×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Напук на забраната на кмета: Събират пари от родителите в бургаските детски градини


Напук на забраната на кмета: Събират пари от родителите в бургаските детски градини
В "Златна рибка" искали по 20 лв. за книжки и флумастери, в другите забавачки искали по 50 лв.
13 Октомври 2016, Четвъртък, 16:42 ч.
Автор: Гергана РАДЕВА

Майките почти във всички забавачки сформирали инициативни комитети и избирали касиер

В детска градина „Златна рибка” събирали по 20 лв. от родителите, въпреки забраната на кмета на Бургас Димитър Николов. Това съобщи бащата на детенце от втора група в забавачката в рубриката ни „Вашият сигнал до ФЛАГМАН”.

„Съпругата ми снощи е била извикана на родителска среща с една-единствена точка – събиране на пари за книжки за оцветяване  и други консумативи. А кметът само преди седмица издаде заповед да не се събират никакви пари за учебни помагала, за ремонти и каквото и да било в детските градини”, обясни бащата.

В родителската среща влезли двете госпожи – Грозданчева и Кралева, както и директорката Катя Чиликова. Шефката на детската градина извадила заповедта на кмета и започнала да чете какво е забранил. След това кара родителите да направят инициативен комитет и да съберат средства за книжки и пособия. Намира се касиерка сред майките и започват да събират парите, разказва мъжът.
От Община Бургас обяснили на родителите, че заповедта си е заповед, но имало едно „НО” – няма откъде да се осигурят тези книжки и консумативи, твърди родителят.

Майки споделят, че почти във всички детски градини са събрали пари за такива учебни помагала.
„Ако всичко това е законно, трябваше учителките да съберат парите, а не да ни карат да сформираме инициативен комитет”, чуди се бащата.

Директорът по образование в Община Бургас Веселина Таралова обясни, че е направила проверка по сигнал на бащата. „Установи се, че тези 20 лв. са за учебните помагала, по които ще работят дечицата във втора група. Ангажимент на родителите е да закупят тези пособия”, обясни тя.

Според Таралова, е съвсем нормално родителите да събират пари помежду си, това не било работа на учителките.

След заповедта на кмета нямаме сигнали за злоупотреби, каза Веселина Таралова.

По повод сигнала за искане на средства от родителите за закупуването на климатик в детска градина „Пламъче” Таралова обясни, че няма такова нещо. Директорката категорично отрекла да са искани пари от майките. В една от стаите на дечицата обаче лятото било много горещо и трябвало да се постави климатик. Никога не се е коментирало някой да помага, средства от бюджета на детската градина има, обясни директорът по образование в Община Бургас.



20
Коментара
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 0
20
Коментара по темата
20.
Майка
14.10.2016 17:45:24
1
2
Правилно, 16!
Заради тези популистки глупости, родителите ходят и се занимават, вместо учителите да купят правилните консумативи, с отстъпка при това, не да се обясняват 100 пъти, докато се разберат, че трябва това блокче, пък онези моливи, пък 10 цвята, пък 15 цвята и т.н. Понякога по 2-3 пъти купуваме едно и също нещо.
И още нещо. Най-добре е да са с еднакви комплекти - моливи, флумастери, бои, закупени от госпожите, те знаят най-добре какво и що, за да няма ето такива неразбории. Още са малки и не могат да се оправят сами в подобни ситуации. Това с различните за всяко дете консумативи е за училище, когато и вербалната комуникация е по-напреднала при тях.
19.
До Val
14.10.2016 16:58:25
2
3
Разбира се че го купуваш за общо ползване, ти сега ли се светна. Какво искаш твоят син, майка му купила, да рисува, онези които нямат да стоят наказани с ръцете отзад, да не пипат моливи и хартия така ли? Нали не очакваш от учителките да се грижат за 20 деца, да се опитват да ги образоват /те също си имат образователна програма/ но ти искаш от тях да пазят флумастрите на всяко дете. Я се замисли малко.
Плюс това е добре за твоето дете да се научи да споделя нещата си, за да не стане скъперник като майка си.
18.
Val
14.10.2016 11:55:45
2
5
Според мен е нормално всеки родител да купи на детето си нужните консумативи за ДГ или Училище. Също съм съгласна че не трябва да прекаляват с глупави изисквания като да се купи килими пердета и др. Но мен лично друго ме дразни още повече и това е нещо което при нас се случва в ДГ. Аз взимам нужните материали на синът ми и други деца на които родителите им не са взели материали и консумативи ползват нещата на синът ми но за мен не това е толкова голям проблем колкото това че синът ми не може да си ги ползва защото в момента друго дете рисувало и от това че синът ми си поискал един от фломастерите последва юмрук в лицето и охапване по раката от другото дете. Та аз си задавам въпросите. На кого съм купила тези материали и защо след като съм си дала парите за да може моето дете да работи то не може да си ползва нещата и ще яде бой. Да не говорим че като бяха във ваканция и им върнаха материалите в несесерът му имаше само 1 флумастер от всичко което бях купила. Нека всички родители да знаят че това което копуват го копуват за общо ползване.
17.
Милена
14.10.2016 10:58:07
0
5
В ОДЗ ВЕСЕЛушко събирахме по 25 лв за мокет
16.
ПОПУЛИЗЪМ И ГЛУПОСТИ
14.10.2016 10:18:42
0
5
ЗА ДЕЦАТА 1-7 КЛАС КАКВО ДА КАЖЕМ? ПОМАГАЛАТА - УЧ. ТЕТРАДКИ И ДР. СА ЗА НАД 50 ЛВ. ПОНЕ.
ВМЕСТО УЧИТЕЛИТЕ ДА ГИ СЪБЕРАТ И ПОЛЗВАТ ОТСТЪПКА, ТЕ ГИ Е СТРАХ ДА ПОГАЗЯТ "ПРЕКРАСНАТА" ЗАПОВЕД КМЕТСКА И СЕ НАЛАГА РОДИТЕЛИТЕ ДА ОБИКАЛЪАТ КАТО ОТКАЧЕНИ ОТ КНИЖАРНИЦА ДО ИЗДАТЕЛСТВО, АМА ПО КОЕ РАБОТИЛА ТОЧНО, МА ПО КОЙ АТЛАС, А ТО ИМАЛО 3 ВАРИАНТА И Т.Н.
СЯКАШ ХОРАТА ДРУГА РАБОТА НЯМАТ!!!!!!!!!!!
15.
Колю
14.10.2016 09:42:27
1
5
В ОДЗ Звездица Зорница също събират пари по 40 лева на дете,вместо да ми купувате таблети осигурете на децата нужните помагала
14.
родител
14.10.2016 09:06:11
3
10
Всички са навързани като свински черва. Целогодишно в общината валят жалби за детска градина Пламъче и понеже директорката има хора в общината с топ неможете да ги мръднете. Там цялата база е закупена и направена от родителите , учителките са като едни просякини на родителските срещи които се правят само и единствено с цел да се изкрънкат някакви пари. Да не говорим за жалбите пуснати срещу една и съща учителка за тормоз върху децата , която въпреки всичко продължава да си практикува професията защото е близка приятелка на директорката. Има много добри градини в града , но общината толерира само своите хора. Къде е кмета в цялата тази схема?
13.
Реалист
14.10.2016 08:43:53
1
8
Аз лично боядисах и осигурих мебели за стаята на първолаците.Да може на първолаците да им е конфортно.Средствата са за сметка на учителя.Пари няма, ако искаш.Не говорете глупости,че досега не съм чул учител забогатял от помощи.
12.
AL
14.10.2016 08:13:10
1
3
Също и за "санирането" - по 50лв/апартамент.
11.
Оня
14.10.2016 00:25:59
4
16
Не се оплаквайте.Кмета вместо да харчи общински пари за измислени футболни отбори можеше да ги дава за детските градини и други много по-полезни неща,но вместо да се помага на малчуганите,трябва да се осмисля живота на 200 наркомана и няколко тотаджии,за да може Тиквата да ги употребява,когато му се наложи.Затова недейте мрънка,гласувате за крадци,а после недоволствате,че трябва да се бъркате и да финансирате това,което те трябва да финансират,но вместо това го отклоняват и източват.Другия път 100%
10.
me
13.10.2016 23:52:14
1
17
Тая заповед е пълна глупост. Много ясно, че ще се събират пари. При положение, че общината не осигурява необходимите консумативи учителките ли да плащат? Аз самият съм родител на дете в ДГ и дадохме по 20 кинта за фулмастри, канцеларски материали и по една количка на децата. Учителките не смееха да пипнат парите, че им било забаранено. Родителите да ги събират, после те да се организират и да свършат каквото трябва. Като забраняват ор общината, да осигурят средствата. Имаше още по-абсурден случай на друго, но ще си замълча, че дебилизмът става пълен.
9.
Диди
13.10.2016 23:34:34
3
8
Значи за децата в първи клас има безплатни учебници, а за децата в детските градини няма? ?? Това не е справедливо
8.
FREE BULGARIA
13.10.2016 22:53:08
5
1
Interesno e zashto vuv staria Burgas suboriha 3-4 kusti i ne namirat nachin da renovirat istoricheskite kusti.
Mafia!!!!!
7.
ким чен николов
13.10.2016 22:49:53
0
4
A za masowite moropriatiq s moeto prisystwie i po pokana na direkltorkite ...
6.
Аз
13.10.2016 22:40:40
0
9
Навсякъде е така. 30 лв за помагала и още 30 за консумативи...Отделно протектори за матраци и т.н.
5.
До N:3
13.10.2016 22:34:02
1
12
Ти не си тъп,ти си вдлъбнат!
4.
Майка
13.10.2016 22:29:21
5
29
20 лева за цяла година, за книжки за оцветяване и флумастери, е много? А като купите ненужна скъпа играчка или спално бельо на Спайърмен, щото иначе детето не може да легне, това е нормално. Айде стига излагации! Просто трябва да се сложи някакъв лимит, защото понякога определено прекаляват - пердета, килими, телевизори, матраци...... това вече е незаконно и нагло. Но нещо което ще ползва детето, за неговото развитие, в помощ за работата в групата и на учителките.....ставате смешни просто!
3.
FREE BULGARIA
13.10.2016 22:28:45
17
8
Kmeta ne moje da kaje kakvo triabva i ne triabva za edno gotino obrazovanie i gotina detska gradina.

Roditelite triabva da se nauchat da si plashtat ako iskat decata im da stanat hora.

Koito ne iska da plasta, niama da ebe i da pravi deca!!!!

Niama bezplatno nishto v prirodata.
Vsisko e s pari.
Kato otidesh na zapad ste se nauchish da si plashtash za vsicko.
2.
Vse iskat
13.10.2016 22:02:58
1
26
Всяка година е така, кмета бил издад заповед..... Дрън, дрън евтин ПР на гърба на децата..... Във всички градини се събират пари, за материали, за играчки, в яслата и врати им сменяхме, искат, а после се правят, че те нищо не искали, родителите едва ли не доброволно дават щот така им харесва.... Защото директорките явно са некадърни да си намерят външни-спонсори и цедят родителите
1.
Polo
13.10.2016 21:42:00
2
23
Да така е , и в Долно Езерово детска градина Коледарче , майките в момента събират по 40 лв. за дете.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори