×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Бургас посвети третия си мандат за качествено здравеопазване, прави корпус за химиотерапия


Кметът на Бургас посвети третия си мандат за качествено здравеопазване, прави корпус за химиотерапия
Градоначалникът и управителят на Онкодиспансера д-р Христо Дечев (вдясно) представиха новия линеен ускорител в лечебното заведение
20 Октомври 2016, Четвъртък, 10:31 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Димитър Николов ще предложи още в следващия бюджет да се заложат средства за строителството му

Бургас ще има корпус по химиотерапия, където да се лекуват онкоболните не само от областта, но и от цяла България. Това съобщи днес градоначалникът Димитър Николов по време на представянето на втория линеен ускорител в Комплексния онкологичен център.

Теренът за корпуса вече е определен – той ще се намира в двора на онкодиспансера. Кметът ще предложи още в следващия бюджет да се заложат средства за строителството. Освен това следващото намерение на Общината е закупуване на допълнително оборудване за радиохирургия. Онкодиспансерът вече е сертифициран и дори е извършил няколко процедури по радиохирургия, но е нужна още апаратура от висок клас за оптимални резултати.

„Досега основно бяхме концентрирани за лъчетерапията, но химиотерапията е еднакво важна в удължаване на живота на пациентите и намаляване на болките им. Двата вида терапии са един процес, който трябва да върви равномерно и еднакво качествено. Аз не съм много добър специалист, но много пъти съм се срещал с лекари и почнах малко да разбирам от тази материя. Предварително искам да благодаря на всички общински съветници, защото съм сигурен, че ще подкрепят този проект и ще бъде реализиран. По отношение на лъчетерапията сме достигнали върха на световното оборудване”, похвали се Димитър Николов.

По време на предишните си два мандата градоначалникът започна сложния процес за подобряване на качеството на здравеопазването в Бургас. По идеите и проектите, които се изпълняват в града, се оказва, че Димитър Николов изцяло е посветил третия си мандат за това.

Вторият линеен ускорител в Бургас е върхът на световното оборудване – кога ще заработи и подробности от представянето му – очаквайте във Флагман.БГ!

В категории: Здраве , Бургас


Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
19
Коментара по темата
19.
Д-Р ХАУС
21.10.2016 16:41:57
0
4
КМЕТА НИКОЛОВ НИЩО НЕ ЗНАЕ КАКВО СЕ ВЪРШИ В ОНКОДИСПАНСЕРА. ПОРАДИ НАТРУПВАНЕ НА ПАЦИЕНТИ ЗА ЛЪЧЕТЕРАПИЯ ИМ СЕ ПРЕДЛАГА ДА ЗАПЛАТЯТ "ИЗБОР НА ЕКИП" / 700лв./ ИЛИ 400лв. в джоба на лъчетерапевта от В.Търново и терапията се провежда. Пита се защо мълчат пациентите и техните роднини. ДО КОГА ЩЕ Е ТОЗИ РЕКЕТ. ПИШЕТЕ ТУК КАКВО СТАВА В ОНКОТО В БУРГАС.
18.
podkrpepa
21.10.2016 12:40:47
1
3
Lapsus - не "генчо", а 16. "фенчо" подкрепям :)!!
17.
podkrpepa
21.10.2016 12:39:39
0
1
Подкрепям "генчо". Напълно е прав по всички параграфи. Точно такава е ситуацията. Лекарите в Бургас се учат на наш гръб и експериментират. Трябвало е да започнат много отдавна, а не сега, а ние да сме опитните им зайчета. Доста народ затриха с некадърността си!!!
16.
фенчо
20.10.2016 22:12:33
0
1
Чичо Пенчо, няма как да знаеш дали съм специалист и ако съм то по какво съм такъв. Както и аз не знам ти кво си, що си. На черното бяло няма как да кажеш - на скъпия ни Бургас от години му се носи слава, че е супер зле откъм лекарска кадърност. И разбира се, това не ме радва, както и останалите бургазлии. За да може нашите доктори да работят с тези апарати би трябвало като за начало да открият заболяването. Ето това е проблема, защото иначе машините ще си стоят само ей така, за да се фукаме с тях.ПП: много бих искал да отида на село, но нямам такова. Там сигурно ще се води по-здравословен живот.
15.
антипилотът
20.10.2016 20:52:37
2
1
Комунисти, дишайте дълбоко. Кранчето ви е спряно, а изгледите пред вас отчайващи. Гневни сте, знам, особено днес след като вашият кандидат, последният ви шанс да се намърдате във властта, се изложи толкова с клишираните ви опорни точки. Но аз като един мъдър човек, продължавам да давам съвети, които ще ви помогнат.
ДИШАЙ В ГНЕВА
Направи място за гнева, когато дойте при теб.
Омекоти около него.
Позволи му да премине безопасно през тялото.
Не го отхвърляй, приглушавай, не се разсейвай.
Не го наричай "животински" или "негативен".
Няма нужда да го порицаваш или нападаш; просто дишай.
Навътре, навън. навътре, навън.
Вдишвай и издишвай през сърцето на гнева.
Той е само чувство!
Насити корема, сърцето, гърлото и главата с кислород.
Накисни гнева в любящо съзнание.
Нека усещането за гняв нахлуе, гори, тупти, пулсира.
Позволи на гнева да бъде жив, в свещен момент.
И отърви се от думата "гняв" напълно.
Освободи се от концепцията, присъствай в реалността.
Знай, че и това ще отмине. Това е само чувство.
Знай, че това не е грешка. Това е само един миг.
Знай, че това не е знак за твоята слабост или провал.
Позволи и на всички мисли в ума ти да отплуват.
Ти не си гняв.
Ти не си "ядосания/-ата".
Ти си дома на гнева, тази мощна и неразбрана енергия, това древно горене, това призвание да си спомниш стойността си.
Бъди в прегръдката на гнева, неговото светилище, неговото безопасно място.
Той само се опитва да те защити; дай му жизнено дихание,
и се преклони пред неговата праведна власт.
14.
Чичо Пенчо
20.10.2016 20:46:15
4
0
До 12 - явно ти си специалист по всичко и разбираш какви са специалистите. Ходи си на село, там има много знахари, дето ще те лекуват. Нали трябва да се започне от някъде, бе бухал!
13.
Мина
20.10.2016 20:44:02
5
1
Оффф, и от здравеопазване взехте да разбирате, нещастници! Лукойл и Кроношпан си бяха тук в Бургас, много преди Димитър Николов да стане кмет, ама тогава не ревяхте, защото бяхте галениците на Йоан. Аз съм била свидетел как Йоан е спирал статии в медии, нищо се говореше, нищо не се знаеше от хората. Поне ГЕРБ водят прозрачна политика! За разлика от мишките, които стоите по цял ден зад компютрите си
12.
фенчо
20.10.2016 16:50:35
0
9
за да има такъв корпус трябва да има специалисти, а тук липсват
11.
Да,видяхме
20.10.2016 16:35:00
0
8
Колко се грижи за здравеооазването щом учениците от стройтелния техникум събират пластмасови капачки да купят кувиоз за мбал Бургас палячо страхотен измамник си кмете
10.
kmeta
20.10.2016 16:04:42
8
1
Браво на кмета! Браво на ГЕРБ! В лоло време, хубави работи прави!
9.
FREE BULGARIA
20.10.2016 15:49:09
3
2
Napravi SCIENCE PARK, teren kudeto da doidat bezplatno nai velikite kompanii na sveta. Daite im sgradi bezplatno, da mogat da suzdavat rabotni mesta.
Inache niama da doidat.
8.
джони
20.10.2016 15:25:36
0
11
Обгазяванията от лукойл и кроношпан явно ще имат последствия/ракови образования и др./,та кмета явно се е загрижил за онкоболните!Само че правилното е превенция т.е.бургазлии да дишат чист въздух,без прахови частици,с качествена храна и т.н.!
7.
koko6inka
20.10.2016 15:09:18
0
6
Направете и една репродуктивна клиника, привлечете и специалисти. Срамота в такъв голям град и в такава голяма област да няма подобна!!
6.
fd
20.10.2016 15:07:16
0
1
Итината е ,че науката не е установила защо възниква рак- Сега само се лекуват симптомите, а не причината !!! Затова тези ускорители и химитерапии са насочени към симптомите, а не към причината !!!
5.
dfh
20.10.2016 14:13:07
0
1
http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_mannequin01.htm
4.
FREE BULGARIA
20.10.2016 14:07:22
1
1
Mnogo po umno bi bilo BIOTECH corporacii ili science park; himioteraiata e gluposti ne raboti.
3.
Smith
20.10.2016 14:05:38
4
1
до 1 - що пишеш за неща от които хал хабер си нямаш? И двете неща които споменаваш са във фаза на клинични изпитвания и изобщо не са широко въведени в лечението на онко заболяванията. А да кажеш че линеен ускорител е допотопен метод си е чиста проба глупост!
2.
Шофьорлъка е проста работа,ама не е за прости хора
20.10.2016 14:04:51
0
0
https://youtu.be/lXNUtPA___0
1.
alooo
20.10.2016 13:55:41
1
13
абе тия лъчетерапии и химиотерапии вече ги отрекоха - хората по света вече залагат на прицелни и имунотерапии - С тия допотопни методи колко хора ще излекувате ???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс Представят страхотна театрална постановка в Бургас на 2 април, входът е свободен Представят страхотна театрална постановка в Бургас на 2 април, входът е свободен Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев Две години след напускането на бТВ тя фалира Две години след напускането на бТВ тя фалира Журналистката, която се втурна да прави частен бизнес и да развива своя фирма за маркетинг и реклама, е приключила дейността си
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори