×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разследващите в шах: Това наистина ли е Божо Кравата?


Разследващите в шах: Това наистина ли е Божо Кравата?
Кузманов сега (вляво) и преди (вдясно)
Тема в развитие
виж още
скрий
22 Октомври 2016, Събота, 18:29 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Правели дактилоскопични експертизи, за да установят дали предалият се е Божидар Кузманов



Промененият вид на Божидар Кузманов-Божо Кравата е накарало полицията да се усъмни дали това е той. Това стана ясно на днешното дело в Специализирания наказателен съд, където се гледаше мярката за неотклонение на Кузманов. Съдът го остави в ареста.

На разпространената от МВР снимка той има вид на мутра с животински черти. Вероятно на фотоса обаче Божо Кравата е доста по-млад.

                                      Божо Кравата преди...

... и сега


Преди дни Божидар Кузманов се появи пред Би Ти Ви малко преди да се предаде. Той обаче имаше коренно различно излъчване – с коса, набола брада, очила и смислен вид.

Днес в съда Кравата отново беше леко променен. След интервюто си за телевизията той се е остригал почти нула номер. Той обаче пак бе с очила и риза под пуловера и изглеждаше интелигентно, макар през дрехите да прозираше масивната му фигура.


В съда Кравата днес бе остриган почти нула номер

Въпреки че представил лична карта, полицията вчера цял ден правила дактилоскопични експертизи, оплака се днес в съда адвокатът на Кузманов Лъчезар Таков. По думите му органите на реда се съмнявали, че може това да не е той.

Според адвокат Таков прокуратурата е насочила усилията си в грешната посока. Тя разследвала Кузманов, вместо групата на Очите, която извършила нападението във „4 You”на 8 юни. 
Той припомни, че гардът Александър Алексиев действително е бил убит, а Митьо Очите ранен. „Но центърът на доказването трябва да бъде налице ли е била неизбежна отбрана, имало ли е превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Вместо това прокуратурата, подведена от окръжното ръководство на полицията в Бургас, е започнала да търси под вола теле. Решила е, че има организирана престъпна група, която се е събрала няколко минути преди самата стрелба, за да убие Димитър Желязков. Това са нелепици”, каза адвокат Таков пред журналистите.

Според него в случая има една престъпна група и това е на хората, съпровождали Очите.
Лъчезар Таков на няколко пъти повтори, че ръководството на прокуратурата е било подведено от МВР-Бургас.

Днес преди заседанието на съда Божидар Кузманов постоянно се държеше за кръста, правеше въртеливи движения, клякаше и ставаше. При сяданията си на стола изпитваше болка, което бе изписано на лицето му. Явно имаше проблеми с гърба.
Кузманов изрично помоли съда чрез адвоката си да бъде предпазен от камерите и да не бъде сниман.

Срещу групата на Кузманов има редица свидетели. Трима от тях са анонимни, има и полицаи. Основен свидетел е Себастиян Новени, който е бил заплашван и бит два дни преди стрелбата във „4 You” на 8 юни, която стана повод МВР и прокуратурата да се активират срещу Божо Кравата и хората му.

Сред свидетелите е и Радослав Попов, който е син на Янко Попов от групата „Килърите”. Той заявил пред разследващите, че многократно е заплашван от групата на Кузманов. Кравата насочил срещу него нож и го заплашил, че ще го убие и изкорми.

Друг важен свидетел е Валери Уручев, който има заведение в Банско. Пред разследващите той заявил, че е лежал в болница след побой от Кузманов, за което имало и досъдебно производство.

Припомняме, че според обвинението деветчленната престъпна група на Божо Кравата действала в курортите Слънчев бряг и Банско в периода май 2013 – юни 2016 г.
Защитата на Кузманов от своя страна цитира като „съвсем независим свидетел” Недялко Москов, който е управител на футболния клуб „Несебър”. Той казал, че Митьо Очите му се обадил и го попитал дали познава момчетата от ресторант „4 You”, като му дал да се разбере, че те може да имат проблеми дни преди инцидента.

Според адв. Таков, Димитър Желязков влязъл в заведението с пистолет на кръста във фаталната вечер. Само действията на Тодор Славов и Иван Терзийски (обвиняеми от групата на Кравата – б.а.) спасили живота на Божидар Кузманов.

Според прокуратурата Терзийски е вторият човек в йерархията  – под Кузманов. От защитата отговориха, че той е само кумец на Кравата.

На няколко пъти в съда стана въпрос и за половинката на Божидар Кузманов. Това е Зорница Бончева, която му родила дете, докато той се укривал. От защитата подчертаха, че срещу нея е имало опит за атентат, тъй като колата й бе взривена след стрелбата във “4 You”.

В категории: Темида , Крими


3
Коментара по темата
3.
Ха ха
23.10.2016 18:29:27
0
0
Въй,ми той Москов не е излъгал човека,казал си е истината.
2.
Славчо Жеков Ярето
23.10.2016 01:13:04
2
5
Qjte mi lainoto
1.
...
22.10.2016 23:26:53
0
13
Пуснал малко коса човека и разследващите в шах били. Пак фишеци пускате, че няма какво да говорите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори