×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Британската лира с нестабилен курс, излизането на Великобритания от ЕС било лоша идея


Британската лира с нестабилен курс, излизането на Великобритания от ЕС било лоша идея
Още при обявяването на датата на еврореферендума Камерън предупреди, че стигне ли се до този етап, връщане назад няма да има
Тема в развитие
Ердоган: И други страни ще напуснат, ако ЕС не промени своето поведение В Англия искат нов референдум Британец след "Брекзит": Ние сме "Хилтън", а България е мазна закусвалня В българския парламент: Проруските националисти се зарадваха на „Брекзит”-а Кой печели и кой губи след Brexit? Извънредно:Дейвид Камерън подаде оставка! Брюксел без никакви отстъпки към Великобритания: Който е вън, е вън Шок в Европа, Великобритания напуска ЕС Британската лира с нестабилен курс, излизането на Великобритания от ЕС било лоша идея В Уелс и в североизточна Англия гласували за Brexit, в Лондон и Ливърпул – за оставане в ЕС ГЕРБ, БСП и ДПС в един глас за „Брекзит”-а: Това е урок за Европейския съюз! Борисов за „Брекзит”: При ефект на доминото в ЕС ще останем само България, Гърция и Румъния! (допълнена) Симеонов: Няма драма в гласуването за излизането от ЕС, не е сигурно, че Евросъюзът ще се разпадне Официално: Великобритания скъса с ЕС! Британците панически купуват евро и долари. Онлайн продажбите скочили с 381% Evening Standard: 52% искат Великобритания да остане в ЕС Най-важното, което трябва да знаете за "Брекзит" референдума днес Поне 10 причини британците да напуснат ЕС Сценарият Brexit: Какво се случва в първите седем дни Великобритания решава бъдещето си в Европа
виж още
скрий
24 Юни 2016, Петък, 09:55 ч.

Няма законов текст, който да задължава премиера Дейвид Камерън или да му определя срок да активира член 50-и от Лисабонския договор за напускане на съюза

Курсът на британската лира, подобно на резултатите от референдума, към момента е доста нестабилен. При отварянето на азиатските пазари, валутата на Обединеното кралство се срина до най-ниското си равнище от 2013 година насам, съобщава БНТ.
Преди референдума във Великобритания, министерството на финансите на Япония даде указания на водещите банки в страната да подготвят запаси с чуждестранна валута в случай на резки колебания на валутните курсове. Икономистите в Токио не са единствените, които се подготвят за Брекзит сценарий.
По инициатива на ръководителя на Европейската централна банка се проведе спешна среща за изготвяне на план за действие в случай на излизане на Великобритания от Европейския съюз. След заседанието той заяви, че институцията има готовност да действа с всички инструменти в рамките на мандата си, за да успокои пазарните вълнения, които биха настанали в случай на Брекзит. Той не разкри повече детайли за плана на ЕЦБ.
Икономисти и индустриални анализатори от цяла Европа обаче предвиждат сериозни последици както за Обединеното кралство, така и за европейските бизнеси, ако Великобритания напусне съюза.
Сред секторите, които най-сериозно ще пострадат, са германската автомобилна индустрия, която разчита на производствени мощности в Англия и внос на части от Острова.
И САЩ, и Китай смятат, че излизането на Великобритания от ЕС е ужасна идея, съобщава  кореспондентът на Българското национално радио Младен Петков. Следи се трескаво курсът на паунда, който влияе на "Уолстриийт". При евентуално излизане на Обединеното кралство от обединена Европа ще се наложат някои предоговаряне между САЩ и Великобритания.
Преди дни председателят на Федералния резерв, Джанет Йелън изрази опасение, че сюжетът Brexit може да има сериозни икономически последици и за Съединените щати.
Какъвто и да е окончателният резултат от референдума за членството на британците в Европейския съюз, той няма да има обвързващ характер, съобщава БНТ. Няма законов текст, който да задължава премиера Дейвид Камерън или да му определя срок да активира член 50-и от Лисабонския договор за напускане на съюза. Той със сигурност ще трябва да инициира парламентарен вот, който да го овласти да започне процедурата. И най-вероятно ще получи зелена светлина дори от своето - проевропейско крило на Консервативната партия. Защото едва ли някой политик би искал да си отреже пътя към парламента на следващите избори чрез пренебрегване волята на електората.
Никоя държава не е бягала досега от Евросъюза, но част от държава, и то голяма, го е правила. През 1982 г. 52 процента от жителите на Гренландия решиха, че не искат да са част от блока. Фактическото откъсване трябваше да бъде договорено от Копенхаген, тъй като леденият остров е автономна територия на датското кралство. "Загубихме 60 на сто от територията на европейската общност", възкликна с тъга тогавашният председател на Еврокомисията Жак Делор.
В случая на Великобритания Договорът на Евросъюза предвижда тя да води преговори с останалите страни членки и да сключи с тях споразумение за напускане, което да включва и основите на бъдещите отношения на блока с Лондон.
Още при обявяването на датата на еврореферендума Камерън предупреди, че стигне ли се до този етап, връщане назад няма да има.
Алтернативата е Камерън да пробва ново предоговаряне на условията за британското членство в Евросъюза и след това да свика втори референдум. Практиката в други еврочленки показва, че многократно поставяне на един и същ въпрос на всенародно допитване често води до желания от политиците резултат. Британският премиер обаче даде да се разбере, че за него е въпрос на чест да не предприема такава стъпка.
По-вероятно е да бъдат свикани предсрочни избори и ако някоя от партиите заложи в кампанията си на оставане на страната в Европейския съюз и спечели вота, резултатът съвсем легитимно би бил смятан за по-важен от този на референдума.

В категории: Животът


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
3
Коментара по темата
3.
тъп
25.06.2016 14:43:27
0
1
Бързо купувайте рубли.
2.
bai kiro
24.06.2016 10:31:08
2
3
vsi4ki 6te izlqzat!ostavame nie garcite i rymancite!bas sauza!
1.
GO4O
24.06.2016 10:09:15
1
5
Айде,ние сме на ход.....да им набием шута на тъпанарите от клоаката Брюксел.....и тъпаците от гроб+изчадията комунисти и т.н. противоконституционни про турски сборища....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори