×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ученикът от Бургас, който стана световен шампион по IT технологии, иска да стане хирург


19 Август 2016, Събота, 01:07 ч.

След успеха в Орландо Георги Бошев отказал предложения от университети в Швейцария и Австрия
Георги Бошев, ученикът от Английската гимназия в Бургас, който стана световен шампион в най-голямото състезание по информационни технологии в света и прослави в САЩ името на България, иска да става хирург.
19-годишният младеж от Свети Влас е приет да учи медицина във Варна и няма намерение да стяга куфарите към софийския терминал 2, пише 24 часа.
“Смятам, че двете неща вървят ръка за ръка и бъдещето е пред тях. Обичам медицината, защото е хуманитарна наука, а съвременните технологии само могат да помагат при лечението на хората”, казва Георги.
Допълнителен плюс е и владеенето на английския от езиковата гимназия, която завършва с успех 5,80.
По медицината Тошев се увличал от малък - покрай нея развил и любовта си към химията и спечелил първата си награда на олимпиада. С усъвършенстването на компютъра мечтата му да стане лекар не угаснала, а се засилила.
След фурора в Орландо, САЩ, отказал атрактивни предложения от реномирани университети в Швейцария и Австрия да продължи обучението си там. Със сигурност щял да получи и предложение от Америка, но след състезанието останал само за 4-5 дни там.
В Орландо, щата Флорида, Георги Бошев постигна най-висок резултат на световното състезание за ученици Microsoft Office World Wide Championship 2016 от 7 до 11 август. Възпитаникът на Английската гимназия спечели в жестока конкуренция с 400 000 участници от 130 държави и се завърна с награда от 5000 долара и игрова конзола.
В надпреварата са участвали най-добрите 120 ученици в света, сред тях е и негов приятел и ученик от Английската гимназия - 10-класникът Кристиян Тодоров, когото Бошев запалил преди време по компютрите.
Освен двамата младежи от община Несебър в Орландо се състезавали и още две възпитанички на английската от Бургас - Даниела Павлова и Поля Янева. Трябвало да решават бизнес задача с помощта на продуктите на софтуерната компания в рамките на 50 минути. Бошев обаче се справил успешно и излязъл още на 31-ата минута, а останалите трима българи завоювали IV място.
Задачата се състояла в изготвянето, рецензирането и представянето на CV на човек, като всяко действие по клавишите на компютъра се наблюдавало онлайн от членовете на комисията.
Или, общо казано, решаване на бизнес задача с продуктите на Microsoft.
Квесторите пък следели да не използват помощни материали. На никого и през ум не минавало да поглежда към екрана на другия, защото няма да му остане време да реши задачата. “Защото тук не става въпрос за ученически преписвания, трябва да се реагира и за време”, казва Бошев.
Скромно обяснява, че най-важното за успеха му били спокойствието и концентрацията. Всъщност това е третото участие на ученика от Свети Влас на световни състезания по IT в САЩ. На първото през 2014-а в Анхайм не се представил добре, но на следващата година завоювал IV място в Далас. Докато на третия път щастието му се усмихнало в Орландо.
На церемонията по награждаването дори не чул името си. “Когато на белия екран се изписваше името на победителя, преглеждах телефона си и не разбрах, че това съм аз. Изведнъж около мен настъпи голяма еуфория и от ударите по гърба на моите съотборници разбрах, че аз съм световният шампион”, разказва ученикът от Свети Влас.
Успехът му обаче не е случайност, твърдят негови близки. Освен таланта, който носи, през последните 3 г. се подготвял изключително сериозно за участието си в световните финали заедно с преподаватели от СУ “Св. Климент Охридски” в рамките на проекта CareerIT.
Георги Бошев е постигнал нивата Microsoft Office 2010 Specialist Master, Microsoft Word 2013.
Феноменалният му успех предизвика заслужена гордост сред съгражданите му, а кметът на Несебър Николай Димитров го награди със “Златната книга” на града и го увери, че може да разчита на общината и лично на него по всяко време.
Георги има малък брат, който е в V клас и също се увлича по компютрите. “Не съм го насочвал към компютрите, просто от малък се запали по тях”, казва гордият баща Величко Бошев. Той е консултант в сферата на недвижимите имоти. Майката на Георги се занимава със семейния хотел в Свети Влас.
Въпреки че е израснал край морето, Бошев-младши е запален по ските и няма писта по родните курорти, на която да не се е пуснал. Кара ски от 9-годишен, естествено, обича и морето, но по-скоро за релакс.
Твърди, че за нищо на света не би напуснал България, а от пребиваването си в САЩ установил, че не е страната на неограничените възможности.
И в рамките на шегата добавя: “Не може на 300 км магистрала прав път без никакви завои да има ограничения до 110 км/ч.” Смята, че България е страната на неограничените възможности и бъдещето ще го докаже. “Ако беше обратното, щях да избера да уча някъде в Америка или в Лондон”, казва 19-годишният Бошев.

В категории: Просвета , Животът


Коментари
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 1
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1"
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори