×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нова наредба вдига инвалидите от леглата и количките и ги праща на работа! Трябвало да изкарват парите си достойно


Нова наредба вдига инвалидите от леглата и количките и ги праща на работа! Трябвало да изкарват парите си достойно
Ето бъдещата работна сила на България!
14 Август 2016, Неделя, 06:38 ч.
Автор: Илонка Иванова

Чрез безплатна рехабилитация щели да се ловят мнимите инвалиди, а е много по-просто да се провери работят ли, или живеят царски със 150 лева пенсии

След като оправиха всички проблеми в държавата, управляващите решиха да посегнат и на болните. И готвят нови правила за издаване на ТЕЛК-решения.

Ако хората, получаващи пенсии заради заболяване биха могли да ходят на работа, или да вършат нещо срещу заплащане, вместо пари за пенсия, правителството ще им отпуска пари за рехабилитация обяви  социалният министър Зорница Русинова.

Така работоспособността им щяла да се повиши и те да се влеят в редиците на трудещите се.
Идеята била така изловят фалшивите инвалиди.

Е, как с рехабилитация ще ловиш фалшив инвалид, не е ясно.

Симулантите са дали достатъчно пари на когото трябва и няма да могат да бъдат пипнати. Защото този, който е взел подкупа, няма да разреши да се установи, че инвалидизирането е било купено. Защото и двамата горят по веригата – мнимият болен и лекарят.

Остава другата идея  – да се насърчат и подкрепят тези, които нямат 100 процента  инвалидност, обаче нямали пари да се възстановят и  раздвижват. Това също граничи с безумието, защото родните рехабилитационни центрове са в повечето случаи занемарени дупки с изморени служители пред пенсия, или пък новопръкнали се частни здравни заведения.

Значи едни пари ще излязат от социалното министерство, ще отидат в джоба на частниците да изправят на крака някой след тежък инсулт или масиран инфаркт, или тежка катастрофа и още куп болести и травми, но този някой никога няма да бъде като нов и да се метне в редиците на трудещите се, защото пълно възстановяване на част от заболяванията рядко може да се получи. Дори да  се случи чудо и човекът да оздравее напълно, опасността от рецидив е доста висока и е препоръчително поне година-две да се пази и чак тогава да се хвърли на трудовото поприще.
Преждевременното му връщане на работа е опасно, категорични са лекари. А може би на държавата е по-изгоден като труп, отколкото като инвалид?

Същото важи и за оперираните от тежки форми на онкологични заболявания. Досега те получаваха първата година 100 процента инвалидност, тъй като ходят на химио и лечетерапии, чувстват се зле, повръщат, стресирани се, чудят се дали ще оживеят…Те не са обездвижени, не са в инвалидни колички, видимо нищо им няма, но е кощунство да ги пратиш на работа, докато се борят за живота си. Стресът от рехабилитацията би могъл да им докара бърз рецидив. А за каква рехабилитация в случая иде реч – не е много ясно.

Хората без крайници също няма как да се надяват да им поникне нов крак или ръка, докато ги рехабилитират. А тези, които са свикнали с протезите си, сами започват да работят, защото пенсиите по болест са мизерни.

Има ясен закон в България, който определя кои заболявания изискват ТЕЛК и хората са непълноценни, изпитват болки, дискомфорт  и нямат възможност да работят. Нима ще се отмени и наредбата за инвалидизирането? И всеки от реанимацията – право на трудовата борса?
„Добре е човек да изкарва с достойнство парите си, а именно като се труди сам“,  каза оптимистично социалната министърка.

И как ще стане това, госпожо Русинова?
С „Лазаре, стани!“?

А кой ще осигури работните места на изкаралите 20 дни безплатна рехабилитация инвалиди?
Работодателите не взимат здрави прави хора и се гаврят с тях, ако са над 40 години, остава да чакаме да наемат работник с един крак или една ръка. Или епелиптик, или човек с тежък диабет, със сърдечно заболяване, който се задъхва само като измине 100 метра.
Целта е ясна. Да се отрежат пенсиите на болните и да ги оставят да се оправят както могат. И ако нямат роднини да ги гледат и хранят, да се задейства естественият подбор.

Планът Ран Ът в действие!
Дотам ли изпаднахме, господа?

Да посегнете на мизерните пари на куците, кьоравите, сакатите и всички болни от „хубавото“ 26 годишно управление на България?

Това е геноцид! Това е узаконено убийство!

Защо направо не построите концлагери, или не приемете задължителната евтаназия, та по-бързо да се свършва? А?

Много по-лесно е да приемете друг закон. На работещ инвалид да му се спира пенсията. Тя и без това е такава сума, че и лекарствата не може да си купи с нея.

Тези, които се чувстват здрави и силни – нека работят.
Тези, които няма как да го сторят, просто ги оставете.
Те и без това вегетират с жалките социални подаяния.

А рехабилитация направете.
Болните се нуждаят от нея.

Но не забравяйте и да направите пълно саниране на здравното министерство и социалните служби, защото основната част от проблема е там!

Не е в инвалидите!

В категории: Политика


Автор
15
Коментара
Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 10
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 3
15
Коментара по темата
15.
ххххх
15.08.2016 17:54:04
0
1
а бе, че от цялата работа ще пострадат истинските инвалиди - това е ясно, но че в ТЕЛК-а е мангал до мангала - също е очевидно, просто наредбата да се опретне приоритетно за бай мангал, ама тогава ще гракнат от нез нам си кой комитет за дискриминация...загубена работа
14.
karnobatliq
15.08.2016 13:08:56
1
4
Вижте пред кабинетите на ТЕЛК в Бургас, особено сутринта, как гъмжи от мангали, дошли за потвърждаване на инвалидност или за придобиване по документ на такава.Най-инвалидизирани са Кумлушките орки.
13.
GG
15.08.2016 10:38:33
0
6
Статията е абсолютно в десятката. Тук инвалидите са като прокажени. В болниците ги гледат с досада, в социалните служби и всякакви административни служби - също. Работодателите бягат от тях като от чумави. Пенсиите им са толкова нищожни, че не могат да оцелеят с тях. Помагат им роднини. Но тези пенсии са трън в очите на управляващите винаги. Винаги преди избори посягат на инвалидите и се заканват да въведат справедливост.
Справедливостта е да се открият фалшивите - много е лесно с повторен независим ТЕЛК, а на истинските да бъде дадено достойно заплащане. Иначе с ученето им да работят няма как да се получи. Има хора, които просто не могат, но здравите няма как да го разберат това
12.
Илонкеее
15.08.2016 09:40:48
1
5
Знаеш ли колко хора получават инвалидни пенси който са абсолютно здрави и колко има на борсата и получават помощи
11.
Gb
15.08.2016 08:38:59
0
6
Истински кум фалшифи инвалиди са 1:3 .....получават се феномени ..цели села населени от хора с увреждания ..

Нямам намерение да ги хрантутя такива. Да се захващат за работа.
10.
То в Бургас
15.08.2016 07:03:53
1
2
Рая на земята, толкоз много работи че и за онеправданите останаха. Свършиха май парите за крадене, а? Пак ли банки ще фалирате?
9.
1234
14.08.2016 23:02:26
2
11
еййй ,оставете хората на мира вее мръсни политици такива ,гадове долни,ще горите в ада за това!!!
8.
Инвалид
14.08.2016 20:58:58
0
6
Има и по лошо !!! Действително има инвалиди, които могат и да работят но явно са неудобни за някои и биват принудени да се приберат обратно в дома си с подарък друго увреждане. Моят случай е такъв !!!
7.
smqh na parcali
14.08.2016 20:47:40
1
13
от кога с 150 лева се живее царски бе?
6.
вица на сезона
14.08.2016 20:17:40
1
9
ако това нещо стане значи са опрели вече и до сакатите и немощните за пари !Само не е разбрах от министърката колко от хванатите ще са от шведската раса ,гарантирам повечето хванати ще са чисти родни БЪЛГАРИ .ДА добре разбрахте ще ловят българи , децата внуците и правнуците на "малката булка" ще продължат да си берат помощи необезпокоявани. Приемат и хранят с наши пари вече и терористи.... даже и се продадохме на местния диктатор Ердоган за няколко галения по главата.... тва не е държава тва е по гадно и от порно ! Скоро може и от умрелите да искат работят че то само лежат и нищо не правят .
5.
Годжоман
14.08.2016 20:01:33
0
20
Е няма такива ИЗРОДИ,като нашите политици.....
Дано всички пари,които са откраднали за свещи и лекарства да отидат!!!!!
Дано всичките им близки да пострадат от продажната им политика......да еба измейкярите!!!
По-гнусни сте от башибозуци......изчадияяяяяяя
4.
Аз
14.08.2016 19:57:30
1
20
Изроди мръсни,да еба боклуците алчни!!!!
В ада да горите ...изчадия гнусни!!!
Анатемс,анатема,анатема!!!!!!!
3.
С
14.08.2016 19:52:53
0
26
Даеба малоумните им министри, барабар с малоумника им на чело. Мамицата ви крадлива. Опоскахте държавата за нула бройки. Не ви стига и това, ами сега и на инвалидите посягате. И сега от тях крадете. Напускахте програмите за подкрепа на инвалидите. Същевременно вместо да им давате парите за да живеят малко по - достойно и да си осигурят свястна рехабилитация и процедури им натресохте да бъдат посещавани 2-3 пъти в месеца от социални работници и рехабилитатори. То няма лошо, ама същите са ваште дечурлига които само лапкат пари и си седят в разни офисчета, а паричките по разни програми вместо при инвалиди отиват при тях без труд. Бахти крадливите боклуци дето сте.
Вместо глупости да мъдрите, измислети как здрави и прави циганя да не се правят на инвалиди и да точат касата в посока махалите ромски!
2.
_nib_
14.08.2016 19:47:41
0
30
Онези 240 хрантутника в народното събрание и още хиляди незнайни една стотинка от заплатата си не са изкарали достойно.
1.
Д
14.08.2016 19:46:28
0
30
Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. БОГ ДА ПАЗИ ОТ ТАКИВА УПРАВНИЦИ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори