×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не мога да направя чудеса за месеци, видимите резултати от работата ми ще са след година (ВИДЕО)


Не мога да направя чудеса за месеци, видимите резултати от работата ми ще са след година (ВИДЕО)
Жельо Вардунски и екипът му работят изключително усилено по европейските проекти и са готови да кандидатстват по всяка една отворена мярка
18 Август 2016, Четвъртък, 11:42 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Очаквах повече подкрепа от изпълнителната власт, през септември ще се срещна с премиера, за да го запозная с проблемите на община Камено

Жельо Вардунски управлява община Камено от октомври м.г. Вардунски спечели доверието на съгражданите си с обещанието за пълна промяна в политиката, много работа по европейските проекти и раздвижване на заспалата администрация, за да е обърната тя с лице към хората.

Само след няколко месеца той ще отбележи една година от влизането си в кметския кабинет. Каква е равносметката му за този период, Вардунски говори пред Флагман.бг на един от знаковите обекти за Камено – крепостта Русокастро, която трябва да се превърне в една от водещите туристически дестинации в региона.

За крепостта ще се търсят средства от оперативните програми, а за пътищата - от АПИ и ПРСР(Програмата за развитие на селските региони). Още от първия ден на управлението на Вардунски екипът му усилено се подготвя за новия програмен период и вече са готови да кандидатстват с проект по всяка една отворена мярка.


-Г-н Вардунски, крепостта Русокастро безспорно има страхотен потенциал, но е труднодостъпна. Пътищата са в окаян вид, както е в цялата ви община. Преди дни изтече информация, че са необходими около 100 млн.лв.за рехабилитацията на пътищата. Това действителна сума ли е?

- Може и да са нужни 100 млн. лв., защото виждате, че нито един път на територията на община Камено не е в добро състояние. Това затруднява работата на бизнеса, на населението, а ние имаме претенциите да сме добре развит икономически регион. За да се заселват нашите села, които са на 30-40 км от областния център, и на толкова от общинския център Камено е нужна най-вече добра инфраструктура, след това всичко останало. Но лошото състояние на инфраструктурата е пречка и пред бизнеса, и пред хората, които предпочитат да работят и живеят другаде.

-Провеждате ли срещи с ръководството на АПИ, бургаски депутати, с някой, който може да помогне?

-С част от бургаските  депутати съм провел многократни срещи по този проблем. През септември ще отида и в АПИ, а може би и при министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Чакам да дойде отговор от АПИ, относно предвидените средства за инвестиции в община Камено, но предполагам какъв ще бъде той и затова обещавам да запозная с него лично премиера Бойко Борисов.

- Разговаряхте ли с премиера Бойко Борисов очи в очи, за да говорите за проблемите на Камено?

- Това ще се случи съвсем скоро. Още през септември ще намеря удобно време, в което да поискам среща, защото трябва да го запозная с много от проблемите на жителите на Община Камено. Вярвам, че той ще откликне на нашите молби.

-Отчитате ли, че щеше да бъде по-лесно, ако бяхте чисто партиен кандидат, а не независим и сега по партийна линия да разчитате на сериозна подкрепа от управляващите?

-Спечелих изборите като независим, но подкрепен от партия ГЕРБ и от десните сили. Не мисля, че това би оказало някакво влияние върху отношението на властимащите към община Камено и не го отчитам като грешка.

-Очаквахте ли да се сблъскате с толкова много проблеми, след като поемете управлението на Общината и кое ви беше най-трудно да промените за тези 8-9 месеца?

-Очаквах, но също така се надявах и на малко повече съдействие от страна на изпълнителната власт, от страна на министерствата. Засега се сблъскам с много трудности в тази насока, но мисля, че това ще се преодолее. Просто трябва малко време, за да погледнат всички с по-добро око на община Камено, защото тук също живеят много хора и те имат своите проблеми. А иначе трудностите на местно ниво, с които се сблъскам, са много, но една по една вървим напред и то към добро.

-Кога ще дойдат видимите резултати от работата ви?

-Видимите резултати ги виждам след година-две, защото знаем, че за 8 месеца чудо не може да стане. Каквото сме могли, сме го направили. Като свърши годината, ще направя отчет за дейността си – какво сме направили и свършили за тази една година.



В категории: Камено


10
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
10
Коментара по темата
10.
стефи
20.08.2016 23:09:37
0
2
ей ама отвратителен народ сме,пардон исках да кажа мърша,очевидно,че сте се актевирали заради президентските избори но да оплювате е присъщо само за хора като вас ,хора които дори и името си не им стиска да сложат под това което са написали.жалки сте ,подли сте ,задкулистни сте ,гадни сте,но е присъщо за вас ,така ,че нищо ново под небето.
9.
Плюмки
20.08.2016 08:23:04
2
2
Не плюйте, че където е плюто трудно се лиже, комуняги....... А новитее неща и придобивките в Общината ще стават все повече, с вас или без вас, и дали това ви харесва, няма никакво значение!
8.
пришълец
19.08.2016 18:08:57
4
3
Каменовци не пазехте сътвореното от Бонев, и сега не пазете, просто неблагодарно племе сте. Само интриги и злорадство в думите и делата ВИ. Господ да Ви е на помощ. Имайте воля и търпение, помагайте а не рушете. Явно Вие самите не желаете промяна, затова несгодите Ви съпътстват. ГРЕШНИЦИ! Кой на кого бърка в гащите го виждате, а кой замърсява и руши не го виждате. Мой приятел от Сливен често минава през Камено и казва, че се чувства промяна, но в някой магазин е чул реплика "И Хитлер да е кмет, ний не биваме като хора, осираме всичко, калпави сме". Драго ми стана от думите на авера, и същевременно тъжно когато видях еко-инспектора Ви да замърсява, но нали има цигани-будали да чистят. Кураж Кмете, дръж си на думата, истинския работлив ЧОВЕК ще го оцени.
7.
даскала
19.08.2016 01:22:55
5
5
Статията ви е нагласена и пак има правописни грешки.
6.
Мима
18.08.2016 22:49:12
5
6
Естествено че за една година е невъзможно да се случат чудеса всички го знаем, но е по лесно да се оплюва отстрани, да не би по Бонево време да беше по добре. Мисля че ще има промяна в общината, тя почна да се вижда, не казвайте на бялото черно.
5.
Минорна песен
18.08.2016 14:34:23
11
13
Преди 8 месеца друга песен пееше, сега явно репертоара бързо се сменя, къде отиде спането пред вратите на министерствата, къде са видимите резултати, та даже и тревните площи са с половин метър трева. За "събудената" администрация да не говорим, може да попитате гражданите и институциите - те ще ви дадат най-обективния отговор. За 8 месеца такова текучество на кадри сигурно не е имало в нито една администрация, ама нищо община Бургас сигурно има още "кадърни" кадри от които да се освободи и да ги натресе на община Камено. Очакваме ги!!!
4.
bs
18.08.2016 14:14:35
5
5
kasabova kurvata razpraana , kuche umrqlo , mindil dolen zapishi si zurnalistite na bulgarski ezik chumo
3.
ХИХИХИ
18.08.2016 14:09:44
7
3
Тоя чичак ако намери най-голямото златно съкровище, ще ни каже ли, или ще премълчи факта?? ? ? ? ?? ? ? :D
2.
Яяв
18.08.2016 14:00:05
7
4
Няма улици в селата .Закрийте я тази измислена община.Само храним куца администрация и неграмотни селски кметове
1.
Готвача
18.08.2016 13:59:36
4
9
Всичко що е в съдружие с община Бургас е таратор без мляко и краставици....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори