×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Студент от Царево стана Математик №1 в САЩ


Студент от Царево стана Математик №1 в САЩ
Мечтата на Иван е след като завърши, да се занимава с научно-изследователска работа
27 Август 2016, Събота, 18:59 ч.
Източник: Черноморски фар

Отличникът е възпитаник на Математическата в Бургас

Иван Ценов от Царево е обявен за "Математик №1" в Бостънския университет в САЩ. Титлата си той получи след усилена едногодишна работа под ръководството на своите професори в престижното учебно заведение. Младежът е възпитаник на Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас. Преди това е учил в Музикалното училище „Проф. Панчо Владигеров“ и в Базовото училище „Михаил Лъкатник“ в морския град. После е завършил Американския колеж в столицата. Веднага след това е приет в Бостънския университет, като е спечелил пълна стипендия. Сега му предстои да бъде във втори курс в специалността „Физика и математика“. Изследователският университет в щата Масачузетс се слави със седем нобелови лауреати, сред които Мартин Лутър Кинг и Ели Визел, 35 носители на наградата „Пулицър", девет носители на „Оскар", носители на наградите „Еми" и „Тони" сред своите преподаватели и възпитаници.

Иван Ценов е почитател на точните науки още дете. Първи клас той започва в Базовото училище в Бургас, после е прехвърлен в Математическата гимназия, а успоредно с това учи и в Музикалното училище в морския град. След като се научава да свири на пиано, става и китарист. И споделя, че и днес обича да свири винаги, когато има време и настроение за това.

Сега младият студент разказва за обучението си зад Океана с ентусиазъм и споделя, че е получил прекрасна възможност да развива потенциала си. „Всичко е направено така, че да предразполага към развитие. Материалната база е отлична. Професорите ни са невероятно отзивчиви“, коментира Иван Ценов. Но е категоричен, че в пътя пред него му предстои да положи още много усилия и ясно си дава сметка за това.
Мечтата на момчето е след като завърши, да се занимава с научно-изследователска работа. Със съжаление си дава сметка, че ще му бъде трудно да реализира плановете си, ако работи в България. Но се надява, че ще успее да организира времето си в бъдеще така, че да може да работи освен в чужбина, и по проекти, свързани в България.

В категории: Царево


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Ургари
28.08.2016 21:21:35
2
4
До 8:

А аз като гледам,ти не можеш да пишеш......На български!Селяк деградирал!
10.
haiduk
28.08.2016 11:48:58
2
3
В САЩ ще е няма да е в тая тъпа корумпирана територия наречена България...
9.
Фернандо Лима
28.08.2016 10:23:20
1
9
Браво - Браво на момчето - явно е умен и интелигентен
8.
perata
28.08.2016 00:56:29
8
2
az si misleh che v carevo ne mogat da chetat selqcite a te izkaraha matematik!
7.
браво
28.08.2016 00:15:35
2
4
Окоча ти си поредния евро хейтър...
6.
окоча
27.08.2016 22:19:45
13
5
поредния евро ГЕЙ
5.
Преврат!!! УБИХА Бойко Борисов!
27.08.2016 22:09:27
6
5
Преврат в България!
Над 250 са жертвите при терора, организиран от Кирил Вандов. Сред жертвите е премиерът Бойко Борисов!
Очаквайте подробности!
4.
Италианска телевизия идва в България!
27.08.2016 21:41:37
0
3
Екип на италианската телевизия Rai 1 ще са у нас в първите дни на септември, съобщават от медията, пише "Плевен утре".
Трима души ще говорят на живо в дните от 2 до 4 септември, които ще се проведе панаира в Белене. Поканата е от кмета Милен Дулев, като заяви, че ще са първата чужда медия, стъпил в нашия град.
" Включванията на италианците ще започнат в предаване от 17.45 до 19.45 ч., в събота и неделя продължават с новинарската емисия, а в понеделник завършва със сутрешния блок. На 6 септември ще са в Пловдив за Деня на Съединението", каза Дулев за вестник "Дунавски новини".
Един от акцентите в програмата на живо от крайдунавския град ще е проедкта АЕЦ Белене.
Другата тема у нас ще е католическата общност в Белене, като ще гостува попа в местната църква.
Rai 1 е най-гледания канал в Италия. От 1954 г. телевизията излъчва много новини, шоупрограми, филми и други.
3.
e
27.08.2016 21:18:53
2
25
Браво!!! Не се връщай е България,ще унищожат таланта ти!
2.
fff
27.08.2016 21:09:23
3
3
...да работи освен в чужбина, и по проекти, свързани в България....АНС на фащ.....там ги търсят..............
1.
Г
27.08.2016 21:06:59
2
29
Браво на момчето!
Ето такива новини пишете, не само кой с кого си ляга и какви наркотици взема
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори