×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Избрах Трайчо Трайков за президент. НПСД трябва да напуснат Реформаторския блок


Избрах Трайчо Трайков за президент. НПСД трябва да напуснат Реформаторския блок
Очеизваждащо е, че не сме фаворити, но нямам навика да влизам в битка предавайки се, категоричен е бургаският депутат
31 Август 2016, Сряда, 14:46 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Президентските избори ще са най-трудното ни изпитание, защото ще ни липсва вътрешното състезание




Реформаторският блок е изправен пред ново изпитание – президентските избори. В коалицията до последно останаха да се обсъждат четири възможни номинации за кандидат на блока – Гроздан Караджов, Трайчо Трайков, Велислав Минеков и Съби Събев. В РБ възникна спор и дали партията на Корман Исмаилов НПСД може да остане в коалицията, след като подкрепя управляващите в Турция, които все повече потъпкват демократичните ценности. Разговаряме по темите с бургаския депутат и зам.-председател на СДС Костадин Марков.


- Г-н Марков, кой според Вас трябва да е кандидатурата на Реформаторския блок за президент?
- Кандидатурата, която ми беше на сърце, изобщо не беше допусната още в началото на дебата. Аз смятах, че трябва да се извади утвърдена фигура като президента Петър Стоянов например. При така стеклите се обстоятелства и при номинациите, които бяха направени и официализирани, лично аз в НИС (Националния изпълнителен съвет на СДС), дадох своя глас за Трайчо Трайков и на второ място – за Гроздан Караджов.

- Защо виждате в Трайчо Трайков подходяща фигура?
- Защото в трудната ситуация, в която се намираме, първо Трайчо отговаря на профила, който сме си поставили – твърдо, колкото и шаблонно да звучи, евроатлантически ориентиран. Второ – той е безспорен експерт, който се е доказал и в управлението, в изпълнителната власт. И е с много близки позиции до моите, а аз ги следя в последните години. С Гроздан също сме с близки позиции в много отношения, но имаме и по-драматични различия. Смятам, че Гроздан би събрал чисто партиен вот, докато при Трайчо основният ми аргумент е, че виждам и някаква периферия, която може да е привлече в блока.

- Как оценявате шансовете на кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок? Вчера Радан Кънев призна, че не сте фаворити, което всъщност е очевидно.
- То е очеизваждащо, че не сме фаворити, но не съм свикнал да влизам в битка предавайки се, така че от себе си ще дам абсолютно всичко за кандидата на Реформаторския блок, който и да е той. Така че не бих казал, че битката е обречена. Има една приказка за черния лебед – понякога не знаеш какво ще се случи и нещо в последния момент винаги се случва, което променя нагласите и изненадва много хора.

- Считате ли, че всички партии в РБ наистина ще се обединят и ще работят активно за кандидата, който и да е той?
- Силата на РБ до момента беше във вътрешното състезание. Когато играеш на местни избори, се състезават представители на петте партии. Когато играеш за парламент, пак се състезават представители на петте партии. Един харесват, друг не харесват, но гласуват за своя кандидат. Така показвахме и висок резултат. Затова и президентските избори ще са най-трудното изпитание, защото трябва да се обединим и да работим за един кандидат, въпреки че срещу него безспорно ще има обструкции. Това е много голямо предизвикателство за блока и аз затова казвам, че трябва да дадем всичко от себе си и да забравим противоречията си, защото се страхувам, че може да има и по-лош резултат, ако това не се случи и не се мобилизираме. Няма го вътрешното състезание, което до момента ни помагаше много.

- Има гласове в Реформаторския блок, че трябва да се разделите с НПСД на Корман Исмаилов заради позициите на партията в подкрепа на Ердоган…
- Аз съм доста краен по тази тема. Не мисля, че НПСД споделят ценности, които споделям и аз. Не мисля, че позицията им спрямо това, което се случва в Турция, е правилна и отговаря на ценностите на блока. С големи усилия се въздържам да не бъда краен.

- Т.е. не може да кажете дали трябва да напуснат Реформаторския блок?
- Лично аз смятам, че трябва да напуснат блока при такова драматично разминаване в ценностите, но не съм човекът, който би казал, за който и да било „хайде, отивай си”. Смятам, че всеки трябва сам да осъзнае различията, които има с останалите и дали те са достатъчно драматични, за да предприеме подобна стъпка. Лично аз, ако съм на толкова различно мнение с останалите си колеги, ще избера друг път.

В категории: Политика


10
Коментара по темата
10.
Чакаме те в затвора грозник
05.09.2016 14:19:19
0
1
Смърдиш отдалеч Марков, толкова си смешен, като винаги. По добре не се занимавай с политика, а с кражби. Там си експерт!
9.
Ее
01.09.2016 08:26:00
2
6
Е..хти номинациите. Ами от интересчия и крадец кой да очакваме да номинира. Гроздан, леле ще умра от смях.
8.
ККК
31.08.2016 17:53:25
4
16
Едната хлебарка издига другата ЗА ПРЕЗИДЕНТ-не ко да е.
7.
съученик
31.08.2016 16:49:24
7
22
Абе Коце, стига си пащал за да ти "вземат интервю"....

НЕ ВИЖДАШ ЛИ , ЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ БРОИ ЗА НИЩО...??!!!

А ти си тръгнал акъл и оценки да даваш...??? Ставаш смешен, какъвто ВИНАГИ СИ БИЛ !!!!
6.
afgaf
31.08.2016 15:55:19
11
18
Кога бе кога ще спрете да взимате интревюта от този престъпник и бъдещ затворник?
5.
Free Bulgaria
31.08.2016 15:45:29
10
10
Ти си истински помак free Bulgaria ти си предател на родината подлога на английската кралица вън от България чифут
4.
Жорж Български
31.08.2016 15:35:45
4
7
Работата на президента е да може да продава България и да я прави център на света. Нищо друго. Никакви генерали и чикии.
3.
Истината
31.08.2016 15:31:45
7
1
Общината спи!!!!
Искам града да стане по красив от Цюрих и Страсбург!!!!!!!!!
Искам да привличате производство, таланти и капитал!!!!!!!
Искам Бургас да си има собствен закон във който всеки да говори Английски като Български или ритници!!!!!!!
2.
American student
31.08.2016 15:29:38
5
2
Искам Бургас да има 2 летища защото в момента няма конкуренция, няма евтини полети.
Също цената на електричество и петрола са не-естествено високи.
Също нашия маркетинг е много некадърен.
Също половината град е като гето трябват художествени закони, външния вид на комунистическите гета плашат инвеститорите и свободните Европейци.
Ако града не привлича европейски студенти и бизнесмени, отпиши го.
Давай Бургас, не се спирай!!!!!!!!
1.
FREE BULGARIA
31.08.2016 15:25:36
12
2
Става.
Само да не е онзи "генерал" дето първите му думи бяха негативни мисли, злоба и некадърност.
Трайков става.
Бъчварова става, Фъндъкова става.
Би било още по добре да има някой със бизнес опит и със връзки навън като Принц Кирил някой който ще може да привлича инвеститори и капитал. Някой който би рабрал че трябва да следваме модела Швейцария но това трябва да променим чипа на средния Българин и да привлечем най богатите чужденци.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори