×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Северният плаж на Бургас е в топ 3 на най-изрядните плажове по Южното Черноморие


Северният плаж на Бургас е в топ 3 на най-изрядните плажове по Южното Черноморие
Отличник, без нито едно нарушение и с изпълнени всички изисквания по договор е плажът „Бургас – север”
26 Юли 2016, Вторник, 10:30 ч.

Проверени са всички брегови ивици, отдадени под наем от областния управител Вълчо Чолаков

Няма констатирани съществени нарушения по плажовете, отдадени под наем от Областна администрация Бургас. Комисията, назначена със заповед на областния управител Вълчо Чолаков  обходи и провери десетте плажни ивици: „Обзор –юг”, „Несебър –стар град”, „Несебър –изток”, „Поморие – централен”, „Бургас-север”, „Крайморие”, „Младост-ММЦ”, „Малък плаж Лозенец”, „Царево-Василико”, „Устие на река Велека”

Като отличници - без нито едно нарушение, с изпълнени всички изисквания по договор са  се отличили  плажовете „Бургас – Север”, „Младост-ММЦ-Приморско" и „Устие на р. Велека”. Проверяващите са констатирали, че почти всички миналогодишни предписания към стопанина на „Обзор-юг” са изпълнени и към днешна дата плажът се намира в добро състояние. Лично областният управител Вълчо Чолаков и заместникът му Владимир Крумов провериха част от плажните ивици като извършиха внезапна повторна проверка, непосредствено след тази на комисията.  Осигуряване на водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравното и медицинско обслужване, както и санитарно-хигиенното поддържане на плажовете бяха част от нещата, които проследиха проверяващите. Като основен проблем наемателите споделиха липсата на достатъчен брой квалифицирани кадри за позицията спасител. Сред установените нарушения са липса на далечни плаващи знаци, табели за обозначаване на зоната за свободно разполагане на плажни принадлежности, несъответствие в някои от схемите за преместваеми обекти и съоръжения. На една от плажните ивица е констатирана липса на спасителна лодка, а на друга наличие на воден атракцион тип понтон без необходимата документация и разрешителни.  На наемателите на плажове, където са констатирани нарушения са издадени предписания, които трябва да бъдат изпълнени. Нарушителите, които не вземат под внимание предписанията на експертите ще бъдат санкционирани.

„Плажовете в областта са една от основните причини туристите да избират нашия регион за почивка. Затова е важно да поддържаме високо ниво на обслужване, поддръжка и хигиена. Лично се включвам в проверките, когато това е възможно, за да видя и чуя на място проблемите и на плажуващите и на стопанисващите плажни ивици. Стриктно продължаваме да следим дали наемателите изпълняват поетите ангажименти. В голям степен от тях зависи с какви впечатления от родното море ще си тръгнат почиващите и ще се върнат ли отново в бургаско.“- коментира Чолаков.

Междувременно в Областна администрация Бургас се проведе процедура за частично обезпечаване на водноспасителната дейност на 5 неохраняеми плажа – „Иракли”, „Поморие-север”, „Атанасовска коса, без част 1”, „Алепу”, „Корал”. Подадена е една оферта от фирма "Интернешанал уотър рескю" ЕООД за две обособени позиции, а именно „Поморие-север” и „Атанасовска коса, без част 1”. Ангажимент на фирмата, след подписване на договор с Областна администрация Бургас, е да осигури по един спасителен пост, оборудван съгласно изискванията, както и спасители за двата плажа. Желаещи да осигурят водноспасителна дейност на другите ивици, част от поръчката, не са се явили.

В категории: Бургас


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Приятел
27.07.2016 10:50:36
0
8
Каква „хуманка”, какви „пет лева”, хахаха!!! Докато плажа се посещава от хора без грам възпитание и чувство за отговорност, концесионера трудно ще опази чистотата му. На всички нас е задължение да пазим чисто!!! Като не пазим....ще се търкаляме сред фасове!
10.
Ha
27.07.2016 09:51:31
8
1
Tolkova li e slojno ?Predi sedmica reva ,4e nqma da dade plaja ,sega go hvali i ne reve ............dali sa mu humankata ,trqbva da blagodari :)I DA-zadaljenie na koncesionera e da opazva i podarja 4istotata na plaja i ako ne e 4isto e vinoven toi ,a ne toq deto si e hvarlil fasa !!!Humanka - i kak vsi4ki peqt v glas 4udesen :))))))Razsipnici
9.
Digu
26.07.2016 23:21:16
1
0
Абе не мога да го видя тоз пилотаж! Къде е?
8.
Глас народен, глас в пустиня
26.07.2016 17:41:00
1
2
Да бе ще пазят, българинът е виж пилотаж безхаберие. Все мрънка и не му харесва нещо, към себе си да погледне обаче няма. Ми аз като видя боклук в гората го взимам и си го мъкна с мен до първото позволено за изхвърляне на отпадъци място. Ми съберете ги тия фасове или да ни зачислят до всеки чадър и по един дето да мете след нас.
7.
Бургас
26.07.2016 16:22:51
0
6
до 4 и 5
Интересно, как според вас се озовават на пясъка фасове, чашки и прочее боклуци? Чие задължение е да почисти след себе си? Докато българина е такъв изрод, когато отиде било на море, било на планина, няма да имаме чиста природа. Опазването и е наше задължение, не на разни институции.
6.
Приятел
26.07.2016 16:06:42
0
10
Ами тези боклуци и цигарени угарки нали вие ги изхвърляте бе хора. Пазете за да ви е чисто!!
5.
Турист
26.07.2016 15:16:11
1
1
В Бургас на плажа срещу бункера само боклуци и цигари , и то върху пясъка ,незнам кой ще поиска втори път да дойде на почивка
4.
Ана
26.07.2016 15:11:20
0
1
Плажа Бургас -Север е замърсен от цигарени угарки ,и ако се загледате в пясъка ще откриете , че лежите върху тях. Да не говорим и това ,че всички любители на кучета ги водят тук да ги къпят и съответно те ползват плажа за тоалетна.А до скоро чешмата не работеше.
3.
Фиеста
26.07.2016 14:05:41
2
2
Искате да кажете, че не сте забелязали палмите, стигащи до брега на морето. Идеално, другата година очаквайте вълнолом с кей за джетове.
2.
Жапроси
26.07.2016 13:27:03
2
7
Вълче, да вземеш да ми направиш една свирка на плажа, че да стане хептен наред и добре всичко. Пълна проверка ти трябва на тебе и на семейството ти те видим какво си правил колко пари имате как живеете
1.
Боцман
26.07.2016 13:10:04
4
7
След като всеки си е платил където трябва в началото на сезона, няма как да не му се вижда изрядно всичко на г-н общинарчето. :D ебахти държавата дет са вика. Не мутрите - ей тия първо са за затвора
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple”
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори