×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Илияна Йотова в Бургас: Грозно и унизително е да се опиташ да купиш любовта на българските учители преди избори (ВИДЕО)


Илияна Йотова в Бургас: Грозно и унизително е да се опиташ да купиш любовта на българските учители преди избори (ВИДЕО)
Интересът към срещите на Илияна Йотова в Бургаска област бе изключително сериозен
17 Октомври 2016, Понеделник, 09:21 ч.
Автор: Флагман.бг, видео и снимки: Иван КОЛЕВ

Меглена Кунева е изключително слаб министър и записа името си срещу безумен закон, дискриминиращ децата от по-бедни семейства, отбеляза кандидатът за вицепрезидент

Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова проведе поредица от срещи в Бургаска област през уикенда. В събота бе представянето на ген.Румен Радев в Бургас (ВИЖ ТУК), а в неделя Йотова се срещна с женското обединение на БСП, както и със симпатизанти в Камено и Поморие.

Интересът към Илияна Йотова бе изключително сериозен и залите навсякъде бяха пълни. Пред жените социалистки Илияна Йотова отбеляза, че за нея и ген. Румен Радев образованието ще бъде основен акцент, ако спечелят изборите. Президенството ще се превърне в стожер на българската наука и образование, отбеляза Йотова.



Изключително грозно и унизително е да се опитваш да купиш любовта на учителите в навечерието на изборите. Доколкото разбирам, обещанието за увеличението на заплатите е за началото на 2017 г. Сигурна съм, че както много пъти до сега, правителството ще намери една много важна причина, поради която това увеличение няма да се състои, защото ще трябват пари за миграция, бежанци, ще трябват пари и за някакви други дейности”, отбеляза Илияна Йотова.

Тя допълни, че последният закон, който е приет то ведомството на Меглена Кунева за пръв път в историята ни дискриминира децата от по-бедни семейства и не им дава равен старт с техните връстници.

„Българското образование от година на година става все по-зле. Последният закон за пръв път дискриминира децата и не им дава равен старт,  когато тръгват на училище. Може да са много талантливи и да имат много заложби, но фактът, че техните родители нямат достатъчно средства ги обрича да посещават по-слаби училища, училища, които не могат да им дадат такава перспектива”, каза Илияна Йотова.

Според нея е абсолютно недопустимо с пари от бюджета да се финансират на равни начела и държавните, и частните училища. Тя допълни, че едно частно училище има допълнителни такси от родители и в тях ще има по-добри учители с по-добри заплати.

По думите й учителите няма да могат да събират нормативите си и това ще доведе до тяхното напускане, защото няма да има достатъчно ученици за делегирани бюджети. Йотова посочи, че за последните години България е затворила над 1000 училища.

„Заради това с ген. Радев започваме голямата тема за българското образование. От първи клас до висшето образование, за да може и днес децата ни да бъдат конкурентоспособни навън в Европа. Аз работя непрекъснато с млади хора и в Брюксел, и в България. В началото те бяха много добре подготвени. Млади хора, които като сравнявам с техни връстници от другите страни имаха по-добра обща култура, повече познания и много по-широк мироглед отколкото връстниците им от другите държави. За съжаление това вече не е така и това се дължи на „реформата” в българското образование”, обясни Йотова.

Илияна Йотова постави слаб 2 на настоящия министър на образованието Меглена Кунева. „Г-жа Кунева записа един закон в биографията, при който ако не се вземат бързи мерки, ще се сложи край на доброто ниво на българското образование”, добави Йотова.

Кандидатът за вицепрезидент поясни, че с ген.Румен Радев имат ясна визия за справянето с мигрантската криза. Това бе един от най-честно задаваните въпроси на срещите.

„Той е човек, който идва от армията и добре познава глобалните въпроси, знае как България трябва да се държи и как да си отстоява националните интереси.  Ние разделяме мерките за справяне с тази криза на две големи групи. На първо място са краткосрочните мерки. Това означава целият потенциал, който държавата има, това, което получаваме от Европа, максимално да се осигурят двете рискови граници за България. Едната е границата ни с Турция, другата е границата ни с Гърция”, обясни Йотова.

По думите й втората граница става все по-опасна, защото мигрантите в Гърция и Турция непрекъснато се увеличават. „Първата ни задача е плътно и максимално опазване на тези две граници. Втората е задължителното разбиване на каналджийските мрежи. България в момента е сред страните с най-добре развит трафик на хора и то на нелегална миграция”, допълни кандидат-президентът.

Тя обясни, че криминалният контингент се е пренасочил именно към трафика на нелегални мигранти, тъй като се е оказал доходоносен бизнес. Според нея няма как да се развиват тези мрежи, ако нямат политически чадър и ако самото правителство не е замесено. 

Йотова е категорична, че европейската политика за справяне с бежанците е слаба. „Европа се раздели по тази тема. След като миналата година г-жа Меркел направи една огромна грешка с т.нар. политика на отворените врати, днес същата тази Европа много плътно ги тръшна обратно и остави страни като България, като Гърция сами да се оправят тук, в тази част на Европейския съюз”, добави тя.

Илияна Йотова съобщи, че в най-южните части на област Бургас се предвиждат за трайно заселване с нелегални мигранти. „Тези няколко стотинмилиона, които Борисов получи преди десет дни от Европа, не са за укрепване на нашите граници, те не са помощ, за да се справим с кризата. Те са за строеж на нови бежански центрове, за това да се преоборудват стари казарми, запуснати помещения. Не случайно и кметовете в страната получиха т.нар. Постановление 208. Един документ, който беше взет тайно, без да се представи пред българските граждани в началото на месец август, когато Народното събрание не работи, за да може да бъде скрито от всички нас. В него именно се нарежда на кметовете да търсят такива „подходящи” места”, обясни тя.

Според нея още по-скандални са текстовете, в които се описва, че на нелегалните мигранти трябва да им се дават безплатни подслон, здравеопазване, обучение за децата им и социални помощи. „Всичко това лежи на нашата система, защото тези хора няма как да са плащали осигуровки, за да може да има възвращаемост. Всичко това е от нашите собствени фондове. Това беше цената Европа да се държи добре с Борисов”, допълни по тази тема Йотова. 




14
Коментара
Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
14
Коментара по темата
14.
Prasnoto Mlqko
18.10.2016 10:31:45
0
1
ояди се на европейски кебапчета по 5 цента и пача по 7 цента
13.
фенчо
17.10.2016 23:13:07
2
3
като ще говорим за визия, да кажем тогава, че за разлика от Цецка, Илияна изглежда доста по-добре от нея.
12.
*********
17.10.2016 15:19:52
3
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Горката
17.10.2016 15:18:15
3
3
Грозно и унизително е да си правиш евтин ПР по време на избори, а иначе да живееш нашироко.....
10.
*********
17.10.2016 14:21:34
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
*********
17.10.2016 14:13:20
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Питагор
17.10.2016 13:48:33
4
2
Мазна Гана Йотова се събрала 20 души електорат (тя повече и не може) и почва пропагандата. Купували се били гласовете на учителите.
Дрън дрън. Йотова, пари за увеличение на заплатите на учителите има всяка година. И те се увеличават всяка година. Просто тази година увеличението съвпада с изборите. То всяка година има избори. Трябва ли да не увеличават заплати, защото кухи лейки като Йотова трябва да си чешат езика.
7.
СНЕК-БАР
17.10.2016 13:18:11
6
4
Доста се е "наклала". Гони 120 кила....ако прилапа още власт, не знам какво ще стане....Може и да подгони Фидосова...
6.
*********
17.10.2016 13:05:22
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
е чак толкова дъбок анализ
17.10.2016 12:17:56
9
5
Алилуя брадарсГошо.Илианка просто е пачъ
4.
Иван Павлов
17.10.2016 12:15:38
9
7
Йотова говорила пред една стая пенсионерки - голямо събитие
3.
Учител
17.10.2016 11:57:48
13
10
Изроди, най-дългата учителска стачка беше по времето на Станишев. Унижавахте ни непрекъснато и сега имате наглостта да говорите!
2.
Гошо
17.10.2016 11:48:44
12
8
Тази госпожа не си намери мястото.За какъв популизъм говори -- нейната работа е общо взето като за крадеца, дето вика дръжте крадеца....Толкова са смешни.И като гледам хорицата , основно пенсионерки.Само ги лъжат...Нямало ученици , то има глад за учители....Толкова е антипатична тая Йотава,що не си стои в Брюксел да си сравнява нашите младежи с техните...
1.
НАБЛЮДАТЕЛ
17.10.2016 11:47:27
1
13
Йотова е права да твърди, че Кувева е вредна за България!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две години след напускането на бТВ тя фалира Две години след напускането на бТВ тя фалира Журналистката, която се втурна да прави частен бизнес и да развива своя фирма за маркетинг и реклама, е приключила дейността си Откриха труп до детска ясла Районът е отцепен, гъмжи от криминалисти Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Лидерът на ГЕРБ не хареса въпросите на репортерите и обяви, че "меракли за премиери винаги ще се намерят" Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Алкохола го отказах, защото много зле ми влияеше, почнах да ставам сприхав и неадекватен, призна Панайот Панайотов Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Като влиза в сила Конституцията, трябва да знаят, че са потенциални министър-председатели, коментира проф. Пламен Киров Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Ангелските й карти имат изключително богата история и са й подарък от висш езотерик и тайновидец, разкрива нейна приятелка Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Това е любимото ни предаване, но с тия истерички няма да го гледам, обявиха фенове  Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори