×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Държавата отпусна 27 млн. лв. предимно на общини на ДПС


Държавата отпусна 27 млн. лв. предимно на общини на ДПС
Изграждането на спортни зали стана емблематично за управлението на ГЕРБ
19 Август 2016, Петък, 20:27 ч.
Източник: capital.bg

Половината от средствата са за спортни зали, площадки, фитнеси на открито, останалите - за улични ремонти

Два месеца преди президентските изборите правителството отпусна над 27 млн. лева на 43 общини. Изненадващо обаче повечето от тях са с кметове от ДПС. Решението за трансфера на средствата бе оповестено от пресслужбата на Министерския съвет едва в четвъртък сутрин, въпреки че точката бе част от дневния ред на заседанието на кабинета в сряда. Неин вносител е министърът на финансите.

В правителственото съобщение не се съдържат подробности кои са градовете, нито какви проекти ще финансират кметовете. Посочено е, че "допълнителните средства ще се използват за изпълнение на значими за населените места проекти, които ще доведат до подобряване качеството на живот на хората". Проектите са предимно за ремонт на улици, училища и детски градини и ВиК мрежа, се казва още там.

От списъка с одобрените проекти, с който "Капитал" разполага, обаче става ясно, че близо половината от сумата всъщност е предвидена за спортни зали, площадки, фитнеси на открито и стадиони, а останалата половина е основно за улични ремонти. Над 30 от облагодетелстваните общини пък са с кметове от ДПС. Общините на ГЕРБ са само три, но взимат голям дял от сумата. Само една община е с кмет на БСП и няколко са от местни коалиции.

Навсякъде по една "Арена"

Шумен получава 8 млн. лв. за строежа многофункционална спортна зала върху терен, предоставен й преди това от държавата. Проектът "Арена Шумен", който ще се финансира с пари от държавния бюджет, е представен от кмета на града Любомир Христов (ГЕРБ) през юни.

Той е обяснил на журналисти, че подготвя писмо до Министерския съвет с молба да се отпуснат необходимите 8 млн. лв.

Преди това Министерството на отбраната е предоставило 55 дка на общината от терена на Пети полк в града. Там ще се изгради спортна зала с 2000 седящи места, паркинг, открити игрища, зелени площи. В проекта е предвиден още строеж на жилищни блокове и хотел, за които общината щяла да търси частни инвеститори.

Не само Шумен, но и село Памукчии, общ. Нови пазар, с население 1374 души ще се сдобие с многофункционална зала с помощта на отпуснатите от правителството 561 хил. лв. С тях ще се изградят и детски площадки. Стадион в с. Краище, хандбално игрище в с. Минерални бани, спортни площадки в селата Груево и Ново Соколоно, физкултурен салон в Маджарово, фитнес на открито във Венец, спортни площадки в община Руен - това са само част от одобрените общински проекти (основно на общини с кметове от ДПС), които получават близо 3.5 млн. лв. Заедно с 8-те милиона на Шумен сумата за спортни проекти достига 11.5 млн. лв.

Градски проекти и улични ремонти

Останалата част от сумата е за различни градски проекти, ремонт на улична и ВиК инфраструктура. Крумовград например получава 880 хил. лв. за изграждане на градски пазар и ремонт на улици. Айтос (ГЕРБ) получава втората най-голяма сума след Шумен - 1.608 млн. лв. Те ще се използват за възстановяване на лесопарк "Славеева река" и изграждане на довеждаща инфраструктура. За ремонта на парка има изготвен проект, общината беше обявила обществена поръчка за изпълнител, но тя е прекратена през юни заради жалба на участник. Към онзи момент финансирането все още не е било осигурено. Над 1.3 млн. лв. ще получи и Кърджали за ВиК инфраструктура.

Част от спортните проекти


Спортни площадки в с. Груево и с. Ново Соколино, община Момчилград (ДПС) - 360 000 лв.
Доизграждане на стадион в с. Краище и спортна площадка в с. Дагоново, общ. Белица (ДПС) - 300 000 лв.
Физкултурен салон в с. Брезница, Гоце Делчев (БСП) - 300 000 лв.
Изграждане на спортни площадки в община Руен (ДПС) - 384 000 лв.
Физкултурен салон в гр. Маджарово (инициативен комитет) - 300 000 лв.
Хандбално игрище в с. Минерални бани, община Минерални бани (ДПС) - 400 000 лв.
Фитнес на открито и ремонт на улици в община Венец (ДПС) - 850 000 лв.
Многофункционална спортна зала в с. Памукчии, общ. Нови пазар (ДПС) - 561 000 лв.

В категории: Политика


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Raté s
20.08.2016 07:53:00
0
0
Sho tia obshini da ne bi da sa v tyrcia
4.
въй въй
19.08.2016 22:19:44
1
0
Боко треска го тресе
3.
Да
19.08.2016 21:00:23
1
4
Вечна дружба
2.
Гайда
19.08.2016 20:30:15
1
7
Борисов, срам си и за партията си вече, страх да не загуби власта. Обещанията ти голи останаха за всяко нещо обещано.
1.
xaxo
19.08.2016 18:25:52
1
8
Идат избори, от Герб виждат че, изтърват положението и взеха лека полека да се надупват на турците.Следващия им ход ще е тъй и тъй са надупени, само се завъртат на 180 градуса и налапват рязания бахур.Да еба и продажниците им нещастни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори