×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Търговци се пънат за новата визия на ул. „Алеко Богориди”, не искат уеднаквяване на тентите


Търговци се пънат за новата визия на ул. „Алеко Богориди”, не искат уеднаквяване на тентите
Да остане ли този ориенталски кич по най-артистичната бургаска улица?
28 Юни 2016, Вторник, 18:55 ч.
Автор: Флагман.БГ

Било недопустимо да наложиш на дизайнер да промени визията на обекта си и да е еднакво изглеждащ с другите

Търговци скочиха срещу предложения за запазване на артистичния дух на ул. „Алеко Богориди”. Те не искат да уеднаквят тентите и са категорично против да променят визията на обектите си.

Инициативен комитет даде старт на дебата чрез Флагман.бг с предложението за няколко много сериозни промени, с които градът да стане модерен туристически център (ВИЖ ТУК). Идеята на обществениците главната пешеходна улица да се отърве от ориенталския си вид, като се уеднаквят всички тенти и чадъри на обектите, обаче не се харесала особено на търговците.

Сред тях е Таня Парчева, която в дълго открито писмо до кмета на Бургас Димитър Николов настоява сегашната ситуация да се запази. Тя смята, че всички търговци се стремят да предложат на клиентите си добър и стилен обект, към чийто дизайн се оформя и тентата, спрямо визията му.

Според нея живеем в демократично време, в което всеки показва стила и линията, която предлага. Бургазлийката дори дава пример с меката на търговията Италия, където не е забелязала еднотипни тенти. Все пак не отрича, че по сергиите и щендери с евтини артикули има кич, но било недопустимо да наложиш на дизайнер да промени визията на магазина си и да е еднакво изглеждащ с другите.

Ето и целия текст на Таня Парчева към Димитър Николов:

Г-н Николов, вие ни уверихте, че можем да ви пишем за възможности и идеи, които не достигат до вас. Но при прочет на публикация във Флагман за инициативен комитет за архитектурен и модерен дизайн по предстоящия ремонт по ул." Алеко Богориди " се предлага да се наложат уеднаквяване на тентите на магазините. Имам претенциите, че притежаваме един от най-хубавите магазини по тази улица, дори и в града. Всеки, който уважава професията си, се стреми да предложи на клиентите си добър и стилен търговски обект, към чийто дизайн се оформя и тентата, спрямо визията и цветово решение. В меката на търговията Италия и градовете с пред апортета Милано, Болоня и др. не видях еднотипни тенти. Така се обезсмисля колорита на всеки един магазин. Живеем в демократично време, в което всеки показва стила и линията която предлага.

Колкото и добър да бъде този художник, ние не желаем да го спонсорираме и като по време на соца и отдел "Търговия"да възложи на аранжорите си да уеднаквят града и най-атрактивната си улица.

Вие успешно прилагате идеите от Истанбул и материалите, с които реновирахте града, но има и много грешни подходи, например като бързата автобусна линия по ул."Ст. Стамболов", която е с две платна. Не видях по европейските столици и градове бърза линия с налични две платна. Да не говорим и за пасарелките на Трапезица?

Моля ви да не ви подвеждат по социдеи ?

Съгласна съм с кича по сергии и щендери с евтини артикули, но да наложиш на дизайнер да промени визията на магазин и да е еднакво изглеждащ, е просто недопустимо.
Вие сте кмет, който уважава мнението на съгражданите си, и силно се надявам, че нама да ми налагат чужди идеи, било от архитекти или художници. По този начин в града и между търговците се прокарва мисълта за отклоняване на средства за определени личности.

В категории: Бургас


17
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
17
Коментара по темата
17.
Костова
29.06.2016 17:28:17
0
3
Бургас има две главни и хубави улици! Но до там, като се разходиш и разгледаш прилича на битак. Пошли витрини , светлинки, и какво да видим турско, китайско и втори употреби. Къде са хубавите магазини тенти, реклами и тн. по малките улички. Смешно е. Едно време нямаше такъв цирк, не нямаше.
16.
ДО геят по.долу бгг
29.06.2016 13:48:20
0
3
БУРГАС Е ЕДИН ДОИБЪР ГРАД ЗА ЖИВЕЕНЕ, НО САМО ТОВА! ТАКИВА ПО СВЕТА СА ХИЛЯДИ!!! ХАЙДЕ ДА НЕ ИЗПАДАМЕ В НАРЦИСИЗЪМ!!! БГ Е ЕДНО ГОЛЯМО СЕЛО, ДА НЕ ГО ЗАБРАВЯМЕ!!! И ДА МИСЛИМ РЕАЛНО, А НЕ ДА ХВЪРЧИМ В НЕБЕСАТА!!!!
15.
геят по.долу бгг
29.06.2016 13:45:24
0
0
Замърсявал*сори латинеца. Ми пречи ;д ;д
14.
ТТТ
29.06.2016 13:45:13
0
2
КМЕТЪТ СЛЪНЦЕ ВЕЧЕ СЕ ИЗЖИВЯВА И КАТО ДИКТАТОР В ДИЗАЙНА! КАТО ИСКА УЕДНАКВЕНИ ТЕНТИ, ЗАЩО НА КАЖЕ НА ЖЕНА И ДА НОСИ И ЕДИН ТИП БЕЛЬО ВСЕКИ ДЕН? ИЛИ ЕДИН ТИП ДРЕХИ? И НЕ Е САМО ТЕНТИТЕ, ТЕ И РЕКЛАМИТЕ НА ОБЕКТИТЕ ИСКАТ ДА СА ПО НЯКАКЪВ СТЕРЕОТИП! СИГУРЕН СЪМ ОБАЧЕ, ЧЕ КОГАТО ОТИДЕ НЯКЪДЕ НА ПОЧИВКА ОКОТЕ МУ СЕ РАДВА НА РАЗЛИЧНИТЕ ЦВЕТОВЕ! ТЕЗИ БЕЗУМИЯ СА С ЦЕЛ ДА ХРАНТУТИМ ЕДНА БАНДА ОТ ОТДЕЛ РЕКЛАМА И ДИЗАЙН КЪМ оБЩИНАТА, КОИТО СА АБСЮЛЮТНИ АУТСАЙДЕРИ И НЕ МОГАТ ДА ИЗКАРТ И ПЕТ ЛВ. АКО СЕ ЦАНЯТ ДА РАБОТЯТ НЯКЪДЕ В ЧАСТНИЯТ СЕКТОР! ТУК ОБАЧЕ СМЕ ВЕЛИКИ! ДАЙ НА ГЛУПАКА ВЛАСТ И МУ ГЛЕДАЙ ТЕАТЪРА!!!
13.
геят по.долу бгг
29.06.2016 13:43:26
1
0
Мамичката ти мрьсна кат не си замарсявал поне ведньж най.добрия и хубав град ьа живеене. В цялата страна.....седи си на село ве идиот
12.
Бгг
29.06.2016 13:10:52
3
1
Къв красив град бе,кур красив.
11.
Тъпи селяндури!!!
29.06.2016 08:27:07
3
4
Бургас е красив град и ще продължи да става все по-красив. На който не му отърва, може да си премести грозните сергийки в Средец!
10.
До Герб
28.06.2016 23:44:07
1
2
ДОЛУ ГЕРБ
9.
далечен
28.06.2016 23:42:29
0
2
Флагман, за колко да ви продам снимка на Богориди?
8.
КОКО И СОФКА
28.06.2016 23:04:45
2
4
ТАКА Е ЗАЩОТО В ОБЩИНАТА НЕ ОСТАНАХА ХОРА ОТ БУРГАС. ПОВЕЧЕТО СА НАХАЛНИ СЕЛСКИ ЗУРЛИ КОИТО ПРЕДИ ДЕМОКРАЦИЯТА ЖИВЕЕХА НА КВАРТИРИ ПО МАЗЕТАТА СЕГА ИСКАТ ДА ДАВАТ АКЪЛ. ИСКАМ ДА МИ КУПЯТ НОВ ТРАНЗИСТОР А НА СОФКА РОЗОВИ ЧОРАПИ ДО КОЛЯНОТО.
7.
RiP
28.06.2016 22:04:27
1
3
Найстина сте смешни господа ! ! !
6.
ViP
28.06.2016 22:01:38
2
4
Хората няма кво да ядът тия с кви глупости се занимават,че и ще задължат магазините да вадят от джоба си понеже на някой му хрумнало да прави и без това смешния бургаски център още по смешен.
Първо съживете икономиката на града и после се чудете какви простотий да мислите,че като дойдат изборите пак да се биете в гърдите,че герП са най големите...бургас го направиха "бижу"....Смешници !!!!
5.
оня
28.06.2016 21:58:51
2
9
"Тя смята, че всички търговци се стремят да предложат на клиентите си добър и стилен обект, към чийто дизайн се оформя и тентата, спрямо визията му."

Абе какви са тия глупости. Тентите им ги дават дистрибуторите и те избират най-изгодната оферта. Ако отиде при тях просташката Каменица, Шуменско или който и да е и им даде добри условия тия търгаши веднага ще ги изберат без въобще да се замислят за вида на улицата. Всичко се диктува от просташката реклама на големите компании, никой не го е еня за стил, те даже нямат думата стил в речника си! Имат само изгодна оферта и повече пари. А кича и простотията явно ги осигурява. Следващите са търгашите, дето внасят тонове китайски боклуци и се опитват да ги пробутат на 1000% печалба, за да покрият наема, няколкото стотин лева на продавачките, дребните разходи и другото да го вкарат в джоба. Ама трябва да изкарат миризливите парцали по-напред, че да се виждат, да осигурят повече посещения в магазина. Богориди е най-смешната улица - сладолед, миризлив парцал, понички, китайски боклук, чадър каменица, съмнителни пици и така един до друг докрая.
Много ясно, че ще се противят на идеята, щото ще им бръкне директно в джоба. Ама пък на повечето туристи не им пука. Те даже я търсят тая цигания. У тях е достатъчно стерилно, тук идват за разнообразие.
Нека просто спрат да лицемерничат всички страни, ами да се съгласят че НИЕ сме циганите и че туристите ОЧАКВАТ от нас да сме циганите.
4.
bulgaristan-kenefa na eu
28.06.2016 20:46:35
1
2
snimkata prilicha na arabski kenef v port said,samo deto niama kupchina bokluci pred magazina!kav stil kvi pet leva ne im se dava lev tva e,te i bez tova molovete,internet saitovete i drehite vtora raka gi podiadoha specialno targovcite na drehi!ako kontrolnite organi si gledaha rabotata tia menteta na marki odavna da sa konfiskuvani i "zavedeniata" za hranene hei da gi e zapechatalo na 90%.ne 4e v marsilia ili london nqma takiva obekti no te sa navreni po kvartalite na na mesta i ulici i sgradi s istoricheska i sarhitekturna stoinost
3.
вили
28.06.2016 20:45:33
0
2
МРЪСНИ ГАДНИ ФЛАГМАНИ, ВИЕ СТЕ ЗА СМЯХ! ЩО ИЗТРИХТЕ СТАТИЯТА ЗА ТЪРГОВЦИТЕ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ? ЛЕВ ЩЕ ВИ ВЗЕМА ОТ НАРКОФОБИЯТА ВИ, ЧЕ ЩЕ ПРАВИТЕ НЕ ТОЛКОВА ДОБРО!
2.
izvarata i albaneca
28.06.2016 20:41:25
1
5
Kasabova, shto iztri statiqta za onzi magazin v sunny-to? Nqkoi ti kihna lev ili ti zvynnaha hora s koito shega ne biva? Ama kato ti znam lakomiq gaz....
1.
вили
28.06.2016 20:38:23
0
6
Флагман, тази снимка е за търговците в Слънчев бряг!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори