×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Осман Октай: Има съмнения, че Ердоган и службите му стоят зад метежа


Осман Октай: Има съмнения, че Ердоган и службите му стоят зад метежа
Осман Октай
16 Юли 2016, Събота, 21:59 ч.
Източник: фрогнюз

Ако Ердоган не си даде сметка за случилото се, турският народ и други сили ще го свалят, смята бившият депутат

Много анализатори коментират, че Ердоган ще излезе по-силен сред военния преврат от тази нощ в Турция . Не мисля, че ще е така. Поведението на президента Реджеп Ердоган след последните избори, на които загуби и провокираните след това предсрочни избори, доведоха до тези събития. Това каза през Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Ако Ердоган не си даде сметка за случилото се, турският народ и други сили ще го свалят. Нека да поразсъждаваме малко-превратаджиите едва ли имат интерес да стрелят по цивилни граждани, защото това ще ги настрои срещу самите тях. Сигурен съм, че тепърва ще излязат много интересни неща за случилото се в Турция.

Турски анализатори в момента се питат, дали Ердоган и неговите служби сами не са провокирали преврата, за да имат повод да превземе цялата власт. Не споделям тези мнения, но те са факт. Известно време началник щаба на армията беше в неизвестност и всички очакваха, че може да е убит от своето обкръжение. Накрая се оказа, че в генщаба няма висши офицери, които да имат отношение към метежа. Същите тези анализатори, за които споменах, коментират, че всичко това се случва, защото Ердоган не може да реализира идеята си за президентска република. Разсъждава се в посока, че за да постигне силна власт, ще направи така, че да отиде на предсрочни избори, за още по-голямо мнозинство в парламента и тогава да наложи мечтата си за президентска република. Защо военните да убиват цивилни, защо да бомбардират парламента и президентството? При военен преврат никога не е имало такива действия срещу държавността. Някой се опита да внуши, че тези действия разрушават държавността в Турция, коментира Октай.

По думите му нашите сънародници са солидарни с турския народ, който излезе на улицата и защити демократичната, легитимна власт. Гражданите на Турция се изправиха срещу опита за преврат и спасиха демократичния и институционален характер на турската държава.
Ердоган заяви, на пресконференцията на летище „Ататюрк“, където беше много притеснен и излъчваше уплах, че от Америка се ръководи преврата. Аз се съмнявам в това твърдение. Турция има много вътрешни проблеми, провокирани от събитията в Диарбекир, атаката на медии, интелектуалци. Това създаде изолация в международен план. Всичко това, плюс ежедневното погребване на войници, гоненията на народните представители от опозицията, разследвани от прокуратурата, даде основание на военните да атакуват управлението на Ердоган. Те не са го направили в полза и в интерес на Гюлен. Военните винаги са били светски ориентирани. Те са привърженици на Ататюрк и светско управление на страната.

В началото на август в Турция беше планиран т. нар. военен съвет. На него военните обсъждат реформи в армията. Очакваше се тотална чистка с цел да се наложи още по –силен контрол от страна на Ердоган. Всичко това вероятно е ускорило преврата. Явно, че подготовката е вървяла отдавна. Гюлен е поставен извън закона в Турция. Той е много наблюдаван и ако имаше отношение към преврата, щеше да се разбере. Военните се изправиха срещу диктаторския режим на Ердоган. Той се опитва да отклони вниманието от вътрешните проблеми, насочвайки общественото внимание към Гюлен.

Те, обаче не оцениха турския народ, който искаше да се противопостави в полза на демократичното управление на страната. От това се възползва Ердоган. Някои анализатори казват, че едва ли не народът е легнал пред танковете сред призива на Ердоган. Това не е така. На пресконференцията до него бяха пиарите му и хора от службите, които в последния момент му напомниха да се обърне към гражданите. В този момент, обаче те вече бяха по улиците на Турция. Искам да кажа, че гражданите на Турция по своя воля излязоха на улицата и застанаха срещу военния преврат, а не под диктовката на Ердоган. Тези хора спасиха управлението на страната. По-късно дойде призива на Ердоган да не се прибират. На практика той се възползва от ситуацията и яхна народната съпротива срещу преврата.

За турския президент има две възможности. Едната е да си изпусне нервите и да наложи тотална диктатура. Това, обаче ще му коства властта. Ако разчете ситуацията правилно и коригира поведението си спрямо кюрдите и вътрешната опозиция, Ердоган ще успее.

В категории: Политика


2
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
2
Коментара по темата
2.
top
17.07.2016 07:59:59
0
3
и Ердоган е полудял почти като Кадафи. Едно време Кадафи предупреди америка да внимава с правата на индианците защото те имали либийски произход, а сега Ердоган заплаши света че който не го подкрепи е враг . Диктатор -Постановкаджия само че сценария ПРЕВРАТ беше насочен към най тъпата част от населението- около 70%
1.
нормален
16.07.2016 22:36:52
0
7
Ехеее...откри "топлата вода"....!!!

То от всякъде се вижда, че всичко е съшито с БЕЛИ КОНЦИ....

като "атентата" срещу Доган...ха...ха...ха...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори