24.10.2016 11:01:30
8
0
ПОДКРЕПА ЗАСЛУЖАВАТ ИГРАЧИТЕ НА ГЕРБ, КАДЪРНА,ПОДГОТВЕНА, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРАГМАТИЧНА ДВОЙКА ЗА КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕТ. ЗАСЛУЖАВАТ НИ ДОВЕРИЕТО И ТРЯБВА ДА ГО ПОЛУЧАТ, ТЕ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ НАЙ-ДОБРЕ НАРОДНИТЕ ИНТЕРЕСИ. НЕКА НЕ ПРЕКЪСВАМЕ ОТНОВО ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ, НИЕ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ. НЕ МОЖЕ ДА ПОЗВОЛИМ НА ОНИЯ НЕКАДЪРНИТЕ ОТ БСП ПАК ДА НИ ВЪРНАТ В ОНЕЗИ ВРЕМЕНА КОЙТО ЗАГУБИХМЕ, КАТО ПРЕМИЕРА ИМ ТОГАВА ДА ВЛИЗА И ДА ИЗЛИЗА ЗА ОФИЦИАЛНИ СРЕЩИ ПРЕЗ ТОАЛЕТНИТЕ, ДА ОГРАДЯТ ПАРЛАМЕНТА КАТО ЗАТВОР И ОЩЕ КОЛКО СПРЕНИ И БЕЗВЪЗВРАТНО ИЗГУБЕНИ ПРОЕКТИ - НИКОГА ПОВЕЧЕ АНТИБЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ БСП И ПАТЕРИЦИ. САМО ГЕРБ ЗАСТАВАТ С ДОСТОЙНИ И КАЧЕСТВЕНИ ХОРА, НЕКА ГИ ПОДКРЕПИМ, И ИМ ДАДЕМ ШАНС НА ТЯХ И НА НАШИТЕ ДЕЦА ДА ЖИВЕЯТ В СВОБОДНА И РАЗВИВАЩА СЕ СТРАНА. В СТАБИЛНА СРЕДА И РАДВАЩА СЕ НА ЕВРОПЕЙСКА ПОДКРЕПА И УВАЖЕНИЕ. НЕКА ГЛАСУВАМЕ С НОМЕР 17 И ПРИКЛЮЧИМ НА ПЪРВИ ТУР, ЗА ДА СЕ ВИДИ РАЗУМА В ПОСТЪПКИТЕ И ОТГОВОРНОСТТА НИ В ДЕЙСТВИЯТА. ДА ГЛАСУВАМЕ С ЕДИНСТВЕНАТА ПРАВИЛНА БЮЛЕТИНА НОМЕР 17. УСПЕХА ЩЕ Е ЗА ВСИЧКИ НАС
101.
Питагор
24.10.2016 10:54:10
13
0
ГЕРБ напълниха площада със симпатизанти. Хората знаят че Цачева и Манушев са правилните кандидати. Те вярват В ГЕРБ. И аз вярвам. Затова ще гласувам за тях
100.
алоу
24.10.2016 10:53:21
4
1
тук чак писания за историята на комунизма виждам. че те измряха тия дето си го спомнят комунизма, сега само разни платени лапета на потомствени червенушки останаха. айде бягайте от тука, да ви вида на 6 ноември за кой ще гласувате
99.
До 98
24.10.2016 10:53:19
1
9
Специален поздрав за старите комунисти чичо Пенчо, Цецка и Боко.

ГЕРБ си стяга куфара от гардероба
Плаче Цецка , вие като вол.
Тя от нищо не разбира , а ще се наложи да работи - не на стол.
ГЕРБ са аут , но с ДОСТ гърбът им е подпрян.
Ще ги гледа цял народ и ще им вика той- аман.
ЧАО ГЕРБ!
98.
Чичо Пенчо
24.10.2016 10:26:45
7
1
До БИНГО с номер 77! Бинго, завряно човече, бил съм в повечето европейски страни, бил съм в страни от 4 континента, но избрах да живея в Бургас, нещастнико. Всеки си има избор, както и гледна точка. Моят е да печеля тук, не се оплаквам от доходите си, защото са европейски. И знаеш ли защо, защото бачкам като истински капиталист. Бил съм и на барикадите през Жанвиденовата зима, бил съм бит от ченгетата, които бяха срещу народа, защото комунистите не даваха властта. Бях млад и наивен и вярвах, че "Времето е наше!". През всичките тези години сметнах, че единствено ГЕРБ прави реални и видими неща, затова гласувам за ГЕРБ и ще гласувам.
За онези, които напуснаха страната - да, много мои познати напуснаха България, след като разбраха в онези мутренски години, че времето не е тяхно. Преуспяха, но със сигурност и тук щяха да са преуспели. Много от тях си мечтаят да се завърнат в България, защотои там животът не е толкова лесен, ако работиш законно и си плащаш данъците. С една заплата от 3000-4000 евро трудно се поддържа семейство, наеми, детски градини и прочие. Но 80% от тези, които избягаха, са крайните неудачници с големите претенции, селските тарикати, които работят в сивия сектор и си мислят, че така ще станат супер богати. Лъскат прозорци, боядисват къщи, перат мръсно пране и се връщат за месец лятото и демонстрират най-комплексарското самочувствие. Мислят си, че като поръчват по кръчмите, по евтините български кръчми, са ебати баровците. Не те били неудачници тук, неудачници са и там, само че там не ги виждаме... Тарикати, които смучат помощи и други социални придобивки. От тази паплач България няма нужда. Знаеш ли къде е най-големия проблем на икономиката ни, тъпо същество, най-големият проблем е в липсата на качествена работна ръка. И две хиляди да даваш на тариката заплата, той пак ще намери начин да не работи и да те цака. Това си ти и твоите себеподобни. Икономиката цикли, защото нещастниците като тебе гледат по цял ден да философстват и да печелят от часовете за реална работа, да се напукат вечер, гледайки Шоуто на онзи кретен и да отидат още по-нахъсани срещу държавата и работодателите си. Тук няма Бойко, няма и БСП - тук става въпрос за един много прост народ. Знаеш ли, че всички мои познати зад граница, приятели от детството, гласуват за ГЕРБ, знаеш ли какви опашки стават в Лондон, за да могат тези хора да си дадат вота - пак казвам за ГЕРБ. Защото вече надеждата изплува, но тъпанарите като тебе ще дърпат тази страна назад. Това е мисленето на комунистите - да плюят, да развалят всяко градивно нещо. Отиди питай Гагаузов, Орешарски, Овчаров и сие как си живеят, с твоите пари, бе бунак. Колко пари издърпаха тези червени изчадия по еко европейски проекти, направиха си фондации, които сега саботират туризма ни. Същите тези, които го застроиха. Но няма какво да обяснявам набунаци като тебе защо България цикли, защото ти си зациклил ....

Апропо БЛАГОДАРЯ на всички, които вадят статии за ДЕЛАТА на червените изроди, нека грамотните хора си спомнят какво ни причиниха!
97.
мАРТИН
24.10.2016 10:23:14
11
1
Само Цецка Цачева може да ни поведе напред и да ни представя пред света. Тя има нужния опит и качества, вече се е доказала като дългогодишен председател на Народното Събрание. Затова, нека следващата неделя да гласуваме за нея и да я изберем с мнозинство още на първия тур.
96.
Голям смях
24.10.2016 10:14:37
1
9
Като гледам обстойните писания за комунизма разбирам , че от ГЕРБ познават така добре историята му, защото за да са пак във властта от БКП успешно са сформирали и преминали в ГРОБ- ГЕРБ. Само че вече номерът не минава. Целувката на турците от ДОСТ , ще Ви е като целувка от ледената кралица. Аут сте - предатели и турски подлоги от ГЕРБ.
95.
aaa
24.10.2016 10:11:34
0
0
lesno pechelene na pari samo s edna registrachiq i s wuwejdane na chetiri chifren kod. http://lvb.doref.xyz/2141851/ link kum saita. moje da pechelite do 200 lewa na den.
94.
Tyu
24.10.2016 10:08:57
0
8
Колкото и пъти да изпишете номера на лелката, няма да ви се получи! Хората са отвратени от простотията и некадърността на управляващите!!!
93.
Бравус
24.10.2016 10:06:14
1
9
Събрали се 100 човека от които 50 от други градове и села, останалите от кметската администрация строени със семействата си. Бургас се събужда и не иска вече ГРОБ - управление. За тези които казват , че Бургас се е променил , отворете си очите и ушите изборите са за президент , не за кмет или парламент. Интелектът е очевиден. Но Боже прости им те са от ГЕРБ и не знаят какво правят!
92.
Музика, лъчи, футбол и лъжи!
24.10.2016 10:03:03
1
11
Освен да крадат и лъжат друго не могат ГЕРБ и да манипулират избори и конкурси ! МУАХАХАХА, Колко работни места са създали ГЕРБ и общинския дълг в какъв размер е? Във фискания резерв има 13 бонбона на печелившите честито! МУАХАХАХА
91.
Ириина
24.10.2016 09:55:15
11
0
Явно някои пишеяи тук са 'коне с капаци" или са им дали опорни точки!Отворете си очите - вижте положителните промени в Бургас и в цяла България и те са благодарение на ГЕРБ и хората , които гласуват за тях.Правилният избор е Цачева и Манушев- номер 17!!!
90.
Симитли
24.10.2016 09:51:18
0
13
Освен да крадат и лъжат друго не могат ГЕРБ и да манипулират избори и конкурси ! МУАХАХАХА
89.
цв
24.10.2016 09:48:06
0
9
какви балъци са ги събрали
да се наслаждават на противните
88.
Гражданин
24.10.2016 09:42:05
12
0
Тролчетата на БСП - виждам пак са се активирали.Яд ги е , страх ги е и плюят ли плюят....Това е позитвната кампания на ГЕРБ, защото имат с какво да се похвалят, а не като други, които нямат с какви успехи да се похвалят и само злобеят.Много хуаво мероприятие, много положително, с много настроение и без напрежение!Браво ГЕРБ , заслужавате и следващата победа!!!Да направим най-добрия избор и да гласуваме за Цачева - Манушев!!!!
87.
Това са комунистите
24.10.2016 09:00:13
7
1
В нощта на 1 срещу 2 февруари 1945 година в Софийските централни гробища бяха разстреляни точно 100 души: 3-ма регенти, 22-ма министри, 67 народни представители и 8 царски съветници.


Така бе отворен пътят за съдебна разправа с българската интелигенция, която щеше да пречи на нахлуването на съветския болшевизъм в България и установяването на пълно господство на комунистите в родината ни. Това е тълкованието на опозицията.

Народният съд върна България в лагера на победителите от Втората световна война и даде път на Отечественофронтовското правителство. Виновните за третата национална катастрофа получиха заслуженото. Присъдите бяха подкрепени от милиони българи, усетили на гърба си теглото на фашисткия режим. Това са аргументите на зараждащия се комунистически режим.

Най-тежката мярка получават 67 депутати от ХХV народно събрание, 22-ма министри за периода от 1940 г. до 9 септември 1944 г. начело с министър-председателите Богдан Филов, Добри Божилов, Иван Багрянов.

Оцелява само един премиер - Константин Муравиев, свален с деветосептемврийския преврат, който получава доживотна присъда и излиза от затвора през 1961 г. На смърт са осъдени тримата регенти - княз Кирил Преславски, проф. Богдан Филов и ген. Никола Михов, девет секретари към двореца, издатели на централни вестници и публицисти, 47 генерали и полковници. Останалите депутати и министри се отървават с различни срокове затвор.

Британският политически наблюдател в София по онова време Бозуел Хаузтаун посочва, че "присъдите са определено отмъстителни и изглежда са планирани не само на местна почва". Години по-късно историците публикуват телеграма на Георги Димитров от Москва от 21 декември 1944 г. с текст "Оправдать никого не следует". Докато Нюрнбергският трибунал постановява едва 14 смъртни присъди на висши нацистки функционери, българският "народен съд" убива общо 2730 българи. Екзекуцията на политиците е извършена същата нощ до запустяла яма близо до Централните софийски гробища. През 1995 г. на мястото е поставен каменен кръст. На 26 август 1996 г. Върховният съд отменя присъдите на първи състав и реабилитира регентите, народните представители, министрите, издателите и журналистите.
Последвалите процеси в цялата страна целяха узаконяването на хилядите убийства, извършени от комунистите непосредствено след 9 септември 1944 година, както и физическото и морално ликвидиране на цялата ни интелигенция - учители, лекари, духовници, общественици. Това даваше възможност за лична разправа по местата, където “народните” съдилища издаваха присъдите си, без да се съобразяват с доказателствата, оневиняващи подсъдимите, призовавайки за свидетели лица, които се стремяха към лично или класово отмъщение. Нарушавайки действащата в момента Търновска конституция, всички международни договори, по които България беше страна, и на общопризнатите норми на международното право, българските комунисти целяха установяването на жестока диктатура. Тази диктатура създаде лагерите, изхвърли от домовете им хиляди семейства, остави ги без подслон, постеля и храна в студената зима и настани в заграбените жилища комунистическите си храненици.

“Народният” съд първоначално си поставя задачата да унищожи министрите, регентите, народните представители, интелигенцията и офицерството, или с две думи - българската държавност. След кървавата разправа с тях на 1 февруари 1945 г. “работническо-селската” управа нагласява още 135 съдебни процеса из цялата страна.
За никого вече не са тайна имената на авторите на “Наредбата-закон” - Кимон ГЕОРГИЕВ - трижди превратаджия, Дамян ВЕЛЧЕВ, от комунистите д-р Минчо НЕЙЧЕВ - министър на правосъдието, Антон ЮГОВ, Цола ДРАГОЙЧЕВА, много личности от тогавашната опозиция, чиито имена не ще спомена, тъй като самите те, след като свършиха “работата”, скъпо заплатиха участието си в кървавите вакханалии на комунистите. Речите на Кимон Георгиев и на главния обвинител Георги Петров говорят достатъчно красноречиво за “законността” на “Народния” съд.

Ето част от речта на Кимон Георгиев, министър-председател:

“Първите два процеса по Закона за Народния съд - най-важните измежду всички - са вече насрочени. Това са процесите срещу фашистките управници у нас и срещу продажните народни представители. Другите процеси - срещу виновниците за народната катастрофа и за свързаните с нея злодеяния, предстоят в скоро време да бъдат насрочени. Предназначението на Народния съд при неговото създаване беше двояко. Първата му задача, която очертах в декларацията от 6 октомври, се състои в това: да даде справедливо и законно възмездие за причинените на България нови нещастия, както и за всички злодеяния, свързани с въвличането й във войната въпреки чувствата, волята и интересите на българския народ. Заедно с това чрез предаване на виновниците в ръцете на правосъдието се целеше да се канализира и овладее евентуалното стихийно проявление на дълбоко наслоената в народната душа жажда за отмъщение.
Народният съд ще съди безпристрастно истината и ще издава своите строги присъди съобразно с нея. Всъщност най-важното и трайно значение на Народния съд, което оправдава преди всичко неговото създаване и неговата дейност, това е да предпази чрез страха от безпощадното, но справедливо народно наказание идните управници на българския народ от повтаряне на престъпленията на досегашните негови, фашистки властници, като спести на народа в бъдеще разочарованията, страданията и ужасите, причинени от миналия режим…”
В световната практика няма случай на унищожено Народно събрание. Затова дори до ден днешен белгийският парламент при откриването на своите сесии с минута мълчание почита паметта на унищоженото българско Народно събрание.
Според Специалната комисия, разследвала жертвите на лагерите, от 1944 г. до 1962 г. през тях преминават 23 531 души, от които 2089 са жени. Най-голям е броят на лагеристите в Белене - 9933. Осъдените по политически причини са 14 647 души.

Народният съд се произнесе:

подсъдими - 10 919
смъртни присъди - 2618
изпълнени - 1046
на доживотен затвор - 1226
20 години затвор - 28
15 години затвор - 946
12 години затвор - 41
10 години затвор - 627
8 години затвор - 134
7 години затвор - 134
6,5 години затвор - 1
6 години затвор - 48
5 години затвор - 1006
4 години затвор - 7
3 години затвор - 332
1 годинa затвор - 724
8 мeseca - 4 / 6 мeseca - 5
1 година условно - 652
прекратени преписки - 104
починали - 202
86.
МОМАТА
24.10.2016 07:55:06
0
14
Много оредели редиците,като се има в предвид, че повечето от присъстващите лелки са там не по собствено желание.Само заглавието е правилно -/града витрина на ГЕРБ-БКП/ тоест най крадения град в България с най много дългове.Вересиите на МОМАТА ще ги плащат вашите деца и внуци.Бургас за пореден път не е обгазен,просто всички на митинга са пръднали дружно и съпричастно при споменаване името на кмета на Симитли от Веско Маринов.
85.
!
24.10.2016 07:41:31
7
0
За кратката памет и липсата на възмездие

Сещате ли се какво е общото между Георги Пирински, Румен Гечев, Румен Овчаров и Атанас Папаризов? Всички те са изявлени представители на БСП, познати от Народното събрание и медиите, дългогодишни политици, абонирани НС и висшите партийни и държавни постове. Някой би казал, че те са толкова години в политиката, заради своите качествата. Не, посочените имена и много като тях в момента твърдят, че представят българския народ, единствено заради липсата на обществена памет и елементарно възмездие.

Общото между всички тях, е че са били министри в правителството на Жан Виденов. Най-проваленото правителство, символ на катастрофата, до която управлението на БСП докара България. Сигурен съм, че помните усещането на управлението на Виденов, но нека да свържа спомена с лицата, които са отговорни за него, за да ви припомня как са се развили житейските им пътища по-нататък.

Румен Гечев е вицепремиер и министър отговорен за икономическо развитие в правителството, което докара хиперинфлация, доведе стотици предприятия до фалит, разори хиляди предприемачи и направи десети хиляди безработни. Този човек днес е професор в „най-престижния“ икономически университет в България. Румен Гечев определя бъдещето ни не само като обучава бъдещите кадри на нашата икономика, но и с дейността си като зам.-председател на комисията по икономическа политика и бюджетната комисия на НС, където предлага и гласува най-спорните икономически мерки на това управление.

Сигурен съм, че помните как управлението на БСП в средата на 90те, срути публичните финанси, спомогна за източването на банките, загубата на спестяванията на гражданите и несъстоятелността на голяма част от банките. Нещо като кризата с КТБ и ПИБ, и увеличаващия се бюджетен дефицит, но в значително по-страшни мащаби. Тези, които асоциират днешната банкова криза с банковите фалити при Виденов, може да имат някакво основание, защото тогавашния финансов министър се казва Димитър Костов – днешният подуправител на БНБ, ръководител на управление „Банково“ за втори пореден мандат.

А помните ли глада по време на виденовата зима и дрънченето на празните тенджери по протестите? Помните ли как житото се оказа изнесено, празните магазини, а левовете безполезни. Голяма заслуга за това има министъра на търговията и външноикономическо сътрудничество. Неговото име е Атанас Папаризов и неговото министерстване никак не се отрази на бъдещата му кариера. Избран е за народен представител по време на тройната коалиция, после става член на Европейския парламент, а след това е и депутат в последното НС. Преди няколко месеца, правителството на Орешарски, определи Атанас Папаризов за представител на България при Световната търговска организация.

За международната изолация, в която беше изпаднала България, вероятно нямате спомен. За нея допринесе тогавашния министър външни работи Георги Пирински. Още тогава западните дипломати не можеха да проумеят как някой, като Пирински, който е бил вицепремиер в тоталитарното правителство при Тодор Живков ще може да представлява външната политика на вече демократична България. Нито миналото му на вицепремиер при диктатор, нито провала му като външен министър го спряха днес той е в ЕП, след като не само е бил депутат във всяко НС последните 25 години, но и е бил председател на парламента.

Външната политика по време на Виденов може да ви е нещо далечно, съм сигурен че помните борците и мутрите, които безчинстваха и бяха реалните господари в страната. Министър на правосъдието тогава беше Младен Червеняков, който след това дълги години ръководи БСП в София, само докато беше сменен от Румен Овчаров – министър на енергетиката в правителството на Виденов, а после и в правителството на Станишев. Същия Овчаров, който днес е подписал писмо, което иска реформи и скъсване с миналото в БСП. Под същото писмо е и името на Кирил Добрев, син на покойния Николай Добрев – председател на комисията по национална сигурност и после министър на вътрешните работи при Виденов. Николай Добрев, който днес е славен от своите за това, че спасил България от гражданска война, но без да казват за отговорността на управлението, което остави гражданите на произвола на мутрите и докара страната до ръба на гражданската война.

Разказвам всичко това, за да покажа колко е кратка паметта ни. За да може днес, когато е ясно, че дните на правителството на Орешарски, дошло с мандата на БСП и подкрепата на ДПС, са преброени да не считаме, че е свършило. Помнете колко усилия бяха нужни да се премахне това престъпно управление. Помнете пораженията, които министрите и депутатите нанесоха на обществения и икономически живот. Помнете техните имена и лица и нека не ги допускаме никога отново да определят съдбата ни.
84.
!
24.10.2016 07:40:46
6
0
За кратката памет и липсата на възмездие

Сещате ли се какво е общото между Георги Пирински, Румен Гечев, Румен Овчаров и Атанас Папаризов? Всички те са изявлени представители на БСП, познати от Народното събрание и медиите, дългогодишни политици, абонирани НС и висшите партийни и държавни постове. Някой би казал, че те са толкова години в политиката, заради своите качествата. Не, посочените имена и много като тях в момента твърдят, че представят българския народ, единствено заради липсата на обществена памет и елементарно възмездие.

Общото между всички тях, е че са били министри в правителството на Жан Виденов. Най-проваленото правителство, символ на катастрофата, до която управлението на БСП докара България. Сигурен съм, че помните усещането на управлението на Виденов, но нека да свържа спомена с лицата, които са отговорни за него, за да ви припомня как са се развили житейските им пътища по-нататък.

Румен Гечев е вицепремиер и министър отговорен за икономическо развитие в правителството, което докара хиперинфлация, доведе стотици предприятия до фалит, разори хиляди предприемачи и направи десети хиляди безработни. Този човек днес е професор в „най-престижния“ икономически университет в България. Румен Гечев определя бъдещето ни не само като обучава бъдещите кадри на нашата икономика, но и с дейността си като зам.-председател на комисията по икономическа политика и бюджетната комисия на НС, където предлага и гласува най-спорните икономически мерки на това управление.

Сигурен съм, че помните как управлението на БСП в средата на 90те, срути публичните финанси, спомогна за източването на банките, загубата на спестяванията на гражданите и несъстоятелността на голяма част от банките. Нещо като кризата с КТБ и ПИБ, и увеличаващия се бюджетен дефицит, но в значително по-страшни мащаби. Тези, които асоциират днешната банкова криза с банковите фалити при Виденов, може да имат някакво основание, защото тогавашния финансов министър се казва Димитър Костов – днешният подуправител на БНБ, ръководител на управление „Банково“ за втори пореден мандат.

А помните ли глада по време на виденовата зима и дрънченето на празните тенджери по протестите? Помните ли как житото се оказа изнесено, празните магазини, а левовете безполезни. Голяма заслуга за това има министъра на търговията и външноикономическо сътрудничество. Неговото име е Атанас Папаризов и неговото министерстване никак не се отрази на бъдещата му кариера. Избран е за народен представител по време на тройната коалиция, после става член на Европейския парламент, а след това е и депутат в последното НС. Преди няколко месеца, правителството на Орешарски, определи Атанас Папаризов за представител на България при Световната търговска организация.

За международната изолация, в която беше изпаднала България, вероятно нямате спомен. За нея допринесе тогавашния министър външни работи Георги Пирински. Още тогава западните дипломати не можеха да проумеят как някой, като Пирински, който е бил вицепремиер в тоталитарното правителство при Тодор Живков ще може да представлява външната политика на вече демократична България. Нито миналото му на вицепремиер при диктатор, нито провала му като външен министър го спряха днес той е в ЕП, след като не само е бил депутат във всяко НС последните 25 години, но и е бил председател на парламента.

Външната политика по време на Виденов може да ви е нещо далечно, съм сигурен че помните борците и мутрите, които безчинстваха и бяха реалните господари в страната. Министър на правосъдието тогава беше Младен Червеняков, който след това дълги години ръководи БСП в София, само докато беше сменен от Румен Овчаров – министър на енергетиката в правителството на Виденов, а после и в правителството на Станишев. Същия Овчаров, който днес е подписал писмо, което иска реформи и скъсване с миналото в БСП. Под същото писмо е и името на Кирил Добрев, син на покойния Николай Добрев – председател на комисията по национална сигурност и после министър на вътрешните работи при Виденов. Николай Добрев, който днес е славен от своите за това, че спасил България от гражданска война, но без да казват за отговорността на управлението, което остави гражданите на произвола на мутрите и докара страната до ръба на гражданската война.

Разказвам всичко това, за да покажа колко е кратка паметта ни. За да може днес, когато е ясно, че дните на правителството на Орешарски, дошло с мандата на БСП и подкрепата на ДПС, са преброени да не считаме, че е свършило. Помнете колко усилия бяха нужни да се премахне това престъпно управление. Помнете пораженията, които министрите и депутатите нанесоха на обществения и икономически живот. Помнете техните имена и лица и нека не ги допускаме никога отново да определят съдбата ни.
83.
Бургазлия
24.10.2016 05:04:45
2
2
До 82: хакам ти го в гъза!
82.
Proroka Oleg
24.10.2016 05:01:55
3
10
Добре че се махнах от БъГъ. Тази проста пасмина наречена народ ще се завлече сама на дъното. Да го духате тъпанари. Нация от комплексари и селяни. Всички нормални хора избягаха.....
81.
God
24.10.2016 02:43:40
3
20
Най слабото правителство в историята ни,крепящо се само и единствено на "харизмата" на бойко..това е ...пълен аматьорски състав от министри,коалиция и кабинет..България много ще тегли след гербаджийското и циркаджийско управление..много..
Не съм привърженик на нито една схемаджийска партия,но това което "твори" правителството е меко казано нагло..не само като държание...
80.
..
24.10.2016 02:39:04
3
16
Долу ГерП...лицемери цц..цц..бб....продажници...лъжци..мутри...контрабандисти....крадци...разцепихте България
79.
ViP
24.10.2016 02:37:07
2
13
Единствения начин по който може живота и бизнеса в България да се нормализират е файрмена да изчезне от политическата сцена на държавата,обаче трябва да стане бързо,инъче Господ да ни е на помощ !!!
Ще постигнем успехите и класациите на националния ни отбор с банкенския...
78.
ViP
24.10.2016 02:31:30
3
14
Мама ви проста герберска и флагманска,всички изтрити коментари са мой....
За последно влизам тук,мишки...
77.
Bingo
24.10.2016 01:25:22
1
16
Чичо Пенчо, дядо ти сигурно ще се завърти като вентилатор в гроба, ако може да те види колко си изпростял и как лижеш задниците на пребоядисаните комунисти от Герб. Ти не можеш ли да проумееш, че милиардите от еврофондовете, които ГЕРБ и БСП-ДПС окрадоха бяха единствения шанс на държавата ни да преодолее до някаква степен икономическото изоставане от другите държави в ЕС. През 2020 г. се спират всички фондове, и ние ще сме пак на дъното, без конкурентна икономика, без добра инфраструктура, но пък с доста Милиарди заеми, с няколко хиляди "бежанци", и 2 млн. пенсионера, на които най-вероятно ще им фалират умишлено пенсионните фондове. И за всичко това ще трябва да плаща работещия българин. Пенчо ако не си излизал от Бургас и България вземи излез и виж какво са направили другите държави със същите тези пари които са получили от Европа, и ще разбереш че Бургас и България са много далеч от това което трябва да бъдат. Но втори шанс няма да има. Гласувай си за Цецито дето не знае английски, ама то и Бойко не знае, ама като чуе "Конграчулейшън" и нататък не слуша както сам каза. Боже ще се гръмна, кви хора ни управляват. Тези са по зле и от Комунистите като се замисля. 26 г. уж градим демокрация, а до къде я докарахме. Премиер мутра и президент със съмнителна диплома за висше образование, каква дипломация ще води без английски, май ще набляга на кюфтетата. После що младите бягали.
76.
А.....
24.10.2016 00:05:36
1
6
Голямо писане пада! И Минка, и чичо Пенчо, и Лисицата, не се ли уморихте,бе хорица? Ще ви заболят ставите на ръцете! Не сте ли проумели още,че ОМРЪЗНАХТЕ на хората с простотиите си?! И вие, и партийните ви лидери!
75.
ОВЧАРЯ БАЙ СТОЯН
23.10.2016 23:49:26
3
13
МНОГО ЗАБЛУДЕНИ ОВЦЕ ИМАШЕ ТАЗИ ВЕЧЕР В БУРГАС.И ГЕРБ И БСП СА КРАДЛИВИ УРОДИ,НЕНАЯЛИ СЕ ОТ ВЛАСТ ,КРАЖБИ И СЕЛЮБИЕ.ЗАБРАВЕТЕ СТАДНОТО ЧУВСТВО БУРГАЗЛИЙ,В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО ПО ДОСТОЙНИ ЛИЧНОСТИ,ЗА ЖАЛОСТ ОБАЧЕ ГИ НЯМА В ИЗБОРНИТЕ ЛИСТИ...БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
74.
Гражданката Лейн
23.10.2016 23:46:07
12
4
Ми аз като не съм Чичо Пенчо, не мога ли да публикувам някоя статия, показваща помията на БСП?!
Горда съм, че живея в най-красивия град в България - Бургас, и това е благодарение на нашия кмет Димитър Николов. Какво беше преди... не ми се спомня...

Красноречив пример за скандалните далавери на Йоан са заменките на декари земя в центъра на града срещу апартаменчета в панелни блокове или пък 300 декара земя край морето на стойност 5 000 000 срещу нивички на обща стойност 50 000 лева. От последната далвера бургазлии са ощетени с няколко милиона лева.

Това очаква цяла България ако клекне заради "красивите" обещания на комунистите
73.
Лисицата
23.10.2016 23:38:12
7
3
Преди години жена ми беше уволнена, защото "минала" нейна статия срещу Йоан. По времето на БСП имаше такава жестока цензура, а сега самите комунисти като разгонени животни пишат във форумите!
72.
Лисицата
23.10.2016 23:35:31
9
2
Дааааааа. Продължавам, защото както видя, Чичо Пенчо, ве мога да понасям също комунистите и бай ти Слави, не знам как още хора го гледат този корумпиран помияр...
ето отново:
Гласуваш за Румен Радев, избираш Слави Трифонов!

Така описват политическата реалност известни шоумени от Би Ти Ви, колеги на учиндолския тв водещ.

По техни данни кандидатът на БСП за президент е марионетка в ръцете на Трифонов и още от самото начало на кампанията си координира всяко свое действие, изказване или публична проява с него.

„Корнелия заложи на генерала, след като Слави пое ангажимент да помага. Ако някой зададе въпроса КОЙ всъщност предложи Румен Радев, отговорът няма да е Георги Първанов, Михо Михов или Корнелия Нинова, а Слави Трифонов“, поясняват от Би Ти Ви.

По техни данни на предстоящия си безплатен концерт на Орлов мост Дългия щял да призове феновете си да гласуват за левия кандидат. Това ще се случи няколко дни преди изборния ден на 6 ноември.

„Слави и Радев се срещат дискретно и обсъждат актуалните теми и общата си стратегия. Срещите се провеждат в закътани вили в покрайнините на София. Слави пристига дегизиран, без кортеж и охрана. Съзнава, че ако бъде разпознат, публичният скандал ще е страховит“, разкриват детайли служители на електронната медия.

Според тях Трифонов и Радев имат обща цел – свалянето на кабинета, дискредитирането на Бойко Борисов и изхвърлянето му от властта. Схемата предвижда през пролетта на 2017 г. да се проведат извънредни парламентарни избори, вече под контрола на новоизбрания президент и със служебно правителство, съставено от него.
71.
Чичо Пенчо - До Лора
23.10.2016 23:32:55
4
2
Лора, не можеш ли да приемеш, че повече от един човек може да мрази комунистите, а?! Не можеш, защото си от "онези", които безнадеждно са се хванали за последния възможен шанс да натикат комунистите във властта. Кой квото иска да си публикува. Хора давайте, поне сега има интернет и много тъжни спомени от управлението на БСП се пазят мрежата! Копирайте и слагайте! Лисицо, и ти продължавай в този дух, защото трябва да припомняме на заблудените хорца, какво ще се случи ако пак БСП влезе във властта
КОПИРАЙТЕ!!!!!!! Защото г-н Слави Трифонов продължава от екрана да зомбира хората, единствено воден от личния си интерес!
70.
BB
23.10.2016 23:30:58
1
5
Чичо Пенчо, вместо да го публикуваш по сто пъти издай книжка, Мимето ще ти е спонсор след толкова лизане и мазане.
69.
ГЕРБ
23.10.2016 23:29:08
4
5
Червени боклуци Червени боклуци ,Червени боклуци ,Червени боклуци ,Червени боклуци
68.
До Лора
23.10.2016 23:23:26
0
5
Да го нахакъм и на теб червена шапчице
67.
*********
23.10.2016 23:17:05
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
66.
Чичо Пенчо
23.10.2016 23:12:58
5
2
И още веднъж ще го публикувам, защото да умреш в адски мъки в концлагерите на комунистите, си струва цял живот близките ти да плюят в лицето на тези хора!!!!!!!!!

За кратката памет и липсата на възмездие

Сещате ли се какво е общото между Георги Пирински, Румен Гечев, Румен Овчаров и Атанас Папаризов? Всички те са изявлени представители на БСП, познати от Народното събрание и медиите, дългогодишни политици, абонирани НС и висшите партийни и държавни постове. Някой би казал, че те са толкова години в политиката, заради своите качествата. Не, посочените имена и много като тях в момента твърдят, че представят българския народ, единствено заради липсата на обществена памет и елементарно възмездие.

Общото между всички тях, е че са били министри в правителството на Жан Виденов. Най-проваленото правителство, символ на катастрофата, до която управлението на БСП докара България. Сигурен съм, че помните усещането на управлението на Виденов, но нека да свържа спомена с лицата, които са отговорни за него, за да ви припомня как са се развили житейските им пътища по-нататък.

Румен Гечев е вицепремиер и министър отговорен за икономическо развитие в правителството, което докара хиперинфлация, доведе стотици предприятия до фалит, разори хиляди предприемачи и направи десети хиляди безработни. Този човек днес е професор в „най-престижния“ икономически университет в България. Румен Гечев определя бъдещето ни не само като обучава бъдещите кадри на нашата икономика, но и с дейността си като зам.-председател на комисията по икономическа политика и бюджетната комисия на НС, където предлага и гласува най-спорните икономически мерки на това управление.

Сигурен съм, че помните как управлението на БСП в средата на 90те, срути публичните финанси, спомогна за източването на банките, загубата на спестяванията на гражданите и несъстоятелността на голяма част от банките. Нещо като кризата с КТБ и ПИБ, и увеличаващия се бюджетен дефицит, но в значително по-страшни мащаби. Тези, които асоциират днешната банкова криза с банковите фалити при Виденов, може да имат някакво основание, защото тогавашния финансов министър се казва Димитър Костов – днешният подуправител на БНБ, ръководител на управление „Банково“ за втори пореден мандат.

А помните ли глада по време на виденовата зима и дрънченето на празните тенджери по протестите? Помните ли как житото се оказа изнесено, празните магазини, а левовете безполезни. Голяма заслуга за това има министъра на търговията и външноикономическо сътрудничество. Неговото име е Атанас Папаризов и неговото министерстване никак не се отрази на бъдещата му кариера. Избран е за народен представител по време на тройната коалиция, после става член на Европейския парламент, а след това е и депутат в последното НС. Преди няколко месеца, правителството на Орешарски, определи Атанас Папаризов за представител на България при Световната търговска организация.

За международната изолация, в която беше изпаднала България, вероятно нямате спомен. За нея допринесе тогавашния министър външни работи Георги Пирински. Още тогава западните дипломати не можеха да проумеят как някой, като Пирински, който е бил вицепремиер в тоталитарното правителство при Тодор Живков ще може да представлява външната политика на вече демократична България. Нито миналото му на вицепремиер при диктатор, нито провала му като външен министър го спряха днес той е в ЕП, след като не само е бил депутат във всяко НС последните 25 години, но и е бил председател на парламента.

Външната политика по време на Виденов може да ви е нещо далечно, съм сигурен че помните борците и мутрите, които безчинстваха и бяха реалните господари в страната. Министър на правосъдието тогава беше Младен Червеняков, който след това дълги години ръководи БСП в София, само докато беше сменен от Румен Овчаров – министър на енергетиката в правителството на Виденов, а после и в правителството на Станишев. Същия Овчаров, който днес е подписал писмо, което иска реформи и скъсване с миналото в БСП. Под същото писмо е и името на Кирил Добрев, син на покойния Николай Добрев – председател на комисията по национална сигурност и после министър на вътрешните работи при Виденов. Николай Добрев, който днес е славен от своите за това, че спасил България от гражданска война, но без да казват за отговорността на управлението, което остави гражданите на произвола на мутрите и докара страната до ръба на гражданската война.

Разказвам всичко това, за да покажа колко е кратка паметта ни. За да може днес, когато е ясно, че дните на правителството на Орешарски, дошло с мандата на БСП и подкрепата на ДПС, са преброени да не считаме, че е свършило. Помнете колко усилия бяха нужни да се премахне това престъпно управление. Помнете пораженията, които министрите и депутатите нанесоха на обществения и икономически живот. Помнете техните имена и лица и нека не ги допускаме никога отново да определят съдбата ни.
65.
До 60
23.10.2016 23:12:27
2
4
Браво стеб съм . Всяка написана дума е вярна .
64.
към чичо Пенчо
23.10.2016 23:11:02
5
5
моя дядо също е бил гормозен от комунистите. не убит, но тормозен сериозно и хвърлен в карцер. Така че сега тези комунисти изобщо нямат шанс. Резултатите от ГЕРБ са видими и качествени, откакто гу има хладуеам за тях и няма да спра, нямам и ни най-малко намерение - качеството си е качество.
63.
Лора
23.10.2016 23:10:20
3
8
Лисицата, Мина и Чичо Пенчо - няма нужда да пишеш от 3 профила. Разбрахме, че може да копираш статии откъде ти падне. Като тръгнеш да се пенсионираш (не знам дали ще доживееш, тъй като твоите любими гербери направиха така това да става хипер трудно) да не забравиш да си покажеш и боновете от троленето тук. Ох, забравих. Ти тези пари не ги осветляваш по примера на партията си любима. Хайде със здраве... и недей да плачеш много на 13-ти когато 13-ти номер ще победи с поне 13%.
62.
Чичо Пенчо
23.10.2016 23:10:06
7
5
И ей така, за кеф, ще пиша при всяка възможност във форума, в памет на дядо ми, защото ако БСП отново вземат властта, ще загубя и децата си, които ще напуснат страната ни. Да БСП отчаяха младите!
61.
До червените боклуци
23.10.2016 23:09:20
12
5
На 06.11.16 - 80% ГЕРБ 5%БКП
Сега може да ми ударите червен палец надолу .
60.
Чичо Пенчо - до 54
23.10.2016 23:08:19
18
8
Никой не ми е плащал, гласувам за ГЕРБ, откакто Йоан опоска Бургас, бабите се радваха на градинките му, а градът приличаше на клоака. Димитър Николов направи чудеса с този град, създаде работни места, градът ни е един от най-красивите в страната. Ще гласувам и за Цецка Цачева, защото не съм плиткоумен като вас. Защото знам какво направиха БСП по времената на управлението си, само за няколко месеца Орешарски съсипа икономиката, а с изкуствения фалит на КТБ затвори спестяванията даже и на пенсионерите, защото хората там си получаваха пенсиите. Защото БСП е напаст, не трябва да ми плащат, за да пиша. Просто искам нормално бъдеще за децата си. Не искам нито един комунист в управлението на държавата! Дядо ми бе убит от комунистите - такива са и сега безчовечни, безпардонни, вонящи на корупция и алчност!
59.
герб
23.10.2016 22:59:37
17
3
ГЕРБ номер 1! Не слушайте хейтърите и троловете, ГЕРБ ни карат към възход
58.
До 50
23.10.2016 22:59:14
2
4
Госпожа Магдалена Ташева бълва простотии.Нали човек ако реши да се пенсионира трябва да подаде молба.Какво нередно има в това?Парите са му дадени законно,макар че се съмнявам в казаната от нея сума.Лесно е да лаеш по вестниците и форумите,но е трудно да изкарваш парите си като Радев.
57.
*********
23.10.2016 22:56:03
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
56.
фенчо
23.10.2016 22:54:48
2
11
А какви бяха тези заграждения пред сцената, а охраната? От какво ги е страх? И кандидатката за президент защо си ходи с НСО, която се заплаща от нас?
55.
Bravo
23.10.2016 22:53:02
12
3
Браво Цеци с те сме
54.
До чичо Пенчо
23.10.2016 22:48:20
1
8
Колко ти платиха да пишеш цели доклади?Сигурно си бил без очила на концерта!!!!
53.
ЦвЦв и ЦЦ
23.10.2016 22:43:22
1
10
Алооо, Флагман! Стига венцеславене,че може да има обратен ефект, пък и повече пари няма да даваме!
52.
Лисицата
23.10.2016 22:43:01
11
3
Кандидатът за президент Румен Радев е извършил грубо нарушение като командващ на Военно-въздушните сили, назначавайки любовницата си Десислава Генчева за пиарка, разкрива пред ПИК читател, изпратил документи по скандалния случай на редакционната ни поща. Бившият летец, който напусна армията, за да скочи в политиката, скри скандално истината около делата му с фаталната дама, по времето когато са били шеф и подчинен.

В армията, а дори и в държавните институции, подобни лични отношения са напълно недопустими и са грубо уставно нарушение, тъй като са конфликт на интереси.

Радев сам разкри, че отдавна има връзка с Десислава и така призна, че е изневерил не само на съпругата си Гинка и семейството, но и на армията, тъй като е погазил грубо устава като военен и главнокомандващ.

Подкрепеният от инициативен комитет на БСП генерал се опита да замаже очите на избирателите си с обяснението, че Генчева е била назначена от предишното ръководство. Документите, които се получиха на редакционната ни поща обаче разкриват друго.

47-годишната Десислава постъпва във ВВС през октомври 2011 г. като старши експерт в сектор „Финанси” като цивилен гражданин. Тя има ценз за длъжността, защото е с висше икономическо образование.

Рязък обрат в кариерата й обаче настъпва през 2014 г. месеци, след като Румен Радев поема ВВС и от зам.-командир става командир на мястото на издигнатия като началник на отбраната Константин Попов. Изненадващо икономическата експертка Деси, която по това време вече е близка на сърцето на Радев, е уредена на втора длъжност именно от него, от интимния си приятел, който по-късно става неин съпруг.

Шефът прави любовницата си пиарка на ВВС, назначавайки я на втори щат с допълнително възнаграждение, става ясно още от документите. Допълнителното споразумение към трудовия й договор е от ноември 2014 г. и е подписано лично от генерала.

С него в разрез с всякаква логика и правила Генчева заема пост, който по устав е за военнослужещ и преди това е бил заеман от офицер – „съгласно длъжностната характеристика за длъжността на военнослужещ „Старши експерт” в канцеларията на командира на ВВС“. Така Генчева е приютена в кабинета на любовника си Румен Радев, без да е военнослужеща. Не по-малко скандален е фактът, че тя няма и ценз за въпросния щат „Връзки с обществеността”, който е твърде далеч от образованието, което има.

Радев се възползва от вратичка в устава, според която, ако в армейският състав няма подходящ за длъжността служител, се допуска временно назначаване на цивилен. Оказва се, че Радев не намира в цялото ВВС друг такъв и затова назначава любовницата си Деси близо до себе си на втори щат. Така двамата стават съвсем неразделни, защото Генчева по протокол го придружава по срещи и командировки.

Улисан от близостта с Деси, той така и не обявява цяла година след това нов конкурс за длъжността. Заради нарушението е назначена проверка от Министерство на отбраната, която установява, че са погазени правилата и е наложена дисциплинарна отговорност в минималните размери. Затова през 2015 г. Радев предлага конкурс да се обяви – но чак през 2016 г. И дотогава преназначава любимата си за пиарка с ново временно споразумение.

Така цели две години Десислава Генчева, с която Радев сам призна, че има интимни отношения отдавна, заема два щата във ВВС и взима две възнаграждения, закриляна от шефа си и любовник. Докато двамата през лятото на 2016 г. не напускат отборно, за да се хвърлят в политиката. Той като кандидат-президент, а тя като набързо и под натиск взета за съпруга любовница.

Припомняме, че първо ПИК разкри скандалната им връзка в началото на август, след като Радев заряза армията и двамата дни след това се ожениха, за да узаконят връзката си и да опитат да излъскат имиджа на генерала преди изборите.

Агенция ПИК изпрати запитване и до Министерство на отбраната по казуса с документите, които показват острия конфликт на интереси и скандално назначение на Генчева, която нито е военнослужеща, нито има ценз за пиар, и очакваме отговор от ведомството правени ли са проверки по казуса и какво ще бъде предприето след разкритието.

СКЪПИ БЪЛГАРСКИ ИЗБИРАТЕЛИ, НА ПЪТ СМЕ ДА СИ ИЗБЕРЕМ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ЧОВЕК, КОЙТО НЕ САМО НИЩО НЕ РАЗБИРА ОТ ПОЛИТИКА, НО НЕ Е И ЛОЯЛЕН КЪМ ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА НИ ,НАРУШАВАЙКИ ГИ БЕЗ ДА МУ МИГНЕ ОКОТО, ЗАТОВА ТРЯБВА ДА МИСЛИМ ПРЕДИ ДА ГЛАСУВАМЕ.
51.
*********
23.10.2016 22:41:57
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
50.
Лисицата
23.10.2016 22:39:39
15
2
НАЙ-ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ Е АКО ОГЛАДНЯЛАТА ВЪРХУШКА НА БСП ДОЙДЕ НА ВЛАСТ.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО Е ДА СЕ ОБЕДИНИМ И НЕ ГО ДОПУСНЕМ!
Магдалена Ташева с още разкрития за скандала с пенсионирането на ген. Радев. Генерал Румен Радев не е подал оставка, а се е пенсионирал и е лапнал към 200 бона, разкри депутатката от „Атака“ Магдалена Ташева.
Тъй като на лъжата краката са къси веднага става ясно, че генерал Румен Радев не е подал оставка, а се е пенсионирал и е лапнал към 200000 лв. Заплатата му до този момент е била около 10 хил. лв., като понякога е надхвърляла и 30 хил. лв.
НЕКА СИ ПРЕДСТАВИМ КАК ЧОВЕК С ТАКИВА ДОХОДИ МОЖЕ ДА СТАНЕ „СОЦИАЛЕН ПРЕЗИДЕНТ“.
ИЗОБЩО КАКВО ОЗНАЧАВА „СОЦИАЛЕН ПРЕЗИДЕНТ“, МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ОТ БСП ДА ГО РАЗЯСНИ, ЗАЩОТО НЕ СТАВА ЯСНО?
АКО ИМАТ ПРЕДВИД АГЕНТА НА „ДС И ВИДЕН ЛОВЕЦ – ГОЦЕ ПЪРВАНОВ“, КОЙТО ЗАБЪРКА АФЕРАТА „БЕЛЕНЕ“, НЕКА ЯСНО ГО КАЖАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ?
„Не разбирам маймунджилъците, които върти БСП. Бяха формирани от Драгомир Стойнев инициативни комитети в страната, които издигнаха ген. Румен Радев за президент. Защо им беше това?“, каза още Ташева по повод издигането на бившия командир на ВВС за „Дондуков 2“.
Припомняме, че Ташева направи скандални разкрития за пенсионирането на Радев от ВВС.
„Лъжа е, че Радев е подал оставка в знак на протест срещу далаверите във ВВС и охраната на българското небе от чужди армии. Нищо такова няма, пенсионирал се е. Тази лъжа срива цялата му пиар стратегия, която трябваше да му изгради фалшивия образ на патриот.
Защо излъга ген. Радев? Вие как мислите? И защо изместихме темата към 200-те хиляди?“, написа в профила си депутатката.
Министерството на отбраната в свое официално съобщение потвърждава, че Радев не е подал молба за напускане, както той твърди, а че иска да се пенсионира.

Ето и какво казват от министерството:
„Днес, 1 август 2016 г., в Министерство на отбраната постъпи рапорт от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев за освобождаване от военна служба на основание чл. 169 от Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България поради придобито право на пенсия при условията на чл. 69, ал. 4 от Кодекса за социално осигуряване. Рапортът ще бъде разгледан съгласно законно установените процедури“
Ако желаете, може да прегледате форума на ИИКО, където ще се радваме да споделите мнение относно всички теми, които ви вълнуват.


-
49.
*********
23.10.2016 22:38:28
2
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
48.
БРАВО ФЛАГМАНЦИ
23.10.2016 22:38:09
1
19
ДОБРЕ СИ ИЗПЪЛНИХТЕ ПОРЪЧКАТА. СЕГА СИ ПРИБЕРЕТЕ ЧИЧО ПЕНЧО,МИНА И ДРУГИТЕ МАЛОУМНИ ТРОЛЧЕТА В ДУПКАТА, ЧЕ ПАК ЩЕ ПОТРЯБВАТ!
47.
Rapan
23.10.2016 22:34:38
1
12
Сик вече е Цик
46.
G
23.10.2016 22:33:15
3
11
Единствения начин по който може живота и бизнеса в България да се нормализират е файрмена да изчезне от политическата сцена на държавата,обаче трябва да стане бързо,инъче Господ да ни е на помощ !!!
Ще постигнем успехите и класациите на националния ни отбор с банкенския...
45.
*********
23.10.2016 22:31:43
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
44.
tony expres
23.10.2016 22:30:32
2
3
za tezi izhar4eni miliardi narodna para w Burgas bezrabotica ne trqbwashe da ima a kato wiziq trqbwashe da godim turisti4eskite gradowe ot Zapada.Ama kato gledam baq kihat nawdsqkyde gerbadjiite s lew za da badat otrazqwani na wsqka kra4ka.W predizborna kampaniq se plashta zdrawo 4e da pishat za kandidatite i anturaja.
43.
Лисицата
23.10.2016 22:29:36
10
3
Гласуваш за Румен Радев, избираш Слави Трифонов!

Така описват политическата реалност известни шоумени от Би Ти Ви, колеги на учиндолския тв водещ.

По техни данни кандидатът на БСП за президент е марионетка в ръцете на Трифонов и още от самото начало на кампанията си координира всяко свое действие, изказване или публична проява с него.

„Корнелия заложи на генерала, след като Слави пое ангажимент да помага. Ако някой зададе въпроса КОЙ всъщност предложи Румен Радев, отговорът няма да е Георги Първанов, Михо Михов или Корнелия Нинова, а Слави Трифонов“, поясняват от Би Ти Ви.

По техни данни на предстоящия си безплатен концерт на Орлов мост Дългия щял да призове феновете си да гласуват за левия кандидат. Това ще се случи няколко дни преди изборния ден на 6 ноември.

„Слави и Радев се срещат дискретно и обсъждат актуалните теми и общата си стратегия. Срещите се провеждат в закътани вили в покрайнините на София. Слави пристига дегизиран, без кортеж и охрана. Съзнава, че ако бъде разпознат, публичният скандал ще е страховит“, разкриват детайли служители на електронната медия.

Според тях Трифонов и Радев имат обща цел – свалянето на кабинета, дискредитирането на Бойко Борисов и изхвърлянето му от властта. Схемата предвижда през пролетта на 2017 г. да се проведат извънредни парламентарни избори, вече под контрола на новоизбрания президент и със служебно правителство, съставено от него. През този период Трифонов възнамерявал да основе
42.
До Християна
23.10.2016 22:29:19
3
19
Много си зле миличка,поредният промит герберски мозък...
Сляпа си ти,вероятно и на заплата някъде,така че не те интересува бизнес средата в България..или само виждаш площадки и бетон с евро пари който ще ни излязат през ...
41.
Мина
23.10.2016 22:27:40
13
4
Разсъждението казано от Цецка Цачева, перифразирайки Бърнард Шоу – „Който на 20 г. не е бил социалист, няма сърце. Ако и на 40 години си социалист – нямаш мозък.” е абсолютно вярно, доказало се при управлението на родното БКП-БСП, докарали България до поредица фалити.

Оригиналният текст изказан от Бърнард Шоу е: – „Вие нямате сърце, ако на 20 години не сте социалист. Но вие нямате ум, ако на 40 години все още сте социалист.“
40.
*********
23.10.2016 22:27:24
0
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
39.
Чичо Пенчо
23.10.2016 22:25:15
7
1
За кратката памет и липсата на възмездие

Сещате ли се какво е общото между Георги Пирински, Румен Гечев, Румен Овчаров и Атанас Папаризов? Всички те са изявлени представители на БСП, познати от Народното събрание и медиите, дългогодишни политици, абонирани НС и висшите партийни и държавни постове. Някой би казал, че те са толкова години в политиката, заради своите качествата. Не, посочените имена и много като тях в момента твърдят, че представят българския народ, единствено заради липсата на обществена памет и елементарно възмездие.

Общото между всички тях, е че са били министри в правителството на Жан Виденов. Най-проваленото правителство, символ на катастрофата, до която управлението на БСП докара България. Сигурен съм, че помните усещането на управлението на Виденов, но нека да свържа спомена с лицата, които са отговорни за него, за да ви припомня как са се развили житейските им пътища по-нататък.

Румен Гечев е вицепремиер и министър отговорен за икономическо развитие в правителството, което докара хиперинфлация, доведе стотици предприятия до фалит, разори хиляди предприемачи и направи десети хиляди безработни. Този човек днес е професор в „най-престижния“ икономически университет в България. Румен Гечев определя бъдещето ни не само като обучава бъдещите кадри на нашата икономика, но и с дейността си като зам.-председател на комисията по икономическа политика и бюджетната комисия на НС, където предлага и гласува най-спорните икономически мерки на това управление.

Сигурен съм, че помните как управлението на БСП в средата на 90те, срути публичните финанси, спомогна за източването на банките, загубата на спестяванията на гражданите и несъстоятелността на голяма част от банките. Нещо като кризата с КТБ и ПИБ, и увеличаващия се бюджетен дефицит, но в значително по-страшни мащаби. Тези, които асоциират днешната банкова криза с банковите фалити при Виденов, може да имат някакво основание, защото тогавашния финансов министър се казва Димитър Костов – днешният подуправител на БНБ, ръководител на управление „Банково“ за втори пореден мандат.

А помните ли глада по време на виденовата зима и дрънченето на празните тенджери по протестите? Помните ли как житото се оказа изнесено, празните магазини, а левовете безполезни. Голяма заслуга за това има министъра на търговията и външноикономическо сътрудничество. Неговото име е Атанас Папаризов и неговото министерстване никак не се отрази на бъдещата му кариера. Избран е за народен представител по време на тройната коалиция, после става член на Европейския парламент, а след това е и депутат в последното НС. Преди няколко месеца, правителството на Орешарски, определи Атанас Папаризов за представител на България при Световната търговска организация.

За международната изолация, в която беше изпаднала България, вероятно нямате спомен. За нея допринесе тогавашния министър външни работи Георги Пирински. Още тогава западните дипломати не можеха да проумеят как някой, като Пирински, който е бил вицепремиер в тоталитарното правителство при Тодор Живков ще може да представлява външната политика на вече демократична България. Нито миналото му на вицепремиер при диктатор, нито провала му като външен министър го спряха днес той е в ЕП, след като не само е бил депутат във всяко НС последните 25 години, но и е бил председател на парламента.

Външната политика по време на Виденов може да ви е нещо далечно, съм сигурен че помните борците и мутрите, които безчинстваха и бяха реалните господари в страната. Министър на правосъдието тогава беше Младен Червеняков, който след това дълги години ръководи БСП в София, само докато беше сменен от Румен Овчаров – министър на енергетиката в правителството на Виденов, а после и в правителството на Станишев. Същия Овчаров, който днес е подписал писмо, което иска реформи и скъсване с миналото в БСП. Под същото писмо е и името на Кирил Добрев, син на покойния Николай Добрев – председател на комисията по национална сигурност и после министър на вътрешните работи при Виденов. Николай Добрев, който днес е славен от своите за това, че спасил България от гражданска война, но без да казват за отговорността на управлението, което остави гражданите на произвола на мутрите и докара страната до ръба на гражданската война.

Разказвам всичко това, за да покажа колко е кратка паметта ни. За да може днес, когато е ясно, че дните на правителството на Орешарски, дошло с мандата на БСП и подкрепата на ДПС, са преброени да не считаме, че е свършило. Помнете колко усилия бяха нужни да се премахне това престъпно управление. Помнете пораженията, които министрите и депутатите нанесоха на обществения и икономически живот. Помнете техните имена и лица и нека не ги допускаме никога отново да определят съдбата ни.
38.
Християна
23.10.2016 22:25:08
24
3
Страхотно беше!
Благодарим Ви, че променихте нашия град за добро. Дано и страната се подобрява по-бързо. Децата ни го заслужават.
37.
До bingo
23.10.2016 22:24:19
0
7
Хахахахахаха
Браво колега,добре го каза :)
36.
*********
23.10.2016 22:23:51
4
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
35.
Bingo
23.10.2016 22:23:23
0
24
На някой направи ли му впечатление, че нямаше нито един плакат с лика на Цачева. Защо ли? Само номер 17. Не се ли чувствате като овце вече. И крава да ви предложат вие ще я изберете. Ако беше Бойко кандидат, нямаше да има място без неговия лик, а сега "мъка".
34.
ViP
23.10.2016 22:23:23
0
18
Брей,флагманци..ви големи гербери сте бе !!!!!!
Много снимки,много нещо...големи статий...
Бойко и герП са Чао,момчета !!!!!!!!
Няма да може да затвори кръга кмет,премиер,президент...всички гербери,няма да може,много схеми ще му се объркат на файрмена,хахахаха !!!!
ГеРбеРасТи...всяко начало си има и край :)
33.
Чичо Пенчо
23.10.2016 22:20:30
10
0
Спомняте ли си, плиткоумни комунисти?! Защото хората още помнят…
Малко хора обичат да се връщат към това време, но преди около 20 години .. България премина през така наречената Виденова зима, която остави страната напълно опустошена. Кризата, в която ни вкара тогава управлението на БСП, доведе до близо 50-процентен спад на реалните заплати и близо 60-процентен спад на реалните пенсии спрямо годината преди Жан Виденов да дойде на власт. Коефициентът на заетост в края на мандата на БСП беше 44.43 процента в сравнение например с 49.59 процента през 2014 г. (което ще рече, че много повече хора в трудоспособна възраст нямат работа през 1997 г., отколкото днес), а доходът на българските граждани достига до най-ниската точка в историята си по отношение на средния за света.

По данни на НСИ средномесечната работна заплата през 1997 г. се равнява на почти 128 лв. в днешни пари (като в първите месеци на годината е много по-ниска и достига до нещо като 10-15 долара). Минималната работна заплата, когато хиперинфлацията се успокоява е равностойна на под 30 лв. днес (при по-висок курс на долара тогава), а до края на годината става 45 лв. Самата хиперинфлация „изяжда“ спестяванията на българските граждани и ефективно ги връща с десетилетия назад.

Такава е равносметката от на практика четвъртия фалит, до който докарва България БКП/БСП от 1960 г. насам, и не е никак учудващо, че левите „журналисти“ никак не обичат да си спомнят за нея. Това, което искрено ме изненадва обаче, е безскрупулният опит на един от тях – нашия любимец Александър Симов – така да извърти историята, че някак си да пропусне виденовия фалит (а и предишния фалит на БКП преди него), при това напук на факта, че повечето му читатели хем би трябвало да ги го спомнят добре, хем не са чак толкова тъпи, че да се оставят да ги водят за носа по такъв плосък начин.

Още в първия параграф на статията си Симов например заявява, че „[в настоящия момент] българите са по-бедни, изолирани и отчаяни, отколкото когато и да било преди в историята“. Наистина? Фактът, че минималната работна заплата днес е три пъти по-висока от средната работна заплата в края на управлението на Жан Виденов би трябвало да ни казва също толкова категорично колко вярно е твърдението, че сме по-бедни от всякога, колкото и този, че реалната пенсия днес също надхвърля над три пъти тази от онова време.

Що се отнася до отчаянието, при все че бях още малък, аз много добре помня до какво състояние доведе БСП българските граждани през 1997 г. и, докато то можеше да съвсем точно да бъде определено като „отчаяние“, това съвсем не може да се каже за състоянието на сънародниците ми в момента. (А не мога да не добавя, че единствените случаи в най-новата ни история, в които българските граждани се вбесяват на управниците ни дотолкова, че да протестират с месеци срещу тях, някак все се случват по време на мандатите на БСП.)

Разбира се, Симов и колегите му са напълно прави, когато твърдят, че българските граждани живеят по-зле от останалите граждани на ЕС. Любопитно е обаче как винаги пропускат да добавят: 1.) че това се случва въпреки относително приличното развитие през голяма част от последните 18 години (само по себе си постижение на фона на политическия ни елит и вляво, и „вдясно“), започнало след безпрецедентната в най-новата ни история катастрофа, до която ни доведе тяхната собствена партия; и 2.) че всички по-богати държави от нашата, на практика без изключение, имат по-добре развити пазарни икономики от нея, така че по всяка вероятност не наличието на „твърде много пазар“ ни прави (относително) бедни, а точно фактът, че той не играе достатъчно голяма роля в стопанството ни.
Не знам за кого е предназначена елементарната пропаганда на Симов и дали сред собствените му фенове има чак такива идиоти, които да ѝ се вържат, но знам, че тънката и вероятно все по-невидима за много „журналисти“ вляво разлика между достойната журналистика и тази по Гьобелс е, че първата изисква поне коректно представяне на фактите, независимо от идеологическите пристрастия на авторите си.
32.
бургазлия
23.10.2016 22:15:43
26
3
ГЕРБ е бъдещето! Единствената партия, направила нещо реално за този народ. Всичко друго е лъжа и всички го знаете, колкото и да мразите! Магистрали, спортни зали, метро, пречиствателни станции, ж.п. линии, програмата за саниране...
ТОВА Е РЕАЛНО, ТОВА СЕ ВИЖДА И ЩЕ ОСТАНЕ ЗА ХОРАТА!
ТОВА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ!
ПОБЕДА С НОМЕР 17!
ЦАЧЕВА-ПРЕЗИДЕНТ!
31.
*********
23.10.2016 22:15:11
2
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
30.
Bingo
23.10.2016 22:11:24
0
21
Все повече взеха да заприличват на партията, майка на всички боклуци в сегашния парламент. Само цвета е различен за заблуда на овцете.
29.
Чичо Пенчо
23.10.2016 22:11:14
20
1
Спрете се, комунисти! Това е вашият отчаян ход да пишете във Форума на флагман! Там сте силни, защо не дойдохте да видите какво силно представяне имаха ГЕРБ тази вечер! А да – защото и един кмет нямате в бургаските общини, защото сте отчаяни и единствено злобата, излята пред компютъра ви остана.
Правителството на Орешарски го видяхме през 2014 година, прибра парите на националните компании. Това навремето го правеше Луканов.
Това правят БСП - декапитализират дружествата и вкарват ги в несъстоятелност – да харчат парите им и да ги докарат до фалит.

В шах-мата се казва цунг-цванг.
28.
бравоо
23.10.2016 22:09:27
21
1
победа номер 17!!!!
27.
груйо
23.10.2016 21:57:23
1
11
мама ти овца долна, мръсна!
26.
*********
23.10.2016 21:56:57
1
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
25.
dfh
23.10.2016 21:56:18
0
2
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616574
24.
Браво Флагман
23.10.2016 21:44:26
1
20
Усрешно усвоихте едни пари за реклама на ЦЦ. Можете да приберете троловете си в дупката.
23.
Деница Маринова
23.10.2016 21:43:27
26
5
Стига с това БСП видяхме кой и как управлява страната,за да продължат добрите практики е нужно всички власти да се управляват от една партия.За мен ГЕРБ е правилният избор
22.
Дамяна
23.10.2016 21:41:51
28
1
Така се прави, с доброто сбположителната енергия, без плюене:)Победа за Госпожа Цачева.
21.
Лисицата
23.10.2016 21:41:50
28
3
Страхотно представяне, само успехи, с вас сме!
20.
Петър
23.10.2016 21:40:18
38
4
много свеж концерт Цачева е най-достойния кандидат в тази кампания
19.
Миро
23.10.2016 21:37:38
33
4
Браво хора напълнихте ми душата
18.
Мина
23.10.2016 21:37:31
28
5
Кажете ми кой управлява през 2014 година, кой фалира КТБ, кой допусна огромен дефицит. Орешарски и БСП докара България до фалит
17.
Чичо Пенчо
23.10.2016 21:34:17
22
0
Това ви очаква отново ако гласувате и се подадете на БСП, далавери, далавери, далавери:


Голяма брой нарушения и лоши практики в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за период от две години - от началото на 2008 г. до края на 2009 г. са констатирани при одита на Сметната палата. Това съобщиха от ведомството, цитирани от money.bg


Одитен доклад за финансовото управление на регионалното министерство за този период връчи председателят на палатата Валери Димитров на ресорния министър Росен Плевнелиев.

Сметната палата е дала 11 препоръки на ведомството, изпълнението на които ще повиши управлението на публичните средства.

Основните изводи са, че има задължения по договори, които не са отразявани в счетоводната система на МРРБ. Няма определен начин за докладване на сключените обществени поръчки. Не се спазват нормативните срокове за извършването на капиталовите разходи на МРРБ, сочи докладът.

Сред посочените нарушения са:

Поетите задължения по договори не са отразявани своевременно в счетоводната система, което е довело до нарушаване на принципа на текущото начисляване.

До септември 2009 г. възникнали задължения към доставчици също не са отразявани своевременно в счетоводната система, с което отново е нарушен принципът на текущото начисляване.
Не се спазват нормативно определените срокове за представяне на поименните списъци за капиталови разходи за 2008 г. и 2009 г.

Наложила се е лоша практика многобройно и в пъти да се увеличава размерът на планираните капиталови разходи. Освен това извършените капиталови разходи се утвърждават като план след изтичане на отчетната година.
Няма ефективен контрол и мониторинг на всички етапи от провеждането на процедурите по възлагане на обществени поръчки.

Създадена е практика извършени и приети дейности да се фактурират от изпълнителя значително по-късно, в нарушение на определения петдневен срок в Закона за ДДС. Това е установено при 10 от проверените договори.

Липсва координация и контролна процедура, която да гарантира постъпването на информация в дирекция "Финанси" от други дирекции за сключени споразумения, договори и др., в резултат на които ще постъпват приходи по сметката на министерството.

Отговорност за одитирания период носи бившият регионален министър Асен Гагаузов, заяви Валери Димитров. Той добави, че докладът е изпратен на две парламентарни комисии и на министъра на финансите, както и на други държавни институции.
16.
Чичо Пенчо
23.10.2016 21:24:51
22
0
Това е управлението на БСП:
Малкият син на един от най- скандалните министри от тройната коалиция – Асен Гагаузов, се сдоби с втори апартамент в Дубай. Чадото на бившия регионален министър, Павлин, усвоява със замах татковите „спестявания” от времето, когато беше на власт.

Първият апартамент в Дубай бил закупен от бившия министър още през 2006, година след като е седнал вече на държавната софра. По- късно обаче, навярно под страх от съдебно преследване, Гагаузов прехвърля най- скъпият си имот на малкия си син Павлин.

Синковецът, който открито парадира по столични чалготеки с огромното си богатство, осигурено от баща му, успешно защитава семейната чест. По времето, когато баща му е министър, Павлин влиза в бизнеса с инертни материали. За нула време успява да удвои семейните капитали, разбира се, не без контактите на влиятелния си баща.

Съдбата на младия Гагаузов е сходна с тази на децата на голяма част от бившите министри в тройната коалиция. Конкурентката на Асен Гагаузов по връткане на далавери, Емилия Масларова, също подсигурява двамата си сина, че и техните внуци. Иво Масларов и

Константин Радонов през 2007 започват ударно да изкупуват имоти в София . Наследникът на Емел Етем също беше уличен в крупни злоупотреби с източване на ДДС от държавата през частната му фирма.

Не трябва да се забравя и приноса на Сергей Станишев към подобряване финансовото състояние на роднините му. Бившият премиер не веднъж е помагал на брат си Георгий, който е архитект, в развиване на бизнес начинания. Братът на Станишев успя да се сдобие с разрешително за изграждане на курортно селище в Кара дере, защитена територия включена в Натура 2000.

Въпреки че уредиха родата до 9 коляно, вчера на традиционния си митинг по случай Деня на труда, БСП отново заявиха „жертвоготовност“ да се заемат с управлението на страната. Най- верните им поддръжници от третата възраст ги подкрепиха с възторжени викове.
15.
БОНЧО
23.10.2016 21:24:15
32
2
Браво Цецке, С теб сме !!!
14.
zoro
23.10.2016 21:23:02
2
20
последното и обиколка на държавни кинти от тук нататък да видим пълна долна паплач ако я иберът ни чакат още 500г робство но българина е свикмал АМИН
13.
Чичо Пенчо
23.10.2016 21:18:48
21
1
И още неща от които на всички ни се повръща:
Субсидията за НДСО

Партията на Илия Киров Национално движение за спасение на отечеството (НДСО) е получила държавната субсидия като мандатоносител в предишното 40-то Народно събрание в коалиция "Национално обединение Атака". Коалицията е регистрирана в ЦИК за парламентарни избори през 2005 г. Другият мандатоносител е партията "БНПП". Предишен одит на Сметната палата установи, че
председателят на НДСО Илия Киров е наел с парите от държавната субсидия апартамент за офис от жена си. Освен това Киров е купил бойлер, телевизор и офис техника с държавни пари, като освен това е давал заплата на себе си за дежурство в "партийния офис".

Скандалните телевизионни клипове "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов", които агитираха да не се гласува за ГЕРБ преди изборите за европейски и национален парламент, са били платени с пари на българския данъкоплатец. Това стана ясно от доклад на Сметната палата, която по закон има задължението да проверява отчетите на партиите.

Автор на скандалните клипове беше партия "Нова зора" с лидер Минчо Минчев, която беше един от сателитите на БСП и участник в "Коалиция за България". Тогава Минчев твърдеше пред медиите, че рекламните клипове са изготвени безвъзмездно от симпатизанти на партията.
Проверката на Сметната палата е показала, че за изработването на клиповете в периода 8-16 май 2009 г. са били похарчени 221 627 лева, които не са включени в отчета на "Коалиция за България". Рекламната кампания е била финансирана със средства на друга малко известна партия - ПП "НДСО" (Национално движение за спасение на отечеството), които тя е получила от държавата като субсидия. Това е едно от многото "ментета" на НДСВ, които се пръкнаха след завръщането на Симеон Сакскобургготски в политиката. Партията е регистрирана през 2003 г. с лидер Илия Киров.

Цялата рекламна кампания в полза на "Нова зора" е струвала 463 863 лева. По този начин предизборната кампания на "Коалиция за България" е била подпомогната с почти половин милион лева, които не са включени в отчета на коалицията. Пред Сметната палата лидерът на "Нова зора" Минчо Минчев обяснил, че изразходваните средства не са включени в отчета на коалиция, защото са за реклама "за излизане на партията от състояние на анонимност и нейното популяризиране в страната".

Сметната палата обаче смята, че приемането на дарение от юридическо лице е нарушение на закона за политическите партии. "Проведената рекламна кампания от ПП "НДСО" е извършена в полза на ПП "Нова зора", участник в "Коалиция за България", което е скрита форма на финансиране на предизборната кампания на коалицията", пише в доклада на Сметната палата.
12.
Чичо Пенчо
23.10.2016 21:18:06
24
1
Рудниците продадени за 1 лев от БСП и препродадени за 35 млн. евро!
Мини Бобов дол са били продадени за 1 лев през 2007-ма, когато министър на икономиката в кабинета на Станишев е Румен Овчаров, а заместник му е сегашната червена водачка Корнелия Нинова.
Това обяви в парламента депутатът от ГЕРБ и бивш министър на икономиката и енергетиката в първия кабинет на Бойко Борисов - Делян Добрев.
Бенефициентът е партийният другар на Нинова, Овчаров и Станишев - Красимир Паргов.
В последствие, след като доста от активите изчезват от мината, тя е прехвърлена срещу няколко милиона лева на новия собственик - Христо Ковачки, каза Добрев.
Питаме, когато министърът на енергетиката е бил от БСП, а зам.-министър на енергетиката е бил също от БСП и сегашен председател на партията, как така прехвърлиха акциите за 1 лев, а след това мината се е продала за няколко милиона, допълни той.
С изненада установих, че БСП изличат дивиденти от нещастието на хората и от проблемите, които се създават в една мина, коментира и зам.-председателят на парламентарната комисия по енергетика Красимир Николов.
Установих, че те извличат дивиденти, когато отдават концесията за мината и съответно, когато има проблеми там. Те винаги взимат дивиденти оттам, защото дават една мина срещу 1 лев, която впоследствие е прехвърлена на сегашния собственик срещу милиони. Къде отиват тези пари? - попита Николов.
Отгоре на всичко и бившата им партийна другарка - сега омбудсман Мая Манолова влиза при миньорите и им разправя, че управляващите били виновни за ситуацията във въгледобива, негодуваха от парламентарната група на ГЕРБ.
Изключително съм разочарован от това, което наблюдавам последните дни, коментира в парламента и премиерът Бойко Борисов.
Следобед ще ви изкараме цялата сделка за Мини Бобов дол, как е минала, как е продадена за 1 лв., как е купена за 35 млн. евро, кога, от кои хора и кои депутатите са били там, които сега се опитват да се правят на обществени защитници, каза още премиерът.

През последните дни сме свидетели на манипулации, които добиват уродливи форми. Хора с претенции за демократи се опитват да компенсират липсата си на идеи и визия за политики, като подменят смисъла на тезите на опонентите си в предизборната кампания. Няма да позволя да ми се приписват лъжи и да ми се слагат думи в устата, които не съм изричала!
В състоял се вчера публичен дебат заявих, че върховенството на закона не позволява да има противопоставяне между спазването на основните права на човека и защитата на националния интерес, именно защото законът е гаранция за това.
Ето и точните цитати:
„- Защо България „тихомълком” върна седем души на Турция?
- Тогава, когато не са спазени условията, критериите, не е спазен законът, това трябва да се случва и аз подкрепям такава позиция на българските власти.
- Да, но и националният омбудсман каза, че правата им не са спазени. Човешките права на тези хора спазени ли са, според Вас?
- Преди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни права.
- Преди всичко е националният интерес или правата на човека?
- Върховенството на закона не позволява да има противопоставяне между двете понятия, защото винаги законът гарантира и онова, което е справедливо и важно за отстояване правата на отделния човек”.
Многократно сме били свидетели на подобни „добри” практики в манипулацията, при които думите се вадят от контекста, преувеличават се до абсурдни твърдения и се доукрасяват с ужасяващи образи. Крайно недопустимото в случая е, че това се извършва от моите опоненти - тези, които трябва да бъдат обединители, стожери на законността, толерантността и опазването на демокрацията.
Тези практики за съжаление ни връщат към едни мракобесни времена, когато репресивният апарат манипулираше истината по жесток начин. Категорично заявявам, че няма да го позволя и ще отстоявам демократичния и политически коректен тон в предизборната кампания, както и досега съм го правила.
11.
Мина
23.10.2016 21:17:21
19
4
Случаят с намерените в Костинброд 350 хиляди надпечатани „фалшиви” бюлетини, които прокуратурата, послушните медии и заинтересованите партии обявиха за едва ли не държавен преврат и фалшификация на изборите от страна на управляващата партия много напомня на българската поговорка „Крадецът вика: Дръжте крадеца!”


С повече от три месеца закъснение прокуратурата най-сетне посочи виновен за т.нар. "костинбродска афера", гръмнала точно в деня за размисъл пред парламентарния вот.
Но кой е посочен за обвиняем? Нали на 11.05.2013 г. бе обявено от прокуратурата, че е „пресечен опит за гигантска фалшификация на изборните резултати”? Нали това беше „опит за „държавен преврат от управляващата партия?”, както твърдяха от левите до десните и от социалистическите до националсоциалистическите медии? (Сещам се, че за същото бе обвинявано и правителството на Филип Димитров от новите, уж „независими” и „свободни” медии през далечната 1992 г.! Представяте ли си – правителство да направи държавен преврат срещу … себе си!)

И така обвиняем се оказа бившият главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков, който по закон е отговорен за процеса по отпечатването на бюлетини. Той ще бъде съден за неизпълнение на служебните си задължения.

Така завърши успешно политическата поръчка, изпълнена блестящо от „независимата” прокуратура. Тя обаче доведе не до "чудовищен преврат на престъпниците от ГЕРБ" чрез "нечувана и огромна фалшификация на изборните резултати", както твърдяха БСП, ДПС и финансираните от олигархията медии, а до точно обратното!
До парламентарно мнозинство и правителство на „загубилите” изборите партии - БСП и ДПС със „златния глас на уж „антикомунистическата” , „антитурска” и „крайнодясна” партия „Атака”.
Още когато гръмна Костинбродската афера, от нея вонеше ужасно. Но вонята усетихме изглежда само малцина социолози и политолози. Тогава ни обвиниха, че сме станали от независими изследователи – „гербери” и „тиквеници”. И най-жалкото е, че това твърдяха нашите уж „демократични” приятели – и „отляво”, и „отдясно”.
И вместо тогава прокуратурата „да си свърши работата” без да предизвиква медийна сензация и в нечий партиен интерес, сега се оказа, че всички т.нар. „доказателства” за преврат и фалшификации са „кьорфишек” и обвиняем се оказа не набедената бивша управлявала партия, а някакъв немарлив чиновник, който не наблюдавал процеса! (Ами как да го наблюдава, нали опитът за фалшификация е бил „пресечен навреме” ? Защо ДАНС не изчака да проследи къде (изчезнали яко дим впоследствие!) „камиони с двойни дъна” ще отнесат „фалшивите бюлетини”? Може би в секциите в Занзибар и Папуа-Нова Гвинея?

Технология на манипулацията за промяна на изборните резултати
За да манипулираш успешно изборните резултати са ти необходими три неща:
Организиране на мръсна предизборна кампания в стил „Всички срещу управляващата партия” с удари под кръста, набеждаване на политическия противник, нагнетяване на политическо напрежение и медийна истерия.
Контрол над най-важните в случая държавни институции – за България това са прокуратурата и ДАНС.
Контрол над повечето „независими медии” . Но за „по-автентично” нагнетяване на медийна истерия използване на избрана електронна медия, за която се знае, че уж служи на политическия ти противник. И съответно повратлива журналистическа „звезда”, която начаса сменя „резбата”.
Така успехът на манипулацията е гарантиран. Някои анализатори твърдят, че това бил само медиен, но не и изборен преврат. Напротив! Това бе преди всичко изборен преврат, който доведе до драматично съотношение на силите в Народното събрание! Защото в резултат на Костинбродската манипулация бяха решително изкривени изборните резултати!
Според данни на Алфа Рисърч 11% от избирателите са променили нагласите си как да гласуват в резултат на Костинбродската афера. Някои от тях са гласували за друга, от предварително набелязаната партия, а повечето изобщо не са отишли да гласуват. Според Цветозар Томов (по данни от неговия екзит пол) промяна в нагласите е имало на между 3 и 3.5% от гласувалите. Но Костинбродската афера имаше за цел не толкова да принуди избирателите да гласуват за БСП, вместо за ГЕРБ, колкото да отврати колкото се може повече гласоподаватели от дясноцентристкия спектър да не отидат да гласуват за ГЕРБ! Предизборната агитация против ГЕРБ в деня за размисъл е нарушение на закона, просто защото не само агитацията за някоя партия, а агитацията по принцип е забранена в деня за размисъл! Защото агитацията против е не по-малко агитация, отколкото агитацията за! Но това нашият Конституционен съд няма как да го разбере...
И ако „само” 3- 3.5% от гласувалите са променили своя вот, това е незначителна част от онези, които са били отвратени от ставащото и изобщо не са отишли до избирателните урни. Каквато бе и целта на операцията. А това са най-вероятно между 6% и 8% от всички избиратели. С други думи става дума за не по-малко от 200-250 000 избиратели!
И това не са предимно избиратели на БСП и ДПС, които гласуват като войници, а избиратели от „меката периферия” на ГЕРБ и дясноцентристките партии. Така в резултат на манипулацията чрез Костинбордската афера, както и на цялостната мръсна предизборна кампания по мои изчисления ГЕРБ загубиха най-малко 60-80 000 гласа и поне 5-6 мандата. БСП получи „бонус” от най-малко 50-60 000 гласа и поне 4-5 допълнителни мандата. Но най-печеливши се оказаха националистическите партии, които в резултат на мръсната предизборна кампания удвоиха и дори утроиха очакваните за тях гласове.
Обвиненията с днешна дата на прокуратурата само потвърждава подозренията, че цялата афера е съшита с бели конци от заинтересованите партии БСП, ДПС и „Атака”.
Още повече, че Прокуратурата и ДАНС все още не са дали отговор на въпросите:
Откъде Мая Манолова е получила информация за печатницата?
- Кой е съобщил за нередности в печатницата Мултипринт?
- След колко време Манолова е подала сигнала?
- Кой е отговорен за изтичане на информация от прокуратурата?
- Кой е отговорен за разсекретяването на акцията и за появяването й в точно определена медия?
- Разпитан ли е журналистът раздул „новината”?
- Кои аргументи накараха председателите на трите управляващи партии – БСП, ДПС и „Атака”, да предприемат недопустимото нарушаване на закона в деня на размисъл?
-Разпитана ли е Мая Манолова?
- Разпитан ли е Лютви Местан, който твърдеше че се извършва държавен преврат?
- Най-накрая разпитан ли е Сергей Станишев, който на среднощен пленум на партията си призна, че ако не е била Костинбродската афера, БСП е нямало да може да състави правителство?!
БСП, ДПС и „Атака” след тези благоприятни за тях изборни резултати пак щяха да имат повече гласове от ГЕРБ. Защото ГЕРБ бе попаднал в (само)изолация и нямаше как да състави ново правителство на малцинството. ГЕРБ щеше да е в опозиция, дори да не бе Костинбродската манипулация. Но тогава БСП и ДПС със сигурност щяха да имат по-малко гласове от ГЕРБ и Атака. Те пак щяха да се съюзят с националистите, защото както информираната прекалено много добре за България руска преса писа още преди да са ясни резултатите от вота „това са три русофилски партии и те ще съставят следващото правителство”. Просто защото „..за Русия е много важен проектът „Белене”...
Но тогава тази „необичайна и неочаквана” червено-кафява коалиция трябваше да се оформи официално, а не зад кулисите, а това за проруската олигархия никак, ама никак нямаше да е изгодно. А и от ПЕС щяха да реагират много неприятно към злополучния си председател...

Така или иначе манипулацията сполучи и не дава никакъв повод за оптимизъм - защото власт, дошла с измама, може да си отиде само с кръв.
10.
Община
23.10.2016 21:11:10
3
35
Точно ГЕРБ разделя общините на наши и ваши, на община Бургас и само община Бургас, а за останалите някоя трошичка, ама не за всички. Цветанов да не говори глупости, че се наслушахме на такива - Работа, работа, работа ама така, че да си увеличи банковата сметка, а гражданите на милата ни родина търсят работа и работят за 500 лв. Много сте велики, но ако ги нямаше парите от ЕС, тогава какво щяхте да направите - нищо. Поредните заучени и изтъркани фрази изречени с огромен патос, а народа изморен и отегчен да слуша и да гледа и да търпи да го мислят, че е лесно манипулеруемо мекотело.
9.
Суми
23.10.2016 21:07:37
1
34
Еха колко зомбита да не е ХЕЛОИУН
8.
Ротори Адидас
23.10.2016 21:06:08
2
23
Патриотката КЕРАНКА налага мега цензура евала патриотке ашколсун аферим
7.
Руми
23.10.2016 21:05:33
36
1
Ехаа колко ммого хора браво ГЕРБ
6.
frankfurt am Oder
23.10.2016 21:04:07
3
41
Боже, кога ще опазиш България от тази "напаст", заради тях напускаме страната си и си търсим щастието някъде навън, а те обещават ли, обещават- и така на всички избори...
5.
Мите
23.10.2016 20:55:52
5
32
Помня те още като беше в СССР със бялата ризка с навитите ръкави помня те как още тогава лъжеше хората
4.
Beauty
23.10.2016 20:53:20
46
3
Победа с номер 17:)
3.
Монима
23.10.2016 20:52:18
46
5
Ехааа евала ГЕРБ,за разлика от Радев събрахте хора с як концерт и достойни кандидати
2.
*********
23.10.2016 20:45:07
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
rzwerztw
23.10.2016 20:43:25
4
59
Всички на площада, и тези на трибуната са ОТРЕПКИ! ДО ЕДИН!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори