×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Евроексперти идват в Бургас, за да проучат къде да са новите буферни паркинги


Евроексперти идват в Бургас, за да проучат къде да са новите буферни паркинги
Арх.Михаил Петков предложи да се правят подземни паркинги в училищните дворове. Дали идеята му ще бъде одобрена от международните специалисти?
29 Август 2016, Понеделник, 15:17 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Ще се търси и подходящо място за междуселищен терминал

Бургас ще изгражда нови буферни паркинги, които да поемат трафика на автомобили в централната градска част. Ще се направи също така и автобусен терминал за линиите до селата в общината.

Администрацията вече е обявила обществена поръчка за избор на фирма, която да анализира кои са най-подходящите зони за изграждане на тези обекти и по какъв начин могат те да се свържат с новата транспортна схема на града.

Предпроектните проучвания ще бъдат подложени на широко обществено обсъждане преди да се пристъпи към изпълнението на проектите.

Процедурата е на етап – оценяване на техническите оферти, но ще се забави заради обжалване в Комисията за защита на конкуренцията(КЗК) на един от участниците „Виа План“, показа проверка на Флагман.бг.

Стойността на поръчката в трите й лота е 810 хил.лв., средствата идват по линия на ОП "Региони в растеж". Участници в търга са националните лидери в сектора, както и няколко международни компании, които са изградили системите за градска мобилност на най-големите градове в Европа.

Темата за новите паркинги е широко обсъждана в последните няколко години. В края на 2015 година кметът Димитър Николов сам презентира една от идеите - да се изградят буферни зони за автомобили в района на Пристанище Бургас, както и направи многоетажен паркинг на ул.Гурко.

Малко преди това от екипа му проучиха обществените нагласи за подземен паркинг под Борисовата градинка в ж.к.“Възраждане“.

В края на миналия мандат на общинския съвет специална комисия обходи широкия център на Бургас, за да потърси и подходящи общински терени за паркинг. Харесан бе парцелът в края на ул.“Фердинандова“ до бул.“Иван Вазов“ и надлеза на Океански риболов. Там обаче се очаква недоволство на съседите, защото паркингът ще е точно под терасите им.

Фирмата, която ще бъде избрана за изпълнител ще трябва да посочи най-подходящите места за изграждането на тези паркинги, за да може хем да се използват от живеещите в центъра, хем да са буферна зона и облекчат натоварването в Централната градска част. Същото важи и за терминалът за междуселищните линии, който трябва да е с подходяща локация и да е свързан с бързата автобусна линия. Не е изключено за най-подходящо място да бъде посочена Автогара "Запад", която и сега поема селските линии.

След набелязването на местата за новите паркинги и т.нар. „селски терминал“ Община Бургас ще кандидатства с проекти по Оперативната програма „Региони в растеж“.

В новия програмен период няма конкурсно начало, а средствата ще се отпускат директно на общините, предоставили пред финансиращия орган проект, отговарящ на всички изисквания. Т.е. - Бургас със сигурност ще получи финансиране за проектите си.



15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
СЕДЕРАСТ
30.08.2016 01:01:29
0
0
Живко Табаков че оправи Бургаш
14.
Slaveikovskiq Tarikat
29.08.2016 23:54:41
1
3
Митко 3-те % знаете ли го ?? От всички упресвоени парички,ГаРБ прибира 15-20%, а Миташки лично 3%
13.
дъртака
29.08.2016 22:33:25
3
5
Това са глупости кой ще дойде да се занимава с Николов града е усран и разпродаен а общината глобена 88 млн.от Брюксел за нейзпълнени европриекти така че нЕвропа си е свършила работата това че кмета разпродаде терените и събори църквата тях не ги интересува
12.
пешо кура
29.08.2016 22:28:12
0
5
Да идват по бързо експертите защото Николов разпродава всички общински терени и сега иска да си измие ръцете с евроекспертите
11.
сливенски ямболия
29.08.2016 21:15:17
3
7
Служебния абонамент е 200 кинта на месец,направете годишен абонамент за паркиране по местоживеене пак за 200 кинта със скобичка за място(без синята зона) и CH i Y да си паркират в нивата.Ако не им отърва да си ходят там кадето си плащат данъка на колата.
10.
порт
29.08.2016 20:18:19
0
3
Къв' паркинг в порта, ходи го направи е бившия ГочоИванов. Що се бъркате в работата на последно работещите фирми в Бургас.
9.
eksper
29.08.2016 20:15:48
0
6
Вчера точно това си говорихмeс приятели на бира, че всяко игрище или общински двор трябва да е паркинг. Дано експертизата е добра, че да не паднат училищата и градините, като църквата.
8.
Бургаски шофьор
29.08.2016 18:28:44
0
18
Абе тъпанари, буферните паркинги трябва да са извън града , цялата прииждаща гмеж там да оставя автомобилите и от там да има автобусна линия с която да идват на гости в града
7.
коко
29.08.2016 17:33:04
1
15
Ако вземат да махат и да дават за скрап старите коли ръждясващи из комплексите, на които не се плаща данък и гражданска- ще се освободят доста места.
6.
Дернев
29.08.2016 17:30:52
1
6
Преди това трябва да се знае къде ще отиде ЖП гарата, областна е и общинска управа, разширението на пристанището и т.н. За това не си играйте на дребно, а извикайте японците и холондците да ви уредят града. Те всичко знаят кое къде да бъде. Неслучайно от доста години се въртяха в града ни. Сега вече, да се надяваме, че няма да има кой да им пречи. Или поне не както преди.
5.
Bingo
29.08.2016 17:15:24
1
14
Ами да вземат да си изнесът общинските и държавни учреждения извън центъра и ще се освободят достатъчно места. Като трябва за всеки документ да се навираме в центъра ще е така.
4.
с
29.08.2016 17:12:21
3
18
Давай Митко, могат още пари да се у/пре/своят!
3.
e
29.08.2016 16:55:19
1
16
Европа, не се доверявайте на бг-общините! Или 24 часов мониторинг на всеки проект!
2.
Лакомото Мими
29.08.2016 16:41:26
2
27
Има още църкви за събаряне.С паркинга под Кирил и Методи се усра от алчинос.
1.
!!!
29.08.2016 16:35:58
4
24
АБЕ ВЗЕМЕТЕ СЕРИОЗНО ПОМИСЛЕТЕ С ПРОБЛЕМА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В ГРАДА! С МБАЛ И ЛИПСАТА НА ЛЕКАРИ! СТИГА ПРОСТОТИИ!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори