×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Туристите в Слънчев бряг намалели заради Евро 2016?


Туристите в Слънчев бряг намалели заради Евро 2016?
Зам.-председателят на Българска туристическа камара Владимир Кисьов прогнозира, че Слънчев бряг и туризмът ще приключат сезона с ръст над 10 %
27 Юни 2016, Понеделник, 13:05 ч.

Когато има европейско или световно първенство по футбол, винаги записванията са по-малко в сравнение с предходната година, обясни зам.-председателят на Българска туристическа камара

В Слънчев бряг сезонът започна нормално. Има ръст от над 30 % в предварителните записвания, но може и да са по-малко, защото когато има европейско и световно до 10-ти юни, винаги резервациите са по-малко от предходната година. Това каза в „Денят започва“ по БНТ зам.-председателят на Българска туристическа камара Владимир Кисьов. Сезонът в Слънчев бряг ще приключи с ръст над 10 %, прогнозира той.
Кисьов припомни, че много плажове в България са отличени със “Син флаг”, което е своеобразна европейска гаранция за качество на продукта.
Председателят на управителния съвет на Национална асоциация „Българско Черноморие” Димитър Канариев пък каза, че условията за почивка у нас са отлични, а чистотата на плажовете и на крайбрежните води е на световно ниво. „Това показват последните данни на Регионалната здравна инспекция. Трябва да се казва истината, а не да се саботира сезонът, защото много хора се хранят от туризма. Ако бяхме обаче членове на Шенген, това щеше да помогне повече на туристическия бранш и България щеше да е по-притегателна за чужденците“, коментира Канариев.
Той подчерта, че с дивото къмпингуване отново има увреждане на околната среда и заграбване на чужда собственост. „Надявахме се с диалога, който повдигнахме в публичното пространство, да докоснем съвестта на хората и те да прекратят тази практика, която я няма никъде другаде по света”, обясни той. Канариев коментира, че къмпингуването трябва да го има и търсенето за него е огромно, но е нужен регламент, по който почиващите да го практикуват.
Изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров пък заяви, че е нужно кардинално решение за преместваеми обекти и тяхното разположение. Той обясни, че в началото на сезона са предприети действия за премахване на незаконни обекти и в Слънчев бряг, и в Несебър.
„Бяха премахнати около 90 обекта, но това не реши проблема. Самата процедура по премахването е много тромава. Всички трябва да се обединим около премахването на преместваеми обекти. Задължително са нужни законови промени в поставянето и премахването. Основната посока, в която трябва да се работи, е предварително премахване на тези обекти”, коментира Димитров.
Кисьов от своя страна призова масовите проверки, които се правят в Слънчев бряг, да са по-дискретни.
Не сме против тях, но нека да се правят така, че да не създават дискомфорт за туристите, призова зам.-председателят на Българска туристическа камара.
Според хотелиери, сезонът е по-слаб от миналата година по това време, но оборотите се покачват заради масираните проверки на МВР и НАП.
След стрелбата по Митьо Очите и последвалите проверки от инспектори, паркинг е отчел с 1200 лева по-голям оборот, отколкото седмица преди това, а дискотека регистрира оборот от над 30 000 лева в нощта, в която инспекторите от НАП започнали да следят издават ли се фискални бонове. Седмица по-рано същият клуб отчел три пъти по-нисък оборот.
„На всеки три-четири дни имаме комплексна проверка от НАП, Инспекцията по труда, Митниците. Това от една страна смущава клиента. Спира се музиката и това стресира хората. По-добре ще е проверките да не са толкова демонстративни“, заяви Магдалена Марчева, която е управител на нощно заведение в Слънчев бряг.
Канариев призова управляващите да не слушат призивите на определена маргинална група хора, които протестират по няколко души в центъра на София, а да се изнесе диалогът в местните общности, където общините и собствениците на имоти да могат да изкажат своето виждане за развитие. „Това ще спомогне да се направи по-добра инфраструктура. Няма как да развиваме устойчив туризъм без това. Общините трябва да имат обща визия. С работа на парче не става. Допускани са грешки, но за да ги избегнем и да се развиваме по по-модерен начин, трябва да има общи устройствени планове, които да са приоритет за държавата“, заяви шефът на „Българско Черноморие”.
„Странджа е едно богатство. Трябва да се направят пътища, за да може да покажем нашия фолклор и природата на туристите“, каза още той.
Проверка на екипа на БНТ установи, че любимият на природозащитниците плаж Иракли в момента държи най-висока цена за сянка. По 36 лева за двама плащат туристите. В Слънчев бряг е малко по-евтино – 30 лева. В курортния комплекс се дават по 10 лева за чадър и още толкова за шезлонг. Това е ръст с 25% спрямо миналата година, когато туристите плащаха общо 24 лева. Летовниците се оплакват, че свободната зона е силно стеснена.
Срещу три лева за чадър и още толкова за шезлонг, може да плажувате на Северния плаж в Бургас. На централния плаж, който се стопанисва от общината, услугата е безплатна, но преди обяд места почти няма.

В категории: Несебър


2
Коментара по темата
2.
ЕЙ,БОЖЕ
27.06.2016 11:20:18
0
6
Хвани единия ,удари другия.Некадърник до некадърник,глупак до глупак,да ги риташ с мерак.Аман от назначени бизнесмени- плашипутарници.Туризъм няма и няма и да има защото буквално го бетонирахте.Къде са ви руснаците,къде са ви скандинавците,къде са ви българите,някъде другаде, но не и тук.
1.
z
27.06.2016 10:43:42
0
2
Няма да се научат да ги обявява тия европейски първенства поне няколко месеца преди началото на сезона.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Очакваният резултат е сградата да хаби с над 75% по-малко ток годишно Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии
Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори